Trombocytose: årsaker, symptomer og klassifisering trombocytoseKalles trombocytose tilstand der en person har økt antall blodplater i blodet. De blir mer 400 000 per kubikkmillimeter. Årsaken til trombocytose kan være for aktiv produksjon av blodplater i den røde beinmargen (for eksempel når erythremia), bremse av forfall (etter amputasjon milt), bryter distribusjon av blodplater i blodet (under intens fysisk eller nervøs spenning) og andre faktorer. Trombocytose er i stand til å provosere trombose i noen tilfeller beskrevet tilstanden forårsaker blødninger på grunn av blodplatedefekter selv (trombocytopenisk purpura) eller på grunn av dårlig blodsirkulasjon. Behandling av trombocytose i barn eller voksen er trombose forebygging og behandling av den underliggende sykdom som forårsaker en økning i nivået av blodplater.
Primær trombocytose
Primær trombocytose - en hematologiske abnormiteter forårsaket av forstyrrelser i funksjon av benmarg stamceller. Resultatet er en betydelig økning brudd på blodplater.
Ubearbeidede former referert til myeloprolyferatyvnomu syndrom, som er kjennetegnet ved forstyrrelser av benmargen stamceller og proliferasjon av uavhengige enkelt eller flere skudd av bloddannelse i kroppen. Som et resultat, i perifert blod (noen ganger i lever og milt) avgis dreven blodplatetall. Vanligvis disse avvikene oppstår hos eldre mennesker (som har nådd 60 år) og hos barn og unge er funnet og til. I praksis er primær trombocytose hos barn fast bare 0, 09 tilfeller per 1 million barn fra fødsel til 14 år.
Symptomene er ganske forskjellig i forskjellige pasienter. Vanligvis er sykdommen diagnostisert ved en tilfeldighet, for eksempel etter en lege sjekker blod teller resultatene laget for en annen grunn. De mest hyppige symptomer på primær trombocytose type - en hodepine. Noen ganger ikke etablere en diagnose før de trombose og blødningshendelser, og trombocytose behandling forebygger disse farlige komplikasjoner. I klinisk praksis vil et stort antall observerte komplikasjoner forårsaket av unormaliteter i blodplate-aggregering.
I diagnostikk og behandling av primær trombocytose lege orden basert på karakteristiske symptomer trombocytose og biologiske data, trekker oppmerksomheten til parametrene myelogram benmarg spredning mehakaryotsytarnoho spesielt bakterie ansvarlig for produksjon av blodplater. Resort også benmargsbiopsi.

Hvordan er den første TV?

Mekanismen av utviklingen av sykdommen er fremdeles ukjente for vitenskapen. Hypotesen om klonal sykdom i beinmargen. Sykdommen oppstår spesielt vanskelig dersom økt risiko for trombose.

Sekundær trombocytose

Sekundær trombocytose hos barn og voksne er dannet på grunn av økning av antallet blodplater i blodet ved kronisk sykdom. Det er flere årsaker til sekundær trombocytose orden. Blant dem - infeksjon, traumer, inflammasjon, hematologiske abnormaliteter.
State harakterizuyuetsya høyt innhold av blodplater i blodet forårsaket av kronisk sykdom. For å diagnostisere antall blodplater er ikke kritisk. Sykdommen oppstår vanligvis uten en stor økning i blodplatenivå, bortsett fra i noen tilfeller, for eksempel alvorlige infeksjoner som blodplatetallet er 1000 g / l.
Årsakene trombocytose andre typen omfatter følgende:
1. smittsomme sykdommer. Den vanligste er årsaken til sykdommen. Vanligvis trombocytose forårsaket av bakterier (ofte - meningokokksykdom), minst - virus, parasitter, sopp. Sykdommen manifesterer seg forskjellige egenskaper. Blant andre symptomer ble nedsatt andre blodparametre: veksten fikk hvite blodlegemer (leukocytose) og lymfocytter (lymfocytosis), noe som indikerer tilstedeværelsen av inflammasjon og eosinofili (økning i antall eosinofiler), karakteristisk for en parasittiske patogener type. Enkle biologiske tester, for eksempel påvisning av C-reaktivt protein, er også brukt for diagnostiske formål.

Blant smittsomme årsaker inkluderer følgende typer:

- Bakterielle infeksjoner (lungebetennelse, hjernehinnebetennelse);
- Viral (hepatitt, encefalitt, viral lesjoner i den gastrointestinale traktus);
- Parasittiske;
- Fungal (gjær infeksjon, aspergillose).
2. Hematologic ofte jernmangel. Hvor sykdommen utvikler seg i jernmangel, ikke er kjent. Men i klinisk praksis i å identifisere symptomer trombocytose ferritin test brukes for enkelte.
Alle grunnene til at det er en økning i blodplateproduksjonen benmargen og forårsaker en økning i antallet av disse cellene i fenomenet tiltrekning. Denne fremgangsmåte er karakteristisk for anemi, akutt blodtap tilstand forårsaket av kjemoterapi.
3. Årsaken til reaktiv trombocytose kan være fjerning av milten. Normalt en tredjedel av alle produserte blodplater akkumuleres i dette organet. Etter fjerning av milten nedsatt blodvolum fordeling og antall blodplater i det - økes kunstig. Det samme fenomen er karakteristisk asplenyy hvori milten er fraværende hos mennesker fra fødselen. Reaktiv trombocytose hos barn kan forekomme i funksjonell asplenyy (en sykdom der milten gradvis atrofi). Når asplenyy totale antall blodplater er normalt, men de finner ikke sted i milten og skriv den generelle sirkulasjonen.
4. Trauma og kirurgiske inngrep. I post-traumatisk stress og effektene av operasjonen er avgjørende trombocytose forårsake ødeleggelse av humane vev med pankreatitt, enterokolitt eller vevsnekrose.
5. Betennelsen kan utløse vekst av blodplater. Vanligvis er dette forårsaket av den økende av proinflammatory IL. Denne funksjonen øker dannelsen trombopoэtyna hormonregulerende mekanismer av modning, divisjon og frigjøring av blodplater i blodet.
Ved inflammatoriske årsaker er:
- Juvenile Revmatoid artritt;
- sykdom;
- Sarkoidose;
- Kronisk inflammatorisk leversykdom;
- Kawasaki syndrom;
- Schönlein sykdom;
- Kollagen.
6. Ondartede svulster kan indusere vekst i antall blodplater i blodet. Den farligste i denne sammenheng regnes begge typer lymfom, neuroblastom og hepatoblastoma. Omfattende undersøkelse som inkluderer en kiste X-ray, ultralyd av magen hjelper diagnostisere en bestemt sykdom.
7. Økt count blodplater kan føre til at noen legemidler. Blant disse er de følgende:
- Kortikosteroider, inkludert de som brukes for innånding;
- Sympatomimetika;
- Antymytotyky.  
Utrozhestan når du planlegger graviditet

 Utrozhestan - et stoff som er en syntetisk analog av graviditetshormonet progesteron ,. Kjemiske formler Utrozhestan og progesteron er identiske. Hvorfor Utrozhestan trenger når du planlegger graviditet?

 Hvorfor trenger vi Utrozhestan


 Mangel på progesteron i kvinners resultater i lang tid at det ikke blir gravid, gravid eller kort sikt, at hennes aborter forekomme.

 I en sunn kvinnes kropp progesteron produseres av eggstokkene og i morkaken av gravide også. Gjennomsnittlig antall kvinner progesteron gjør at kroppen til å holde fosteret og gir det til å utvikle seg normalt. Når en tilstrekkelig mengde av progesteron en kvinne ikke bare sykepleier hele svangerskapet, men skaper ingen konsekvenser.
 Derfor er den manglende kvinner foreskrevet progesteron Utrozhestan.

 Når foreskrevet Utrozhestan


 Utrozhestan når du planlegger graviditet foreskrevet for kvinner som lider av ufruktbarhet. Også det foreskrevet og kvinnene som kom over spontanaborter.
 Prohesteronovaya svikt - et fenomen svært ofte fører til ubehagelige konsekvenser som endometriehyperplasi livmor vekster som indre slimhinnen i livmoren. Denne sykdommen hindrer graviditet. Det er grunnen til at kvinner oppnevnt Utrozhestan når du planlegger graviditet.

 Kontraindikasjoner for bruk Utrozhestan for graviditet


 I noen tilfeller kan bruken Utrozhestan være farlig. Alvorlige åreknuter, tromboflybyt, leversykdom - en alvorlig kontraindikasjon til å motta Utrozhestan når du planlegger en graviditet.
 Hvis du Utrozhestan foreskrevet når du planlegger graviditet, er det ingen skade fosterutvikling det vil bringe. Men noen resept må være jordet. Hvis du er i tvil om hensiktsmessigheten av stoffet, er det best å ta kontakt med en spesialist. Ikke nøl med å spørre legen din hvorfor tildelt et bestemt legemiddel.  
Folsyre når man planlegger graviditet: hvordan å lage?
 Graviditet - er et viktig skritt som krever alvorlig psykisk og fysisk form. Leger gi mange anbefalinger som tillater å unnfange en sunn baby, men fremfor alt, anbefaler ekspertene alle begynne å ta folsyre før unnfangelsen.
 Produkter som inneholder folsyre
 De viktigste kildene til vitamin folsyre er persille, spinat, bønner, måltid og erter. I store mengder folsyre er til stede i asparges, avokado og sitrus. Legg merke til at varmebehandling ødelegger 90% av nyttige elementer, er det anbefalt å ta ekstra vitamin B9 (folsyre).
 Produkter som inneholder folsyre
 1. Tabletter som inneholder 1000mkh eller en mg vitamin B9. Dette er det beste alternativet for dosering og pris. For å fullt ut når du planlegger graviditet å sikre kroppens behov for vitamin B9 nok til å ta en pille hver dag, men de vitaminmangel kan øke dosen til 2-3 tabletter. Ifølge leger, slike doser av overdose vil ikke, men mangel kan føre til alvorlige konsekvenser.
 2. Produktet inneholder folacin 5000 mg eller 5 mg syre. Denne dosen er mye høyere enn den anbefalte mengden, slik at det kan tas bare ved laboratoriebekreftet mangel på folsyre.
 3. Fremstillingen Folio er ikke bare folsyre i en dose på 400 mg, men 200 mg jod. Dette verktøyet er meget nyttig fordi det inneholder bare to mineraler. Dosen av folsyre er tilstrekkelig, men bare hvis det er noen uttrykte vitaminmangel.
 4. Må inneholde folsyre i multivitamin kompleks for kvinner som planlegger å bli mødre.
 Hvorfor kvinner når du planlegger graviditet bør spise folsyre?
 Kvinner som bærer et barn, ofte lider hypovitaminosis. Mangel på folat kan føre til negative konsekvenser, for eksempel:
 - Delvis eller fullstendig løsrivelse av morkaken;
 - Spontan abort;
 - Tapte abort;
 - Fødselsskader hos fosteret (anencephaly, hydrocephalus, nevralrørsdefekter, underernæring, mental retardasjon, leppespalte).
 I de første ukene av svangerskapet begynner å danne alle de viktige organene i menneske fremtid, rett etter befruktning øker kroppens behov for vitamin B9. Vær oppmerksom på at fremtidig far bør også ta vitamin B9 mangel fordi det i stor grad påvirker tilstanden av sædceller. Når du tar p-piller, er det anbefalt folsyre når man planlegger graviditet, som det er svært vanskelig å beregne på hva som kommer neste menstruasjonssyklus unnfangelsen.
 Det er spesielt viktig å begynne å ta vitamin B9 rettidig kvinner med insulinavhengig form for diabetes, og hvis en familie historie av fødselen av barn med nedsatt funksjonsevne CNS. Ideelt sett bør tilskudd begynne i en dose på 400 mikrogram hver dag i flere måneder før planlagt befruktning.
 Hva som forårsaker overflødig folsyre?
 Noen mener at jo mer fremtiden må ta vitaminer, jo bedre. Imidlertid kan overskytende vitamin B9 når du planlegger graviditet føre til overdreven oppstemthet barn. I tillegg reduserer langvarig bruk konsentrasjonen blod av vitamin B12 som er svært viktig for helsen til det ufødte barnet.  
Яндекс.Метрика