Symptomer på hepatittNoen virussykdom har sin inkubasjonstid. Denne tidsperioden mellom tidspunktet virus og ekspresjon av de første symptomene. De første tegn på hepatitt synlig først etter at inkubasjonstiden. Hver rekke av virushepatitt lengden av denne periode varierer. Den korteste av hepatitt A - to til fire uker. Mest lang er inkubasjonstiden for hepatitt B - seks måneder.


Hvordan er sykdommen

Etter inkubasjonsperioden begynner å vise de første symptomer på sykdommen. Enhver hepatitt kan ha tre former:
- Sharp,
- Kronisk,
- Asymptomatic.

Kronisk mest farlig, men det er ikke typisk for alle hepatitt. I det kroniske stadium kan bevege seg bare hepatitt B, C og D.
Hvis vi ser på muligheten for spredning av viruset fra dette synspunkt, er den farligste formen av sykdommen asymptomatisk.
Symptomer på sykdommen
Hepatitt voksne manifestert på forskjellige måter, avhengig av typen av virus inntatt. For eksempel er hepatitt A nesten alltid begynner som en forkjølelse eller influensa: feber, hodepine, feber, svakhet og lignende symptomer.
Hepatitt B på basis av en kampanje for hepatitt A, men det er noen forskjeller. I denne sykdommen i tillegg merket kvalme, smerter i høyre del av magen, oppkast, alvorlig gulsott.
Symptomer på hepatitt C lignende form, men neppe typisk manifestasjon av gulsott. Det samme kan sies om hepatitt D. Videre infeksjon med hepatitt D og er på samme tid, da som en selvstendig hepatitt D i det menneskelige legeme kan ikke eksistere.
En av de mest karakteristiske trekk ved hepatitt B hos voksne - gulsott. Det oppstår når galle som produseres av leveren i blodet til mannen, deretter spredt over hele kroppen. Siden noen former av sykdommen forekommer i fravær av gulsott, er den mest pålitelige metode for diagnose betraktet laboratorieanalyse av hepatitt.
Vanlige symptomer inkluderer: feber, misfarging av huden, hodepine, smerter i leddene, svakhet, noen ganger utslett, tap av appetitt.
Graden av alvorlighet av symptomer hos voksne er avhengig av formen av sykdommen. Hepatitt A er preget av rask fremgang fordi skiltene godt synlig og utvikle noen timer. Hepatitt B og C utvikle seg gradvis. I den innledende fasen kan være en svakhet og tap av matlyst. Andre symptomer - kvalme, oppkast, endring i urin farge - det er bare noen få dager.
I noen tilfeller utvikler akutt fulminant hepatitt. Denne alvorlig form av sykdommen, i hvilket det er vevsdød. Hvis sykdommen forblir ubehandlet, ender det med døden.  
Hvilken temperatur bør en baby?
 Unge foreldre ønsker alltid å vite hva temperaturen bør være en baby. Dette er ikke overraskende, fordi temperaturen regimet nyfødt signifikant forskjellig fra temperaturkontroll av voksne, som kan føre til uberettiget angst og bekymring for helsen til barnet.
 Så med en gang vi oppmerksom på at den første måneden av livet normal temperatur hos spedbarn er 37 ° C, noe som selvsagt kan variere noe i en eller annen retning. Deretter, i løpet av året, det bør reduseres til en verdi på 366 ° C. Og det er denne temperaturen er normalt for babyen etter år.
 For å påvise feber hos et lite barn, som selvsagt kan være en av de første tegn på sykdommen, er det nødvendig å regelmessig måle temperaturen på barnet, i det minste for den første måneden av sitt liv (og fortrinnsvis enda lenger). Dette bør gjøres to ganger om dagen - morgen og kveld når babyen er i ro. Mottatt indikasjoner anbefalte å sette dem i en spesiell temperatur blogg for å være i stand til å observere endringer i kroppstemperatur på barnet dynamikk.
 Her er noen av de viktigste årsakene til feber som må tas i betraktning ved å måle den. Så kan babyen kroppstemperatur stiger ikke bare fordi tidlig i hans kropp betennelse eller rammet av virus eller bakterier, for eksempel. Barneleger si at svært ofte årsaken til feber er også en sterk baby gråte, kolikk, overstimulering eller skjære tenner. Skyte ned den samme temperaturen til barn, det anbefales bare dersom den overstiger 382 ° C, og barn eldre enn ett år - dersom den overstiger 37 ° C.
 Det er svært viktig at barnet kroppstemperaturen kan stige meget kraftig og raskt. I så fall bør du ringe lege umiddelbart. Og husk at selv om du kan sikkert identifisere feber hos et barn, knapt berøre ham eller kysse i pannen, til sin nøyaktige verdien, som er så viktig å etablere for å sikre riktig behandling kan bli funnet bare med et termometer.
 Forresten, angående termometer. Barn er best spesiell elektronisk termometer med fleksibel tupp. Termometer slikt ønskelig kjøp individuelt for barnet, og hver gang du trenger å bruke for å tørke den med alkohol.
 Den enkleste måten for å måle temperaturen av barnet i lysken bretten. Du kan også legge inn armhulen termometer hvis barnet er ennå ikke i stand til å rulle eller annen rolig karakter. Du kan måle temperaturen rektalt, men merk at det må være 05 eller til og med 1 ° C høyere enn normal kroppstemperatur. I tillegg er det spesielle termometere som nipler som gjør det mulig å trygt måle temperaturen av babyen i munnen (normalt det bør være omtrent 371 ° C).
 Vel, etter at du har riktig målt temperaturen på babyen og fant det langt overstiger normen, bør du umiddelbart ringe en lege og gjøre de nødvendige tiltak for å redusere temperaturen - gi barnet ditt en kopp te eller varmt vann, gni den lille kroppen vann med en dråpe eddik og andre.  
Hepatitt A: Symptomer, behandlingHepatitt A, vanligvis kjent som botkin sykdom - er forårsaket av et virus akutt leverskade, som ikke blir kronisk. Dette kompleks sykdom er ansett å være en av de fordelaktige former av leversykdom, så vel studert, krever ikke antiviral behandling resulterer ofte i spontan utvinning og nesten fullstendig gjenvinning av leverfunksjonen.
Denne sykdommen er en av de sykdommene som smitte skjer gjennom mat, som er en av de "sykdom av skitne hender", utbredt i utviklingsland, eller i områder med dårlige sanitærforhold og overfylt befolkning. Smittekilde - mennesker som lider av hepatitt A. Mechanism forurensning - fekal-oral, at virus skilles ut i feces syk person og deretter med vann eller mat blir overført til andre mennesker.
Hva er det som skjer?
Viruset formerer i kroppen på 7 til 50 dager, at inkubasjonstiden varer fra en uke til seks måneder.De første symptomene på hepatitt A ikke tillater for rask diagnose:
- Pasienten blir lei fort, ofte føles vilter svakhet;
- Noen ganger hodepine;
- Skjer ofte kvalme, oppkast;
- Et annet symptom på hepatitt A - pasienter ofte klager over kløe og smerter i muskler og ledd;
- Nesten alltid en ubetydelig: 37 ° - 38, 5 ° C temperaturøkning;
- Barn kan ofte observeres diaré;
- Tenåringer og voksne ofte klager over smerter i øvre høyre kvadrant, "magen" eller i øvre del av magen.
Alle disse vage symptomer på hepatitt Avanligvis varer ca en uke, såkalt "predzheltushnom periode" hepatitt A. Etter ham kommer "icteric periode" når hud, øyne og slimete sclera bli godt synlig gul farge, mørk urin og avføring obetsvechyvaetsya. I løpet av denne perioden pasientens helse bedres noe. Gulsott varer i en uke og en halv eller to måneder etter at oppgangen begynner. Mest hepatitt A ender i fullstendig gjenoppretting, men utvinning perioden kan vare i svært lang periode - inntil seks måneder.

Diagnose og behandling

Hepatitt A - virussykdom fordi diagnoser og foreskrive et kurs i behandling av smittsomme sykdommer lege. For diagnose bør gjøres biokjemisk analyse av blod- og urinparametere bilirubin, "lever" enzymer alaninaminotransferase (ALAT eller serum glutamat-pyruvattransamynazы), aspartataminotransferase (ASAT, serum glutamat-oksalattransamynazы), albumin eller protrombintid hjelp diagnose og bestemme graden av skade leveren og tildele nødvendig terapi. I lesjoner i leveren parenchyma, ALT nivå øker med 8-10 ganger, slik som ALAT og ASAT reflektere graden av skade på hepatocytter, men disse testene er ikke tilstrekkelig grunnlag for å diagnostisere hepatitt A.
Den endelige diagnose er etablert etter analyse på markører for viral hepatitt: M klasse antistoffer mot hepatitt-virus A, for eksempel viser akutt infeksjon, mens klasse G-antistoffer mot HCV i blodet Et liv lagrede og indikerer at man fikk hepatitt A for en tid siden.
Alle pasienter med hepatitt A (som hepatitt eller hvilken som helst annen form) skulle svikte, eller i det minste å redusere forbruket av alkohol, som er en ekte gift for leveren påvirkes av et virus. Det er også anbefalt for alle pasienter å overholde sengeleie, kosthold (fem terapeutisk tabellen klassifisering M.Y.Pevznera) og administrering av legemidler som beskytter leveren - hepaprotektorov.
Noen ganger sykdommen tar en alvorlig inflammatorisk prosess tillater ikke leveren til å håndtere de grunnleggende funksjoner. I slike tilfeller en kompleks terapi og symptomatisk handling des rus. Pasienten blir injisert med en spesiell løsning for "fortynning" av blod og hurtig fjerning av giftstoffer, glukose, vitaminer - for å redusere konsentrasjonen av giftstoffer og leverceller tilveiebringe materiale for utvinning. Antivirale legemidler mot hepatitt A er utført.
Vanligvis, selv i alvorlige løpet av hepatitt A, seks måneder (noen ganger lengre) leverfunksjonen er fullt restaurert.
Forebygging
For å beskytte seg mot noen "sykdom av skitne hender" er veldig nyttig å observere god personlig hygiene. Men den beste og pålitelig profylakse mot hepatitt A vaksine er nå på ham. Det er veldig sterke vaksiner, varighet som er beregnet ut fra seks til ti år. Personlig hygiene fortsatt ikke har blitt kansellert
Vaksinasjon anbefales for alle mennesker som går på ferie eller å arbeide i områder med en høy forekomst av hepatitt A; barn fra 3 år gammel, bor i distriktet med høy sykelighet og fagarbeidere og barnehager smittsomme enheter av sykehus, catering fasiliteter og vannforsyning.  
Яндекс.Метрика