Historien om kampen om studenteneDette er historien om den store Slaget om Moskva. Historien om Sergei Alexeeva. Historier Hill Zhyrkovskyy; Tula pepperkaker. Interessante historier om krigen for skolen.
Hill ZHYRKOVSKYY
Høst påvirket felt forsteder. Faller første bokstaven.
30 september 1941 fascistiske generalene beordret angrepet på Moskva.
"Typhoon" - nazistene kalte sin plan for angrep. Typhoon - en sterk vind, orkan raskt. Orkan prøvde å bryte seg inn i Moskva fascister.
Omgå Moskva fra nord til sør. Grab den sovjetiske hæren i store knipetang. Komprimere. Crush. Ødelegge. Denne planen av nazistene.
Tror nazistene i rask suksess og seier. Mer enn en million soldater kastet i Moskva. Ett tusen syv hundre stridsvogner, nesten tusen fly våpen mange, mange andre våpen. To hundre Nazi generaler ledende troppene. Topping kampanjen to feltmarskalk.
Offensiven begynte.
En av de viktigste delene av front nazistiske stridsvogner skulle flytte til byen Zhyrkovskyy Hill.
Kom til landsbyen fascister. Se. Hva han tanker - en slags Zhyrkovskyy Hill. Hvordan løve utenat ert.
- Forverts! Fremover! - Utbrøt offiseren. Fikk klokke. Så på den tiden - ti minutter til overgrepet.
Gikk til Zhyrkovskyy tanker.
Zhyrkovskyy forsvarte Hill 101 th Infantry Division og 128th Tank Brigade. Forskanset soldater i skyttergravene. Men alle sitter Unechyn. Ingen andre bedre, ikke verre. Soldaten som en soldat. Caps. Rifle. Gassmaske. Stående Presenning støvler.
Tidligere skyttergravene i tanker. Man går direkte til Unechyna. Tok Unechyn håndgranat i hånden. Tett oppfølging av tanken. Nærmere, nærmere Nazi tank.
- Kast, kast - hvisker nabo grøft.
Unechyn venter.
- Kast bort, djevelen ta deg! - Ikke lenger hvisker - skrikende nabo.
Ikke slipp Unechyn. Vent et øyeblikk. Så neste fascistiske tank. En nabo har vært lukkede øyne. Forberedt for snarlige død. Men se: Unechyn opp, kastet en granat. Snublet Nazi tank. En drivkraft brølte og frøs.
Unechyn grep en flaske med brennbar væske. Igjen svingte. Igjen kastet. Blusset tank med drivstoff blanding.
Unechyn smilte, snudde til en nabo, caps pannen reparert.
Noen sa:
- Wow, bror! Så, gitt en lys nazistene.
Soldater lo og igjen i kamp.
Venstre og høyre går kampen. Ikke gå glipp av tegn tanker.
Nye soldater tok ut en granat. Flaske trakk seg ut av blandingen. Neste sett granat og væske. Waits.
Ny tank slo metall. Og det går på Unechyna. Noen sa en gang:
- De jeger dyret løper.
Unechyn ventet et minutt, andre, tredje ...
«Kast godt kaste! "- Igjen ønsket å rope nabo. Men klemmes lepper motstå.
Et minutt, og igjen under tank granat katt hastverk. Og etter en flaske med brennbar blanding. Blusset og tanken.
Unechyn smilte. Caps pannen reparert. Den tredje tok en granat. Tok ut en flaske med brennbar blanding. Neste uttrykte det.
Venstre og høyre buldrer slaget. Ikke gå glipp av tegn tanker.
Ti minutter gikk ... tretti minutter gikk. Time pågående kamp, ​​to - ikke slåss avtar. En titt spent på klokken Nazi offiserer. Det har lenge vært nødvendig å passere Zhyrkovskyy. Stakk de Zhyrkovskom.
Flere dager med sovjetiske soldater ble holdt under Zhyrkovskym Hill. Summert og satte fyr på 59 nazistiske tanker. Fire av dem drepte soldater Unechyn.
Ved slutten av dagen er det beordret til å trekke seg tilbake til en ny linje av soldater. Skiftende posisjoner jagerfly. Men er alt Unechyn. Soldaten som en soldat. Ingen andre bedre, ikke verre. Caps. Rifle. Gassmaske. Stående Presenning støvler.
De kommer soldater. Klatret bakken på høy. I full oversikt før dem er Zhyrkovskyy Hill. Se soldater - far, mor! - Alt rett i foret tanker, jord og metall solid rotet.
Noen sa:
- Hot fikk fiender. Det er varmt. Popomnyat nazistene Zhyrkovskyy vår bakke.
- Nei Zhyrkovskyy, vurdere, Zharkovskyy - noen andre korrigert.
Soldater sett tilbake på feltet:
- Selvfølgelig, Hill Zharkovskyy!
Venstre, høyre kamper går. Overalt for nazist Hills Zharkovskye.
Tula pepperkaker
Tula pepperkaker yummy-yummy. På toppen skorpe, skare under midten av sødme.
Konfrontert med den heroiske motstand av de sovjetiske tropper i vest og i andre områder, nazistene trappet opp sitt forsøk på å bryte gjennom til Moskva fra sør. Nazi tanker begynte å flytte til byen Tula.
Dette, sammen med den sovjetiske hæren i forsvaret av byen gikk opp med å jobbe bataljoner.
Tula - By børsemakere. Tula arbeiderne selv begynte produksjonen av de nødvendige våpen.
En av byens selskaper begynte å produsere anti-tank miner. Bidratt til å forberede produksjon av gruver og tidligere arbeidere konfekt. Blant assisterende bakverk student var Vanja Kolosov. Inventive det gutt, ressurssterk, munter.
Når Vanja kom til butikken der produserende gruver. Mappe armhulen. Han åpnet en mappe i mappen er klistremerker. Klistremerker var av bokser der pakket godterifabrikken i Tula pepperkaker. Vanja tok etiketter. Nærmet klar min. Etiketter på mine - dask, dask. Etter arbeidere på hver mini lyder: "Tula pepperkaker."
Laugh arbeid:
- Det er slik nazistene "sødme".
- Fritz gode "fairing".
Gikk til front miner til byens forsvarere. Arch ingeniører i tilnærminger til Tula anti felt lagt ut landminer, lest av miner - ". Tula pepperkaker"
Soldater ler:
- Akk ja "overraskelse" nazistene!
- Ah ja "fairing" Krauts!
Skriv et brev til arbeidernes soldater: "Takk for tjenesten av miner. Vi venter på en ny gruppe med "Tula pepperkaker."
I slutten av oktober 1941 nazistiske tanker kom til Tula. Stormet byen. Men det var ikke. Ikke gå glipp av sine sovjetiske soldater og arbeidere bataljoner. I mange gruver sprengte bilen. Nesten 100 stridsvogner tyskerne tapt i kampen om Tula.
Likte sovjetiske soldater uttrykket "Tula pepperkaker." Alt fra Tula nå kom til fronten - skjell og kuler, granater og miner - de ble kalt Tula pepperkaker.
Lange nazister stormet Tula. Men alt forgjeves. Kaster de angrep Armada Tanks. Til ingen nytte. Så ikke nazistene gjennom til Tula.
Kanskje "Tula pepperkaker" bra!  
Student Day. Tatiana Dagen. Historie

 25 januar - Tatiana Day, Day of studenter


 I den kalde, blir snørik januardag farget med glade, solrik og virkelig våren humør - 25. januar Day of Studenter (Tatyana dag). Dette er en sjelden Celebration krav og den ortodokse kirke, og desperate studenter. Men, selvfølgelig, hver av partene forstår det annerledes. Denne festivalen er dedikert, glitrende ungdom, kjærlighet, tørst etter livet. Og det er en ferie for de som har et sug etter kunnskap, alle nye og ukjente.

 Historie Student Day feiring


 Historie ferie "Tatyana Day" har mer enn to århundrer. Det var på denne dagen 12. januar 1755 Empress Elizabeth undertegnet et dekret "På etableringen av Moscow University" og 12 (25) Januar var den offisielle dagen for universitet (da kalt "Day for grunnleggelsen av Moscow University). Siden den gang er det festival Tatiana den skytshelgen for studenter . Forresten, den gamle greske navnet Tatiana betyr "ustroitelnitsa."
 I 60-70-tallet av det nittende århundre Tatiana Dagen blir til en uoffisiell student ferie. I tillegg begynte det med studentdager. En student brorskap hendelse er alltid gøy bemerket: eksamener sagt, lukket sesjon - du kan trygt ta veldig velkommen og gratulerer med venner. Samtidig 12 januar var den offisielle dagen av universitetet, er det bønn i universitetskirken. Men det er ikke kalt Tatiana Day, og dagen for grunnleggelsen av Moscow University. Først Student Day ble notert bare i Moskva. Den årlige feiringen Tatyana - den første dagen var en stor begivenhet for Moskva. Den besto av to deler: en kort offisiell seremoni i byggingen av Moscow State University og bråkete fester, som deltok i nesten hele hovedstaden.
 Så kom resolusjon av Nicholas I, hvor han beordret til ikke å feire Foundation Day of the University, og signeringen av grunnleggelsen. Så vil monarken var student dag der elevene hilser hverandre en lykkelig student, og gratulerer på å ta Tatyana bursdag.
 Selv om historien av dagen studenten når sine røtter i en fjern fortid, tradisjon bevart til denne dag. Student brorskap som brede festlig arrangert over hundre år siden, og i XXI århundre foretrekker å feire hans festdag støyende og moro. Men studenten aldri glipp av en sjanse til å hvile fra den pedagogiske prosessen. Derfor sin ferie - Day of the student - og ikke minst synd.
 Hvis blant dine venner er studenter - ikke glem å gratulere dem. Og, selvfølgelig, på denne dagen er det nødvendig velkommen alle venner Tanichok fra bursdag. Og hvis din mor navn er Tanya, deretter forberede henne noen gave. La det være et bilde eller postkort av sine egne å gjøre eller Dekket frokostbord og te smørbrød. Moren vil være veldig hyggelig å din oppmerksomhet.
 Her er to sanger med humoristisk student sang:
 I de første minuttene
 Gud skapte institusjoner
 Adam hans student
 den første var.
 Han gjorde ingenting:
 Omsorg for Eve
 Og Gud har fratatt sitt stipend.
 Fra Adam og Eva
 Gikk sta mennesker,
 Ingenting
 ikke triste mennesker.
 Fra økt til økt
 Studenter lever moro
 En hel sesjon
 to ganger i året.  
Gratulerer med lærer

 Vakre, vakre og snille hilsener til våre favoritt lærere med sin faglige ferie. Dikt om Lærerens Day hilsen.

 Gratulerer i versene på Lærerens Day


 I dag hjertelig
 La meg gratulere deg!
 Vi ønsker dere alle til å nå toppen!
 Lykke til å jobbe!
 Glade og lyse, lyse dagen!
 Elever bra!
 La nye kreative ideer
 Det blir mer og mer!
 ***
 Vi ønsker deg velkommen på denne dagen,
 Vi ønsker deg mange lykkelige år igjen å leve.
 Du er med oss, som i helvete,
 Vi vil at du skal elske!
 For arbeid hardt du så mye,
 For znanya og mettende godhet,
 Du lukker venn, venn,
 Voznosyte oss på toppen!
 Viktig å åpne veien,
 Ikke resen disiplene,
 Vi ønsker deg mye nå -
 Lang glade dager
 Og mange lojale venner!
 ***
 Fornøyd lærer med strålende ferie!
 Hei i dag jeg vil!
 Jeg ønsker å lære oss skikkelig,
 Hvordan vet du hvordan hver gang!
 Du alltid blide og hyggelige,
 Selv om du også alltid alvorlig.
 For mens vi er uerfarne gutter
 Og vi er i forkant av året.
 Dere alle har, selvfølgelig, beklager
 Vær så snill, snill og ærlig!
 La verden være lettere rundt!
 Med deg alltid spennende!
 Glad Lærer, vår kjære venn!
 ***
 La det være slik i livet
 Din lyse, god
 Du alltid omgitt av barn
 Den mørke elendighet
 Jeg tilbrakte mange lykkelige år!
 ***
 Lærere første noensinne glemme meg ikke,
 Slike en god, fin huske for alltid,
 Og la fly år, århundrer,
 Men det vil forbli i våre hjerter
 i lang tid.
 For oss er det som en engel
 Han var den første aller første,
 Han vil aldri glemme!
 ***
 Elskede vår god lærer,
 I dag er ferie for deg!
 Mange har god fortjeneste,
 For hver enkelt av oss - apekatt!
 Støter deg, uten å vite det,
 Og du din sjel vi sette
 De lærte oss hver dag.
 Vi vil ønske dere alle og mer,
 Og helse og mange lykkelige år
 Og tålmodighet i det harde arbeidet!
 Etter edel yrke der,
 At du bære med verdighet!
 ***
 Soul nydelig og veldig hengiven,
 Talent du sterk og sjenerøs hjerte.
 Alle dine ideer, drømmer om en vakker,
 Leksjoner venture vil ikke være forgjeves!
 Du har klart å finne en måte for barn,
 La oss vente suksesser underveis!
 ***
 La svikt fly forbi deg,
 Flere gaver av skjebnen.
 Smiler ønsker deg god
 Og glem alle slag av skjebnen.
 År med suksess i arbeid og
 Vi ønsker vi denne gledens dag!
 ***
 Du lærer kapitalisert
 Med et ungt og godt hjerte!
 Hvor mange år, hvor mange vintre
 Kunnskap gir deg ung!
 La det være slik,
 Til et liv i ditt lys, ren
 Barn alltid rundt deg.
 Jeg ønsker deg lykke og evig bra!
 ***
 Vi ønsker deg lykke og glede
 For mange, mange år framover.
 Leve i en moden alder,
 Ikke vite ingen problemer, ingen bekymringer,
 Til livet alltid smiler til deg
 Det var lett og god.
 Vi ønsker deg god helse og lykke
 I årene som kommer.
 ***
 Ingen bedre yrke i verden -
 Kunnskapsbase du er barn.
 Du er vår lærer, vår idol,
 Som er kjent i hele verden.
 Og denne dagen ønsker vi å ønske deg
 Å være unge år,
 Vet ikke sorg eller elendighet!
 ***
 I denne lyse høstdag når
 terskelen
 Har pustet kald,
 Skole feire lærer -
 Hellig visdom, kunnskap, arbeid.
 Lykkelig lærer ønsker å gratulere deg,
 Ønsker masse sol, klare dager,
 Å være alltid ung til sinns
 Og ikke glem barna.
 ***
 I det store livet du vi åpnet døren,
 Du har ikke bare lært alfabetet.
 Lærer! Vi elsker deg, setter vi pris på deg!
 Vårt levesett er fortsatt fremover,
 Takk - det startet som kreves.
 Vi ønsker deg helse, lykke til!
 ***
 Omsorg og milde smil oppvarming,
 Heldigvis du ga oss dag etter dag,
 Så mange av dere har lært nyttig
 Og vi stoler på deg i det hele tatt!
 Takk for din tålmodighet, for din varme!
 Er uvurderlig din edle arbeid,
 La livet ditt vil alltid være
 søt drøm
 Og alle alarmer vil omgå du feste!
 ***
 Hva et edelt kall -
 Gi annen utdanning
 Partikler hjerte til å gi,
 I et argument for å ignorere,
 Tross alt, kan elevene være vanskelig,
 Noen ganger, selv de mest kjedelige
 Det samme gjentar
 Notatbøker dag og natt for å sjekke.
 Våre kjære, kjære lærere,
 Enten vi ønsker
 Den mørke elendighet,
 Helse, lykke i hundre år!

 Lærerens Day - en ferie høst.
 Tristhet og glede han blandet i seg selv.
 Du har lært mange barn,
 Du lært deg selv til glede.
 Vi ønsker deg mye tålmodighet,
 Mange lykkelige, glade dager,
 Ostavtsya alltid ung
 Og bringe nye babyer!
 ***
 Hvor mange år har flydd forbi!
 Vi vil ikke bli stoppet,
 Og du var den viktigste -
 Dag etter dag vi underviser.
 La lykken alltid holder med deg
 Og sykdoms veier ikke funnet.
 Vi ønsker helse og lykke!
 Og takk for dine hardt arbeid.
 ***
 Takk for ditt gode hjerte,
 Hvor mye det kjærlighet og godhet!
 Vi ønsker lykke, glede, helse,
 La dine drømmer er laget!  
Яндекс.Метрика