Terapeutiske bad hjemme

 Hvordan å lage mat hjemme terapeutisk bad?

 Terapeutiske bad med monodobavkamy


 Ved hjelp av en rekke tilsetningsstoffer til vannet, kan du endre virkningen bad. Man må se på det som holdt varmebehandling varighet badekar og lokaliseringseffekter, det vil si de faktorer som er avgjørende for den samlede virkningen av karet. Effektivitet Baderom kosttilskudd kan manifestere på forskjellige måter. Mineral urte stoffer kan kle seg ut som huden og gjennom slimhinnene i luftveiene, om flyktige, luktstoffer. Hvis sykdommen er fokuset på kroppsoverflaten, additivene er umiddelbart og ofte mer pålitelig enn inntak. Endelig kan essensielle oljer gjøre badet morsommere. Urte kosttilskudd til badet brukes som et skjær eller avkok av friske eller tørkede urter. Hvis det er en predisposisjon til allergiske hudreaksjoner ved bruk av tilsetningsstoffer Badet bør behandles med forsiktighet.
 Bad med monodobavkamy i ulike sykdommer Hot Tubs med urte tatt 1-3 ganger i uken. Varigheten av bad 20 minutter. For å forberede urtebad, 1 kg av urter friske (med mindre annet er angitt i oppskriften) Hell 3-4 liter kaldt vann og la stå i 1/4 timer for hevelse. Deretter i 5 minutter blandingen koke på svak varme og la det stå i 10 - 15 minutter. Anstrengt buljong tilsettes til den fremstilte vann-bad.
 Blande forskjellige urter kan dermed skape urtebad og oppnå ønsket effekt. Et godt resultat i forskjellige sykdommer, slik som å gi bad.
 Når huden kløe, rødhet, irritasjon og andre problemer allergisk hud godt hjelpe gjær bad. For å fremstille løsningen på 100 g gjær fortynnes i en halv liter varmt vann, og etter fullstendig oppløsning helles i karet. Vanntemperaturen bør være 36-37 grader.
 I hudsykdommer hos voksne og exudative diatese hos barn godt hjelpe brus bad. Temperaturen på 36 til 37 ° C.
 I innføre utslett, kviser lage bad avkok av tørkede blader av valnøtt. For å forberede suppen bør 300g tørket hakket rå sukker og 1 liter varmt vann, kok i 20 minutter, la stå i 3-4 timer, sil og tilsett en konsentrert avkok i vannbad.
 Hjelper med eksem bad med buljong oregano. For å forberede suppen trenger 100 g av knust tørket oregano sprigs og blomster helle 3 liter §ody, kok i 10 minutter, avløp og legge til tilberedt bad.
 Med økt svetting effektiv bad med tillegg av eddik.
 Hudsykdommer behandles bad med tillegg av kjøttkraft fra jordstengler sofaen. For å forberede suppen skal være 80 gram hakket rå helle 10 liter vann, kok i 30 minutter, la stå i 4 timer, sil og tilsett en konsentrert avkok i vannbad. Tar daglige bad, vanntemperatur 40 ° C.
 Grønn te, lagt til bade en utmerket terapeutisk og kosmetisk effekt, lindrer irritasjon, beroliger nervesystemet. For å forberede suppen trenger 100 gram rå sukker og 10 liter vann, kok og la stå 10 minutter, avløp og legge en konsentrert avkok i vannbad. Tar daglige bad, vanntemperatur 36-37 ° C.
 Et glass melk-pulver tilsettes til vannbadet gir god mykgjørende effekt på huden, glatter fine linjer.
 Roseblader har en foryngende effekt. På badet, kan du legge eterisk olje av rose. Den fukter tørr hud og er flott for aldrende hud.
 En halv kopp olivenolje, lagt til badevannet, myke og gir næring til huden, snu den glatthet og elastisitet.
 Barskog bad lindrer tretthet, beroligende effekt på nervesystemet. Dette badet bør ikke være varmt. Bad med eteriske oljer av bartrær utpekt til å stimulere metabolske prosesser i huden og redusere oppstemthet av nervesystemet. I badekaret legge til maksimalt 50 ml eterisk olje.
 Duftende bad av avkok av barnåler eller tilsetting av eteriske oljer og lindre hodepine. Også åler egnet for beroligende bad og lindre smerter i hjertet. For å forberede suppen bør ta nåler, kvister, kongler, dekk med kaldt vann til dekket dem koke i en halv time, la stå 12 timer. Suppen skal være brun.
 Bad med salvie om natten brukt som en beroligende, nesten hypnotisk agent. De kan gjøre før du går til sengs 2-3 ganger i uken. Å forberede infusjons bad: 200 g tørr plante hell 1 liter kokende vann og insisterer omtrent en time på et lunt sted. Infusjon helle inn utarbeidet et bad med vanntemperaturen er ikke under 37 ° C. Dette badet lindrer stress og slapper av. Det kan være opp til 20 minutter. Å fikse helseeffekt vel ta 10 bad.
 Når lammelse anbefalte bad med rose hofter buljong røtter.
 Bad og varmt omslag av friske unge topper med vinranker og etterlater folkemedisinen for behandling av isjias, lumbago og andre nevrologiske sykdommer.
 Når overdreven vekt hver tredje dag (bortsett fra de vanlige hygieneprosedyrer) i 15-20 minutter bør ta gytjebad. Innledende vanntemperaturen 37-38 ° C, og deretter å helle varmt vann for å bringe temperaturen til 41 til 42 ° C. Varmt vann metabolisme, som fremmer vekttap. Bad med tillegg av brus for å hjelpe bli kvitt fett magefett. Overvektige mennesker er også nyttig bad med essensielle oljer av furu alpine.
 Effektiv mot fedme er et bad med avkok av tørkede blader og strimlet burdock rot. For å forberede suppen bør ta 30 g tørr vegetabilsk blanding og hell 1 liter kokende vann, wrap, la stå i to timer, sil og hell i karet. Bad temperatur 36-37 ° C. Løpet av behandlings 10-12 bad. Disse badene er anbefalt å ta ved sengetid.
 Med god effekt påføres nerastytelnыmy bad med tilsetningsstoffer. En enkel supplement som slår en vanlig bad til behandling - er salt.
 Salt bad med et bredt spekter av aktivitet. De er vist i sykdommer i hjerte, nervesystemet og muskel-systemer for hudsykdommer. Saltbad hjelper med økt oppstemthet, nervøs utmattelse, allergier, bedre humør, har en foryngende effekt på kroppen. Saltbad kan også brukes til å bekjempe fedme, samt aksept av slike bad fremmer utskillelse av forfall produkter, giftstoffer som akkumuleres i den fra overarbeid, og produkter som produseres i huden når det er visner. Salt bad er også vist i leddgikt, forstuing og muskelskader, sykdommer i reproduksjonssystemet hos kvinner kolecystitt. Disse bad er egnet for såret morgenen, morgenen eller mykne skorper, som følge av visse hudsykdommer. Det særegne bad - dannelsen av såkalte "salt kappen" (sedimentpartikler av salt). Han ytterligere irritere reseptorer, nerveender, utvide blodårene og stimulerer blodsirkulasjonen. Rush av varme under salt bad er en og en halv ganger mer intens enn når frisk. I tillegg gir de en smertestillende effekt. Vannbadet bør være 36-37 ° C. Mengden av salt kan variere fra én til flere kilo bad. Disse badene er vanligvis tatt annenhver dag behandling Kurset består av 12-15 bad. Varigheten av behandlingen avhenger av disse bad ønskede virkning. Behandlingen begynner med et bad behagelig temperatur med en liten mengde salt, gradvis beveger seg til mer varme og konsentrert. Salt bad er ikke egnet for svært sensitive og tynn hud. Det kan lykkes med å erstatte den bad med mineralvann (mineral baths se. nedenfor). 
 En annen tradisjonell additiv for å skape en terapeutisk bad - en stivelse. Det har konvoluttering, beroligende, kløestillende effekt, beskytter sensitiv hud fra irritanter. Fordi stivelse bad foreskrevet for hudsykdommer - eksem, yhtyoze, skjellende blemmer, exudative diatese barn. Forbered disse bad som følger: 05-1 kg stivelse tidligere fortynnes i kaldt vann, deretter tilsatt, fortsetter å røre, og helle varmt vann inn i karet med vanntemperatur 36 til 37 ° C. Varigheten av daglige bad - 20 til 30 minutter. Løpet av behandlingen er 15-20 prosedyrer. Behandling av barn stivelse bad anbefales å starte tidligst tre år gammel.
 Bad med kaliumpermanganat med desinfiserende virkning. De anbefales purulent hudsykdom, bleie utslett. Det er en effektiv bad og tørket med baktericid virkning. Å forberede badet noen korn av kaliumpermanganat fortynnet i 1 liter vann, rør godt, være forsiktig at alle kornene smeltet og helles i en balje med vann. Vannet må være så svakt rosa.
 I de senere årene blitt svært populære terpentin bad. De brukes til å behandle leddgikt, noen problemer med skipene. Bath forberede en spesiell emulsjon. Løs opp 30 g revet såpe i barn 550 ml vann, tilsett 075 g av salisylsyre og kok på lav varme under omrøring med en trepinne. Den varme blandingen blir kombinert med 05 kg apotek terpentin, bland godt. Emulsjonen lagret i forseglede krukker.
 Denne emulsjonen er nok for 12-15 bad, bad anvendt to dager, den tredje ta en pause. Varigheten av badet 15 minutter, temperaturen på 37-38 ° C, 150 til 170 liter bad. For de første åtte bad hjelp emulsjon stigende: 203 040 ml for de andre badene ta 90 ml av denne emulsjonen.
 Generelle anbefalinger tar mineral bad. På mineralvann som et terapeutisk produkt har lenge vært kjent. To århundrer siden blant velstående samfunnssektorer var veldig moderne å ri på vann - drikke og ta mineralbad å samle krefter og sykdomsforebygging. Det er tilfeller av behandling av visse sykdommer med mineral bad.
 Mineralbad kan gjøres hjemme uten å forlate resort. Behandlingen bør være kurs. Et slikt kurs bør vare fra sju til ti dager. Antall kurs healere bestemme helsen til pasienten. Hvis sykdommen er mindre enn et år, bare ett kurs. Hvis sykdommen er "gamle", antall kurs er antall år med sykdom. Mineralvann under langvarig programmet gir en kraftig allround-effekter på kroppen, så det bør tas med forsiktighet og ikke misbrukt. Bad med tillegg på fem-seks liter mineralvann med gass stimulerer vev respirasjon, beriker huden med oksygen, bidrar til å lindre muskelspasmer og slappe av. Mineralvann inntak samt bad og fører til bedre helse.  
Overgangsalder hos kvinner

 I hvilken alder menopause oppstår hos kvinner? Symptomer på overgangsalder. Dette er hva vi vil fortelle deg. Hvordan ta vare på deg selv i denne perioden?
 I løpet av årene, er vår helse ikke blir bedre. Passiv bli vant til tanken på evig, tillater vi kroppen til alder og bli gammel. Men selv i denne situasjonen, hvor gjør tilsynelatende ingenting kan være nødvendig aktiv livsstil. Etter aldring - en langvarig prosess, og personen er i stand til å bremse sin utvikling. Det finnes ulike metoder og midler for å bremse aldring, som hjelper i voksen alder bevare livsviktige funksjoner som ligger i en ung kropp. Med noen av dem vi introdusere deg til sidene i denne boken.
 Menopause (fra gresk klimakter - «skritt, skritt") - en periode med gradvis demping funksjon av reproduksjonssystemet, som dekker en periode i en kvinnes liv og er preget av opphør av eggstokkreft hormon, menstruasjons funksjon og generelle aldersrelaterte endringer i kroppen.
 I overgangsalder er følgende faser:
? premenopausale - perioden fra den første opptreden av symptomer menopauzalnыh til siste menstruasjon;
? perimenopause - den fasen som kombinerer overgangsalderen og postmenopausal 1 år;
? postmenopausal periode - perioden 65-68 år til overgangsalder. Denne fase i sin tur delt i begynnelsen (opp til 5 år) og sen (5 til 10 år).
 Det finnes flere typer psykologiske reaksjoner på slike kvinner overgangsalder.
 1. passiv respons. Det er ca 20% av kvinner og ofte utvikler seg i distriktene. Den består i likegyldighet til kvinner i alle endringene som skjer med dem, både eksterne og interne.
 2. nevrotiske reaksjoner. Det forekommer i 15% av kvinnene og er preget av intern motstand mot aldring, er jakten på ungdom. De fleste lider nervesystemet. Kvinner opplever bevise seg til nevrotisk tilstand.
 3. hyperaktive respons. Det er ikke mer enn 10% av kvinner som prøver å blokkere de fremrykkende tegn på aldring utilstrekkelig "ungdom" kosmetikk ikke oppfyller alders klær og oppførsel.
 4. En adekvat respons. Der de fleste kvinner (55-70%) og uttrykkes i kroppen tilpasse seg de nye forholdene.
 Vi vet at et sunt full sikt nyfødt jente i eggstokkene er om lag 2 millioner follikler, og 40 år hos kvinner er bare 10000. I postmenopausal nedgang gjør kroppen hormoner progesteron og østrogen, og derfor menstruasjonssyklusen blir uregelmessig, redusert evne Kroppen befruktning, svangerskap og fødsel.
 I overgangsalder forekommende uttalt degenerative forandringer av eggstokkene, forårsaker det atresi (omvendt, rynker) av follikulær hulrom fylle sin bindevev. Som nevnt ovenfor, noe som senker østrogen, men på samme tid å øke produksjonen av FSH (follikkelstimulerende hormon) og LH (luteiniserende hormon). Dette forklarer noe skje i overgangsalderen endokrine lidelser.
 Varigheten av ovariefunksjonen genetisk programmert hastighet av degenerative forandringer i den enkelte kvinne.
 Premenopausale forekommer i ca 45-47 år til for tidlig inkludere sin offensiv i 40-42 år, og før sent - etter 50 år.
 Forsinket premenopausale bidra til ulike sykdommer:. Hypertensjon, skjoldbrusk sykdom, genitalia og så videre D.
 I denne perioden blir menstruasjonssyklusen uregelmessig, enfase (anovulatorisk), dvs. i folliklene er ingen eggløsning - utgivelsen av et modent egg. Hva og relaterte gradvis utryddelse i fruktbar funksjon av kvinners evne til å unnfange og fødsels barn. Eksternt er det vist en gradvis økning intervaller mellom menstruasjonsperiodene med reduksjon i menstruasjonsblødningen.
 I begynnelsen av premenopausale betinget akseptert en st synlige menstrual uregelmessigheter, ved enden - den siste menstruasjon i en kvinnes liv. Tidspunkt for siste menstruasjonsblødning kalles overgangsalderen. I 30% av kvinnene slutter mensen brått på om alder av 50-53 år. Tidligere avsluttet fremme betennelses genital sykdommer, hyppige aborter og fødsler. Generelt, kvinner som lider av høyt blodtrykk, livmorkreft, oppstår overgangsalder senere.
 Varighet av overgangsalder - fra 2 til 10 år, kan det kliniske forløpet være fysiologisk og patologisk. Fysiologisk observert hos 65% av kvinnene. Med den bakgrunnen i fravær av menstruasjon i noen tid (6 til 12 måneder) gjentakende subjektive følelser som tidligere fant sted før eller under menstruasjon, dvs. de såkalte skjulte sykluser.
 Dersom du på dette tidspunktet er det dysfunksjonelle livmor blødning krevde en grundig undersøkelse av obligatorisk histologisk undersøkelse av livmorslimhinnen (det indre laget av livmor) på grunn av høy risiko for denne kreftformen alder.
 Overgangsalder varer i 5-10 år, og fortsetter å 65-69 år. Gjennomføring av overgangsalder sammenfaller med opphør av hormon funksjon og utbruddet av fysiologiske resten eggstokkene. På dette tidspunkt er det en generell aldring.
 Noen postmenopausale kvinner ved å redusere innholdet i hoveddelen av kvinnelige hormoner vises litt markerte tegn omuzhestvlenyya - dypere stemme, skallet hode, hirsutisme (hårvekst på kroppen av mannlig mønster) fet hud og hår, og så videre D. In. forekomsten av slike tegn ikke bekymre deg, men bedre å se en lege - du kan trenge utnevnelsen av HRT (hormon replacement therapy).
 Mangel på østrogen i eggstokkene betyr ikke deres inaktivitet, hormonelle eggstokkene hormoner gjort bare produsert betydelig mindre. Tilstand av østrogenmangel fremmer hypotrofycheskyh forandringer i forplantningssystemet: redusert lobkovoe kroppshår, der atrofi av slimhinne i vulva, vagina og uterus, reduseres redusert produksjon av vaginalslim, som i sin tur fører til komplikasjoner i seksuell aktivitet, størrelsen på brystet, visne og er flatet brystvorter og t. e.
 Men den fysiologiske løpet av overgangsalderen en kvinnes kropp tilpasser seg gradvis til endringer av alder, hun føler seg frisk og holder interesse i livet. Det er forutsatt at overgangsalderen er naturlig i livet til hver kvinne, og ikke oppfatter disse endringene som noe forferdelig og dødelig. Akkurat som kroppens signaler: jeg er sliten og ikke lenger kan bære og har barn, jeg trenger en ferie.  
Яндекс.Метрика