2 timer i klasserommet. Dog - den andre personen

 Sammendrag av fritidsaktiviteter for Grad 2


 Abstrakte klasserom timer for klasse 2


 Mål : For å gjøre studentene kjent med raser av hunder, deres rolle i menneskelivet; fremme en forkjærlighet for dyr; utvikle oppmerksomhet, persepsjon og lytte venner.
 Utstyr : Den "Hunderaser" plakat "hund - en mann" bilder av barn, en mini verk av studenter av hunder soundtrack med sangen "Lost Dog", en utstilling av bøker om hunder.

 Selvfølgelig klassen timer


 Innføring av læreren
 - Gjett mysteriet.
 Med en rekke venner,
 Han er rett.
 Bor i ґanochkom,
 En hale ring. (Dog).

 Historien om hunden


 Hvor mange hunder, og de er forskjellige! Det er svært liten, de passer i håndflaten og veier mindre enn 500 gram. Det er giganter som veier opptil 90 pounds. Det er en langbent og jevnaldrende. Det er raggete og er helt naken. I noen ører henger, andre pinne. Noen raske, mobile, andre klosset. Og alle av dem - den mest trofaste, mest viet våre venner. Hunder Først av alle dyr ble domestisert. Og ingen andre dyr ikke er gitt til mennesket som en hund, det er ikke så entydig som denne fantastiske skapningen. Hva tror du, hvor mange hunder yrker? Hund og se guiden, og geolog og ryddig, og klatrer, og ingeniør og jeger, og astronaut og artist. Mennesket har alltid forsøkt å heve disse hundene som møter deres behov og smak, så i dag kan du finne mange hunderaser: alle størrelser og farger. Det er ca 400 arter. Er jakthunder er tjenesten er fint.
 (Historien er ledsaget av en visning av hunderaser i tabellen.
 Første student. Jakthunder hjelpe mennesker på jakt. Og hver hund har sin egen spesialitet. Med noen hunder tære på elg og villsvin; andre - kaniner, ulver og rever; med den tredje - på vannfugler. Fox terrier og dachs utvist fra Burrows av dyr. Banne oppsøke byttedyr, obhavkuyut og forsinkelse inntil jegeren går. En Fuzz (poynterы, settere), å finne spillet ved lukt, frosset i stillhet foran og dette indikerer jegeren hvor lur fugl. Hounds of høyt bjeffing jage dyret.
 Andre student. Hvem kjenner ikke den grense hunder! Dag og natt de bidra til å beskytte grensene for landet vårt. Oppførselen til hunder vakter på tide å lære om nærmer vyvidachiv. Finne spor av inntrengeren, hunder finne dem og, om nødvendig, inn i maktkampen.
 Moderne vakthunder er svært intelligent, sterk og holdbar. De er opplært til å overvinne vanskelige hindringer, ignorere skuddene og eksplosjoner å angripe inntrengere, kjører lange avstander, utføre kommandoer hans hundeførere og t. E.
 Det er vanskelig å klare seg uten en hund i kampen mot kriminelle. Sleuth - en redsel for alle lovbrytere. På en hund detektiv som heter Sultan, som i ti år har hjulpet politifolk hadde selv skrevet historien og romanen filmet filmen "For meg, Mukhtar! ". Denne hunden var involvert i mer enn 4.000 transaksjoner med det ble arrestert 3000 lovbrytere, ca 1000 oppklares. Heller ikke var han reddet sin herre fra døden.
 (Du kan nevne andre filmer: "Return of Mukhtar", "Inspector Rex", "Edge Alyy hund.")
 3-forhold. St. Bernard søke i fjellene fanget i et skred av mennesker, og Newfoundland redning drukning. Takket være de fantastiske instinkt hundene har mestret noe nytt, uvanlig for sine oppgaver. Etter spesiell opplæring de er gasselskaper, sensing lukten av gass, bjeffer informere. Hunder hjelpe geologene lete etter mineraler og mineryddere rozminuvaty området.
 4 forhold. En mann som mistet synet, erstatter førerhund øyet: fører til arbeid og hjem, beskytter den, forteller bark av ulike vanskeligheter. Dog letter arbeidet
 Rettigheter: gjete sauer, vokter flokken og beskytter den mot rovdyr (East European Shepherd, Sydrussisk ovtcharka, collie).
 Under andre verdenskrig hund sårede ble tatt ut av ilden, liaison arbeid, søke hjelp mineryddere gruver, skjell podtaskyvaly. Med hunder sappers ble oppsummert mange tyske stridsvogner.
 5-forhold. Det er velkjent og dekorative hunden. Dette pudler, eiker, Pekingeser, skjødehund, japansk og andre kinin. Mange firbente venner opptre i sirkus. Hvor mye glede de gir oss sine spill og sprell!
 6 ratio.
 Og verdien av nåler.
 Du kan se på sirkus.
 Han danser og spiller,
 Og kortene sier
 Hoppe over rammen
 Og multiplikasjonstabellen
 Han vet det bedre enn oss.
 7-forhold. Mange mennesker holder de hjem dekorative hundene, og de utfører sitt viktigste formål - å være venner av mannen. Hunder gledelig sine mestere gjøre livet mer interessant og fargerik.
 Om hunder, deres forpliktelse til menneskelig skjønnhet og intelligens skrevet hundrevis av noveller, dikt, sanger.
 8-forhold.
 Så snart vi er litt i forkant av ape,
 Ved å sende høyder av fremdriftsmåten -
 For oss umiddelbart rushed hoppe
 Snute, hale og fire bein.
 9-forhold.
 Noen ganger den måten vi skulle miste
 (Circle mørke og kan ikke se noen pitch)
 Men vi vil aldri gå seg vill
 Snute, hale og fire bein!
 10 student.
 La stadig mer voldsomme rovdyr hylende -
 Du er ikke redd for noen fiender. -
 Frykt ikke, vi lukker! - Du Solace
 Snute, hale og fire bein.
 11 student.
 Og hvis noen ganger du lengtende gnager
 (Noen ganger er dette lengsel - selv kjøre!)
 Tro meg, ingen vil ikke hjelpe,
 Som snute, hale og fire bein.
 12 student.
 Malenechko kjøtt, korn malenechko
 Kort sagt, trenger ikke å klatre gjeld!
 Madrass i hjørnet
 Og her er de - vår
 Snute, hale og fire bein.
 L. Kern
 - Barn finne det ut, og det er for en hund?
 13 student.
 Høflig som collie.
 Sta som Bulldogs.
 Sterk som wolfhounds.
 Clever som St. Bernards.
 Brave - selv for et boliglån
 Shepherds i strålende par. (Kjøter).
 - Av en eller annen grunn, for å pooch noen ganger galt, urettferdig behandling. Og faktisk de rase kjøter, først fløy ut i verdensrommet. Kjenner du dem? Arrow, ekorn, Veteran, Ugolek, palm, Volga, modig, Albina og andre. Pooch smart, modig, lojal, og ikke elsker umulig. Mange gutter elsker dem, ta vare på dem, utdanne, bekymring, bekymring om dem.
 (Children synge en sang "Lost Dog", deretter snakke om sine chotyrylapyh venner leser mini fungerer.)
 Det er vanskelig å forestille seg hvor mange bragder, store og små, kjente og ukjente, som gjorde hunden. Så i mange monumenter til disse trofaste venner av mannen.
 I St. Petersburg, hvor han bodde og jobbet bra russisk forsker akademiker V. Pavlov, et monument til hunden som er vitenskap.
 14 student. I Paris er en uvanlig monument. Det bør være en hund med en rimelig og god snuten og på ryggen - barnet. Kid klemmer hundens nakke med hendene. Dette monumentet til St. Bernard som heter Barry - hund, som i de alpine fjellene i brøytekanter reddet førti mennesker.
 15 student. Berlin er et monument til hunden-povodыryu; Italia - trofast hund som for fjorten år kom hver kveld for å møte eieren, som ble drept i krigen.
 16 student. I Alaska, er et monument til lederen hundekjøring kobolt, som leverte under epidemien av legemidler som omfattes av snø landsby.
 - Alle drømmer eller drømmer noensinne har en hund. Og ikke rart, fordi alle ønsker å hun var en trofast og hengiven venn.
 Men det skjer også mann fikk en hund eller katt, men det krever oppmerksomhet og omsorg. Trøtt mann disse bekymringene, og han kastet dyret ut, forråde hverandre. Betrayal - en av de mest avskyelige handlinger av mannen. Husk dette!
 Tilfellet med jenta
 Ledende. Bursdag Katie gav valp. Drømmen ble hennes drøm. Jenta har lenge forsøkt å overtale moren til å kjøpe henne en valp eller kattunge. Og nå har hun en ny venn - en valp som heter Trofast. Kate første gang å spille med ham, walking. Og så sier hun, en ny dukke. Om valpen Kate sjelden nevnt, og da han ble syk, sa min mor: ". Pasienten hund ingen plass her, selv bor på gata"
 Er forpliktet rette jenta?
 Diskusjoner situasjon
 - Jeg håper at du aldri vil bli som denne jenta aldri forråde sin venn - eller en person eller dyr. Husk, vi er alltid ansvarlig for de som temmet!
 Vikle opp
 - La oss slutten vil holde flere konkurranser og sørg for at du husker.
 Den «Hvem er mer? »
 I ett minutt å skrive navnene på så mange hunderaser. For hver nominert rasen belastet ett poeng.
 Konkurranse ordtak
 Hvert lag får en konvolutt som inneholder fem kutt i biter av russiske ordtak. Det er nødvendig å riktig samle dem i 5 minutter. Hver riktig montert ordtak gir ett poeng laget.
 Ordtak
 På farten jakt - hunder mate.
 Liten hund valp til alderdom.
 Hunder bjeffer, men karavanen går.
 Dog Sees mugge og dyp.
 Som en hund i krybben, og eter ikke, og en annen ikke.
 Profesjonell konkurranse
 Vi må huske og skrive alle alternativer "yrker" hos hunder. Hver "yrke" kan lagene få ett poeng.
 TV Konkurranse
 Det bør bli kalt filmer eller tegneserier som involverer hunder.
 Filmer
 "White Bim Svart Ear"
 "Border hund Alyy"
 "For meg, Mukhtar! »
 "The Adventures of Electronics"
 "The Adventures of Pinocchio"
 "Beethoven"
 "Dog Watchdog og uvanlig cross"
 "Heavy babyen 2"
 "På vei hjem"
 "Mask"
 "Napoleon"
 "The White puddel"
 "Inspector Rex"
 "Tre menn i en båt, ikke medregnet hundene"
 "Heart of a Dog"
 "101 Dalmatinere"
 "Det var en hund på piano"
 "Dog Work"
 Tegneserier
 "Blue Puppy"
 "Bobyk besøker Barbosa"
 "Tre av Prostokvashino"
 "Dog in Boots"
 "Kashtanka"
 "The Bremen Town Musicians"
 "Kitten heter Gav"
 "Tom og Jerry"
 "Trollmannen fra Oz"
 "Mistet og funnet"
 "White-fronted"
 "Mumu"
 "Scooby Doo"
 "The Kid og Carlson"
 "Nepe"
 "The Lion og hunden"
 "Barboza og Zhulka"

 Dog Quiz


 Hvert lag får et ark med 11 spørsmål som må svare riktig på tre minutter. Hvert riktig svar - 1 poeng.
 Spørsmål og svar
 1. Hvem er bjeffer på en elefant? (Moska).
 2. Hvilken rase var Artamon? (Puddel).
 3. Hvem var hunden, tyanuvshuyu nepe? (Bugs).
 4. Klitschko hund fra tegneserie "Tre av Prostokvashino." (baller).
 5. Hva var navnet på hunden Ellie tale "The Wizard of Oz"? (Totoshka.)
 6. Hvem var hunden Malvina? (Artamon.)
 7. Hva var den hunderase Electronics? (Airedale).
 8. Hvem var hunden babyen? (Bimbo.)
 9. Hvem var hunden Electronics? (Rэssy.)
 10. Hvem skrev historien "Bobyk besøker Barbosa"? (NN Nosov.)
 11. Hva kallenavn valp, igjen uten tilsyn, diktet S. Mikhalkov. (Tresor).

 Tilleggsmateriale for lærere


 Forberedt student leser et dikt E. Asadov "Poems malm dvornyazi."
 Eieren klappet hånden
 Shaggy rød tilbake:
 - Farvel, bror! Men dessverre jeg ikke benekte
 Men jeg svikte deg.
 Kasta benk under kragen
 Og forsvant høyt baldakin,
 Hvor fargerik menneskelig maurtue
 Express strømmet inn biler.
 Hunden er ikke aldri jamret,
 Og bare kjent tilbake
 Fulgte to brune øyne
 Med nesten menneskelig sorg.
 Gamle stasjonen nær inngangen
 Han sa: - Hva? Venstre, stakkar?
 Eh, enten du er en god rase
 Og det er lett kjøter!
 Brann zametushyvsya over røret,
 Brølte motoren som er urin
 På stedet, som en okse, potoptavsya
 Jeg løp inn i dårlig vær i natt.
 I biler, glemme problemer.
 Kuriles, ler, dorma
 Her, tilsynelatende, malmen dvornyazi
 Ingen trodde ikke nevnt.
 Ikke lad eieren at et eller annet sted,
 Av sviller, vybyvayuchys av krefter
 Ved å blunke rødt lys
 Dog kjører ut av pusten!
 Stumble, slår til igjen
 I blod poter mot steinene brutt,
 Hva hjertet er klar til å hoppe
 Utsiden av den åpne munnen!
 Ikke lad eieren at de kreftene
 Plutselig igjen med kroppen
 Og stuknuvshys pannen mot rekkverket,
 Hunden fløy under broen.
 Liket bølge revet under treet
 Gammel! Du vet ikke naturen:
 Det kan være et organ mumling,
 Et hjerte - ren rase!
 - Bærbar radio sanger. Selv neporodystaya hund kan være sant og trofast til sin herre. Vi bør alltid huske ordene til bemerkelsesverdig forfatteren Antoine de Saint-Exupery: "Du er alltid ansvarlig for de som temmet."
 Firbente venner!
 De er ikke som de kan.
 De assistenter på jobb -
 Pålitelig, modell,
 De er en stor hjelp i trøbbel
 Og veldig sant vennskap.
 For barnevogn med et stolt blikk
 Dog å gå sakte.
 Ingen ville gi lovbrudd
 Denne "nanny" baby.
 Upustyvshy maskinen,
 Stønnet såret soldat
 Men Shepherd kit
 Hurtig krøp.
 Og Shepherd-sykepleier
 Mange sårede frelst.
 Men dykker-hund.
 I vann viser det trening.
 Hvis en person er i trøbbel
 Alltid komme til unnsetning.
 Det er boreal finder!
 Bare dyre funn bør,
 Og han i noen lazivtsi
 Fra henne ingen flukt, nei!
 Og plutselig zahavkaye sedertre,
 Rack gjøre det
 Og jegeren vet -
 Ekorn på toppen av hennes syn.
 Ved to på rad kjører hunder,
 Nart lys knirke.
 Tundra synker i snøen tungsinn,
 I varme telt folk sover.
 Og i den mørke polarnatten
 Du hører en hes bjeffing:
 Langt chumam ritt post -
 Hei, hundekjører, ikke sovne!
 Et steinkast gikk til grensen
 Fedreland land, se!
 Raslingen grener, skrikende fugler!
 Her er de misvisende.
 Bare Dzhulbars
 I hver lyd
 Vil sortere gjennom.
 Det er ikke rart gitt i hendene
 Grensevakter-fighter.
 I Dzhulbarse hår skinner
 Og i skikkelse av en ulv som.
 Grensetrede
 Møte med ham skjelve.
 Skynd mektige St. Bernard
 Til toppen av passet.
 Det er snø kollapset,
 Blizzard vidvyruvala
 For å hjelpe personen ringer,
 Det han kan dø,
 Men St. Bernard finner det,
 Det vil hjelpe i trøbbel.
 Hall applauderer, ler:
 - Hva hopper! Hva vaner!
 Som en belønning - en sukkerbit,
 Men et verk av kunstneren, oh, usøtet!
 Hunder er ikke bare i stand til triks
 Og trofast servert og tjene vitenskap.
 Han fløy ut i verdensrommet før alle andre?
 Gjett-ka! Det er riktig!
 Vår russiske banne!  
Яндекс.Метрика