Hodet på pute bakker,
 En sjel kan ikke sovne.
 La meg søvnløshet,
 Med sin stramme snare.
 Elsker Sirota.

 De fleste gravide kvinner si - vidsipaytesya, ingen baby, og selv da vil ikke sove. Hva gjør du hvis en drøm, og nå flyktet sted? Dette skjer i nesten 80% av kvinnene, som strekker seg 23-25 ​​ukene av svangerskapet.


Søvnløshet under svangerskapet


 Først må du finne ut årsakene til søvnløshet. Det er viktig å forstå at dette ikke er en sykdom, men et utslag utenfor de prosesser som finner sted på kroppen. Jo mer svangerskapet, jo mer grunn for mangel på søvn, og de kan være både fysiologisk og psykologisk.

 Årsakene til søvnforstyrrelser kan være flere grunner:

 Det er vanskelig å finne en komfortabel stilling som magen vokste og økt vekt. I magen ikke lyve. På baksiden for lenge må lyve - livmor legger press på barnet arterie og hul ryggrad, begynner ryggen å verke.

 Plaget av halsbrann - en voksende baby tar mer plass i min mors liv, noen klemte alle indre organer, inkludert magen. Så hvis sengetid spise hard mat - "glad" natt gitt.

 Hyppig trang til å bruke badet. Det er også forbundet med en økning i livmor, som blir stadig sterkere trykk på blæren, og det må tømmes ofte.

 Endre holdning av mor og baby vektøkning årsaken verkende smerter i korsryggen. Kun spesielle øvelser bidra til å takle dette problemet.

 Krampeanfall oppstår i bena eller føttene med tretthet kalsiummangel. Å eliminere beslag løfte opp og trekke en sokk over.

 Smart tretthet kan også føre til søvnløshet. Hvis hjernen hele dagen jobbet hardt kroppen fysisk aktivitet ikke er mottatt, selv når det gjelder tid til å sove hele hjernen mottar også signaler til å fungere. I løpet av dagen må du fordele mental og fysisk stress. Mange gange. Du kan til og med danse.

 Årsak søvnløshet og mareritt er drømmer som ofte veier gravid, spesielt når det nærmer seg fødsel.

 For hver av disse grunner kan være søvnforstyrrelser, og hvis de fremdeles passe?

 Hva gjør forventningsfull mor hvordan man skal håndtere søvnløshet? Ta noen snodeystvuyuschye narkotika er strengt forbudt, da de påvirke fosteret.

 Bryr seg om natt søvn du trenger i morgen. Riktig kosthold sikre fredelige netter. Tydeligvis følge noen retningslinjer:

 Prøv mindre søvn i løpet av dagen.

 Hvis plaget av mareritt - fortelle dem sine kjære. Sammen, vil du takle dem.

 Betale lange turer i frisk luft.

 Ikke spis før sengetid, særlig tungt måltid. Med en full mage vil ikke være i stand til å sove.

 la på kvelden av saker som krever intellektuell og fysisk anstrengelse.

 Meget god sengetid ta et varmt bad. Det kan legge kjøttkraft kamille eller aromatiske oljer.

 Evening bedre å forlate spennende drikker (te, kaffe og enda mer), bedre drikke et avkok av kamille, mynte. En halv time før sengetid, og du kan drikke et glass varmt vann med en teskje honning.

 Noen kan hjelpe og sex. Og hvorfor ikke? Hvis du ikke har kontraindikasjoner, ikke sex ikke vondt.

 Det viktigste i tankene - bare avhenger av deg roe søvnen din.  
 Sikori med sine medisinske egenskaper har lenge vært godt kjent i verden av tradisjonelle og utradisjonelle medisin. Avicenna (Ibn Sina) legemidler produsert fra dette anlegget og behandlet mennesker fordøyelseskanalen, gikt, øyne.


Nyttige egenskaper av sikori


 I Egypt, på den tiden av faraoene laget av sikori kur bitt av giftige insekter, slanger, edderkopper. I Europa er anlegget mye brukt som et krydder for mat og som et frittstående produkt.
 Foreløpig er det brukt: i næringsmiddelindustrien som en erstatning for kaffe smaken spesifikk og ikke glem, tilsett krydder og baking deigprodukter, desserter; medisin sikori spiller en viktig rolle i behandlingen av hjerte- og karsykdommer, sentralnervesystemet, migrene, nevrasteni, søvnløshet, depresjon, anemi, diabetes, takykardi, eksem, dysbiose, fordøyelsessystemet, nyrer, lever, milt, mage.
 Nyttige egenskaper Sikori er alt helt i sine røtter er mer enn 60% av polysakkarid inulin brukt i kliniske ernærings diabetikere glykosider yntymen effektiv i behandling av sentralnervesystemet, det har en beroligende effekt.
 Anlegget fungerer - som en vasodilator narkotika, og som en forsterker av appetitt, og som en snerpende. Han er i stand til, med regelmessig bruk, rense kroppen for giftstoffer, radioaktive stoffer, tungmetaller, oppløser nyrestein og sand.
 I sikori inneholder sukrose, karoten, fruktose, vitamin B og A, E, C, mikro og makro, organiske syrer, tanniner og resinous stoffer, jern. Denne fantastiske planten i stand på kort sikt for å øke hemoglobin, har anthelmintic, febernedsettende, choleretic, anti-inflammatorisk, vanndrivende og snerpende handling.
 Når den brukes med sikori drink i morgen, slår kroppen forfriskende stemningen stiger, en ekstra energi. Kveldsmottakelse drikke har en beroligende, avslappende, stimulerende disse god søvn.
 Fra sikori kan tilberedes alkohol skjær ved hjelp rot eller vandig ekstrakt av blomster, stengler og røtter.
 Vann ekstrakt forberedt som - ta 16-tallet. ss hakkede sikori sovne i en termos, hell kokende vann og gi brygge, deretter press og drikke hver dag til frokost, lunsj, ettermiddagste og middag.
 Alkohol skjær forberedt seg godt - knuste røtter, hell to spiseskjeer av blandingen alkohol - 100ml. og insisterer ti dager, filter og ta 20-25 dråper i morgen, på ettermiddagen og kvelden.
 Regelmessig med sikori mat, vi unngå de ovennevnte sykdommer, og dermed sikre helse, energi og godt humør.
 Foreløpig er sikori dyrkes i industriell skala ved å dele inn i rot og salatsorter.
 Sikori - slozhnotsvetnoe plantehøyde den når opp til seks meter, vokser planten vilt i felt, langs veikanter veier - høye, tynne, med små blader og blomsterstanden blå som en stabel (pisk).
 Folket sikori kalt "Bride of the Sun", "Traffic Sentinel", "Flower of Life", "Tatar farge", "Serpnyk" "Peter Scourge" peak blomst faller 12. juli - Peters dag, bringer Rosenrot oss tilbake til livet ditt helbredende egenskaper.
 Oppskrifter:
 * Uvanlig pudding med endivie. *
 Ingredienser:

 3 stk. sikori salat

 1 stk. sitron

 75g. skinke

 1 stk. løk

 125g. Roquefort ost

 1 bunt persille

 nykvernet pepper etter smak

 1 ts paprika.

 100g. krem.

 Anlegget vask, ren, skåret i biter, la det småkoke i 10 minutter. i 250 ml vann med saften av en sitron, salt, løk skåret i terninger, skinke skåret i brede strimler. Sikori Sett i ildfast form, lag sengen skinke, løk, ost kuber, halv strålen persille finhakket, dryss med paprika og pepper, hell fløte og stek i ovnen i femten minutter ved en temperatur på 200C. Den andre halvdelen av strålen persille fint kuttet så godt og dryss fatet før servering.
 * Soup dressing. *
 Ingredienser:

 unge blader av sikori

 Salt

 Moments sikori bladene er knust og litt salt. Brukes som en fylling suppe - en spiseskje per servering av suppe.
 * Drikk oransje og sikori. *
 Ingredienser:

 20 ml konsentrat sikori fortynnet med kokende vann i antall ve 100ml

 100 ml eplejuice

 50 ml appelsin sirup

 1 skive appelsin

 All mix i en shaker, fyll blandingen vin glass, kjølig og på kanten av en vin glass satt på et stykke oransje.
 Sove - en viktig betingelse for hjernen, men det er viktig søvn. Ikke rart sove medisin og finne den beste måten å skjønnhet. Men det skjer ofte at mye trøtt på dagtid og om natten ikke spytysya, torturert ulike meninger.


Vilkår for sunn søvn


 Promaeshsya i morgen følelsen som ikke sover i det hele tatt. Fordi søvnløshet nedsatt konsentrasjon, reaksjonstid, du alltid bli irritabel, nervøs.
 For å oppnå en sterk, dyp og nyttig for den søvnen du trenger for å overholde visse regler.

 Å sove en person trenger 7-8 timer. Bedre pensjonere seg i ti eller elleve om kvelden. På denne tiden, beroliger kropp og lett å sove. Optimalt nyttig for natten resten - fra 23 timer til 5 timer - såkalte "skjønnhetssøvn". Fra 03:58 den sterkeste søvn, prøve å sove på denne tiden.

 Middag minst tre timer før sengetid. Like før sengetid, kan du bruke surmelk drikke grønnsak eller frukt. Ikke legg opp, men sulten også, ikke gå til sengs. Det er ikke tilrådelig å drikke alkohol før du sovner og koffein inneholder drikker. Koffein finnes i kaffe, te, brus, sjokolade, et smertestillende medikamenter. Mer nyttig før sengetid vil drikke te med urter: kamille, sitronmelisse, peppermynte, vendelrot.

 Søvn er anbefalt til hodet øst eller nord og fast underlag. På myke senger bøye ryggraden, forårsaker en klemt nerve avslutninger og sirkulasjonsforstyrrelser i kroppen. Ortopedisk pute velge enten sover uten pute. Bedre å sove - posisjon på siden, og overnatter du perevertayetesya automatisk ikke å legge press på visse organer. Du kan sove på ryggen, ikke på magen hans.

 De mindre klær vil være på deg når du sover, for å bedre huden din puste. Få en spesiell nattkjole eller sove naken. Hvis rommet er kaldt, dekke dyne. Ikke la vinduet åpent om natten er best å unngå trekk. Ventilere rommet om natten. Den optimale temperaturen for søvn 18-20 ° C.

 Før du går til sengs bidrar til å slappe av en varm dusj eller badekar. Du kan legge til essensielle oljer rygg eller infusjoner av urter. Vann bør være hyggelig varm. Kald dusj eller badekar bare zbadoryt kroppen. Du kan gå om natten, puste frisk luft - det vil snart slappe kroppen.

 Slå av TV og avsluttende barn, ukladayetesya deg til sengs og begynner febrilsk å huske hva du skal gjøre i morgen for å møte med noen som må ringe for å prøve å kaste alle disse tvangstankene. Hvis du virkelig ønsker å tenke - tenke på det gode. For eksempel, pomriyte hvordan du kan vinne en million og kjøpe en stor hytte. La oss i løpet av all sin fantasi, men tror ikke om problemet. Forestill deg at du ligger på stranden og den vakre solen varmer kroppen din, hørte lyden av havet (ved sengetid kan omfatte naturlyder). Tenk deg i en mild, men varm sand, prøv når den passerer gjennom fingrene på hånden

 Ikke zalezhuytesya i sengen, en gang vekket - strekning, smile og få opp. Ikke legg deg ned, venter på alarmen. Hvis du får opp på 5-6 am, så har du tid for gymnastikk og soul forskjellige ting rundt huset. Første gang du vil hotitysya søvn i løpet av dagen - en vane av kroppen, men om kvelden vil fylle opp svært raskt.

 Den moderne rytmen i livet vårt ikke gir oss muligheten til å hvile. Uansett hvor travelt du er og lastet tilfeller alltid finne tid for en hvile og søvn. Dette er nøkkelen til din skjønnhet og velvære. Sove på helse.
Яндекс.Метрика