Vaksinasjon. Historie vaksinasjon

 Nyttig og interessant informasjon om vaksinasjoner. Historie vaksinasjoner.
 Smittsomme sykdommer mann jaget gjennom historien. Det finnes mange eksempler på de ødeleggende effektene av kopper, pest, kolera, tyfus, dysenteri, meslinger, influensa. Nedgangen i den antikke verden hadde mindre å gjøre med krigen, mange av den forferdelige pesten, unychtozhyvshymy flertallet av befolkningen. I XIV århundre pesten drepte en tredjedel av Europas befolkning. Fordi koppeepidemi i 15 år etter invasjonen av Cortez trydtsatymyllyonnoy Inkariket på mindre enn 3 millioner.
 I årene 1918-1920 influensapandemi (såkalt "spanskesyken") krevde livet til 40 millioner og antall pasienter oversteg 500 millioner. Det er nesten fem ganger mer enn tapene under andre verdenskrig, drepte åtte og en halv millioner mennesker og 17 millioner såret.
 Kroppen kan skaffe motstand mot smittsomme sykdommer - immunforsvaret - to måter. Den første - de syke og friske. Denne kroppen vil produsere beskyttende faktorer (antistoffer) som vil fortsette å beskytte oss mot denne infeksjonen. Denne banen er vanskelig og farlig, farlig høy risiko for farlige komplikasjoner frem til uførhet og død. For eksempel bakterien som forårsaker tetanus, fremhever i pasientens sterkest på planeten toksin. Denne giften virker på nervesystemet, forårsaker kramper og respirasjonsstans -
 Hver fjerde pasient med stivkrampe, dør.
 Den andre måten - vaksinering. I dette tilfelle legemet angitt svekkede mikroorganismer eller deres komponenter som stimulerer immun beskyttende respons. Denne mannen får beskyttende faktorer mot de sykdommene som den podet uten verk samme sykdom.
 I 1996 verden feiret 200-årsjubileet for den første vaksine produsert i 1796 av den engelske legen Edward Jenner. Nesten 30 år Jenner dedikert observasjon og undersøkelse av fenomenet: folk relaxer "cowpox" nei kopper smittet person. Tar et innholds bobler dannes blemmer på fingrene doylschyts kyr, Jenner introduserte sin åtte år gutt og hans sønn (sistnevnte faktum lite kjent selv til spesialister). Etter seks uker med kopper smittet. Barn trenger ikke bli syk. Dette historiske øyeblikket dateres tilbake til begynnelsen av vaksinasjon - vaksinasjoner av vaksine.
 Videreutvikling av immunologi og vaksine forbundet med navnet på den franske forskeren Louis Pasteur. Han først viste at sykdommen, som nå kalles smittsomme, kan bare oppstå som et resultat av gjennomtrengning inn i kroppen av mikrober fra miljøet. Denne strålende oppdagelsen ble grunnlaget for prinsippene om aseptisk og antiseptisk, noe som gir en ny runde med kirurgi, obstetrikk og medisin generelt. Gjennom sin forskning var ikke bare åpne smittsomme sykdommer, men også funnet effektive måter å håndtere dem. Pasteur oppdaget at injeksjon av svekkede eller drepte patogener stand til å beskytte den virkelige sykdom. De ble utviklet og ble med hell brukt vaksiner mot miltbrann, kylling kolera, rabies. Det er spesielt viktig å merke seg at rabies - en sykdom i 100% dødelig, og den eneste måten å redde menneskeliv fra tidspunktet for Pasteur var og er fortsatt krise vaksinasjon. 
 Louis Pasteur ble opprettet av det internasjonale vitenskapelige skolen av mikrobiologer, mange av hans elever ble senere beste forskerne. De er åtte Nobelpriser.
 Det er verdt å nevne at det andre landet for å åpne Pasteur stasjon var Russland. Når det ble kjent at vaksinering metoden gjør Pasteur rabies, en av entusiastene introdusert i Odessa Society of Microbiologists tusen rubler, at pengene ble sendt til Paris for å studere lege praktiserer Pasteur. Valget falt på den unge Dr. NF Gamal, som senere - 13 juni 1886 - laget i Odessa første vaksinasjon tolv bitt.
 I XX århundre ble utviklet og ble brukt med hell vaksinert mot polio, hepatitt B, difteri, meslinger, kusma, røde hunder, tuberkulose, influensa.

 Frister HISTORIE vaksinasjon
 1769


 Den første immunisering mot kopper - Edward Jenner 1885


 Den første vaksinering mot rabies - Louis Pasteur 1891


 Første vellykkede serotherapy difteri - Emil von Behring 1913


 Den første forebyggende vaksine mot difteri - Emil von Behring 1921


 Den første vaksinasjon mot tuberkulose 1936


 Den første vaksinasjon mot stivkrampe 1936


 Den første vaksinasjon mot influensa 1939


 Den første vaksinasjon mot flåttbåren encefalitt 1953


 De første testene polyomyelytyoy inaktivert vaksine 1956


 Polyomyelytnaya levende vaksine (oral vaksinering) 1980


 WHO erklæringen om total eliminering av menneskelig kopper 1984


 Den første offentlig tilgjengelig vaksine for vannkopper 1986


 Den første offentlig hennoynzhenernaya hepatitt B-vaksine 1992


 Den første vaksine for hepatitt A 1994


 Den første pertussis vaksine kombinert atsellyulyarnaya for pertussis, difteri, tetanus 1996


 Den første vaksine mot hepatitt A og B 1998


 Den første kombin atsellyulyarnaya pertussis vaksine for pertussis, difteri, stivkrampe og polio 1999


 Utvikling av en ny konjugatvaksine mot meningokokksykdom På 2000


 Først konjugert vaksine lungebetennelse  
Sikker vaksine? Hva er de mulige komplikasjoner etter vaksinasjon

 Vaksiner - ikke hellig vann. Dette ymmunobyolohycheskyy aktive stoffet som forårsaker visse endringer i kroppen - din er ment å danne podet immunitet mot denne infeksjonen og uønsket, dvs. bivirkninger.

 Bivirkninger


 Uttrykket "bivirkninger" betyr reaksjoner, som ikke er hensikten med vaksinering og som følge av vaksinering. Hvis vaksinasjons uønskede reaksjoner er delt inn i lokale, oppstår på injeksjonsstedet (rødhet, smerte, pakninger), og vanlig, påvirker kroppen som en helhet (feber, sykdomsfølelse, etc.).
 Uønskede reaksjoner under immunisering - en normal reaksjon på innføringen av en utenlandsk stoff. Typisk er denne prosessen refleksjons immunitet.
 Naturligvis kan feber opp til 40 ° C gunstig tegn ikke være, og slike reaksjoner inkluderer alvorlige bivirkninger. Sammen med komplikasjoner, de er underlagt streng ansvarlighet og meldepliktig til de organer som overvåker kvaliteten på vaksiner. Dersom slike reaksjoner på denne vaksinen batcher det er mye, så denne serien er fjernet fra bruk og gjentas kvalitetskontroll.
 Vanligvis bivirkninger av vaksinering med inaktivert vaksine (DTP, ADP, hepatitt B) med 1-2 dagen etter behandlingen og sine egne, uten behandling, gå for 1-2 dager. Etter vaksinasjon kan det oppstå levende vaksiner reaksjoner senere på 2-10 dag, og bare uten behandling, gå for 1-2 dager.

 Lokale reaksjoner


 Lokale bivirkninger omfatter rødhet, komprimering, smerte, hevelse i huden på injeksjonsstedet, øker de nærliggende lymfeknuter.
 Årsaken lokale reaksjoner til en viss grad har skutt seg selv. Hvis skaden hud og inntak av fremmedstoffer på stedet av betennelse komme dit. Det er logisk å anta at jo større mengde av fremmede stoffer, er det mer kraft betennelse.
 Noen ganger vaksiner er anordnet slik at de med vilje forårsake lokale reaksjoner. Dette er inkluderingen av spesifikke stoffer vaksine - adjuvans (aluminiumhydroksid som vanligvis brukes og dets salter) som forårsaker betennelse i immunceller mer "kjente" med vaktsynnыm antigen og således mer kraft var immunresponsen. Eksempler på slike vaksiner er vaksiner DTP, ADP mot hepatitt A og B. Vanligvis adjuvanser anvendt inaktivert vaksine fordi immunrespons til levende vaksiner og det er sterkt nok.

 Vanlige reaksjoner på vaksinen


 Vanlige post-vaksinasjonsreaksjoner er utslett, feber, angst, søvnforstyrrelser og appetitt, hodepine, svimmelhet, kortvarig tap av bevissthet, cyanose, redusert lem temperatur, uvanlig gråt lenge.
 Det er tre grunner utslett etter vaksinasjon:
? reproduksjon vaksinevirus i huden;
? allergisk reaksjon;
? økt blødning som skjedde etter vaksinasjon.
 Lett, forbigående utslett er en normal konsekvens av vaksinering med levende virusvaksiner mot meslinger, kusma, røde hunder. Reason Scars - reproduksjon vaksinevirus i huden. Presisjon utslett som oppstår på grunn av økt blødning, noen ganger vises etter vaksinasjon mot røde hunder, med en markert reduksjon i antall midlertidig trombotsytov1.
 Med innføringen av levende vaksiner kan i noen tilfeller nesten fullstendig gjengivelse av naturlig infeksjon i et svekket form. I denne forbindelse, en sak vaksinert mot meslinger som 5-10 dager etter vaksinasjon kan være feber, symptomer på SARS og spesifikk utslett.

 Post-vaksinasjons komplikasjoner


 I motsetning til bivirkningene er normal, selv om ubehagelige manifestasjoner dannelsen av immunitet, vaksinasjons komplikasjoner - er uønskede og tunge forhold som oppstår som følge av vaksinering. For eksempel, er anafylaktisk sjokk som en manifestasjon av umiddelbar allergisk reaksjon på noen vaksine komponent verken normal bivirkning eller alvorlig bivirkning, som denne livstruende tilstand, og det krever gjenoppliving. Andre eksempler på komplikasjoner er anfall, nevrologiske lidelser, allergiske reaksjoner av varierende alvorlighetsgrad, etc.
 I motsetning til bivirkninger etter vaksinasjon komplikasjoner er svært sjeldne: encefalitt som komplikasjon etter administrering av meslinger vaksine er en sak per million vaksiner 5-10, generalisert BCG-infeksjon som følge av feil bruk av BCG - 1 tilfelle per 1 million vaksiner, polio vaktsynoassotsyyrovannыy - en sak 1-15 millioner OPV doser administreres.

 Informasjon om vaksinasjoner


? Det er ingen absolutt trygge medisinske prosedyrer. Eventuelle forstyrrelser i funksjon av organismen bærer risikoen for komplikasjoner. Vaksinasjon er ikke noe unntak.
 Hvis bivirkningene er ikke alvorlige karakter, samlet det - gunstig når det gjelder immunitet tegn.
? Overdrevent sterke vaksinasjonsreaksjoner forekommer hyppigst etter administrasjon av vaksine mot difteri, kikhoste, stivkrampe (DPT og Tetrakok) og etter meslinger vaksine. Kliniske manifestasjoner av slike reaksjoner - feber over 395 ° C, brudd på allmenntilstanden, søvnforstyrrelser, appetitt og noen ganger oppkast.
? Bivirkninger er i noen medisiner. Men med riktig foreskrivende medisiner bivirkninger alltid mindre farlige eller mindre skadelige enn sykdommen ved hvilken legemidlet påføres. Det samme gjelder for vaksinasjon: noen vaksiner hundrevis av ganger sikrere enn sykdommen som den beskytter. Risikoen for sykdom og død av sykdom og sykdomsrelaterte komplikasjoner commensurate med risiko for vaksinasjon mot denne sykdommen.  
Яндекс.Метрика