Symptomene på laryngittDessverre, mange gjør det ikke alltid alvorlig om deres helse, utsette kroppen utløser påvirkning av ulike faktorer som kan føre til forkjølelse. Dermed ineffektiv bruk av air condition i varme årstiden, kan våte føtter i løpet av våren regn eller om vinteren med et åpent vindu forårsake farlige sykdommer som laryngitt.
Laryngitt er ganske tung og alvorlig forkjølelse at hvis feil behandling kan føre til døden. Laryngitt - er betennelse i slimhinnen i strupehodet og stemmebåndene. Denne sykdommen er manifestert av kortpustethet, pustevansker, heshet og mister stemmen. Svært ofte det forekommer hos barn, litt mindre - hos voksne.

Beskrivelse og patogenesen av laryngitt

Laryngitt forekomst i naturen kan være ikke bare en kald, men den smittsomme natur. I det sistnevnte tilfelle utvikler den mot sykdommer som kikhoste, skarlagensfeber, meslinger, etc. I tillegg sykdommen ofte tilbøyelig folk som er glad i dårlige vaner - røyking, drikking av alkohol.
Karakter av laryngitt er kort eller lang. Sist, eller kronisk laryngitt er mindre vanlig og i dens varighet kan ta mer enn to uker. Hvis sykdommen er så lang, bør du søke medisinsk hjelp, da dette fenomenet indikerer en mer alvorlig sykdom eller komplikasjoner. Men ofte sykdommen utvikler seg raskt og varer ikke mer enn 15 dager.
I tilfelle av akutt diffus laryngitt er vanligvis slimhinnen i strupehodet blir en eksplisitt rødt, det er hevelse, spesielt intens i vestibular folder. Fartøyene dårlig opplyst, så sterkt forbedret. Av fartøyene i denne tilstanden kan lekke blod. Som et resultat av dette fenomen i form mucosa vises lilla-rødt. Den separate laryngitt akutt mucosal rødhet og blødning forekomsten av overflate infiltrering av strupehodet kan sees bare i epiglottis.
I noen tilfeller kan laryngitt omfatter ikke bare slimhinnen i strupehodet og vegger, men også spre seg til slimhinnen i luftrøret. Slike saker er kalt "laryngotracheitis" og ledsaget av sterk ødeleggende hoste med oppspytt gren av slimhinnene i strupehodet luftrøret.

Årsakene til laryngitt

Akutt laryngitt kan skyldes infeksjoner eller forkjølelse lesjoner av slimhinnen i strupehodet.Følgende er de viktigste årsakene til denne sykdommen:
- Virusinfeksjon (SARS, influensa);
- Cold-infeksjon (ARI, rennende nese);
- Bakterielle infeksjoner (betennelse i mandlene, lungebetennelse, bronkitt);
- Konstant belastning stemmebåndene;
- Irritasjon og betennelse i strupehodet på grunn av inhalering av giftig røyk eller røyk kjemikalier;
- Betennelse i strupehodet som følge av bruk av nesedråper.


Kronisk laryngitt utvikler seg i den stadig tilbakevendende akutt laryngitt, og i følgende tilfeller:

- Langvarig forkjølelse nasopharynx (bihulebetennelse, polypper i nesen);
- Faste allergisk rhinitt komplikasjoner;
- Mat gastrointestinal refluksøsofagitt.

Utløser fremveksten av denne sykdommen er: røyking, alkoholmisbruk, langvarig eksponering for støvete tørr med varm luft.

Vanlige symptomer på laryngitt

Begynnelsen av sykdommen er vanligvis preget av utseendet av tørrhet i halsen, skrapete og trang til å hoste. Hoste dermed tørr.Deretter sykdommen utvikler seg med utseendet av disse symptomene:

- Hes:
- Svekkelse eller fravær av stemme;
- Såkalte følelse av en klump i halsen;
- Febrilsk tilstand;
- Hodepine;
- Smerter ved svelging;
- Hevelse og rødhet i slimhinnen i strupehodet og stemmebåndene.

Når laryngitt verre generelle helsen til pasienten. Feber i dette tilfellet - snarere hyppig. Utvikling av laryngitt er ledsaget av symptomer som kortpustethet. Dette symptomet er forårsaket av det faktum at glottis blir som et resultat av spasmer, ødem, eller (i mer alvorlige tilfeller) byllen.
I akutt laryngitt hoste i tidlig sykdoms tørr, det er konstant skrape og kiling i strupehodet. Så, noen dager, begynner otharkyvatsya oppspytt. Stemmen i denne perioden er mer grov og hes, ofte forsvinner helt. Hos noen pasienter forekomsten av alvorlig hodepine og smerte når du prøver hlytaty. Sykdommen utvikler seg i løpet av en til to uker, og med riktig behandling 7-10 dager symptomene gradvis avta, og deretter passere.
Kronisk laryngitt er uttrykt i konstant eller periodisk følelse kløe i halsen, hoste ønske. Ofte pasienter klager av kronisk laryngitt tretthet av stemmebåndene. Det vil si at på slutten av dagen tale i slike tilfeller kan være noe "slå". Ofte synes tørr hoste, heshet i stemmen mulig konstant. I perioder med forverring av sykdommen, symptomene blitt mer intens.

Varianter av laryngitt


Laryngitt er av flere typer, avhengig av årsaken og arten av sykdommen. Ja, laryngitt fornem:

- Atrofisk;
- Katarr;
- Difteri;
- Syfilitisk;
- TB;
- Hypertrofisk.

Katarr laryngitt manifestert i utseende og stemme heshet angrep sadnenyya hals. Denne formen av sykdommen regnes som den enkleste og ser tørr hoste og kløe i halsen.
I hypertrofisk laryngitt heshet stemmene uttrykt sterkere. Også forverret hoste og skrape i halsen. Heshet som oppstår fra dannelsen på overflaten av stemmebåndene små utvekster, kalt "knuter sanger." Behandling av denne type laryngitt er forskjellig fra de andre, men med ingen effekt legen kan forebrenn knop med en oppløsning av sølvnitrat. Med en meget sterk endring i overflatekommunikasjon kan være indisert kirurgi for å fjerne de berørte deler.
Slik opplæring kan øke stemmebåndene er ikke bare på grunn av en kald eller infeksjon, men også som et resultat av deformasjon. Dette skjer ofte i skoler og universiteter lærere, kunstnere og musikere på grunn av sine faglige aktiviteter.
Atrofisk laryngitt vises tørr munn, alvorlige smertefulle anfall av hoste og hes stemme hele tiden. I denne formen av sykdommen mucosa blir gradvis tynnere og mer sårbart. Alvorlig hoste kan være ledsaget otharkyvanyem blodige skorper. I strupe sykdom påvirker også slimhinnene i bakre svelg veggen. Denne sykdommen er ofte et resultat av overdrevent inntak av krydret mat, varme krydder og krydder.
Difteri laryngitt er forårsaket av lesjoner mandel infeksjon som kalles "difteri". I denne sykdommen sprer seg ofte smitte til halsen regionen. Som et resultat av dette fenomen på slimhinnen i strupehodet er dannet - hvit film. Sykdommen er farlig fordi membranen kan når som helst å bryte og kutte strupen i et forhold, lukke tilgangen av oksygen. I streptokokkinfeksjon er også dannelsen av en slik film.
Syfilitisk laryngitt er en av de mange komplikasjoner av syfilis. Utvikling av syfilis foregår i flere etapper. Således, i det andre trinn er det plaques (fortykkelse av slim) og sår på den indre overflate av strupehodet. Det tredje trinn er karakterisert ved arrdannelse, som er skadet i larynx og endre strukturen av stemmebåndene. Som et resultat av denne sykdommen forblir heshet for livet.
Tuberkuløs laryngitt også utvikles som et resultat av den samme sykdommen, og er betraktet som en sekundær laryngitt. Hvis TB smitte sprer oppover banen lys til strupehodet. Hals dannet nodulær humper i forskjellige størrelser. Også i denne spesielle form for laryngitt kan være vevet ødeleggelse av brusk epiglottis og strupehodet.
Diagnose laryngitt
Som med en hvilken som helst sykdom, begynner laryngitt diagnose med en undersøkelse av pasienten. Basert på pasientens klager og resultater av medisinsk eksamen består av klinisk sykdom og diagnosen stilles. Ved skjønn av legen utnevnt generelle kliniske blodprøver, halsprøve fra følsomhet for antibiotika og flora.
På eksamen, legen håndgripelig cervical lymfeknuter og betaler spesiell oppmerksomhet til utseende og slimete vegger av strupehodet. Ofte er en spesiell undersøkelse av strupehodet fleksibelt endoskop røret. Denne metoden for undersøkelse kalles "larynhoskopyey." Ved hjelp av denne metoden er prøvetaking vev for analyse - biopsi er utført for å utelukke svulster.
Hvis det er nødvendig, utfører legen videolarynhostroboskopiyi prosedyre som gjør det mulig for oss å se og sette pris på den raske vibrasjoner i stemmebåndene. Andre undersøkelser tildeles avhengig av årsaken til laryngitt og beslektede sykdommer.
Behandling av laryngitt
Behandling av denne sykdommen er, fremfor alt, for å eliminere årsakene til det. Sørg for å sette stemmen rolig - for en uke, anbefaler leger ikke snakke i det hele tatt. I tillegg setter legen et forbud mot å drikke alkohol, krydret mat, varme krydder og røyking.

Utnevnt behandlinger som inkluderer:

- Gargling medisinsk urt og løsninger;
- Warming bandasjer eller komprimerer til halsen;
- Varm drikke;
- Innånding.

Behandling tar sikte på å eliminere årsakene til laryngitt. Dette antimikrobiell og antibakterielle legemidler som skal tas hastighet på minst 5 dager. Valget av en rekke medikament og dosering dens gjøres av behandlende lege.
Kronisk laryngitt behandles med fysioterapi og medisiner. Og etter svikt av konservativ behandling, er kirurgi utnevnt.
For å hindre utvikling av kronisk laryngitt anbefales rettidig behandle akutt form av sykdommen og hindre nedkjøling og ikke kjøre orofaryngeal infeksjoner. Når symptomene på laryngitt bør umiddelbart ta kontakt med en lege som sykdommen kan føre til overlapping av strupehodet og de tristeste konsekvenser.  
Яндекс.Метрика