Statiner for å senke kolesterolet, indikasjoner for deres bruk

 De færreste vet hva et statin og hva de gjør. Vanligvis foreskrevet statiner for å senke kolesterolnivået i de som lider av sine forhøyede nivåer, og dermed er det en risiko for forekomsten av hjerneslag eller hjerteinfarkt. Det er verdt å merke seg at statiner skal tas regelmessig og i lang tid, noen ganger for livet. Disse to grunner lede mennesker til å mistro behandle statiner, men å avsløre noen myter trenger å nøye undersøke hvorfor de er nødvendige og om deres bruk er trygt.
 Ved høye nivåer av kolesterol i veggene av blodkar dannes aterosklerotisk plakk. Etter litt tid, kan dette plakett perkrыt utdanning fartøyet, som vanligvis fører til smerter i brystet, hjerteinfarkt, slag. Normale nivåer av blodkolesterolnivået er ansett å være lavere enn 5 mmol / l. For folk som lider av ulike sykdommer i hjerte og blod (angina, diabetes), skal tallet være ca 4 mmol / l.
 Statiner for å senke kolesterolet er stoffer som reduserer LDL kolesterol - LDL og øker HDL kolesterol - HDL. Disse legemidlene reduserer risikoen for hjerneslag eller hjerteinfarkt. Men ifølge studier, har stoffet nesten ingen bivirkninger bortsett fra hodepine eller muskelsvakhet.
 Eksempler på statin narkotika er: simvastatin (Zokora), rosuvastatin (krestor), atorvastatin kalsium (Lipitor), lovastatin (mevakor) og andre.
 Generelt kan bruken av statiner deles i to grupper: en person som tar imot plakk på veggene av blodkar eller ikke. Hvis plakk ikke er det, men kolesterol nivåer over den etablerte normen, deretter med regelmessig bruk av stoffet, sunn livsstil, regelmessig mosjon og riktig kosthold du kan redusere kolesterolet i bare en måned. Hvis du begynner å ta statiner for å senke kolesterolet i plakk dannes, så må du gjøre det i flere år.
 Statiner er valgt lege for hver person individueltGitt hans helseindikatorer og livsstil. Likevel bør pasientene dermed bidra til spesialist for å gjennomføre en vellykket behandling, nemlig fortelle og spørre om mulige interaksjoner med andre statin narkotika, finne ut hva som kan ha bivirkninger for deg personlig, tidspunktet for behandlingen og dens endelige mål. Det er i nær kontakt med legen du klarer å ta et kurs i terapi er riktig og få ønsket resultat - å senke kolesterolet.
 Kort tid etter begynnelsen av behandlingen kan sjekke ikke gi medisiner negative effekter på kroppen. Du trenger å gjøre blod kjemi, bestemme nivåer av leverenzymer, hvis kvantitativ indeksen steg mer enn 20% - noe som betyr at du kan trygt ta statiner på, dersom hastigheten økt med mer enn 20% - mest sannsynlig vil du må begynne å ta Andre legemidler i denne gruppen.
 Således statiner er den beste måten for å senke kolesterol, har de ikke har alvorlige bivirkninger, og dermed forenkler livet til pasienten. Det bør bemerkes at disse stoffene gir bare resultere i regelmessig og langvarig bruk.  
Hvordan å senke kolesteroletHvis legen sa at du har høyt kolesterol, betyr det at stoffet i blodet til mange gulaktig forbundet med kroppens fettceller. Dette materialet kan samle seg, og til slutt føre til blokkering av blodårer som vanskeliggjør blodstrømmen, noe som i sin tur truer utviklingen av myokardialt infarkt, slag og andre alvorlige tilstander.
Imidlertid er ikke alle kolesterol i kroppen anses som skadelig. Kolesterol har en rekke funksjoner som er av vital betydning for mennesket. Det fremmer utviklingen av hormonelle stoffer som beskytter nervefibre og er involvert i å bygge cellemembraner. I normal mengde spiller det ingen skade kroppen, men tvert imot. Men dens overdreven produksjon eller store mengder inntekter utenfor utseendet på en rekke mulige problemer.
Kolesterol kan deles inn i to grupper:

- Mat Kolesterol
 - Et stoff som finnes i mat og er for det meste av animalsk opprinnelse. For eksempel, ett egg inneholder 300 mg, og epler ikke inneholder slike stoffer. Sammenslutning av amerikanske forskere anbefalte grensen daglig kolesterol inntak til 300 mg.
- Serumkolesterol- Et stoff som sirkulerer i blodet. Denne type av kolesterol som produseres av kroppen. Det er målt ved hjelp av en spesiell testsystem. Normalt bør ikke overskride 200 mg.

Måter å redusere kolesterolet


Å redusere kolesterolet i blodet bør:


- Monitor vekt.
Jo mer vekt, jo mer kroppen din prøver å syntetisere kolesterol. Ifølge en ganske lang forskning nederlandske forskere funnet at den eneste faktor som bestemmer nivået av serumkolesterol, er kroppsvekt. Når kilos vekter på indikatorer for stoffet også økt med to nivåer. Derfor må overvektig først sende all sin styrke til vekttap. Men dette behovet ved å følge et sunt kosthold. Kostholdet bør inneholde hele korn korn 75%, frukt og grønnsaker, men bare 25% består av kjøtt og meieriprodukter, som de er høy i fett og også høy-kalori.
- Begrens fettinntaket. Ifølge nyere vitenskapelig innhold i kolesterol i kroppen har en betydelig innvirkning bare tre faktorer. Først - mettede fettsyrer, fordi de bidrar til legemet av stoffet. Second - flerumettet fett, som har motsatt effekt, siden effekten på å senke serum kolesterol. I den tredje - kosttilskudd kolesterol, noe som også bedrer kolesterolnivået, men mye mindre enn mettet fett.
Fra dette kan det konkluderes med at det er mest skadelige mettet fett signifikant øke nivået av serumkolesterol. Det er tre ganger mer skadelig enn diettkolesterol. Derfor, verdens ledende eksperter anbefaler grense, og hvis det er mulig å fullstendig eliminere forbruket av produkter som raffinert olje, kjøtt, ost og mer. Best å erstatte disse matvarene med fisk, magre meieriprodukter, fjærkre, og oljer som solsikke, mais eller soya.
- Bruk olivenolje. Denne olivenolje og noen typer produkter som avokado, nøtter, peanut olje og raps inneholder: en litt annen fett kalles enumettede. Inntil nylig ble alle forskerne overbevist om at disse fett har en betydelig innvirkning på å øke kolesterolnivået i blodet, i dag sine meninger helt forandret. Det ble funnet at enumettet fett faktisk redusere kolesterol i serum. Det er mye mer effektive i å redusere nivået av den diett som inneholder enumettet fett sammenlignet med en diett som eliminerer bruken av matvarer som er rike på fett. Videre disse fett påvirker bare "dårlige" kolesterolet, mens "god" er fortsatt intakt. Derfor, for å effektivt håndtere problemet med hyperkolesterolemi, lav-fett diett heller stikke og ta ca 2-3 spiseskjeer olivenolje. De viktigste erstatte andre typer fett, ikke bare feste enumettet fett.
- Limit egg.Ikke helt utelukke fra kostholdet ditt dette nyttig produkt som egg, trenger du bare å bruke dem i mindre mengder. Selv på tross av høyt kolesterol i egg, eksperter mener at ca 60% av befolkningen lett kan takle overdreven mengde kolesterol som kommer fra mat, det vil si mat, mens de ikke er merket økning i kolesterolnivået i blodet. Dette faktum kan forklares med det faktum at når kroppen er overdreven kolesterol er å undertrykke endogene (egen) kolesterol, så dine kroppen tilpasser. En vitenskapelig studie av pasienter som har tilbudt spiser ca tre store egg en dag i seks uker. Som et resultat av bare 30% av dem markert økning i serumkolesterol. Optimalt inntak av egg - en 3 kylling egg en uke. I noen tilfeller kan du bare erstatte eggeplomme proteiner, siden de ikke inneholder dette stoffet. Videre nylig gikk på salg egg er lavt kolesterol.
- Spis belgfrukter. Alle bønner er høy i ulike næringsstoffer, i tillegg inneholder de en enorm mengde fiber som kalles pektin. Det er denne substans er i stand til å omgi og effektivt å trekke overskudd av kolesterol fra kroppen. Ifølge forskningsresultater hvis spise en halv kopp bønner en dag, etter tre uker med kolesterol tall slippe til 20%. Resultatet vil bli mye bedre hvis du er i ditt daglige kosthold for å legge til ca 5-6 gram løselig fiber. Knapt bønner du blir lei fordi det er så mange varianter av produkter, som varierer i deres smak, men de er like effektive i hyperkolesterolemi.
- Frukt diett. Frukten inneholder: en stor mengde pektin, slik at de har evnen til å stabilisere blodkolesterolnivåer. Ved daglig bruk av grapefrukt kan redusere nivået av "skadelig" forbindelsen i blodet i 8 uker mer enn 7%. Hvis du ikke liker grapefrukt, kan det bli erstattet av noen annen frukt som epler eller appelsiner.
- Havrekli. Havre like effektive for hyperkolesterolemi enn frukt. Så perfekt frokost i denne patologi kan kalles grøt med biter av frisk frukt. Dette er ikke bare nyttig, men i tillegg og svært velsmakende. Nok til å spise to havre kjeks om dagen til en måned kolesterol redusert til 5 prosent eller mer.
- gulrøtter. Dette produktet har også den egenskapen til å redusere nivået av "skadelige" stoffet fordi det inneholder mye pektin. Med sin økning i serum vil være nok i dag til å spise minst to gulrøtter, vil det bidra til å oppnå sikre verdier kolesterol, senke den til 20%. Enda bedre ville være hvis kombinert bruk av gulrøtter og løk og brokkoli.
- Øvelse. Gjennom regelmessig mosjon kan redusere blodårer Kolesterol innskudd.
Legemidler som senker kolesterolnivået i blodet
Ved å nå nivået av serum kolesterol farlig nok tall som kan være en fare for liv, og hvis utviklet aterosklerotiske forandringer i blodårene, eksperter anbefaler bruk av spesielle medisiner for å bidra til å redusere sine nivåer i blodet. Ved anvendelsen av narkotika effekt vil oppnås bare hvis en sunn livsstil.

Følgende klasser av narkotika:


- Fybroevi syre.
 Mekanismen for virkningen av disse stoffene er rettet mot å akselerere prosessen med oksydasjon av fettsyrer i levercellene, noe som fører til å senke kolesterol- og triglyserid-nivåer i serum. Disse stoffene er kjent som Lopid, Trykor og Atromed. Mulige bivirkninger som gastrointestinale lidelser.
- Statiner. Disse stoffene har handling med sikte på produksjon av enzymer som er involvert i produksjonen av kolesterol i serum. De omfatter den mest populære på grunn av høy effektivitet. Når en person toleranse komponenter og riktig valgt doser disse stoffene kan redusere denne forbindelse til 60%. De er også i stand til å stabilisere nivået av triglyserider i kroppen. Disse stoffene inkluderer Baykol, Mevakor og Leskol. I noen tilfeller kan utvikle bivirkninger som smerter i leveren og fordøyelsessystemet uorden.
- Legemidler som binder seg til gallesyrer. Disse stoffene påvirke produksjonen av kolesterol i kroppen, så vel som binder seg til gallesyrer. Disse stoffene inkluderer questran og Kolestyd. Blant bivirkningene kan identifiseres og meteoryzmы forstoppelse.  
Яндекс.Метрика