Symptomer på metabolske forstyrrelser

 Menneskekroppen - en unik kreasjon. Å holde liv - en kompleks mekanisme som innebærer nesten alle sine systemer og organer. Å spist mat og vann omgjort til energi som trengs koordinert arbeidet med mann og sikre riktige kjemiske reaksjoner. Metabolske forstyrrelser oppstår når det er en svikt i det etablerte systemet. Symptomer på metabolske forstyrrelser er svært variert.


 Hvordan tilstanden


 Det er klart at ikke like synlig brudd av protein assimilasjon eller mangel av fosfor og kalsium. Blant de mange ikke så vanlig, presenterer vi de mest vanlige tegnene på metabolske forstyrrelser:

 urimelige brå endringer i kroppsvekt, ofte sett henne øker, og er, tvert imot, redusert;
 ødeleggelse av tann cover, spesielt emalje;
 misfarging av huden;
 omvendt tarm dysfunksjon - forstoppelse eller diaré;
 krenkelse av strukturen horn dekker - hår og negler;
 kortpustethet, hevelse.


 Alle som har vist symptomer oppført i sitt stoffskifte, ikke prøv å gå ned i vekt gjennom kosthold eller til selvmedisinering. Det viktigste her er ikke obzhyranni, sannheten ligger dypere. Og, da, og å bli kvitt sykdom kan bare av kvalifisert personell.
Symptomer på metabolske forstyrrelser


 Det som skjer i kroppen


 Funksjon av organismen på bekostning av sammenbruddet av næringsstoffer - proteiner, fett og karbohydrater, og andre elementer. På scenen for assimilering eller utgang forfall produkter og kan være metabolske forstyrrelser. Symptomene på dette tale for seg selv: vektig er utfallet av lipolyse, kan leveren ikke takle eller ikke nok enzymer. Som et resultat av forsinket forsyninger. Men det er ikke det verste. Som blod akkumuleres kolesterol og andre oksiderte produkter som somle på veggene i blodårene - en direkte vei til utvikling av hjerte- og karsykdommer.
 Med en mangel på protein og jern i barn kan utvikle anemi. Hvis forstyrret stoffskifte hos barn i den første måneden av livet, på grunn av mangel på fosfor og kalsium, vente til rakitt.
Symptomer på metabolske forstyrrelser


 Grunner metabolisme


 Årsakene er mange patologisk tilstand, innen utgangen de studerte. Dette kan være en genetisk disposisjon, dysfunksjon av kjertler - skjoldbruskkjertelen, hypofysen, binyrene, gonadene. En rekke årsaker er avhengige av oss usunn livsstil og kosthold, mangel på fysisk aktivitet, dårlige vaner. Overtredelser kan føre til stress, mangel på vitaminer og mineraler.
Symptomer på metabolske forstyrrelser

 På skjermen på noen annen sykdom kan indikere feil metabolisme. Symptomer på sykdommen - en alvorlig grunn til å slå til en endokrinolog.
 For å normalisere prosessen må ta sin sak. I de innledende fasene kan være nok til å observere riktig behandling, fysisk aktivitet og kosthold. Denne enkle bord for å bli kvitt sykdommen. Hvis årsaken er arvelige faktorer, vil veien til utvinning være vanskelig. Men faktisk, i begge tilfeller, absolutt ikke kan kjøre sykdommen. Betimelig tilgang til en lege - nøkkelen til vellykket behandling.

Metabolske forstyrrelser oppstår når normal prosess feil næringsopptak,
 identifisere symptomer på metabolske forstyrrelser trenger øyeblikkelig legehjelp.
Bukspyttkjertelen hormonerBukspyttkjertelen er et unikt organ i kroppen vår, som er karakterisert som vnutrysekretornaya funksjon og vneshnesekretornaya arbeid. Således frembringer bukspyttkjertelen en rekke viktige fordøyelsesenzymer som kommer inn i tolvfingertarmen gjennom spesielle kanaler i den inaktive tilstand. I tillegg er dette legeme i stand til å syntetisere en rekke hormoner som regulerer mange humane systemer. Denne prosessen gjennomføres takket være de spesielle Langerhanske øyer, som ligger over overflaten av bukspyttkjertelen har excretory kanalen produsert så hemmelig transportert direkte inn i blodstrømmen og umiddelbart overført til målorganene.
Syntese av pankreas hormoner
Bukspyttkjertelen syntetiserer følgende hoved hormoner: insulin, glukagon, somatostatin og substans av protein natur C-peptid. Klinisk bevist at overflaten er konsentrert rundt to millioner Langerhanske øyer, som hver inkluderer i sitt medlemskap ca 1000 endokrine celler. Imidlertid er det fire typer av endokrine celler i bukspyttkjertelen som produserer et hormon. La oss undersøke dem i mer detalj:
- Alpha celler opptar 15-20% av det totale areal av de Langerhanske øyer og syntetisere glukagon.
- beta-cellene insulin og okkuperer 60-80% av de Langerhanske øyer. Således kan andelen av disse cellene i bukspyttkjertelen ustabile. Med alderen, et stort antall av disse typer av celler ødelegges, og den nylig produsert fra eksokrin kjertel med et lite beløp.
- Delta celler er et tall på 5-10% av den totale overflaten av alle celler i de Langerhanske øyer og produsere somatostatin.
- PP celler ligger i en liten på kantene av øyer og produsere pankreatisk polypeptid.
Det skal bemerkes at en viktig rolle i funksjonering av pankreas spiller en C-peptid, som er en proynsulyn som ytterligere syntetisert hormonet insulin.
Alle disse bioaktive forbindelser som ikke bare regulerer karbohydratmetabolismen i kroppen, men også funksjonen av mange organer og systemer. Brudd på prosessen syntese fører til sykdommer som krever rask medisinsk behandling eller kirurgi.
Hormonet insulin i bukspyttkjertelen
Insulin består av to kjeder av aminosyrer som er forbundet med kjemiske broer. Insulin er av typen polypeptid bioaktive forbindelser produsert av cellene i bukspyttkjertelen. Det bør bemerkes at insulin ikke er unik for den menneskelige kropp. Således ble biologisk aktive forbindelser med lignende struktur er tatt opp i reptiler og kanin og svineinsulin er identisk med humant insulin.
Insulin ikke bare involvert i metabolske reaksjoner av kroppen, men også å påvirke løpet av denne prosessen:
- Forholdet normaliserer blodsukkeret;
- Påvirker metabolismen i leveren, muskler og fettvev;
- Aktiverer produksjon av glykogen i leveren, og fettsyrer;
- Stimulerer dannelsen av glycerol i fettvev og absorpsjon av aminosyrer;
- Hemmer ødeleggelse av glykogen, lipider og proteiner i muskel og stopper dannelse av ketonlegemer.
Insulin - de eneste biologisk aktive forbindelser, kan redusere blodglukosenivåer på grunn av antallet og aktiviteten av et stoff, avhenger av riktig funksjon av kroppen. Når insulin ubalanse utvikling av ulike former for diabetes, fedme, akromegali, leversykdom, muskeldystrofi og andre alvorlige sykdommer.
Til å diagnostisere den prosentandel av insulin i blodet kan være med spesielle blodprøver for å bidra til å identifisere ikke bare feil i bukspyttkjertelen, men også bestemme formen av diabetes eller andre endokrine sykdommer.
Hormon bukspyttkjertelen glukagon
Glukagon er et polypeptid stoff at mekanismen for virkningen av sin egen er en antagonist av insulin. Det biologisk aktive forbindelse aktiverer syntese av glukose i leveren med glykogen, aminosyrer og andre organiske forbindelser.Glukagon tjener også en beskyttende funksjon i kroppen, noe som forhindrer utvikling av hypoglykemi, og opprettholder et konstant nivå av glukose, som er avgjørende for riktig drift av det sentrale nervesystemet.
Glukagon regulerer blodkolesterol, forbedrer nyreblodstrøm, aktiverer utskillelsen av natrium, stimulerer produksjonen av insulin og bidrar til å gjenopprette leverfunksjonen.
Med økende konsentrasjoner av glukagon glukagonnivåer utvikler seg. Normal plasma glukagon voksen er 60-200 pg / ml Hvis feilsøkings resultater øker sitt nivå, er det nødvendig å gå gjennom et kurs i behandling for å gjenopprette funksjonene i bukspyttkjertelen.

Hormon bukspyttkjertelen somatostatin

Somatostatin er en komplisert sak polypeptid opprinnelse, fremstilt av bukspyttkjertelen. Rollen av biologisk aktive forbindelser i menneskekroppen er viktig, da denne form for "bryteren" mekanisme for syntesen av mange forbindelser, somatotropin, insulin, tyroid stimulerende midler, glukagon og et stort antall biologisk aktive stoffer mage-tarmkanalen.
Legemidler som inneholder en del av somatostatin, er mye brukt for behandling av akromegali sykdom, kan fremme veksthormonproduksjon og dermed en økning i unormal ben størrelse.
Det bør bemerkes at C-peptid er forskjellig hormonell natur, men også syntetisert kjertel og aktivt involvert i glukosemetabolisme, forbedrer blodstrømmen til nyren, nervefibre og muskelsystemet, og er viktig for korrekt diagnose av diabetes og insulinoma .
Således er det menneskelige legeme et komplekst system, hvor de mange forskjellige prosesser er nært beslektede. Regulere disse prosessene hormoner som produseres av endokrine kjertler i små mengder. Således kan antallet og aktiviteten av hormoner i bukspyttkjertelen har relevans for riktig funksjon av menneskekroppen, og opprettholde helse.  
Яндекс.Метрика