Utviklingen av fosteret. Komplikasjoner av fosteret

 Som et fosteret i mors liv? Hvordan avgjøre om normal fosteret under svangerskapet.

 Medium omliggende CHILD


 Et barn vokser og utvikler seg i et komplekst system av kroppen din. Systemet er delt inn i tre deler, som er i stor grad avhengige av hverandre. Det første huset består av barnets morkake, navlestreng og fostervann sac. Dette gir næring, varme og beskyttelse. I slike tilfeller kan barnet vokse og utvikle seg normalt i forberedelse til et selvstendig liv.

 Placenta


 Morkaken - en myk avrundet eller oval kropp som vokser med barnet. Etter 10 uker morkaken veier ca 12 g. Tid fødsels morkaken vekt er ca 700.
 I de tidlige stadier av svangerskapet når fosteret blir innført i livmoren, placenta vokser og sprer sine blodkar i livmorveggen. Disse blodårene overføre næringsstoffer og oksygen fra blodet inn i blod barn. Avfallsstoffer fra fosteret via morkaken fartøy som kommer inn i blodet, og deretter ut til kroppen din.
 Tidligere ble det antatt at morkaken er en barriere for alle utenlandske stoffer, men i dag vet vi at det ikke er. I noen tilfeller kan placenta ikke beskytte et barn fra eksponering for stoffer som forbrukes dere. Vi vet at alkohol, de fleste medisiner og andre stoffer (for eksempel nikotin), og vitaminer og mineraler krysse placenta inn i kroppen til barnet. Dette er grunnen til at kvinner bør nøye overvåke deres kosthold under graviditet og for å hindre inntak av skadelige stoffer til barnet.
 Morkaken spiller en viktig rolle i svangerskapet frem til fødselen. Etter fødselen, er livmoren reduseres, morkaken løsner fra livmorveggen og går.
Utviklingen av fosteret. Komplikasjoner av fosteret

 Umbilical


 Navlestrengen forbinder babyen med morkaken. Vanligvis ledningen lengde er 61 cm. Navlestrengen er hvit eller grå. På det er to arterier som bringer blod til fosterets morkaken, hvor det er beriket med oksygen og næringsstoffer. I venen passerer placenta blod anriket med oksygen og næringsstoffer tilbake inn i legemet av barnet.
 Noen ganger navlestrengen er knyttet knute. Legene tror at noder dannes under fosterbevegelser i de tidlige stadiene av svangerskapet. Navlestrengen danner en sløyfe, og når barn går gjennom dem, knute strammes til. For å unngå dette fenomen umulig.
 Kanskje du har hørt om å spare ledningen blod for fremtidig bruk. Denne prosedyren utføres ikke overalt. Siden 1989 er blod fra navlestreng benyttes som en erstatning for transplantasjon av benmarg samt i behandling av enkelte former for anemi (f.eks fanconi anemi) Vyskott-Aldrich syndrom, syndrom Hunter, noen former av leukemi, neuroblastom og brystkreft. Snakk med legen din om denne fremgangsmåten, hvis du er interessert.

 Fostervann sac


 Fostervann sac - en boble hvor barnet er og den omkringliggende fostervann. I de tidlige stadier av svangerskapet fostervann fostervann membranen er dannet fra kjørt placenta og navlestrengen. I de senere stadier av svangerskapet fostervann består hovedsakelig av fosterets urin og væske som skilles ut fra fosterets lunger.
 Ettersom antallet svangerskaps fostervann øker. Denne prosessen fortsetter nesten til utbruddet av arbeidskraft, mens mengden av fostervannet begynner å synke.
 Fostervann hindrer posen "deflate" og gir barnet anledning til å bevege seg for å sikre at den normale utviklingen av sine muskler og ledd. Fluid regulerer kroppstemperaturen og beskytter fosteret mot skader. Det fremmer også lunge barn som kommer inn og ut av brystet når du flytter barnet.
 Ved 21 th uke av fordøyelsessystemet til fosteret utvikler, slik at fosteret kan svelge fostervann, mens den absorberer mesteparten av vannet som inneholdes i væsken forbrukes. Svelge fostervann fremmer vekst og utvikling av fordøyelseskanalen. I tillegg forenkler den funksjonen av fordøyelsessystemet til barnet etter fødselen. Ved tidspunktet for fødselen av et barn svelger en stor mengde fostervann - ca 500 ml per dag.
 Fostervann er den viktigste kilden til trivsel for fosteret. Analysen av fostervann kalles fostervannsprøve. Da væsken er bestemt av tilstanden til fosteret. Mengden av væske bestemmes ved hjelp av ultralyd. Overflødig fostervann antyder feilaktig utvikling av ryggraden eller fordøyelsessystemet. Mangel på væske antyder problemer med blære eller nyrer.
 Tilstedeværelsen av mekonium. Mekoyyy - det forblir ufordøyd frukt svelge fostervann som finnes i fordøyelseskanalen. Den har en grønn-svart eller lys brun farge og utskilles gjennom tarmen hos fosteret i fostervannet. Dette skjer før eller under fødselen.
 Tilstedeværelsen av mekonium i fostervann kan spille en viktig rolle ved leveringstidspunktet. Dersom barnet er i tarmen og fostervann er mekonium, kan barnet svelge væsken på tidspunktet for fødselen eller fødsel. Hvis mekonium kommer inn i lungene, kan det føre til lungebetennelse.
 Mekonium kan sees i utslipp av vann. På denne tiden avsløre tilstedeværelsen av mekonium bare mulig gjennom fostervannsprøve. Hvis mekonium under fødselen barn får i munnen, fjernes det fra munn og svelg nyfødte ved hjelp av en tynn slange som barnet ikke svelge det.

 Komplikasjoner av fosteret


 Under embryonale periode (de første åtte ukene av baby) embryoer mest sårbare for faktorer som påvirker utviklingen. De fleste fødselsskader lagt i denne perioden.
 Noen faktorer som har en teratogen effekt på fosteret i de tidlige stadiene av svangerskapet er veldig trygt i de senere stadier. Slike faktorer omfatter, spesielt, rubella. Den mest kritiske perioden - de første 13 ukene. Om frukt smittet med røde hunder i første trimester, kan utvikle hjertesykdom. Sykdommen i de senere stadier av svangerskapet mindre farlig for fosteret.


 Kritiske perioder av fosterutviklingen
 Perioden med utviklingen av fosteret 3-55 uke


 Sentralnervesystemet 35-55 uke


 Hjerte 35-7 uker


 De øvre og nedre lemmer 35-75 uke


 Øyne 35-85 uke


 Ører 55-8 uker


 Tenner 55-85 uke


 Himmelen 65-9 uker


 Utvendige kjønnsorganer 20-36 uker


 Hjerne


 Virkningen på fosteret medisiner tatt sin mor?
 Innvirkning på barnets medisiner tas av mor
 Noen medisiner tatt av en gravid kvinne kan gjøre skadelige effekter på fosteret, mens andre trygge i ethvert stadium av svangerskapet. Det er de som er trygge for noen stadier av svangerskapet, og er absolutt kontraindisert hos andre. Flere detaljer om dette vil bli diskutert senere.

 Tidlig fødsel


 Vanskelig å tro, men mange barn født etter 25 uker av svangerskapet, overlevde. I sykepleie premature moderne medisin har gjort enorm fremgang. Med utviklingen av medisin i preterm arbeidskraft drepte minst 10 barn per tusen.
 Men premature babyer har å bo for en lang tid på sykehuset, og de er ofte funnet alvorlig medfødte sykdommer. Prematur fødsel er svært farlig for barnet, fordi i denne situasjonen betydelig øker risikoen for fysiske og / eller psykiske skader og risiko for død av fosteret. Premature baby har å bruke på sykehuset fra 50 til 100 dager.  
Årsakene til forsinket fosterutvikling

 Bremse av fosterutvikling
 Bremse av fosterutvikling innspilt i tilfelle at barnet under svangerskapet er ikke riktig størrelse og født svært liten. Mål barnet vurderes av en relativ skala.
 Ti prosent nedgang betyr at ni av ti barn på samme alder av større barn.
 I det siste, brukte ordet "forsinkelse" og ikke "bremse ned". Siden i denne forstand, vi snakker ikke om utvikling og funksjon av hjernen på babyen, er det ikke den psykisk utviklingshemming av fosteret, bestemte American College of Fødselsleger og Gynekologer å bruke et mer passende begrep - ". Demping av fosterets utvikling"

 Årsakene til bremse fosterutvikling


 Mange forhold øker risikoen for å bremse fosterutvikling, inkludert:
 • Anemi mor;
 • mors røyking under svangerskapet;
 • mors vaskulær sykdom, inkludert høyt blodtrykk;
 • nyresykdom mor;
 • alkoholisme eller narkotikamisbruk av mor;
 • multippel graviditet;
 • infeksjon av fosteret;
 • unormalt av navlestrengen eller morkake.
 Små Kvinner som regel barn født liten, men det er ikke grunn til bekymring. Dersom det under tidligere svangerskap du har små barn ble født, mest sannsynlig det samme vil skje i løpet av dette svangerskapet.
 Dette problemet vises vanligvis i løpet av medisinske undersøkelser. Legen finner at over tid livmor er ikke endret i størrelse. Hvis den 27. uke av svangerskapet hadde hun dimensjoner på 274 cm og 31 - bare 28 cm, kan legen foreslå foster intrauterin vekst nedgang. Dette igjen beviser viktigheten av rettidig legebesøk i tråd med anbefalingene.
 Risikoen for intrauterin vekst
 Den største faren forbundet med intrauterin vekst - en dødfødsel (dvs. fosterdød før fødselen) .Schob ikke, noen ganger er det nødvendig å stimulere prematur fødsel. Barnet kan være bedre utenfor livmoren enn inni den. Fordi barn med intrauterin vekst ikke tolerere naturlig fødsel er sannsynligvis nødt til å gjøre et keisersnitt.

 Redusere sannsynligheten for å ha en baby med lav fødselsvekt


 Våre tips vil hjelpe deg å unngå å ha en baby med lav fødselsvekt.
 • Du vil få nok vekt under svangerskapet. Du kan da være nødvendig å endre matvaner.
 • Slutte å røyke før svangerskapet. Vokt dere for passiv røyking.
 • Kontakt legen din umiddelbart så snart bestemme graviditet. Jevnlig besøke lege under svangerskapet.
 • Følg rådene og anbefalingene fra legen din.
 • Hvis du likuyetesya infertilitet, bør du forstå sannsynligheten for multippel graviditet. Tvillinger er ofte født for tidlig.
 • Spør legen i de tidlige stadiene av svangerskapet for å analysere infeksjoner i urin-systemet.
 • Intervallet mellom fødsel og ny oppfatning må være minst ett og et halvt år.

 Hydrocephalus


 Hydrocefalus - en sykdom hvor de føtale hjerne ventriklene betydelig økt. Hydrocefalus forekommer i en av de tusenvis av babyer. Denne sykdommen er 12% av de identifiserte fødselsskader.
 Hydrocefalus oppstår ved utvikling av føtalt hjerne og sentralnervesystemet, er i de tidlige stadier av utviklingen. I ventriklene båret cerebrospinal væske som skal slippes ut til den ytre overflaten av hjernen, hvor den absorberes av blod. Dersom uttak er blokkert og væskestrøm er begrenset, kan utvikle hydrocephalus (noen ganger kalt dropsy av hjernen). Fluid akkumuleres, noe som fører til en økning i fosterets hode.
 Hydrocephalus - det er bare et symptom som utvikler av flere grunner, blant annet på grunn av kløften ryggrad meninhotsele (utstikket av ryggmargs membraner grunn til ikke fullt dannet ryggvirvler) mielotsele (utstikket i ryggmargen på grunn av ryggmargsbrokk) og Omphalocele (output indre organer gjennom bukveggen). Noen ganger kan du bruke prenatal behandling, dvs. behandling under svangerskapet. Dette kan du lese dette Artikkel.  
Яндекс.Метрика