Stroke konsekvenserHjerneslag - iskemisk anfall. Det er en mangel på oksygen tilføres i hjernecellene, fordi disse cellene ikke lenger fungere skikkelig. Når slike feil oppstår de første tegn på det sentrale nervesystemet. Dersom det første minuttet er det ingen gjenopprettelse av blodtilførsel, hjerneceller begynner å bryte ned og utvikler derfor et slag. Det finnes to typer av hjerneslag: iskemisk og hemoragisk. Vi undersøke effekten av begge typer slag.
Hjerneinfarkt
Hjerneinfarkt (II) - et hjerteinfarkt av hjernen som oppstår etter opphør av blodstrømmen til hjernen, oksygen og næringsstoffer som trengs for livet av hjernen. Hjerneinfarkt - den vanligste sykdommen, er det funnet i nesten 80% av pasientene. Når denne type slag, mange mennesker føler konsekvensene av avvik og funksjoner. Rundt 20% av mennesker som har hatt en iskemisk hjerneslag utvikler epilepsi. Utvikle angrepene som "brenner", pulserende og skyting smerte som ikke kan ta ut smertestillende og narkotika. Mulige problemer og brudd på loven for å svelge. En mann som fikk slag kan zatrudnyatsya med å svelge mat, noe som ofte resulterer i å få mat og væsker er ikke i spiserøret og halsen eller lungene. På grunn av dette mulig lungebetennelse, dehydrering og forstoppelse opprinnelse. Det kan være humørforstyrrelser, plutselig aggressivitet, apati, redsel, apati og treghet av reaksjon. Mannen forstyrret atferd, er det en skarp endring i humør, depresjon, årsaksløse latter, irritabilitet og generelt upassende oppførsel og reaksjoner til hendelser. Når blodsirkulasjonen i venstre halvkule kan være et brudd, noe som resulterer - vansker med taleoppfattelse og reproduksjon, som i skriving og lesing. Sammen med slike problemer oppstår kognitiv svikt, endre mental evne og informasjonsbehandling. Forverres hukommelse, logisk tenkning, læring, etc..d. Det kan også være et alvorlig brudd på motoriske ferdigheter eller til og med lammelse. Mann etter hjerneslag i de fleste tilfeller opplever tretthet og svakhet, forstyrret koordinering bevegelse når du går og Moving.
Åreforkalkning ikke forårsaker iskemisk hjerneslag, men det fungerer som en gunstig faktor for sin forekomst. En hindring for strømmen av blod er en blodpropp som dannes i prosessen med trombose. Disse blodpropper danner vanligvis i områder som er blokkert av fett innskudd på grunn av dette blodet begynner å bevege seg gjennom blodårene under press.
Det er tilfeller som oppstår før iskemisk hjerneslag mini-slag. Symptomer slike mini-slag er svært lik symptomene på hjerneslag, kan de vare i fem minutter og 24 timer.
Konsekvensene av hemoragisk hjerneslag
Hemoragisk hjerneslag eller hjerneblødning hypertonycheskoe - hjerneinfarkt er preget tut av blodkar i substansen i hjernen, som fører til hjerneødem. Hvilke grunner kan tjene en lignende slag?
Hovedårsaken til hemoragisk hjerneslag - hypertensjon og mikroangiopati - tynning av veggene i blodårene. Hvis høyt blodtrykk fartøyet vegger er brutt som følge av intra hematomdannelse. Denne blødningen er den primære faktor for hjerneslag, kalles det hypertensive blødning.
Det kan også være sekundær blødning, er det preget av ruptur vaskulære misdannelser. I dette tilfellet vil systemet i hjernen være en baller og veving av forskjellige former og størrelser, som er dannet ved sammenveving av fartøyer.
På grunn av hemoragisk slag kan ha forskjellige konsekvenser forbundet med blodsykdommer så som leukemi, blodlevring.
Hemoragisk hjerneslag oppstår mye sjeldnere enn iskemisk. Hjerneinfarkt er svært lik effekten av hemoragisk. Men konsekvensene er mer alvorlig hemoragisk, i de fleste tilfeller er dødelig.
Det er et språkforstyrrelse, hukommelse og motorisk koordinasjon, som påvirker psykisk og fysisk tilstand til pasienten.
En av de mest alvorlige konsekvensene av et brudd på menneskelige nervesystemet. Dette er en stor påkjenning for kroppen, det faktum at en person er i stand til å utføre vanlige aktiviteter som negativt påvirke pasienten.
Den psykologiske tilstanden til pasienten i de fleste tilfeller, aggressive, irritabel og deprimert. Man mister troen på utvinning, som et resultat, kan vises apati, upassende oppførsel, grunnløs temperament og gråt.
Overtredelses mange funksjoner der på grunn av dårligere ledningsevne av hjerneceller - nevroner. Funksjonen av nevroner er en retning pulser å forstå tale, koordinasjon, hukommelse, oppfatning av hva som skjer, etc.
Nøkkelen til å behandle denne alvorlige sykdommen ikke møte effektene av et slag inntraff, og sekundærforebygging. Disse grunnene var sentrum for hjerneslag kan bli et arnested for nye utbrudd, så de bør fjernes. Legen bør identifisere årsakene til hjerneslag, gi de nødvendige anbefalinger for å fjerne dem. Pasienten bør følge legens anbefalinger.
En mann som fikk slag etter utvinning bør endre livsstil til en sunnere. Først av alt, bør det være et riktig kosthold, regelmessig mosjon. Det bør gi opp drikking og røyking, fordi røyking bidrar til dannelse av plakk på veggene i cerebrale kar. Alkohol øker også risikoen for slag. Ansvarsfraskrivelse alkohol bidra til å redusere risikoen for hjerneslag angrep.
Regelmessig fysisk aktivitet reduserer risikoen for tilbakevendende slag. Pasienten trenger ikke å engasjere seg aktivt i idrett, velger du bare de fysiske aktiviteter som vil ha råd. Disse kan omfatte: fotturer, volleyball, fotball, turn, fitness, etc. Det viktigste - trening skal være gøy, vil det ha en dobbel positiv effekt. Tenk først om deg selv og din helse!  
Symptomer på bihulebetennelseSinusitt - en av de varianter av sinusitt, en sykdom som er assosiert med betennelse i overkjevens sinus. Ofte er resultatet av infeksjoner eller forkjølelse. Fører også til sinusitis infeksjon kan være forårsaket av sykdommer i munnhulen allergier.
Typiske symptomer
De viktigste symptomene på bihulebetennelse hos voksne inkluderer tett nese, feber, kronisk hoste, faryngitt, rhinitt, feber, generell svakhet i kroppen, ubehag, smerte i fronten som er gitt på ørene, tenner. Også med bihulebetennelse kan ha smerter podhlaznychnoy felt person hvis å ta på sin hånd, rødhet og hevelse av alder.
Bihulebetennelse er en akutt eller kronisk. Med riktig og rettidig behandling av akutt bihulebetennelse kan miste 2-3 uker. De karakteristiske trekk ved akutt bihulebetennelse er smerter i pannen og podhlaznychnoy hull og stadig tett nese. Hvis tiden ikke begynne behandlingen, kan føre til akutt sinusitis atrofi av neseslimhinnen, fullstendig tap av lukt. Behandlingen bør først og fremst bli kvitt det primære fokus for infeksjon bihulebetennelse, som ofte har rhinitt, kronisk betennelse i mandlene, pasientenes tenner. Ikke ty til selvmedisinering, bedre tillit til erfarne fagfolk på dette feltet.
Symptomer på kronisk bihulebetennelse er ofte vanskelig å fastslå. Men den mest uttalt trekk ved denne sykdommen kan betraktes kronisk rhinitt, som ikke er gjenstand for tradisjonell behandling, såre øyne, hodepine som kan øke med blinkende. Et annet symptom på kronisk bihulebetennelse hos voksne er morgen hevelse av øyelokkene, ingen lukt, konjunktivitt.
I tillegg, kan pasienten oppleve tretthet og generell svakhet i kroppen, lang kald, er det som regel vanskelig å puste nese. Det er slimete eller purulent utflod, som kan være ledsaget av en svært ubehagelig lukt, ikke merkbar til pasienten via nesetetthet.
Farlige konsekvenser
I avanserte stadier av infeksjonen er i stand til å trenge inn i kraniet, forårsaker encefalitt og meningitt, eller i hulrommet i øyehulene, forårsaker ulike øyebetennelse. Ofte slike bihulebetennelse hos voksne kan utløse blod infeksjon, i de fleste tilfeller - på grunn av feil behandling.
Symptomer på bihulebetennelse hos voksne kan manifestere seg på forskjellige måter. Noen ganger kan de kombineres med tegn på luftveisinfeksjon, noe som gjør dem vanskelig å diagnostisere. Men likevel sinusitt kan bestemmes ved langvarig rhinitt eller konjunktivitt for allergisk reaksjon.  
Tegn på hjernehinnebetennelseMeningitt - betennelse av membraner av hjernen og ryggmargen forårsaket av forskjellige virus, bakterier hladymyyamy. Meningitt er ansett for å være barnesykdommer, som voksne er ganske sjelden. Dette er en kraftig gematoentsefalicheskogo barriere som er vanskelig å overvinne hjernehinnebetennelse patogener. Typisk skjer voksen meningitt som et resultat av forskjellige infeksjonssykdommer.
Hjernehinnebetennelse: årsaker
I de fleste tilfeller vil de forårsake meningitt er tre typer bakterier: Haemophilus influenzae, meningokokker og pneumokokker. De kan leve fredelig i de øvre luftveiene uten å forårsake ham noen skade. Men noen ganger er disse bakteriene kan uten grunn, ingen grunn til å infisere hjernen.
Også i stand til hjernehinnebetennelse utvikle seg etter alvorlig skade eller være på grunn av svekket immunforsvar. Mest utsatt for denne sykdommen er mennesker som har fjernet milten, misbruker alkohol, kronisk betennelse i nese og ører.
Noen ganger hjernehinnebetennelse kan føre til andre bakterier som E. coli eller Klebsiella stede i kroppen etter operasjonen for spinal og hjernen hos mennesker med svakt immunforsvar.
Voksne som lider av nyresvikt, må også beskytte mot hjernehinnebetennelse fordi bakterier kan utløse kalt "Listeria".
Typer og symptomer på hjernehinnebetennelse
Vanligvis begynner hjernehinnebetennelse brått, gradvis symptomer kan oppstå bare sopp eller tuberkuløs hjernehinnebetennelse. Fremveksten av denne sykdommen er innledes med generell svakhet i kroppen, feber, muskelsmerter. Dersom agenten er meningokokk, hos pasienter utslett vises, pneumococcus - mellomørebetennelse, rhinitt, kusma når han observert lesjoner av spyttkjertlene, og når эnterovyruse forstyrrer normal funksjon av tarmen.
Det mest karakteristiske trekk ved hjernehinnebetennelse - en rassredotochennaya hodepine som har en tendens til å vokse raskt, det er fullstappet pasienten blir så intens at selv voksne kan stønn fra henne. Etter dette kvalme og oppkast. Denne hodepine er enda sterkere når pasienten skifter posisjon hjernehinnebetennelse kroppen påvirkes av en rekke visuelle og auditive stimuli. Også voksne kan oppleve økt følsomhet i huden. I den generelle tilstanden til hjernehinnebetennelse voksen stand verre på bare én dag. Også en pasient med hjernehinnebetennelse vises forvirring, irritabilitet, økt søvnighet, til slutt blir en propp og selv koma. Hvis hjernehinnebetennelse ikke er utelukket og død. I enkelte tilfeller kan føre til sykdom svelling av hjernevev som griper inn i blodstrømmen, forårsaker symptomer som ligner på symptomene ved slag.
Typiske tegn på hjernehinnebetennelse kan også omfatte feber, ledsaget av rikelig svette og frysninger. Noen ganger pasienter med hjernehinnebetennelse kan utvikle forvirring når de føler at de får i fiktive situasjoner og kommunisere med folk urealistiske. Opplevd smittsomme sykdommer lege ved vurderingen kan også se på sidene av kroppen karakteristiske stjerneformet utslett (ofte - blodig) og patologiske symptomer som indikerer hevelse av membraner og hjerne substans.
I diagnostisering av hjernehinnebetennelse bør ta hensyn til at ikke bare pasienten ikke kan utføre skarpe hode tilt forover, men ethvert forsøk på å flytte en whiplash gitt ham veldig hardt. Disse symptomene og bevis av en betennelsesprosess dekker ryggmargen og hjernen.
Purulent hjernehinnebetennelse kan være forbundet med epileptiske anfall, høyt intrakranielt trykk, arteriell trombose. Etter at en voksen kan bo epilepsi, noen intellektuelle og nevrologiske lidelser.
Hjernehinnebetennelse er oftest overføres fra en smittet person til et sunt dråper. Denne sykdommen er preget av en hemoragisk utslett på kroppen, som ofte ligner i skjema stjerner i ulike størrelser, solid følelse. Kompliserte former for hjernehinnebetennelse kan noen ganger være ledsaget av epileptiske anfall, hjerneødem, lungebetennelse, leddgikt.
Sykdommer utløst av Haemophilus influenzae, den hyppigste årsaken til purulent meningitt. Hos voksne er det mindre vanlig enn hos barn og vanligvis er et resultat av brudd i skallen, mellomørebetennelse, akutt bihulebetennelse. Hvis en pasient med hjernehinnebetennelse unnlater å gi medisinsk behandling kan sykdommen være dødelig - spesielt hos barn.
I sin tur, pneumokokk meningitt i de fleste tilfeller skyldes komplikasjoner av mastoydyte, otitis media, smittsomme sykdommer i øvre luftveier. Etter noen dager med infeksjon i slimhinnen i munnen på pasienten, og noen ganger - på stammen og armene dannet herpesutslett. Uten riktig behandling, kan pasienten dø på den femte dag av sykdommen, en høy sannsynlighet for å dø i det tilfelle at en meningitt utviklet mot en bakgrunn av alvorlig lungebetennelse.
I de fleste tilfeller, viral meningitt forårsaket av enterovirus. Pasienten ble forfølge en hodepine, men det er ikke like sterk som i purulent hjernehinnebetennelse. De viktigste symptomene på hjernehinnebetennelse begynner å dukke opp på den andre dagen av sykdommen. Denne perioden er ofte ca to uker (noen ganger - litt mindre). Det er forårsaket av hevelse i ørespyttkjertlene. Komplikasjoner av viral meningitt omfatter pankreatitt og orkitt, som i sin tur kan føre til infertilitet hos kvinner.
En annen type hjernehinnebetennelse - nemlig TB oppstår ofte når hematogenous-disseminert tuberkulose. Dens utvikling begynte i bronkial lymfeknuter eller lungene. Vanligvis er denne sykdommen ganske treg. I de første 2-3 ukene pasienten observert tretthet, subfebrile, en gradvis økning i hodepine. I alvorlige tilfeller, mulige beslag, pareser av ekstremiteter, nedsatt bevissthet, afasi. I diagnostisering av sykdommen i cerebrospinalvæsken legen kan detektere redusert mengde av glukose, og høyt proteininnhold, som ofte fører til koagulering luten og filmdannelse ved henstand væske.
Behandling av Meningitt
Manipulering med hjernehinnebetennelse tiltak bør iverksettes snarest. Hvis legen kommer til pasienten og finner i det de karakteristiske tegn på sykdommen, må han umiddelbart injisere pasienten bred antibiotika handling og fastsette sin introduksjon. Da pasienten med diagnosen smittsom levert til avdelingen, hvor han satt en nøyaktig diagnose og bestemme et kurs for behandling av hjernehinnebetennelse.
Vanligvis, virus og sopp hjernehinnebetennelse noen antibiotika ikke kan spille en betydelig rolle i utvinning av pasienten, men som laboratorietester krever en viss tid, kan legen forskrive empirisk. Men i alle fall gjelder ikke for pasienter som er diagnostisert herpesvyrusnыy eller enterovirus hjernehinnebetennelse, meslinger.
For behandling av hjernehinnebetennelse ofte leger forebredspektret antibiotika - makrolider, cefalosporiner, penicillin. De bør gis hver fjerde time - for å normalisere pasientens tilstand. Deretter stabilisering av antibiotika bør videreføres som anvist og resept innen en uke. Hvis pasienten avslørt purulent meningitt, deretter behandling bør gjennomføres innen en måned.
I tillegg har pasienter tildelt symptomatisk behandling. Å kvitte seg med brekninger foreskrevet medisiner tserukal og hodepine blokk Ketanov eller baralgin. På grunn av pasientens spy meningitt er ikke i stand til fullt ut å spise, slik at det kan oppstå dehydrering, som kan forebygges ved løsninger av glukose, natriumklorid som intravenøs og bidra til å forhindre forgiftning. Hvis en pasient med hjernehinnebetennelse står i fare for hjerneødem, mens det kan oppnevne diuretika. I purulent meningitt nødvendig kraniotomi, som har som mål å bringe septisk tema.
Etter et kurs av behandlingen, bør pasienter beskytte kroppen fra unødvendig følelsesmessig, psykologisk og fysisk stress, prøv mindre i solen, grense væsker, salter, i hvert fall for en stund glemme alkohol.
Hjernehinnebetennelse - en alvorlig sykdom som utgjør en trussel mot livet av en voksen. Derfor trenger den rettidige og dyktige behandlingstiltak. Å hindre hjernehinnebetennelse prøve hver gang før bruk nøye koke vann fra springen, ikke glem å spise vitaminer zahartovuytesya, engasjert i idrett, utføre gå utendørs. En metode for beskyttelse mot meningitt er vaksinasjon.  
Яндекс.Метрика