Symptomer på astmaBronkial astma - en luftveissykdom. Det er preget av symptomer som kronisk hoste, astma, tungpustethet. Tidlig påvisning av sykdommen er vesentlig for riktig initiering av behandling og forhindring av komplikasjoner. Under et angrep av astma symptomer vises tydeligst.
Alvorlighetsgraden av astma
Det er fire stadier av sykdommen:
- Mild astma, det kalles intermitterende eller episodisk. Symptomene oppstår mindre enn en gang i uken, angrep om natten - ikke mer enn to ganger i måneden. Mellom bouts ingen symptomer, er lungefunksjonen ikke svekket.
- Enkel vedvarende astma. Sykdommen manifesterer en gang i uken eller mer, nattangrep mer enn to ganger i måneden. Eksaserbasjoner kan forstyrre normal aktivitet og søvn.
- Vedvarende astma av moderat alvorlighetsgrad. Symptomene observert daglig krenke aktivitet og søvn, reduserer livskvaliteten. Natt angrep forekommer mer enn en gang i uken. Pasienter som kreves daglig medisinering.
- Alvorlig vedvarende astma. I løpet av dagen er det symptomer. Typisk hyppige eksaserbasjoner og søvnforstyrrelser.
Manifestasjoner av sykdommen forstyrre fysisk aktivitet.
Alvorlighetsgraden av astma kan bestemmes like før behandling. Hvis pasienten er allerede terapi bør ta hensyn til sitt volum.
Årsakene til astma

Nøkkelrolle spilt av arvelige faktorer. Det er:

- Type av atopisk astma. I dette tilfelle er det risiko for sykdom økt hos barn av personer som lider av astma. De vanligste patogener, støv, insektstikk, pollen, lukt av maling, kjemisk fordampning, og andre;
- Økt syntese av immunoglobulin E øker risikoen for bronkial reaksjon som manifesterer seg som spasme og hindringen;
- Kronisk betennelse i bronkiene.
Hver faktor er viktig, og hvis det er en kombinasjon av begge, er risikoen for astma økte med 50-70 prosent.
Eksterne risikofaktorer: yrkesrisiko, husholdning og matallergener, ulike medisiner og vaksiner, husholdning kjemikalier, kjæledyr dander og andre.
Risikoen for astma angrep øker, luftveisinfeksjoner, vekttap, dårlig ernæring, allergiske reaksjoner, aktiv og passiv røyking. Siden årsaken til astma kan være forskjellige faktorer og danne neatopycheskoy astma.
Bronkial astma og dens symptomer
Symptomer avhenger av stadium av sin utvikling. For predastmы preget av en tørr hoste som ikke responderer på behandling med tradisjonelle medisiner og kronisk allergisk rhinitt. Vanligvis oppstår etter hoste luftveisinfeksjon, bronkitt eller lungebetennelse og kan være ikke veldig pustevansker. På dette stadiet, vanligvis ingen astmaanfall og symptomer oppstår om morgenen eller om kvelden.
Når sykdommen går inn i klinisk form, er den viktigste funksjonen av astmaanfall. Alle han blir annerledes. Atopisk astma angrep er etter et møte med allergenet. I sammenheng med stress eller sykdom angrep oppstår åndedretts smittsomme-allergisk astma.
Noen ganger i begynnelsen av angrepet kan oppdages ved symptomer som den plutselige tilsynekomsten av rhinitt, kløe hud, følelse av trykk i brystet. Som stuffiness i brystet øker vises tørr tungpustethet, som kan bli hørt selv på avstand. Breathing er svært vanskelig, utvidet brystet. Angrepet kan vare en kort tid eller for noen timer, pasienten gradvis puste lettere. Etter angrep igjen hosten med et lite antall prøver.
Astmaanfall forekommer på forskjellige måter avhengig av typen av sykdom. I allergiske astmasymptomer smittsom natur øker gradvis. I atopisk skjemaet vises de plutselig og rask utvikling.
En farlig tilstand i bronkial astma - astma status. Det er en lang og vanskelig angrep, der pasientens liv er i fare. Ønsket astma status for barn og eldre. Blant årsakene til denne tilstanden er moderne å ringe deg slutte å ta narkotika, luftveisinfeksjoner og andre. Status asthmaticus utvikler seg i stadier: forstyrret pustende pasient, medisiner ikke bringer lindring, indikert luftmuskeltretthet. Hvis ubehandlet, fører denne tilstanden til koma og noen ganger død. Hvis astmaanfall varer lenger enn vanlig, og medisinering stoppet for å hjelpe, bli mistenkt astma status. Pasienten ble umiddelbart innlagt på sykehus for akutt behandling.
Under forverring av astma observert også cyanose, talevansker, takykardi, døsighet. Økt lungevolum er årsaken oppblåst brystet, opprettholde avsløring små bronkiene og glatting luftveiene. Arbeidet med respirasjonsmuskulaturen forbedrer kombinasjon av bronkial obstruksjon og hyperventilering.
Mellom utbrudd av astmasymptomer uttrykt litt. De viktigste funksjonene - tørr vedvarende hoste, kløe i halsen, kan rennende nese være. Når sykdommen varer lenge, blir obstruksjon av bronkiene mindre reversible, slik at pasienten kan alltid plaget kortpustethet.
Det kan være tilfeller av astma, som er kjennetegnet ved symptomer bare hoste. Dette alternativet kalles hoste astma. Oftest oppstår hos barn. Symptomene oppstår vanligvis om natten og på dagtid er kanskje ikke tilgjengelige. For diagnose er nødvendig for å bestemme variasjons indekser av lungefunksjon eller bronkial hyperreaktivitet. Hoste variant må skilles fra eosinofil bronkitt, der det er også hoste og oppspytt eosinofili, men lungefunksjon og bronkial reaktivitet helt normalt.
Det spenning og astma. Mange pasienter har bare ett utløse angrep - fysisk aktivitet, utvikler angrep etter ca ti minutter etter lasten, sjelden under det. Pasienter klager over langsiktig hoste som for tretti til førti minutter er alene. De fleste angrepene er provosert løp.
Triggere
Faktorer som kan føre til utvikling av astma eller et astmaanfall kalles triggere. Betente bronkiene er følsomme og lett razdrazhymы. Vanlige irritanter usynlige for en frisk person, påvirker betent bronkiene og forårsake bronhospazmov og kvelning.
Hver pasient har et unikt sett med triggere. Det er derfor nødvendig å analysere med legen sykdom, identifisere utløsende faktorer og utvikle en liste over forebyggende tiltak. Det er noen generelle retningslinjer for å bidra til å unngå eller redusere effekten av triggere og derfor hindre astma angrep. Hvis pasienten vil følge disse anbefalingene, kan det i stor grad forenkle løpet av astma, noe som vil redusere dosen eller ikke å bruke narkotika.
Først av alt må du selvkontroll. Det vil hjelpe i tide til å legge merke til forverring og hindre utvikling. Med dagbok legen vurdere objektivt pasientens tilstand og riktig skorektuye terapi. Den enkleste og mest effektive metoden for selv - pykfloumetryya. Uavhengig av graden av kliniske symptomer på sykdommen, og anbefales for alle pasienter med astma.
Bronkial astma - en sykdom som krever lang og vanskelig å behandle. Og i de fleste tilfeller vil det ikke føre til full gjenoppretting. Bronkial astma kan ikke kureres, men det kan kontrolleres. Derav begrepet "kontroll av astma", hvis viktigste oppgave å hindre tilbakefall. Av denne grunn er virkningen på sykdommen og dens årsaker etter forskjellige metoder. Denne terapien legemidler, tidlig behandling av opportunistiske sykdommer, immunterapi, elementer av psykoterapi og andre metoder. Pasient sin del bør sikre optimale forhold av boliger, utløser kunnskap astma og eliminere kontakt. Men viktigst - at en viss livsstil og konstant overvåking av sykdom.
Kombinasjonen av alle disse metodene gjør det mulig å oppnå remisjon, selve sykdommen er ikke oppdager og forhindrer trygt bo og arbeide. Noen astma bør hver tredje måned for å besøke sin lege - pulmonologist og allergolog.  
Hvordan å stoppe et angrep av hoste?
 Plutselig hoste kan varsle noe farlig er den naturlige reaksjon på noen stimulans. En hoste som er forsinket i flere uker - et tegn på kronisk sykdom. Måter å lindre et angrep avhenger av opprinnelse hoste - årsaker sitert mer 50. Vi viser deg hvordan du kan håndtere selv hoste, men det finnes tilfeller der en ekspert hjelp. Medikamenter mot ulike typer hoste
 Våt hoste ansett som produktiv, siden klarner luftveiene. Denne prosessen bør bidra ved å ta slimløsende (sputum tynning) legemidler: acetylcystein, ambroxol.
 Tørr hoste henholdsvis uproduktive - det bare irriterer halsen og øker bronkospasme. Du må føre til separasjon sputum rozridyty henne forbedre hennes utflod og dermed bringe giftige stoffer. For å gjøre dette, bruker narkotika og urtemedisiner Bromhexine (salvie, eukalyptus, kamille, timian). De reduserer betennelse, slappe av hoste, oppspytt stimulere produksjonen. Med litt tørr hoste lozenges hjelp av urteekstrakter. Du må også drikke mer.
 Ved tørr hoste hjelpe røykere narkotika "Bronhohen", "Fluimutsil", "Hedelyks", "Doktor MOM" eucalyptus skjær. A tradisjonelle healere behandle røykere hoste melk blandet med mineralvann du ønsker å drikke tre ganger om dagen.
 Ved vedvarende, Vыmatыvayuschem hoste bør ta pengene stoppet ham: "Dyhidrohenotsytratpislya", "libeksin."
 Hoste med SARS
 Infeksjoner føre til en hoste som utvikler i løpet av få timer, og er forvandlet fra tørt til vått. Du kan bestemme innholdet av sykdommen hoste angrep - at noen av disse sykdommene:
 laryngitt - hes stemme, tørr hoste, "bjeffer";
 tracheitis - høyt hoste med brystsmerter;
 bronkitt - våt tungpustethet, høyt smertefull hoste med vanskelig å puste.
 Tørr luft bidrar angrep av bronkitt og laryngitt. Hvis du ikke har en luftfukter, alltid ordne vannbeholdere, vinter - nær radiatorer for bedre fordampning. En god måte - puste damp, som mykner i luftveiene, inkludert damp fra kokte poteter.
 Å legge til rette for angrepet er ikke anbefalt å lyve - det er bedre å sitte tilbake gjemt under puten. Når tørr hoste bør drikke ingefær te eller varm melk med honning (eller smør). Hjelper blanding i like proporsjoner juice presset fra hakket løk og honning. Blandingen insisterer 4 timer og ta to ganger om dagen for en teskje.
 Ved natt hoste hvis blod i lunger og beveger oppløses langsomt slim anbefales ofte snu seg i sengen. Før du går til sengs drikke litt vann med oppløst brent sukker (vanlig sukker bør varme tørr stekepanne til det blir brunt).
Hvordan å stoppe et angrep av hoste?
 Snakker av barns hoste, kan behandlingsmetoden bestemmes bare barnelege. Selvmedisinering er ikke nødvendig for å plukke opp. Men du kan bruke noen naturlig rettsmidler for å lindre hoste til en lege besøk.
 I en 1: 1 blanding olivenolje med honning - la barnet tre ganger daglig ts. Du kan gi og søt mandelolje.
 Slik rengjør du bronkiene og lungene: koke i 10 minutter på en lett sitron varme, kule, fjern skallet og press sitronsaft i et glass. Legg den samme mengden av glyserin, deretter topp opp til kanten av koppen flytende honning.
 Når tørr hoste (Hvis ikke allergisk mot sitrus), finhakket appelsinskall sammen med hell sukker og kok i en halv time å varme litt. Blandingen kan tas flere ganger om dagen.
 Assault plutselig hoste kan forekomme selv hos friske mennesker. Med en slik hoste er lett å håndtere, inhalerer, puster ut, hold pusten lenger. Det må gjøre fire eller fem ganger og stoppet angrepet.
 Astmatisk hoste
 Høyt, støyende og hysterisk tørr hoste med piping, metthetsfølelse i brystet, forsterker spesielt natt og i fravær av høy temperatur indikerer astma.
 Under angrepet, avhenger mye av evnen til å roe ned og slappe av. Du må sitte overskrevs en stol vendt ryggen, for å gå inn i ryggputen til å stole på den. Prøver å normalisere puste, gjør full utpust, og bruke inhalatoren (berotek, Berodual, salbutamol), puste to ganger. Hvis det ikke er noen forbedring etter 10 minutter ta to doser. Hvis du ikke kan arrestere et anfall av hoste årsak "førstehjelp". Ofte legen for å injisere eufillina - raske penger for bronkiektasier (handling titulerte tablett kommer bare 40 minutter). I alvorlige tilfeller, administrert prednison eller deksametason.
 Hoste med allergier
 Hoste, som ligner på astma, oppstår allergener Under poppel lo, støv, skarpe lukter, dyr dander, pollen, etc. - Når immunsystemet angriper fremmede partikler. Dette noen ganger rød hud, hovent ansikt, øyne vassen.
 Ved begynnelsen av angrepet bør ta antiallergisk middel (claritin, suprastin, Tavegil, diazolin) og eventuelt eliminere kilden for allergi. Det anbefales å skylle munnen og nesegangene med rent varmt vann.
 For å unngå en gjentakelse angrep dem oftere ventilere rommet, gjør våt rengjøring, bli kvitt predmetiv- "støvsamlere". Hvis hoste vedvarer (og ikke vises temperatur) - du trenger å kontakte en allergolog.
 Hvis en mann kvalte
 Med inntrengning av et fremmedlegeme i luftveiene der kveles. Du kan ikke, i motsetning til det mange tror, ​​smelle offeret på ryggen, vil et fremmedlegeme være dypere i luftveiene. Oppmuntre personen til å gjøre en langsom pust og sterk, skarp pust. Hvis naturlig hoste ineffektiv bruk Haymlyha metoden. Stå bak offeret, hendene holdearrangement hennes midje og bøyd fremover. Knyttede neve plassere ham på magen over navlen, derimot, gjelder topp og gjøre skarp klikkelyd før du klarer å kvitte seg med fremmedlegemet.
 Hvis barnet kvalt, oppmuntre hoste. Hvis hosten er svak eller stille, og barnet begynner å kvele, legger hodet på knærne ned, holder underkjeven litt fingrene på en hånd. Med den andre hånden (base av håndflaten), gjentatte ganger trykker mellom skulderbladene, dirigere trafikk til babyens hode. Deretter plasserer babyen på ryggen og fingertupper flere ganger kraftig arkivert på magen på forbindelses kanter. Sjekk ut munnen. Hvis fremmedlegemet ikke fungerte, kaller "ambulanse" og gjenta over.
 Egenbehandling av alle typer hoste er bare mulig i milde tilfeller. Sørg for å oppsøke lege på et jevnt hoste, utseendet på klare slыshnыh piping i det fjerne, med brystsmerter i tildeling av blod eller grønnaktig slim. Ikke la deg skremme besøke en lege på natt hoste angrep og mer utseendet på en høy temperatur.  
Яндекс.Метрика