Typer av immunitetMenneskekroppen - er unik og ikke har studert strukturen av de samvirkende systemer. En av disse komponenter er en immunsystem.
Immunitet - en basis av en full menneskeliv. Immunitet absolutt påvirker alle sfærer - og den fysiologiske og psykologiske. Tilstanden i immunsystemet ofte avhenger av emosjonelle tilstand. Gjennom hele livet, er hvert minutt av det menneskelige legeme utsettes for miljøet. I luft, vann, jord, støv millioner av mikroorganismer som er usynlig for det blotte øye. Blant dem er det patogene (skadelige sykdomsfremkallende) og patogene (forårsaker skade, ikke sykdom). For patogener inkluderer bakterier, bakterier, virus, sopp og toksiner. Takket være de beskyttende egenskaper av kroppen, forårsaket av immunitet, er en person i stand til å motstå patogener.

Hva er immunitet

Immunitet - er en kraftig beskyttende barriere mellom mennesket og de omkringliggende mikro - og makrokosmos. Alle levende organismer har en særegen system for beskyttelse. Gjennom utviklingen av immunsystemet også endret, usovershenstvuyas og tilpasning til omgivelsene.
Hovedmålet med den menneskelige immunsystemet- Er å opprettholde levedyktigheten til det høyeste kvalitetsnivå. I dag har menneskeheten samlet mye kunnskap på dette området. La oss se på den grunnleggende informasjon.
Det er to typer av immunitet:medfødt (Arvelig) ogervervetSom igjen er delt innaktiv og passiv. Skille ogsånaturlig og kunstig immunitet. Den naturlige immuniteten gjelder medfødt og ervervet aktiv i kunstig - ervervet passiv. En annen mulig klassifisering av immunitet, avhengig av varigheten -liv og midlertidig.
Organene i immunsystemet i første omgang, ermarg(Der blodceller lages - leukocytter, lymfocytter)thymus (Hvor T-celler er dannet, noe som i virkeligheten bestemmer fremmede organismer og produsere antistoffer mot dem). Benmarg og thymus (thymus) er det sentrale immunsystem. Å inkludere perifere organermilt og lymfeknuter.Kvaliteten på immunsystemet påvirkes av mange faktorer - arvelighet, livsstil, vaner, kosthold, god søvn, en balansert regimets av arbeid og hvile.
Medfødt (arvelig) immunitet
Medfødt immunitet(Også kjent som humoral) på grunn av anatomiske og fysiologiske karakteristikker av kroppen som er arvet og har en bestemt retning.
Naturlig aktiv immunitetdannet etter at sykdommen har et spesifikt fokus, dvs. immun minne til en bestemt type patogene (skadelige) mikroorganismer.

Medfødt immunitet passiv
oppstår under fosterutviklingen ved å overføre ferdige antistoffer fra mor til barn (trans immunitet), samt amming (maternelle antistoffer kan overføres med melk).
Ervervet immunitet
Ervervet immunitet - En beskyttende egenskaper av kroppen som er produsert og ervervet gjennom hele livet, er denne type av immunitet skyldes akkumuleringen av immunhukommelse i utgangspunktet har en bestemt orientering.
Det oppkjøpte aktiv immunitet gjennomføres etter sykdommen. Det oppkjøpte passiv immunitet som følge av vaksinering (injeksjon av svekket infeksiøs) og serum administrasjon (injeksjon av humane antistoffer klar). Ervervet immunitet kan være liv (f.eks, kopper, røde hunder, meslinger) og midlertidig - langsiktig og kortsiktig (fra flere uker til flere år).
Vi kan si at menneskets immunsystem er avhengig av samspillet mellom alle organer og systemer i kroppen. Kvaliteten av immunsystemet på grunn av den generelle tilstanden til mannen, hans ånd, toleranse, ytelse og motstand mot depresjon.  
Styrking immunitet folk rettsmidler
 Et sterkt immunforsvar - nøkkelen til god helse, spesielt i løpet av høstsesongen når kroppen er utsatt for hyppige virussykdommer. I dag på hyllene i apotek kan du se et stort antall legemidler for å styrke immunforsvaret, men også styrke immunsystemet er fremdeles de mest effektive folk rettsmidler.
 Sannsynligvis ikke mange av oss lagt merke til at en del av apotek kjøpt dyre medikamenter for å styrke immunsystemet består av følgende vitaminer og mineraler som finnes i naturlige matvarer og urter. Så hvorfor betale mer når styrke immunitet folk rettsmidler billigere glede?
 Tegn på svak immunitet er:

 vanlig tretthet;

 konstant forkjølelse;

 rask tretthet;

 søvnløshet.

 For å beskytte deg mot dette, er det nødvendig å se etter seg selv. Hvis riktig og spiser regelmessig, være oppe sent og stå opp tidlig, ikke bli kvitt dårlige vaner - selv de dyreste narkotika ikke hjelpe.

 Styrking immunitet for the People: Populære oppskrifter


 Anstrøk av valnøtt blader eller
 For å forberede denne infusjonen, helles i en termos 2 ss. l. valnøtt forlater 05 liter kokende vann. Infuse betyr fortrinnsvis ca. 12 timer, deretter ta 2 spiseskjeer daglig. l. ca 10 dager. For å være effektiv, bør resultatet spise ca 5 nøtter om dagen.
 Jam for te
 Ta en jam en spiseskje om morgenen og kvelden. Å forberede den, må du kutte terninger 3 grønne epler, bær, tyttebær 05 kg (strekk) kopp valnøtter, 05 kg sukker. Alle disse ingrediensene koke over lav varme til koking i 05 liter vann. Hold styr på jam i en krukke.
 Ingefær med sitronsaft
 En flott måte å styrke immunforsvaret - en blanding av finrevet ingefær med en halv sitron. Smaken du kan legge friske eller frosne bær og la stå i et par måltider Days. Ta ikke grøt, og juice, og legger det i te eller mineralvann.
 Det er viktig å effektivt forbedre immunitet folk rettsmidler bare når det regelmessig. Det er derfor viktig å ta:

 ytterligere kompleks vitaminer;

 meieri matvarer;

 Citrus;

 gulrot;

 fisk (helst sjø);

 nøtter (valnøtter, furu).

 Styrking immunitet folk rettsmidler - et flott alternativ til dyre medikamenter som er populære i dag. Og husk - helse i våre hender!  
Økt immunitet folke måterHva er immunitet? Disse forsvar, en slags skjerm som hindrer patogener trenge inn i menneskekroppen. Immunsystemet beskytter kroppen vår fra toksiner, virus, parasitter, egne muterte celler.
De mekanismer av immunsystemet kan være forskjellig. Normalt nøytraliserer kroppen ynorodnuyu substans som produserer spesielle aktive molekyler som reduserer effekten av antigener. Til immunsystemet til å være effektiv, må det bli styrket, og se til at ingen negative faktorer bidro til sin svekkelse.
Redusert immunitet kan bidra til:
- Dårlige vaner (røyking og alkohol),
- Stress;
- Feil og ubalansert kosthold;
- Alvorlig psykisk eller fysisk aktivitet;
- Miljøspørsmål;
- Hyppige infeksjoner som svekker kroppen og bryter ned immunforsvaret.
Immunsvikt er medfødt (assosiert med genetiske defekter, vanligvis) og ervervet (forårsaket av sykdom, ved bruk av medikamenter undertrykke immunsystemet, etc.).

Symptomer på lavt immunforsvar:

- Herpes- lignende utslett;
- Hyppige forkjølelser (fire til seks ganger i året);
- Tilbakefall av kroniske sykdommer;
- Trøtthet, slapphet, svakhet, svakhet.

Måter å øke immunitet

Økt immunitet - et sett av terapeutiske og forebyggende tiltak for å øke kroppens forsvar og sikre et velfungerende immunsystem. Å øke immunitet, må du følge noen enkle regler.
Spise riktig. Ifølge immunologer og ernæringsfysiologer, de fleste mennesker feilaktig matet. Dette fører ikke bare til å redusere kroppens forsvar, men også til utvikling av en rekke sykdommer i organer og systemer i kroppen. En av de viktigste prinsippene for god ernæring - etterlevelse. Det er viktig å spise minst tre eller fire ganger om dagen. Hvis ordentlig kombinere matvarer hverandre og observere modus kan gi full kropp og arbeide for å gjenopprette og opprettholde sin beskyttende funksjon.
For å forbedre immunitet i kosten må nødvendigvis omfatte matvarer som inneholder proteiner, karbohydrater og fett, og aminosyrer.
Få nok vitaminer. Det viktigste for å styrke immunforsvaret er vitamin A, E, F, C de kan motta som mat og tar kjemikalier. Det er viktig å konsultere legen din når du tar medisiner. Hypervitaminosis (overflødige vitaminer) har mye mer alvorlige konsekvenser enn vitaminmangel (mangel på dem).
Stikker til en sunn og aktiv livsstil. For å forbedre immunitet bør slutte å røyke og redusere alkoholforbruket. Du må opprettholde en aktiv livsstil, mosjon (eller fysioterapi), bevege seg mer, oftere utendørs, puste frisk luft. Styrke immunsystemet bidrar til å utføre slike prosedyrer som herding (f.eks helle vann).
Prøv å unngå stress. Stress påvirker kroppen vår ødeleggende effekt. Med regelmessig stresset svekker immunforsvaret, redusere kroppens forsvar.
For å styrke immunforsvaret og kan bruke hele spekteret av folk rettsmidler, hvis effektiviteten er bevist av flere tiår med søknaden.
Folk rettsmidler for å styrke og forbedre immunitet
For tre uker våren drikke noen juice røde farger: kirsebær, rødbeter, jordbær, bjørnebær, tranebær, granateple. Juice bør være frisk fra butikkvarer, full av konserveringsmidler og har et høyt sukkerinnhold, god vilje. Den første uken - en halv kopp juice tre ganger om dagen, den andre uken - to ganger om dagen, den tredje uken - en gang om dagen. Etter en tre-ukers kurs lage ti-pause og gjenta kurset.
Ta en skje (spisestue) knust kjerringrokk, helle en kopp kokende vann. Permisjon for å sette mot i en halv time, deretter press. Ta en halv kopp for tjue-tretti minutter før måltider 3-4 ganger om dagen.
Ta to skjeer (ss) hakkede valnøttblader, hell en halv liter kokende vann, la stå over natten (eller litt mindre) i en termos. Ta en fjerdedel kopp infusjon per dag. Du kan bruke ikke bare blader, men de fleste nøtter. Å hindre spise fem eller seks nøtter hver dag i en måned.
Øke immunitet kan og bruker hvitløk. For internt bruk - spise ett fedd om dagen i en måned. Som en ekstern hjelp - forberede et skjær. Finhakk noen fedd hvitløk, hell en kopp kokende vann, la stå i tretti til førti minutter. Infusjon begrave nesen i et par dråper, og bruke til å gurgle.
Ta en skje (spisestue) knuste blader av hvite bjørk knopper, hell en halv kopper kokende vann. La stå i ca en fjerdedel av en time. Infusjon av belastning, ta en kvart kopp tre ganger daglig før måltider.
Ta en skje (spisestue) knuste humle, helle en kopp kokende vann, la stå i femten eller tjue minutter, sil av. Drikk en fjerdedel kopp tre ganger eller fire ganger om dagen før måltider.
To skjeer (ss) av tørkede bær av fjellet aske helle to kopper kokende vann, la stå i tjue til tretti minutter, sil. Drikke en halv kopp tre ganger eller fire ganger om dagen. Bidrar til å styrke den helbredende egenskaper av honning aske, som i en liten smak kan legges til infusjon.
Det hjelper å øke immunitet og chokeberry. Riv ett kilo bær og en halv pounds av sukker. Du kan bruke en jam. Men chokeberry har kontraindikasjoner. Ta ikke mer enn tre uker for mennesker som lider av sykdommer i mage eller har problemer med tolvfingertarmen.
Styrke immunsystemet bidrar til følgende folkemedisin. Ta aloe juice og honning, bland i like proporsjoner. Du må ta en tredjedel av en teskje i en halv time til førti minutter før måltider tre ganger om dagen. Skylt ned med melk. Løpet av behandlingen er tre uker etter et gap på ti eller tolv dager, kan kurset bli gjentatt. Forberede aloe juice er ganske enkel. Du trenger sideskudd av planter, og midtre og nedre bladene. I to uker, plassere dem i kjøleskapet (helt nederst hylle) etter fristen kjøttdeigen. Klem, profiltruyte gjennom cheesecloth, brettet i flere lag, koke saft i tre til fire minutter. Bruk juice til umiddelbart etter tilberedning, ellers mister sine helbredende egenskaper. Aloe ikke anbefalt for personer som lider av nyre og lever, magelidelser og hjerte- og karsykdommer.
En annen oppskrift folk rettsmidler, enkle å tilberede. Finhakk 250 gram løk, bland det med to hundre gram sukker. Legg en halv liter vann, la det småkoke på svak varme i ca en halv til to timer. Når massen er avkjølt, tilsett to spiseskjeer honning. Sil gjennom en sil og hell i en glassbeholder. Ta en skje (spisestue) tre til fem ganger om dagen.
Immunitet - et skjold som beskytter kroppen din fra mange sykdommer på grunn av sin støtte og konsolidering bør vies nok oppmerksomhet.  
Яндекс.Метрика