Symptomer på skjoldbruskkjertelen strumaDet skjer slik at den rutinemessig inspeksjon lege bestemmer pasientens symptomer på skjoldbruskkjertelen utvidelse og umiddelbart anbefaler endokrinolog. Tross alt, kan bare en ekspert på dette området gjør det riktig diagnose og nøyaktig diagnose. I medisinsk praksis, former og typer av struma ganske variert, og sykdommen inkluderer ulike skjoldbruskkjertelen, ledsaget av en endring i sin størrelse. Navnet på sykdommen kommer fra avling av fugler, som er involvert i fordøyelsesprosessen, og tjener til å samle mat rester. Som et resultat av den øvre del av spiserøret hos fugler øker i størrelse, og er en bule i nakken. Hos mennesker er skjoldbruskkjertelen lokalisert til den fremre overflate av strupehodet, og i tilfelle av å øke sin størrelse kan sees i synlige jevning cervikale baser.
Typer av skjoldbruskkjertelen struma
Ifølge statistikk thyroid struma er kvinner lider fem ganger oftere enn menn. Dette faktum er forklart av det faktum at kvinners spesielle karakteristiske hormoner som bidrar til å aktivere syntesen av thyreoideahormoner - tetrayodtyronyna og trijodtyronin.
Det skal også bemerkes at spredning av skjoldbruskvevet er innbyrdes forbundet med jodmangel og autoimmune prosesser i kroppen, hvilket fører til en reduksjon i skjoldbruskkjertelen funksjon og utvikling av kreft.

Endokrinologer er følgende typer skjoldbrusk struma:

- Struma hypofunction. Denne typen sykdom er preget av en nedgang i skjoldbruskkjertelen funksjon og utvikler mot jodmangel (endemisk struma) eller kroniske autoimmune sykdommer (Hashimoto struma).
- Struma med yeufunktsiyeyu. Når sykdommen er merket normal funksjon av skjoldbruskkjertelen. Yeutyreoidnyy struma diagnostisert i de tidlige stadiene av endemisk struma eller gravide kvinner.
- Struma med hyperfunksjon. Denne type patologi skiller økning i skjoldbruskkjertelen. Vi utvikler struma med hypertyreose i Graves 'sykdom og skjoldbruskkjertelen adenom.
Eksperter oppmerksom på at ofte diagnostisert første typen avling som utvikles som et resultat av minimal menneskelig inntak av jod forbindelser.
Når det gjelder endringer kroppsvev endokrin struma er delt inn i tre hovedtyper:
- Nodular type. Denne type struma annen ujevn vekst og økning i skjoldbruskvevet struktur. Denne nodulær struma, avhengig av antallet av noder er delt inn i multinodulært struma og odnouzlovoy. Grunnen til dette patologi er overaktivitet i skjoldbruskkjertelen. Nodulær struma karakterisert adenom eller kreft i skjoldbruskkjertelen.
- Diffuse type. Tyroideavev med diffus struma vokse jevnt, noe som indikerer en nedgang i sine funksjoner. Årsaken til denne type struma er mangel på jod i kroppens ledd. Diffuse struma karakterisert ved Graves 'sykdom.
- Cystisk type.På overflaten denne type struma lignende nodulær struma skjoldbruskkjertelen. Imidlertid blir økningen i cystisk struma skjoldbruskvevet ikke er gjort på grunn av deres aktive spredning, men på grunn av akkumulering av viskøs kolloid i skjoldbruskkjertelen.
- Blandet. Denne type struma er sjelden diagnostisert og karakterisert ved en generell vekst av vev, og tilstedeværelsen av noder. Det er blandede symptomer på struma med skjoldbruskkjertelkreft og Graves 'sykdom.
Diagnose av skjoldbruskkjertelen struma på hans symptomer
Å diagnostisere skjoldbruskkjertelen struma, kan du bruke lyden av kroppen, noe som bidrar til å identifisere graden av forstørrelse av skjoldbruskkjertelen. Endokrinologer skille fem grader av struma. Vurdere sine symptomer i mer detalj:
- Den første fasen av sykdommen - omrisset av skjoldbruskkjertelen kan ikke sees visuelt, men denne kroppen håndgripelig;
- Det andre nivået av sykdom - krets thyroid sett med å svelge;
- Tredje stadium av sykdommen - orgel av endokrine systemet øker i størrelse og har en hals fortykket utseende;
- Den fjerde grad av sykdommen - brutt konfigurasjon cervical og fortykkelse har klare grenser;
- Femte klasse sykdom - tyroideavev vokse så mye som mulig, klemme tilstøtende organer.
For endelig bekreftelse av diagnosen endokrinologen utnevner gjennomgå ultralyd av kroppen, EKG og blodprøve for å fastslå thyreoideahormoner.

De viktigste symptomene på skjoldbruskkjertelen struma

De fleste pasienter med tyreoidforstyrrelser lang tid slår seg ikke til en endokrinolog. Dette skyldes det faktum at avlingen i de tidlige stadier av utviklingen skjer praktisk talt asymptomatiske. Bare i fase med aktiv spredning av kroppsvev endokrine observert visuelle symptomer. Han vokser i størrelse, og begynner å komprimere luftrøret, spiserøret og blodkar. Som et resultat, fast mekaniske symptomer på thyroid sykdom.
Hvis pasienten er diffus struma type, skjoldbruskkjertelen visuelt øker symmetrisk. Hvis huben er fast type asymmetrisk vekst av vev thyroid endokrine organ. Mekaniske symptomer på skjoldbruskkjertelen struma inkluderer:
- Knusing veggene i luftrøret og strupehodet. Pasienter bemerket symptomer på kortpustethet, heshet i stemmen, astma, konstant følelse av "klump" i halsen og tørr hoste som varer.
- Komprimering av spiserøret. Utvidelse av kjertelen fører til vanskeligheter med å svelge.
- Knusing hals fartøy. Pasienter klager over svimmelhet og følelse av spenning under fysisk aktivitet.
Dersom utviklingen av struma skjer mot en bakgrunn av mangel på jod forbindelser, bortsett fra de ovennevnte symptomene registrert følgende funksjoner:
- Utviklingen av sykdommer i luftveiene;
- Reduksjon i blodtrykket;
- Smerter i hjertet utvikling og kortpustethet under fysisk aktivitet;
- Nedsatt appetitt, økt flatulens, kvalme;
- Nervøsitet, brudd på søvn og våkenhet;
- Hårtap og økt tørrhet i huden;
- Reduksjon av kroppstemperatur;
- Vektøkning, til tross for nedgang i appetitt;
- Økende hevelse enhet;
- Hos barn, det er et etterslep i intellektuell og fysisk utvikling;
- Representantene for menn redusert libido og redusert potens;
- Kvinner forstyrret menstruasjonssyklusen, ufruktbarhet utvikler og øker sjansen for spontanabort.
Hvis struma Graves 'sykdom komplisert eller adenom av kroppen, er de følgende symptomer observert:
- Konstant sult;
- Protrusion av øyet;
- Skjelvende hender;
- Lang uforklarlig feber;
- Vekttap;
- Insomnia;
- Brudd på dagen;
- Varmt og tørr hud.
Det bør bemerkes at barn visning av skjoldbrusk struma har sine egne egenskaper. Mange barn er ingen åpenbare tegn på sykdom, utstående øyne og øke størrelsen på kjertelen.Foreldre spesielt trenger å ta hensyn til følgende symptomer:
- Visuell deformering av halsen på nivået av larynx;
- Trøtthet;
- Hyppig mottakelighet for forkjølelse;
- Kalde hender og tørr hud;
- Langsom vekst og dårligere på skolen;
- Nedsatt appetitt;
- Passivitet.
Hvis du finner et barn over symptomer, bør du oppsøke lege, endokrinolog. For mangel på jod i barnets kropp er annerledes forstyrrelser i funksjon av nervesystemet og muskel-systemer. For å forebygge denne sykdommen hos barn, provosert av en mangel på jod forbindelser, oppfordres til å inkludere i kosten av matvarer som inneholder inneholder en stor andel av stoffet. Mange av jod er konsentrert i tang, grønnsaker, sjømat, melkeprodukter og grønnsaker.
For behandling av struma thyroid hormon terapi bruk, jodholdige stoffer foreskrevet, og pasienten er justert daglig diett. Hvis ondartede svulster ble oppdaget, er det nødvendig bare operativ kirurgi etterfulgt av hormonbehandling og tar radioaktivt jod.  
Anovulyatornыy tsykl.Prychyny og behandlingDet er en syklus der eggløsning forekommer ikke, vil ikke corpus luteum ikke utvikle, men menstruasjon er fortsatt vanlig. Denne corpus luteum ikke forårsaker sekretorisk fase etter eggløsning og endometrium fortsetter å vokse. Anovulatoriske sykluser oppleves av unge jenter under installasjonen av menstruasjonssyklusen, noen ganger disse syklusene oppstå i helt friske kvinner, ammende mødre og kvinner i overgangsalderen.

Årsaker til anovulatoriske sykluser
Friske kvinner i alderen fødsel ofte opplever anovulatoriske sykluser. Påvirke syklusen kan dramatisk endre klima og alder metamorfose prosesser i kroppen - utbruddet av pubertet og overgangsalder. Anovulatoriske sykluser paret med amenoré forekommer også hos gravide og ammende kvinner. I 50% av ammende kvinner oppstår anovulatorisk syklus enkelt fase når tilbakevendende blødning retur.
Hvis anovulatorisk syklus er vist i diagnostisering infertilitet, er det ansett som patologisk. I fravær av eggløsning og livmor blødning forårsaket av svikt i follykuloheneze fenomen anovulatorisk syklus er også ansett som en patologi som profil.
Søvnapné fører vanligvis eggstokkene dysfunksjon og forstyrrelser i hypofysen og hypothalamus som utløser produksjon av FSH svak. På grunn av dette fenomenet hårsekken ikke har tid til å modnes og bli ute av stand til eggløsning. I tillegg varierer andelen antall kjønnshormoner og hypofysen noen ganger frembringer overdreven mengde av prolaktin. Andre årsaker til anovulatorisk syklus er:
- Brudd på konvertering enzym kvinnelige steroidhormoner i eggstokkene
- Betennelse i vedheng eller eggstokkene
- Funksjonelle forstyrrelser i skjoldbruskkjertelen
- Infeksjoner
- Unormalt i kortikale lag av binyrene
- Hyppig rus
- Mental og økt nervøsitet
- Bugs reproduktiv
- Forsinket seksuell utvikling
- Pathology i genetisk utvikling
- Den stakkars menstruasjon, annerledes kort varighet
- Blødning mellom menstruasjonene
- Trekker abdominal smerte i midten av syklusen, irradiruyuschie i ryggen
- Pus i eggstokkene
- Brå humørsvingninger under menstruasjon
- Blekhet, hjertebank og svimmelhet
- Opphør av menstruasjon på et avansert stadium
- Tegn på anovulatorisk syklus
Kvinner i reproduktiv alder diagnostisert anovulatoriske sykluser kan ikke bli gravid og lider av hormonelle infertilitet.
Blødning under anovulatorisk syklus er nesten det samme som i menstruasjonsblod tap. Antallet og frekvensen av blødning. Overflødig østrogen i kroppen er preget av alvorlig og langvarig blødning som provosere anemi. Livmoren blir mer tett og halsen, tvert imot, mykgjør, mens den indre munnen åpen. Kvinner som opplever en mangel på hormonet østrogen, er mengden av menstruasjonsblødninger svært liten, og de varer lenge. Vagina hos kvinner slike smale, blir livmoren vanligvis redusert i størrelse, dens lange hals, og har en konisk form og de indre kjevene lukket.

Diagnose anovulyatoroho syklus

Dette avviket er diagnostisert ved hjelp basal temperatur indikatorer, som skal øke i lutealfasen. I anovulatoriske sykluser ikke forekomme, og eggstokkene ultralyd diagnose ikke avsløre tilstedeværelsen av en dominerende hårsekken. Tilsvarende vil det bidra til å fastslå skraping livmoren før menstruasjon, etterfulgt av skraping diagnose. Videre, skraping og utsatt for histologisk undersøkelse hvis det ikke er noen endringer эndometrycheskoho hemmelighet at anovulatoriske sykluser bekreftet.
I tillegg til en analyse av den hormonelle tilstand av hypofysen og hypotalamus, identifisere etiologiske årsaken til anovulatoriske syklus. Vi studerer skjoldbruskkjertelen og binyrebarken og sjekker for tilstedeværelsen av betennelse i reproduktive system. For å definitivt diagnostisere tilstedeværelsen av anovulatorisk syklus trenger seks måneder dynamisk kontroll plikt sykluser.
Behandling av anovulatoriske sykluser
Stimulering av eggløsning og forhindre overdreven spredning av endometrievev er en stor utfordring på grunn av anovulatoriske sykluser viser utviklingen av sterilitet og overdreven spredning эndometrycheskoho lag av livmoren. Etter å ha gransket nivåene av østrogen i kroppen, foreskriver legen hormonelle behandlingssykluser med pauser. Korreksjon er laget av menstruasjonssyklusen etapper, før det vыskablyvaetsya endometrium og utnevnt gonadotrophic midler.
Ved behandling av anovulatorisk syklus i en uke før menstruasjon stille medikament norkolutom og daglige injeksjoner av progesteron intramuskulært. Hvis anovulatoriske sykluser preget av en økt tilstedeværelse av progesteron og sterk vekst av endometriet, pasienten er foreskrevet syntetiske gestagener, for eksempel:
- Ovulen
- Bisekurin
- Infekundin
- Metrulen
- Orosteron
I tilfelle av mangel på østrogen hos kvinner og eggstokkreft insuffisiens utnevnt små doser av østrogen midler. Disse stoffene er å bidra til utviklingen av hårsekken, stimulere og normalisere funksjon av eggstokkene og forbedre konverteringen endometrium. Hvis en kvinne lider av kronisk betennelse i vedheng, noe som førte til utviklingen av anovulatorisk syklus, da den er tilordnet vitamin C og behandling adnexitises sammen.
Å stimulere eggstokkene med anovulatorisk syklus gjennomføres elektroforese prosedyre, som tar sikte på å indirekte elektrisk stimulering av hypofysen og hypothalamus. Også nyttig er prosedyren for elektrisk stimulering av livmorhalsen. I hormonell stimulering under anovulatoriske sykluser bruker narkotika klostylbehit og kvinner som lider hyperprolaktinemi, foreskrive narkotika Parlodel. Å gjenopprette menstruasjonssyklusen er også brukt akupunktur og terapeutisk massasje. Behandling av anovulatorisk syklus er viktige og psykologiske forhold der de bor kvinne, hennes grad av emosjonell og nervøs reaksjon på stimuli. I forbindelse med medisinsk behandling av anovulatorisk syklus bør ta hensyn og psykologisk behandling.
Forebygging anovulatorisk syklus er nøye hensyn til kvinners helse generelt og for helsen til hennes reproduktive system spesielt. Tid til å gjenkjenne anovulatoriske sykluser, anbefales det å følge nøye med menstruasjonssyklusen, den aktuelle kalenderen menstruasjon. Spise kvinner og ungdom bør være balansert og komplett, må forholde seg til søvn, arbeid, studier og hvile for å hindre utvikling av anovulatorisk syklus.
I tilfelle av urin sykdom bør umiddelbart ta deres behandling, og det er viktig å forhindre kroniske sykdommer konverteringstrinnet. Vi må unngå overdreven og langvarig toksiske effekter i form av produksjonsvirksomheten, som rus kan utløse anovulatoriske sykluser.  
Яндекс.Метрика