Historier om krigen for skolen. Historier om fangst av Berlin

 Historier om seirende slagene russiske hæren enn fascistiske inntrengerne i Berlin. Historien til skolealder.

 Belkin. Forfatter: Sergey Alekseev


 Denne kampen brøt ut i krysset av gatene i Berlin. I et hjørne sto det en syv-etasjers høye bygningen. Våre soldater brøt seg inn i huset. Tok første etasje. Nå er den andre storm. Forskanset tyskerne. Vi sterkt med raseri reflektert.
 Likevel seieren var for oss. Sovjetiske soldater presset nazistene. Tok vår andre etasje.
 Fiender trakk seg tilbake til tredje. Prøv vår tredje nå å komme gjennom. Henga i kamp. I mellomtiden huset plutselig gikk patrulje nazistene og tok første etasje. Det skjedde i tredje etasje av nazistene, den andre - våre på bakken - igjen nazistene.
 Det er en kamp for huset. Snart kom oss til unnsetning. Oppdag munnen brøt seg inn i huset. Sovjetiske soldater kjørte nazistene fra første etasje til andre, og vår - de som var på den andre - endelig brøt den tredje, som igjen dyttet nazistene fra tredje til fjerde etasje.
 I resultatet, i fjerde etasje av nazistene, den tredje - våre, den andre - igjen fascister, på bakken - vår.
 Noen sa:
 - Napoleon.
 - Hva Napoleon? - Forstår ikke andre.
 - Napoleon kake - sa den første.
 Det er faktisk en kake. Blåse det, er at laget fra ulike lag av søt deig.
 Soldater ler:
 - Ja, Napoleon! Bare en meget varm deig.
 Harde kamper var over huset. Men for andre bygninger kjemper også hjelper ikke. Våre soldater klatret høyere og høyere. Gikk fra etasje til etasje. Inntil taket er nesten opp. I dette tilfelle forsinkelsen. De ser nazistene - toppetasjen. Neste - taket. For tak himmelen. Beat the Nazis død. Time storming vår sjuende etasje. Ikke gitt over sta.
 Gikk ringe: kalle ingeniører, rive, blåse opp, ødelegge huset. La falle en knust nazistene.
 Plutselig, hva?! Derfra ovenfra, fra sjuende etasje for å møte vår sjette med en pistol i hånden brøt gjennom sovjetiske soldater. Soldater ser, så det er Belkin! Sergeant Belkin!
 - Hvor er du, Belkin?!
 - Fra himmelen - ler Belkin.
 Soldater stormet for Belkynыm opp til sjuende etasje.
 Det viste seg Belkin klatret en drainpipe på taket. Og maskingevær hevet. Fra taket kom inn på loftet. I sjuende etasje av loftet. Han løftet utsikt over nazistene og brann panikk. Gun skutt vår måte. Brøt våre soldater i sjuende etasje.
 Lurte soldater etter slaget:
 - For rør på taket.
 - Full vel du, Belkin. Full godt.
 Soldater ler:
 - En og Belkin!

 Tre maskiner. Forfatter: Sergey Alekseev


 Soldier Kovryhin en rifle tropp år eldre. Mitt navn soldat i tropps soldater "Far", "pappa". Og mer - ". Dad"
 Han var førti. Og enda mer. Lang familie. Lenge gift. Soldatene er barn av en soldat.
 Divisjonen, som tjente Kovryhin, fremme på Berlin fra nord. Soldatene brøt gjennom punk. Denne forstaden Berlin. Dette er et flott område. Kom til Friedrichstrasse - en av de sentrale gatene i Berlin. Spesielt sta slåss her. Kjempet for hvert hus. Jobbet her artilleri. Fly bombet ut. Fra mange hus var bare vegger. Fortsatt ikke synes nazister. Freser hvert hus.
 Soldater brøt seg inn i et av husene. Venner stormet opp trappen - det ble gjennomført skyting. En Kovryhin venstre nederst. Mål - å undersøke i første etasje, er det ingen bunn bakholdsangrep.
 Kovryhin gått fra rom til rom. Gå ikke vanskelig. Veggene boret mange steder. Jeg kommer tilbake. Plutselig ser: et gulv hull. Kjelleren gjennom hullet svart. Soldater så inn i hullet. Vek tilbake. Zastrochyly ut baller. Slo ut som en fontene, en geysir. Fanget Kovryhin granat. Igjen til hullet. Tenkte bare kaste en granat, så beroliget på dette punktet skyting.
 Poberih han granat. Gikk inn i hullet. Ikke besvart kjelleren brann. Jeg så Kovryhin. Ser: gutter sitter i kjelleren. Tre. På maskinen i hendene på alle. Se hvordan hull unger. Prytysnulysya til hverandre.
 Han visste om en slik Kovryhin. Ikke nok soldater til nazistene. Kalt eldre og unge i hæren. Automatiske gutter for hånden:
 - Gud er med deg! På fienden, den unge Tyskland!
 War ser ikke hans alder. Dø i kamp gutta.
 Tre av disse ble fanget og nå Kovryhynu. De satte seg ned i kjelleren. Klart Soldier: New Moon skutt patroner. Holder soldater granat. Dø i kamp tenåringer. Så det kom til en slutt.
 Jeg Kovryhin kaste en granat inn i kjelleren. Jeg så tilbake på guttene. De sitter tre. Prytysnulysya til hverandre. Skjeggløs ansikt. Den unge grønt. Ingen soldat klatret i hånden. Ikke kastet en granat. Mål folkens.
 - Mars hjem! Nah House! - Ropte kjelleren Kovryhin.
 På denne tiden, over og en sterk trefning. Kovryhin løp til unnsetning. Heldigvis kom. Hjulpet granat.
 Tatt kort tid soldatene hjem.
 Senere, når de kommer ut igjen Kovryhin rullet til kjelleren. Det var forsiktige. Automatisk maskin bare i tilfelle holdt på kanten.
 Opp med gjennombrudd. Stoppet. Jeg så. Ingen gutter. Stille i kjelleren. Tom.
 Så ut. Noe varsel. Hva er dette? Ser: tre maskiner i hjørnet bak.
 - Kovryhin! Kovryhin! - Kalt soldater soldat.
 - Her er jeg!
 Han vendte tilbake til sin Kovryhin.
 - Hva er det?
 Taus, sa soldatene så på vegger, gulv,
 - Oh og solid bygning!
 En soldat i troppen Kovryhin år eldre. Mitt navn soldat i tropps soldater "Far", "pappa". Og mer - ". Dad"
 Han var førti. Og enda mer. Lang familie. Lenge gift. Soldatene er barn av en soldat.

 "Axe deres dorubytsya» Forfatter: Sergey Alekseev


 Sin divisjon stakk til Riksdagen. Riksdagen - den viktigste regjeringen bygging av Nazi-Tyskland. For første gang ord Stephen øks gruvearbeidere hørt overgrepet Seelowhøydene. Pryhalmuvalosya da vår lille støtende. Nazistene i høyder zarylysya bakken, stormet vi, marsj fra slettene i åpen plass.
 - Mer sannsynlig å bryte - kastet noen av våre soldater.
 Her er Stephen gruvearbeidere hørt:
 - Gi tid. Dorubytsya øksen.
 Gruvearbeidere tilbake til å stemme. Ser - soldater, artilleri. Den andre er at ved siden av det - unge mennesker. Og den gamle mannen. Mer presist, har sommeren vært en soldat. I rynkete ansikt. Med bart.
 Gruvearbeidere huske ordene til øks. Kindle sikkert i minnet. Ja, snart brøt gjennom vårt forsvar på Nazi Seelowhøydene, hacket deres vei til Berlin.
 Senere under Berlin når stormet rangel ved klatring betongvegger på kysten og syntes om å ikke osylyat shore soldat igjen hørt de samme ordene:
 - Dorubytsya øksen.
 Anerkjent gruvearbeidere Bärbel artilleri. Som en venn, selv vinket.
 Og nå for tredje gang hørte de samme ord soldater.
 For forsvaret av Berlin under gatekamper i ulike deler av Berlin ble bygget av nazistene spesiell befestet bygning - armert betongbunkere. Det var den slags by festning. Deres høyde når førti meter. Veggtykkelsen er større enn to meter. I de største bunkers kunne romme opptil tusen nazistiske soldater og tretti våpen. Totalt bunkers i Berlin var fire. Den største av disse var i byen, som dekker keiser kontor og den berømte Berlin Reichstag.
 I angrepet en av bunkere, som stengte ute Riksdagen, og deltok gruvearbeidere.
 Nazistene gjemmer seg i en bunker, både forseglet.
 Åpnet ild mot tanken regiments artilleri. Ikke forferdelig det hopper. Skjell som erter fra en vegg sprett.
 Kom tungt artilleri. Ga første pistol skudd. Bunker bør ikke vike.
 - Ja, ikke noe mutter. Tull se gjennom det - en av soldatene sa.
 Bare svar var:
 - Gi den perioden av hans øks dorubytsya.
 Gruvearbeidere tilbake til å stemme. Igjen, da, møtte barbel. Jeg, som en venn, gi opp igjen. Se, og dette er ikke en sa en annen soldat. Og år yngre. Brit Og røttene.
 Stephen gruvearbeidere slått til soldaten:
 - Hvor er ordene?
 - Ja onkel sa en.
 - Hvor er onkel?
 - Det var hans onkel.
 - Drepte?
 - Drepte, - sa soldaten.
 Han har gjort gruvearbeidere fra hode caps. Bøyde hodet til minne om den avdøde soldaten. Selv om jeg så et glimt av mannen, så synd på ham barbel soldat. Soldat såret minne.
 Ferdig av våre betong bunker. Overga seg til nazistene fanget.
 Igjen soldatene gikk frem. Før de åpnet området. Det var en rangel over Riksdagen.
 Se jagerfly i Riksdagen.
 - Også ikke sødme - noen klatret til gruvearbeiderne. - Også ikke få makt over plutselig.
 Jeg så på soldat på Riksdagen gruvearbeidere:
 - Dorubytsya øksen.  
Script konsert Defender av fedre til dag (23 februar) for studenterScript forsvarer av fedre Day til februar 23 for skole og høyskole
Litterær og musikalsk kveld til forsvarer av fedre Day til 23 februar
Mål: innprente patriotisme, æresbegrepet.
Utseende: plakater eller opptak uttalelser av plikt og ære for en offiser; lydopptak, sang av A. Dolskoho "Gentlemen offiserer" sang av Okudzhava "Song of the ung hussar" lyden av slaget horn, bjeller, sangen "Farewell", "Ikke vær trist, mine herrer offiserer" mot oss " "Å se de døde kadetter" fremført Bichevskoyi "Kirkegårder av St. Genevieve de Bois", "blått på hvitt" fremført av A. Malinin, "offiserer" utført av O. Gazmanov musikk film fra filmen "En skvadron husarer flyktige" ; Bok Utstilling: M. Bulgakov "The White Guard", "Days of Turbin," Boris Vasilyev "Listen er ikke oppført som" R. Gul "Ice kampanjen" A. Kerenovskyy "History of the russiske hæren," Art Maksimov "Star Admiral Kolchak. "A. Novikov-Surf" Tsushima "Art. Pikul" Livet Generelt ridder "," Cruiser ", J. Sawyer" ære ", A. Haritonovskiy" Gentlemen offiserer! ".
Løpet av handlingen
I. Chapeau
Høres sang av A. Dolskoho "Gentlemen offiserer."
1. Lede plikt og ære for en offiser ... Når vchytuyeshsya dag i linjer skrevet i forskjellige århundrer, blir det tydelig hvordan fra generasjon til generasjon vedtatt i den russiske hæren begrepet plikt og ære militær ære av den russiske stat.
Høres uttrykk for ære og plikt offiser, tatt opp på bånd eller lese klart ledende.
Sier
• «æresgjeld, adel, tapperhet og mot bør være hellig og ukrenkelig; uten alle de andre kvalitetene verdiløs. " (Feltmarskalk MS Vorontsov)
• «Offiserene må kjenne sin plikt og føle betydningen av hans tittel."
• «Honor - alter offiser, hun - den høyeste bra at han er forpliktet til å vedlikeholde og holde rent. Æren - hans belønning i lykke og komfort i sorg ".
• «ære avskyr og gjør ikke noen flekker." (Oberst General Staff Galkin MS)
• «Hvem, om ikke offiseren har den ære ... er den offisielle penger, og fungerer som en offiser for ære."
• «Hva intelihentnishe mann, jo mer han begrepet gjeld! "(Mos Skobelev VD).
II. En utflukt inn i historien. War of 1812
2. Bly invitere dere, kjære venner, sammen for å reflektere over den plikt og ære av en offiser, med henvisning til de sidene av kjente kunstverk. Stille høres gitar.
Reader. Protekshye sommer blinket foran øynene mine,
Og i ånden av rolig glede ...
Forfatter: Alexander Pushkin
1. Lead Folk pryedanye sier at jorden kan mate sine folk med brød, drikke vann fra kilden, men for å forsvare seg selv ikke kan, som en hellig ting de som spiser brød og drikker vann, beundrer sin skjønnhet. Jobb kriger, forsvarer alltid vært hederlig i. Historisk, at våre folk har i århundrer for å bekjempe fremmede inntrengere av deres nasjonale eksistens.
Vi er stolte av martial prowess av en offiser. Men de beste tradisjonene av russiske offiserer var ikke umiddelbart og ikke ved et uhell. De ble født og sto for mange tiår. Æren av en offiser på slagmarken vыkovыvalas Narva og Poltava, Ismael og Borodin. Senere i mange kamper og trefninger russisk Guard bare bekreftet sin egen heltemot. Jo flere kamper falt til soldater og offiserer, jo mer verdighet de bar byrden av en russisk uniform, ære og verdighet. "I tjeneste for ære" - er den viktigste testament av Peter I, som kom i kjøtt og blod av de russiske offiserer.
2. Bly Napoleon kom inn 6 juni 1812 i, selv erklære krig. Før forestillingen, han beordret hæren, som sa: "Russland forfølger rock! Sin skjebne må gjøres! »
Demonstrert musikalsk vydyofrahment av k / f "skvadron husarer flyktige".
Reader. Det er ikke for sent, er det
Vi husker. Nå de to ordene.
Jeg har å si om Kulneva - om det
Du, te, hører er ikke nytt?
Vdyvysya, den berømte Kulna!
Vi var bærer hans hånd
Lidelse og død og redsel for kamp,
Men vi hedrer og såpe.
Som vi hedre hjembyen helten ...
Forfatter: I. Runeberg
Føre Kulna 1. General James P. - helten fra andre verdenskrig i 1812
Lese utdrag fra boken Art. Pikul "Livet Generelt ridder."
2. ledende mann Hilt Kulneva normal vekst nådd skulder. Yakov Petrovitsj var en gigant, en mann med gode og edle sjeler. Selv om utsikten var brutal: den har en stor nese, helt rød i buskene værhår, zachesannыh forkant av templer og øyne - som kull. År 1812 - året for vår ære og tapperhet. Her er de - helter brann år ...
Reader. På baksiden - kyvera,
Dolomanы - kne,
Chablis, Checkers - hofte,
En sofa - Haycock ...
D. Davidov
1. Lead Kulna forakte død, har alltid vært i forkant. "Hero, serverer Mother - sa han venner - Never Dies, gjenopplive ånden av udødelighet i avkommet." Og jorden skalv, da han rev bølge sverd å angripe skred Grodno Hussars. I hussar bivuakk gråt gitar og sang, sang hele natten ...!
Sanger fremført av Okudzhava "Song of the ung hussar."
2. Bly Vysknuv naken sverd, og i morgentåken falmet blå-grå olovetskaya stål. Kulna - fremover! Fremover! Fremover! Hussars førte til angrepet. På én utskrifter - fører til en venn.
En lyd av slaget horn lyd.
Ledende 1. "Tid til å leve over, - sa Kulna - nå burde dø. Skynde seg å kjempe Hussars! »
2. Bly-general James P. Knight Kulna kjempet til siste slutt. Med kastet bombekastere, dekker retrett av hans kamerater, begynte han å pålegge kolonne kjerner motstander. Her fikk han en kjerne fransk, som han kuttet begge beina samtidig.
Obeznozhennыy Kulna mistet ikke bevisstheten. En håndbevegelser han rev av hans ordre: "Ta dem Zhano! La den franske visste ikke at de var i stand til å ta livet av seg Kulneva ... "Naryshkin, gråt, tok han levningene av militære triumfer. Siste innsats Kulna innpakket i frakke soldat. Han ønsket å dø som en vanlig stor hær.
Skjerm bøker N. Zadornov "Denis Davydov"; Art. Pikul "Livet Generelt ridder", osv Høres vers Marina Tsvetaeva "General tolvte år," lese jentene.
Chtytsa en.
Du som har bred frakk
Minner om seilene
Hvis spurs rang moro
Og stemmer.
Og hvis øyne som diamanter,
I hjertet bør kuttes -
Sjarmerende dandies
De siste årene!
En vil ozhestochenem
Du var hjertet og rock -
Kongene på hver slagmarken
Og på ballen.
Du dLAN Herren beskyttet
Og mors hjerte. I går
Spedbarn-gutter i dag -
Offiser!
Deg alle toppene var liten
Og myk - bedervet brød
På unge generaler
Hans skjebne!
Chtytsa to.
Ah, den gravering polustertoy
I det ene øyeblikket
Jeg møtte, Tuchkov fjerdedel,
Din milde ansikt,
Og din myk form
Og gullpriser ...
Og jeg kysset utskrifter,
Søvn visste ikke ...
På begge, jeg tror du kunne
Hånd, fullstendighet ringer,
Og krøller kjærtegne jomfruer - og manke
Hans hester.
I en utrolig hopp
Du levde sitt korte alder ...
Og håret ditt, dine tanker
Snø var å sovne.
Tre hundre erobret - tre!
Bare ikke død rose fra bakken!
Du hadde barn og helter
Du kunne alt!
Som også rørende yuno,
Som din gal hær?
Du golden Fortune
Vela som mor.
Du vant den elskede
Kjærlighet og kant sverd -
Jeg flyttet moro
I glemmeboken.
III. En utflukt inn i historien. Russo-japanske krig
Ledende 1. Jeg elsker Russland! Bra hun, moren, det faktum at vi i noen hjørne og må kjempe ... bare - i hjørnet har allerede skjedd Russo-japanske krig.
Stille høres gitar.
Føre 2. Det skjedde for lenge siden, mer enn 100 år siden. Sterk vind sirklet over den frosne havnen ... Vladivostok ombygd slurvete og uten en plan, og hver spiker eller klosser som kreves for å bygge byen, den første til å seile rundt kloden. Fleet knyttet utkanten av landene i en lang bue hav, skip krysset ekvator to ganger.
Byen har ikke hatt relasjoner med sentrale Russland, i mørke havdypet kunne se bare to telegraf skip - til Shanghai og Nagasaki. Den høye kostnaden er dominert forferdelig. Knyzhonka som koster en halv rubel i Moskva, steg i pris på farten så fort som falt i pris allerede Vladivostok 5 rubler. Tigers fortsatt kjørte fra taigaen til byen vyyidaly med vakt boder hunder, nattevakter stormet til stabburene.
Tiggere pleier å si: "At Gud vil"; Vladivostok sa: «Hva vil flåten."
Far East prynadzhuvav sjømenn ikke bare den innledende romantikk: det betalt høyere lønn, det er mer håp om en rask karriere. Imidlertid ble ikke nok kvinner og eventuell ektefelle, som i Syzran ingen ville ha sett her i Vladivostok humørsyk, utmerket finne blant pilene på ermene seilere i antall stjerner i offiserenes skulderklaffer. En etter en de skulle skip og seilte havene.
Høres sangen "Do not be sad, gentlemen offiserer" utført av J. Bichevskoyi.
Føre 2. Det er på tide å se på kalenderen: det var vinter 1904 Mange forfattere var i stand til å vise stabilitet og moralsk renhet av russiske offiserer i dramatiske øyeblikk beryktede Russo-japanske krig.
I august 1904.Før avgang av andre Squadron av Kronstadt, en strålende rot slagskip "Alexander III" koner og slektninger av offiserer og sivile Valgt publikum samlet seg for et farvel fest. Ledningene var feiringer. At ting over og vakkert servert tabell, lastet med flasker batteri, deilig mat og blomster, hevet glass champagne med toast i ære av russiske våpen. Hot taler ble avskjed gjester ønsker å beseire fienden og lykkelig hjemkomst. ts midt i travle avyatsyy plutselig hørtes dystre ord. Offentlig svarte entusiastisk kommandør av krigsskipet "Alexander III" Captain jeg rangerer Bukhvostova "Du ser og tror at alt er godt arrangert. Og jeg kan fortelle deg som ikke er så bra. Du vil at vi skal seire. Men seier vil ikke!. For en, jeg lover vi alle dø, men ikke gi opp. "Bukhvostova ferdig. I ward var stille som et likhus i. Elegant publikum ble lamslått. Ikke bare det, det var en begravelse, men mest deprimerte deltakerne at dette begravelse russiske marinen sa en av de beste marine sjefer - kandidat Admirals.
Fra romanen av Novikov-surf "Tsushima"
1. Lede sjefens ord beviste profetiske, med forble 900 mannskap i live ikke ett.
Demonstrerte bok A. Novikov-surf "Tsushima".
Reader.
Selv døde fremover
Vi bestreber oss til prippen avdelinger.
Leve vil hedre,
En død bestillinger er nødvendig.
1. Ledende historikere nå se på en tanke: noen skvadron (det være seg engelsk skjønt), treffer en tilstand der skvadronen var i, likevel ville bli dømt til å mislykkes. Det er velkjent seiling til døden våre bestefedre og flotte bestefedre.
2. Hadde leder? Så hvorfor de fløt, hvis kjent?
Ledende 1. Men dette er et spørsmål om militær ære ...
Leder 2 .... militær ære, offiser ære, fordi ære er mer dyrebart enn livet.
Høres sang "Alt nå mot oss" utført av J. Bichevskoyi.
IV. Uttrykks lesing passasje fra en roman av Art. Pikul "Tre Okyny alder-san"
Kokovtsev var nå ikke til England og hennes skitne triks han ærlig fortalte sin forlovede gjorde.
- Jeg ønsker å ta tilbake sitt ord - sa han.
Atrыhanev lenge hevdet:
- Du var på dolker og uniform?
- Nei, med sverd og epåletter ...
- Da må vi finne - besluttet Atrыhanev. - Hver faktum det er en hellig rituale. Ikke om du er på parade, kan du overgi seg. Men vi er kasten! Og hver kaste har sine egne tradisjoner, være høflig å adlyde dem. Navy Officer Hans Imperial Majesty, fanget alene med en kvinne ved sverd og epåletter, er ansvarlig for alt han måtte fortelle en der.
- Gennady, og hvis jeg nekter fortsatt?
- Jeg vil først snakke med Minnie troppen som løytnant Kokovtsoff krenker sin uniform, og han fikk ikke plass i flåten.
Kunstbøker på skjermen. Pikul "Tre Okyny alder-san", "Cruiser".
V. utflukt inn i historien. Beloэmyhratsyya
Høres sangen "Cemetery St. Genevieve de Bois" fremført av A. Ma - linyna.
2. Deep Lead Cemetery St. Genevieve de Bois er flere rader av graver dekorert, i motsetning til de fleste andre begravelse av dyster monotoni. Kjedelig utvalg av høye betonggravsteiner reist på en prøve, som om i det hinsidige avdøde personer er gjenstand for en enkelt disiplin. I sentrum av dette området står monumentet stygg, noe som en Babels tårn i miniatyr. Dette monumentet ble bygget i bildet av den første monument til soldater og offiserer som døde i eksil. Han står på kirkegården ved Gallipoli første US Corps.
Ledende 1. Mye av offiserene som flyktet fra Russland, til slutt etter vandrende i Bulgaria, Jugoslavia, flyttet Romania til Paris. Det de avsluttet sine dager. Bored begravelse på kirkegården i Saint Genevieve de Bois - deres siste tilflukt.
Fortsett å høres sangen "Cemetery St. Genevieve de Bois" fremført av A. Malinin.
Presenter 2.0 andel av innvandrer offiserer involvert i militær og politisk ledelse i de aktive anti-sovjetiske aktiviteter, har vi skrevet mye. Leseren ser en mann i uniform, var en borgerkrig i nøkkelen innvandrer "folklore" med alle de vanlige og uunngåelige attributter av "white ofitseryka" - champagne, kvinner, fatalisme, kokain opphøyelse.
Den sanne ansiktet av en offiser i de aller fleste var ganske annerledes. Det er nyttig å minne om at offiserene tilhørte den pre-revolusjonære intelligentsiaen, som beløper seg til mer enn 10% av sine aksjer.
Høres sangen "White on blue" utført av A. Malinin.
1. Lead Admiral Aleksandr Vasilyevich Kolchak. "Koltsjak Reed introdusert i den andre delen av slektsbøker adelsmenn Kherson provinsen. Den andre boken er kjent for å inkludere levering, fikk arvelig adel militære rekker. " (Fra referat fra møtene i ekstraordinære undersøkelseskommisjon i tilfelle av Koltsjak.)
VI. Instsenizatsiya
Den ene siden - avhør Koltsjak i de andre - talk kvinner.
Popov. Du Admiral Kolchak?
Koltsjak. Ja, jeg Koltsjak offiser.
Popov. Du er den øverste hersker?
Koltsjak. Jeg var Supreme Commander av den russiske regjeringen i Omsk.
Popov. Her frivillig Ms arestovalas Timirova. Hva det har å gjøre med deg?
Koltsjak. Hun er min gamle gode venn når jeg gikk her, ønsket hun å dele min skjebne.
Popov. Si meg, Admiral, er det ikke din lov kone? Vi kan ikke fikse det?
Koltsjak. Ingen.
To kvinner snakker unna.
Første kvinne. Hva, hva, hvorfor han gjorde det, egentlig jeg trenger ikke engang ham til å dø neste?
Andre kvinne. Og hva forventer du av ham, kjære, Anna? Alexander - Russisk offiser, gentleman, ikke du tror, ​​ja, at det vil lede deg på en galge?
Fortsett å høres sangen "White on blue" fremført av A. Malinin.
VII. En utflukt inn i historien. Beloэmyhratsyya (fortsatt)
1. Lead Nå ble han beveger seg mot dem, ikke Tesha illusjonen av seier, men bare med firmaet intensjon om å overta alle håpløse alvorlighetsgraden av deres seremoniell hodet, la dem minst se hans glede i blinde som som kan lett dø russiske offiserer ! Han forble sjanse for frelse. Det var nok til å endre i uniform soldat til en mengde av flyktninger offiserer siver i Irkutsk, hvor han ventet lojale tropper. Nei, han tok dette trinnet, overbevist om at gullbeholdningen - 29 Pullman med gull og platina, gull og juveler -
skal bo i. 7 februar 1920 tidligere Supreme hersker av Admiral Kolchak skutt.
Reader.
Først - måte neproydenyh land
Deretter bryte sårede avstamning,
Og blå frost Irkutsk,
Og hullet razynutaya slit.
E. Zabelin
Høres sangen "Vi bare et øyeblikk kommer til denne verden" utført av J. Bichevskoyi. Representert kunst. Maximov "Star Admiral Kolchak," Mikhail Bulgakov "The White Guard", "Days Trubynыh."

VIII. En utflukt inn i historien. Den store fedrelandskrigen

Føre 2. Når uttale rangeringen av "løytnant", jeg umiddelbart forestille ungdom, helse, hensynsløs mot, kompromissløs, moralsk og fysisk nærhet til vanlig soldat.
1. Lead Løytnant alltid i forkant på broen - ved siden av en sjømann, albue til albue - en soldat grøft, rygg mot rygg - med en radiooperatør-gunner i shturmovke, side om side - i et trangt rom stål artilleri tårnet. Slik er det vanlig sted av løytnant "i himmelen, på jorden og i havet" og kanskje i historien.
Reader.
Military År banker på døren
Mitt land. Han er på døren.
Hva dårlig tap
Bjørner i tennene hårete dyret?
Hva folk vozmetnutsya
Med nederlag og seire? ..
M. Kulchytsky
1. Bly løytnanter 41 år, nesten alle av dem døde side om side med sine tropper, beregninger, mannskaper ligge i massegraver spredt Europa og azyyam ... for som kom i siste øyeblikk .
Lyder begynnelsen av sangen "Farvel kadetter døde" utført av J. Bichevskoyi.
Føre 2. Hvert år 22. juni tidligst toget kommer i Brest gammel kvinne. Det er på ingen hast med å forlate den travle stasjonen og aldri hatt en festning. Den kommer i et område der stasjonen ved inngangen henger en marmor plate: "Fra 22 juni til 2 juli 1941 under ledelse av løytnant Nicholas (etternavn ukjent) og de eldste Paul Basneva militære og zaloz-
Plantain heroisk forsvarte stasjonen. "
Reader.Art.Vikle opp 
Яндекс.Метрика