Historier om krigen for yngre

 Historier om krigen for grunnskolen


 Historier fra andre verdenskrig for grunnskoleelever. Historier om forsvarerne av landet vårt. Historien om heltemot av kvinner under andre verdenskrig.

 Vladimir Zheleznykov. I den gamle tanken


 Han var i ferd med å gå ut av byen, gjorde sin sak og skulle til å gå, men på vei til stasjonen kom plutselig over et lite område.
 I midten av plassen sto den gamle tanken. Han gikk til tanken, rørte bulker fra fiendtlige skjell - tilsynelatende, det var en stridsvogn, og så han bare ikke vil at han skal gå. Sett posen om sommerfugllarver, klatret på en tank turret luke åpner prøvd. Luken åpnes enkelt.
 Deretter klatret han inne og satte seg i førersetet. Det var en smal, smal sted, han nesten sklei det ingen vaner selv når LES, klødde seg i hånden.
 Han trykket på gasspedalen, rørte håndtaket spakene undersøkelse så og så en smal spalte stripe gate.
 Det er første gang i mitt liv å sitte i en tank, og det er alt for ham var så uvanlig at han ikke engang hadde hørt noen nærmet tanken, klatret på det og bøyd over tårnet. Så løftet han hodet, fordi han rundt, må det lys.
 Det var en gutt. Håret virket nesten til lys blå. De er et øyeblikk i stillhet, ser på hverandre. For gutter møtet var uventet, trodde det fange noen av hans følgesvenner med å spille, og deretter til deg, en voksen fremmed.
 Gutten har ønsket å fortelle ham noe skarpt at, vel, ingenting å komme seg ut i en annen tank, men da så øynene til mannen og så at fingrene hans skalv litt da han hevet en sigarett til munnen og sa ingenting.
 Men stille uendelige fordi det er umulig, og gutten spurte:
 - Hva er du?
 - Ingenting, - sa han. - Bestemte meg for å sitte. Og det - du kan ikke?
 - Can - sa gutten. - Bare tanken vår.
 - Hvem - er du? - Spurte han.
 - Guttene i hagen vår - sa gutten.
 De pomovchaly igjen.
 - Du vil fortsatt bli sittende her? - Spurte gutten.
 - Snart går. - Han så på klokken. - En times kjøretur fra byen din.
 - Se, nå blir regnet borte, - sa gutten.
 - Vel, la oss zapolzay her og lukke døren. Regn perezhdem, og jeg går.
 Bra regnet, og det måtte gå. Men han kunne ikke gå, noe holdt ham i tanken.
 Gutten liksom plassert ved siden av ham. De satt veldig nær hverandre, og det var en merkelig og uventet dette nabolaget.
 Han følte selv pusten av guttene, og hver gang han løftet sine øyne, så hvor raskt slått bort sin nabo.
 - Egentlig gamle foran tanker - det er min svakhet - sa han.
 - Denne tanken - en god ting. - Gutten med dyktighet klappet hånden på rustning. - De sier det reddet byen vår.
 - Min far var en tank i krigen - sa han.
 - Og nå? - Spurte gutten.
 - Og nå er det ikke - sa han. - Ikke returnert fra forsiden. I førtitredje manglet.
 I tanken var nesten mørkt. Gjennom en smal spalte oversikt fremstøt tynn stripe, og nå himmelen forsinket tordenskyer og helt formørket.
 - Hva er - "mangler"? - Spurte gutten.
 - Mangler, deretter til venstre, for eksempel, en rekognosering bak fiendens linjer og kom ikke tilbake. Jeg vet hvordan han døde.
 - Er det også mulig å vite? - Overrasket gutt. - Han er der ikke var en.
 - Noen ganger kan du ikke - han sa. - En tank mannskaper modige gutter. Her sat, for eksempel, er en fyr i løpet av en kamp: lys ingenting, du ser verden bare gjennom spalten. En prosjektil treffer fienden rustning. Jeg så at potholes! Virkningen av disse skjellene i tanken kan knekke hodet.
 Et sted i himmelen torden slo og tank dempet ringing. Gutten grøsset.
 - Er du redd? - Spurte han.
 - Nei, - en gutt. - Dette er en overraskelse.
 - Jeg leste nylig i avisen om et tankskip, - sa han. - Det var en mann! Du lytter. Dette tanker ble tatt til fange av nazistene, kanskje han ble skadet eller såret, og kanskje hoppet fra en brennende tank og de fanget ham. Generelt er fanget. Og deretter en gang han satt i en bil og brakt til et skytefelt. Første trooper ikke forstår, ser, er en helt ny "T-34" og avstanden en gruppe tyske offiserer. Førte til hans offiserer. Da en av dem sa:
 "Her, sier de, du tank, du må gå gjennom det hele bakken, seksten kilometer, og du vil kanonade våre soldater. Tilbring tanken til slutt - betyr at du vil leve, og jeg personlig vil gi deg frihet. Vel, ikke opp til snus - krav til grunne. Vanligvis, i krig som i krig. "
 Han, vår trooper, fortsatt veldig ung. Vel, kanskje han var tjueto år. Nå er disse gutta gå i institusjoner; Han sto foran den generelle, gamle, tynne lenge staven, Nazi generelt, som ikke bryr seg for denne tankskip og ikke bryr seg om at han hadde levd slik at hans mor der venter - for det var spytte. Bare nazistene likte dette spillet, han kom opp med denne sovjetiske, bestemte han seg en ny sikteinnretning for å teste anti-tank våpen på sovjetiske stridsvogner.
 "Redd? "- Said generelt.
 Trooper sa ingenting, og gikk tilbake til tanken og da han satt i tanken når det kom til stedet og trakk spaker og når de gikk gratis og lett på ham når han pustet kjent, kjent lukten av maskinolje, kunne han hodet spinne lykke. Og tro meg, gråt han. Gråt av glede, han hadde aldri drømt om at igjen sitte i din favoritt tank. Hva vil igjen være på et lite stykke, på en liten øy native, søt sovjetiske land.
 I øyeblikket trooper bøyde hodet og lukket øynene, tenkte lenge og høyt Volga by på Volga. Men da han ga signal: rakett tillatt. Det betyr gå videre. Han var på ingen hast, nøye sett på undersøkelsen slit. Ingen, offiserene tok tilflukt i grøfta. Forsiktig trykket ved slutten av gasspedalen, og tanken langsomt beveget fremover. Og deretter traff den første batteri - tyskerne rammet, selvfølgelig, ryggen. Han umiddelbart samlet all den styrke og gjorde sin berømte banked, en spak frem til svikt, den andre tilbake full gass og plutselig gal krutnuvsya tank i stedet for ett hundre og åtti grader - i denne manøveren han alltid fikk i skolen fem - og plutselig raskt løp mot orkan brann på batteriet.
 "I krig som i krig! - Plutselig ropte han selv. - Det ser ut til å si din generelle ". Han hoppet tank på disse fiendtlige kanoner og spredte dem i forskjellige retninger.
 "For det første fine - trodde han. - Ikke verst i det hele tatt ".
 Her er de, nazistene, veldig nære, men det beskytter rustning, smidde dyktige smeder i Ural. Nei, nå har de ikke ta. I krig som i krig!
 Igjen han gjorde sin berømte sving og falt til slit omtale: ekstra batteri laget av en salve av tank. Og trooper kastet bilen til side; lage høyre og venstre svinger, stormet han frem. Igjen ble hele batteriet fjernes. En tank har kjørt på, og redskaper, glemme enhver sekvens, begynte å piske tank skjell. Men tanken var gal som han spant spinne topp en, deretter de andre sporene, endret retning og presset disse fiendtlige kanoner. Det var en strålende kamp, ​​en rettferdig kamp. Og trooper når ut i den siste frontalangrep, åpnet døren til sjåføren, og alle gunners så ansiktet hans, og de så at han lo og ropte noe til dem.
 Og så dukket tanken på motorveien og raskt gikk øst. Han fulgte de tyske flygende raketter, krevende å stoppe. Tankskip det gjorde ikke merke til. Like øst, lå hans vei mot øst. Like øst, minst et par meter, minst et par titalls meter fjernt møtes, kjære, kjære mitt land
 - Jeg ville ikke fange? - Spurte gutten.
 Mannen så på gutten og ønsket å lyve, han plutselig ønsket en løgn, at alt endte godt, og det dette strålende, heroisk tankskip ikke fanget. Og da gutten blir så glad om det! Men han fikk ikke ligge rett og slett bestemt seg for at det i slike tilfeller er det umulig for noe å lyve.
 - Fanget - sa mannen. - Drivstofftanken er over, og det fanget. Og deretter ført til den generelle som oppfant dette hele spillet. Han ledet av en gruppe offiserer Deponi to maskin gunners. Skjorte det ble revet. Han gikk gjennom det grønne gresset dump og så under føttene daisy-feltet. Strakte seg ned og plukket den. Og så egentlig alt frykten ut av det. Han ble plutselig seg selv: enkel Volga kid, kort, samt våre astronauter. Generelt ropte noe på tysk, og det var en ensom skudd.
 - Kanskje det var din far?! - Spurte gutten.
 - Hvem vet, ville det være bra - svarte mannen. - Men min far var savnet.
 De fikk ut av tanken. Regnet er over.
 - Farvel, venn, - sa mannen.
 - Farvel
 Gutten ønsket å legge til, at det vil gjøre vårt ytterste for å finne ut hvem dette var en trooper, og kanskje det virkelig være hans far. Det vil ta opp saken i det hele tatt hans hoff, og at retten der - all sin klasse, og den klassen der - hele hans skole!
 De gikk i forskjellige retninger.
 Gutten løp bort til guttene. Løping og tenkte på det og tenkte tanker som vet alt om ham, alt, og deretter skrive mannen
 Og så fyren nevnt som ikke anerkjenner enten navn eller adresse til denne personen, og nesten gråt bilder. Vel, hva kan du gjøre
 En mann gikk utenfor skritt på farten svingende koffert. Det er ingenting, og ingen la merke til var og tenkte på sin far og guttens ord.
 Nå som han vil huske hans far, han vil alltid tenke på dette tankskip. Nå vil det være for ham historien om sin far.
 Så bra, så uendelig godt at han endelig fikk historien. Han vil huske henne ofte om natten, når søvnen er dårlig eller når det regner, og det er trist, eller når det vil være veldig, veldig gøy.
 Så bra at han hadde historien, og den gamle tanken, og denne gutten

 Vladimir Zheleznykov. Jenta i militæret


 Nesten en uke har gått for meg også, men på lørdag fikk jeg bare to toere: russisk og aritmetikk.
 Da jeg kom hjem, spurte min mor:
 - Vel, du ringte i dag?
 - Nei, jeg har ikke kalt - Jeg løy. - Nylig har jeg en ingen samtale.
 Og på søndag morgen åpnes. Mamma klatret inn i min koffert, tok dagboken og så to.
 - Yuri - sa hun. - Hva betyr dette?
 - Dette er en tilfeldighet - jeg svarte. - Læreren førte meg til den siste timen, da nesten allerede begynt søndag
 - Du er en løgner! - Mamma sa sint.
 Og da min far gikk til sin venn og kom ikke tilbake. En mor ventet på ham, og hennes humør var ganske dårlig. Jeg satt på rommet mitt og visste ikke hva jeg skal gjøre. Plutselig kom min mor kledd for en ferie, og sa:
 - Når vil pappa, pohoduy sin lunsj.
 - Og du kommer tilbake snart?
 - Jeg vet ikke.
 Min mor gikk, og jeg sukket og trakk hardt aritmetikk. Men før jeg avslører det, ringte noen.
 Jeg tenkte at det endelig min far. Men på terskelen sto en høy bred fremmed mann.
 - Nina V. bor her? - Spurte han.
 - Det - sa jeg. - Bare mamma er ikke hjemme.
 - La meg vente? - Han holdt meg i hånden: - Sukhov, en venn av moren din.
 Sukhov gikk inn i rommet, mye klamrer seg til høyre ben.
 - Beklager, ingen Nina - sa Sukhov. - Hvordan ser det ut? Alle de samme?
 Det var uvanlig at fremmede kalte henne mor Nina og spurte om dette eller ikke. Og hva er det kan være?
 Vi pomovchaly.
 - Jeg tok hennes fotografi. Det har lenge blitt lovet, og brakte nettopp nå. Sukhov stakk hånden i lommen.
 Bildet var en jente i en militær kostyme: en soldatstøvler, en tunika og skjørt, men uten våpen.
 - Sergeant - jeg sa.
 - Ja. Senior Sergeant medisinsk service. Ikke nødt til å møte?
 - Nei. Første gang jeg ser.
 - Her er hvordan? - Overrasket Sukhov. - Dette, min bror, er du ikke en enkel mann. Hvis den ikke gjør det, ville jeg ikke sitte med deg nå
 * * *
 Vi er stille i ti minutter, og jeg var ubehagelig. Jeg la merke til at voksne tilbyr alltid te når de har ingenting å si. Jeg sa:
 - Tea ikke vil?
 - Tea? Ingen. Jeg vil heller fortelle deg en historie. Du godt å vite.
 - Om denne jenta? - Jeg antar.
 - Ja. Om denne jenta. - Og han begynte å fortelle: - Det var i krig. Jeg ble alvorlig såret i beinet og magen. Når såret i magen, er det spesielt smertefullt. Selv skremmende trekk. Jeg lærte fra slagmarken og på bussen ble fraktet til sykehuset.
 Men det var en fiende bombe av. Foran bilfører ble såret, og alle maskinene stoppet. Når tyske fly fløy, bussen klatret her er at denne jenta - han pekte på et bilde - og sa: "Kamerater, kom ut av bilen."
 En skadet reiste seg og begynte å forlate, hjelpe hverandre, sakte, fordi et sted i nærheten allerede høre brølet fra bombefly returnert.
 En jeg ble liggende igjen på bunnen hengende seng.
 "Hva er det du lyver? Få opp akkurat nå! - Hun sa. - Hører du, fiendtlige bombefly tilbake! »
 "Ser du ikke? Jeg alvorlig såret og kan ikke stå opp - jeg svarte. - Gå raskere du er her ".
 Her begynte igjen å bombe. Bombet spesielle bomber med en sirene. Jeg lukket øynene og trakk et teppe på hodet for ikke å såre vinduene i bussen at eksplosjonen spredte biter. Etter eksplosjonen bussen veltet over på siden og slo meg med noe tungt på skulderen. I samme øyeblikk sutre av fallende bomber og tåre stoppet.
 "Du virkelig vondt? "- Jeg hørte han åpnet øynene.
 Før meg satt en jente huk.
 "Vår sjåfør ble drept - sa hun. - Vi trenger å komme seg ut. De sier tyskerne brøt gjennom fronten. Alle har gått til fots. Når vi dro. "
 Hun dro meg ut av bilen og lagt på gresset. Reiste seg og så seg rundt.
 "Ingen? "- Spurte jeg.
 "Nei, - sa hun. Deretter lå der, med ansiktet ned. - Nå prøver å gå tilbake til side ".
 Jeg kom tilbake, og jeg var veldig zanudylo av magesmerter.
 "Igjen, ligge på ryggen," - sa jenta.
 Jeg kom tilbake og ryggen min tett lå på ryggen hennes. Det virket for meg at hun ikke engang kan bevege seg, men hun sakte krøp frem, bærer meg.
 "Sliten, - sa hun. Hun reiste seg og så seg rundt igjen. - Ingen i ørkenen ".
 På denne tiden av skogen dukket flyet fløy over oss og breyuschym gitt sted. Jeg så en vedlikeholdslading av grått støv fra kuler enda ti meter unna. Det var over hodet mitt.
 "Kjør! - Jeg ropte. - Det er nå utfolde seg ".
 Flyet var på oss igjen. Jenta falt. Fyut, fyut, fyut prosvystelo igjen med oss. Hun løftet hodet, men jeg sa,
 "Ikke rush! Let tror han drepte oss. "
 Fascistiske fløy rett på meg. Jeg lukket øynene. Han var redd for at hun skulle se at øynene mine er åpne. Bare legge igjen en liten sprekk i det ene øyet.
 Fascistiske slått på den ene vingen. Han ga en annen sving og fløy igjen savnet.
 "Fløy - sa jeg. - Dauber ".
 Deretter trakk hun meg på. Når hun dotaschyla meg til jernbanestasjonen, var det allerede mørkt. Vi krabbet ti timer.
 * * *
 - Det, bror, hva er jenter - sa Sukhov. - En såret fotografert det for meg som en suvenir. Og vi skiltes. I - bakover, snudde hun til fronten.
 Jeg tok bildet og så på. Og plutselig fant ut denne jenta i militær kostyme min mor, min mors øyne, min mors nese. Bare min mor var ikke det samme som nå, og ganske jente.
 - Dette er min mor? - Spurte jeg. - Dette er min mor reddet deg?
 - Det er riktig - sa Sukhov. - Din mor.
 Det viste pappa og avbrutt vår samtale.
 - Nina! Nina! - Pappa ropte fra gangen. Han elsket da moren oppfylt.
 - Mamma er ikke hjemme - sa jeg.
 - Hvor er det?
 - Jeg vet ikke, gå et sted.
 - Merkelig - sa paven. - Så, jeg kastet bort en hast.
 - En mor venter Frontline kompis - jeg sa.
 Pappa gikk inn i rommet. Sukhov hardt opp for å møte ham. De nøye så på hverandre og håndhilste. Sat, pomovchaly.
 - En venn Sukhov fortalte meg hvordan de var mamma på forsiden.
 - Ja? - Pappa så på Sukhov. - Beklager, ingen Nina. Nå ville bli matet lunsj.
 - Lunsj tull - sa Sukhov. - Hva Nina Nei, beklager.
 Samtalen med sin far Sukhov noe gikk ikke. Sukhov snart kom opp og igjen, og lover å komme en annen gang.
 * * *
 - Du kommer til middag? - Jeg spurte pappa. - Mamma bestilte middag, vil det ikke komme snart.
 - Jeg vil ikke være middag uten mamma - sint pappa. - Kan sitte hjemme på søndag!
 Jeg snudde meg og gikk til et annet rom. Ti minutter senere paven kom til meg.
 - Yuri - stemmen til paven var skyldig - hva tror du, mamma gikk der?
 - Jeg vet ikke. Festlig kledd og venstre. Kanskje teater - jeg sa - eller få en jobb. Det har lenge vært sagt at hun ble lei av å sitte hjemme og se etter oss. Uansett, vi ikke setter pris på.
 - Tull - sa paven. - Først teaterforestillinger på denne tiden der. Og for det andre, på søndag ikke søker på en jobb. Og da ville det ha advart meg.
 - Og det er ikke advart - svarte jeg.
 Så tok jeg min mors bilde fra bordet, som han forlot Sukhov, og begynte å se på henne.
 - Ja, for en ferie - dessverre gjentas paven. - Hva i deg bildet? - Spurte han. - Ja, det er min mor!
 - Det er det, mamma. Dette kamerat Sukhov venstre. Mamma ham fra bombingen trukket.
 - Sukhov? Vår mor? - Pappa trakk på skuldrene. - Men han to ganger mor og tre ganger tyngre.
 - Jeg hadde Sukhov sa. - Og jeg gjentok historien om pave mors bilde.
 - Ja, Yuri, har vi en fantastisk mor. Og vi ikke setter pris på.
 - Jeg setter pris på - sa jeg. - Bare noen ganger det skjer med meg
 - Så, jeg setter pris på? - Pappa spurte.
 - Nei, du også sette pris på - sa jeg. - Bare du også noen ganger
 Hans far kom til rommet, gjentatte ganger åpnet døren og lyttet, eller ikke returnert min mor.
 Da han tok bildet igjen, snudde seg og leste høyt:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Sider: 1 februar  
Яндекс.Метрика