Scenario 9 mai Victory Day. Forberedende Gruppe

 Scenario 9. mai. Forberedende Gruppe


 Festlig morgen Seiersdagen for barnehage forberedende gruppe.


 Scenario 9 mai for barn 6-7 år

 Memorial kveld mai 9 "Barn og War". Scenario


 Mål:
 1. For å sette barn med heltene i den store fedrelandskrigen.
 2. Å utvikle fingerferdighet og oppmerksomhet.
 Forberedelse:
 1. Læreren forteller pioner helter.
 2. Den valgte fonogram "Victory March" fremført av en brass band sang "Vi er for fred" C. Red Tulykova utført dem. AV Alexandrov Song and Dance Ensemble av den russiske hæren; Petit Zahvataeva bilder og Leni Golikova.
 3. Forbered blomster, tie flagg, ballonger; leketøy andungen; posыlochnыy boksen, strikket skjerf, votter, sokker, såpe boks med inskripsjonen: "Tobacco" brev - to sett; tresleiver - to hver (Dance "Quadrille"); Leketøy ammunisjon, soldat bag, tre par søyler faste i en høyde på 20 cm over bakken med pinner, kube - to sett.
 Tegn
 Bly (voksen).
 Barn:
 Mamma
 Datter
 Forfatter
 På hovedveggen i rød klut festet inskripsjonen "May 9" og en bukett med nelliker. På den ene veggen i hallen er dekorert med portretter av pionerene stå-helter og ordene "Heroes av herlighet."
 Barn med fargede baller, blomster og flagg utenfor hallen under "Victory March" M. Starokadomskoho og bygget i form av bokstaven "P".
 Kjøring. Folkens! Jeg gratulerer deg med på en flott ferie, Victory Day! Mange år er gått siden den dagen da urfremført dette ordet - "Victory".
 Første barn
 Folk forsvarte sitt hjemland,
 Det var en forferdelig kamp tappert.
 Ikke for folket sparte livet til fedre måte.
 Andre barn
 Brakt foreldre og besteforeldre
 Lykke folk på hele jorden.
 Herlighet i lyset dag
 Seier alt som stor kamp skjer.
 Danse "Holiday Waltz" AS Filippenko
 Kjøring. Årlig søndag morgen, 22. juni, ble 1941 vårt land angrepet av fascister. Fra den dagen lang fire årene vi kjempet. På den første dagen gikk mennene til å forsvare landet sitt. Over hele landet gråt separasjon. Og soldatene klemte og sa farvel til sine kjære for en lang tid, vel vitende om at krigen kommer ikke alt. Det er hva poeten sa Musa Jalil liten jente som minnet ham hans datter, før du går til forsiden:
 Du Farvel, min gode jente,
 Posumuy meg.
 Gå over gaten -
 Finner meg selv i krigen.
 Hvis ballen blir -
 Og ikke for møtene.
 Vel, forblir sangen -
 Prøv å holde
 Og all fienden fortsatte å gripe vårt land, bombet våre byer og landsbyer. Når fienden angriper folk ble skremt, ble de gjemmer seg i bomberom - kjellere, underjordiske hemmelige steder grunnsstasjoner. Voksne tok med seg det aller nødvendigste - klær, mat, drikke, og barn - leker.
 Instsenizatsiya diktet "Duck med ull"
 Mamma
 Hvor er du, min datter, møtte?
 Det snart kommer!
 Datter
 Oh, mamma, jeg denne gangen
 Jeg glemte andunger,
 Han er den minste
 Når bomben ville ikke gjøre det!
 Mamma
 Her din bomull duck, her
 Ta og hold fast,
 For våre luftvernkanoner truffet,
 På et krisesenter løp!
 Forfatter
 De ned i mørket,
 Mens vil trekke seg tilbake,
 Og han hvisker jente
 Jente
 Ikke vær redd, jeg er med deg!
 Ledende. Tyskerne angrepet, og deretter forsøkte å ta barna vekk fra krigen i baksetet. Trakk tog med barnehager og skoler i Sibir og sør i landet vårt. Barn som reiser, og min mor bodde. Klemte og kysset hans barn farvel.
 Blåøyd gutt,
 Kvist min
 Så har aldri
 Jeg savnet ikke.
 Vil flytte biler
 Fem minutter.
 I den første tier
 Barnehage tatt.
 Barn forferdelige historier
 Play bør ikke,
 Fuhasok brøl,
 Stemplet krig.
 Du skulle Kama,
 Lenger øst.
 Du ofte mamma
 Husk, sønn.
 Ledende. På baksiden av studenter som studerer og jobber. Mange 12-åringer gikk til fabrikken for å gjøre som voksne skjell for våpen. De fjernet bomull felt av Usbekistan på materialet for fallskjermer. Jenter utlignet for soldatene, og deretter samlet på forsiden pakke. Hva barn kan sette inn der? Sokker, skjerf og hansker til soldatene varme, søte og sterk tobakk, og sørg for å skrive et brev, som ønsket å beseire fienden. Vi vil prøve å få denne pakken.
 Relay "Hvem vil bringe raskere pakke i front"
 Deltakende lag på seks personer hver. Deltakerne holder en gjenstand: strikket votter, skjerf, sokker, bar av såpe, en boks (eller kube) med inskripsjonen: "Tobacco" brev. Ved en avstand på 5 meter fra de fire lagene er posыlochnыe bokser. Barna i sin tur kjøre opp til dem og gjøre ting. Vinneren er det laget som utførte den første oppgaven.
 Kjøring. Over hele landet, åpnet sykehuset der de sårede soldatene ble behandlet. Og den første assistent, sykepleiere var barn. De brydde seg for de syke, skrive brev hjem for alvorlig såret, og organiserte konserter for soldater. Etter at musikken noen smerte lettere å bære.
 Barn
 Hva føtter forstår ikke
 Høyre-venstre slitt,
 De er ikke på plass,
 Så kvadrillen og spørre.
 L. Olifirova
 Russisk folkedans med skjeer "Quadrille"
 Kjøring. Men ikke alle i stand til å evakuere. Mange barn igjen i de okkuperte områdene. Ofte foreldrene døde og barna var alene. Noen ganger lar de hæren. De gutta ble kalt "sønner av regimentet."
 Første barn
 Rav soloppganger og solnedganger,
 Og frisk skog og elv expanse
 Å glede seg denne fyrene
 Verdenskrig soldater
 Vært i stand til å stå opp for fedrelandet.
 Andre barn
 Og førtiførste,
 Og på førtifem
 De gikk inn i kamp,
 Og neste gang
 Chagall gutt,
 Våre kolleger, sannsynligvis.
 En annen gutt,
 Men helten!
 Kjøring. Jeg skal fortelle deg om en slik liten fighter. Hans navn var Peter Zahvataev. Han tjenestegjorde i troppen til cart software og leverte ammunisjon soldater. Han hadde ingen maskin. Han ble tildelt medaljen "For Courage". Det var som dette. I menn, forsvare en viktig høyde, går tom for kuler og granater. Noen få modige sjeler prøvde å komme gjennom til bakken av ammunisjon, men tilnærminger prostrilyuvalysya og kunne ikke klarer å krabbe. Da Peter konkluderte en skrape av ammunisjon, legger stroppen over skulderen og krabbet på maven. Men det var for sent. Våre soldater har trukket seg tilbake. Da Peter var på bakken, så han at tyskerne kommer og våre menn der. Da gutten begynte å skyte seg selv. Skyting hørt, og våre soldater kom til unnsetning. Neste dag kommandanten levert 14 år gammel soldat medalje "For Courage". Vi prøver å levere ammunisjon til denne høyhus her.
 Spillet "Gi Ammo"
 Delta to barn. Hver spiller er i militæret ammo pose, legg den over skulderen, krype på maven under tre pinner festet til en høyde på 20 cm og en pose med ammunisjon setter en kube. Vinneren er den deltakeren som først brakte ammunisjon.
 Ledende. Mange barn kjempet sammen med voksne i geriljagrupper. Sammen med navnene på legendariske helter Ivan Panfilov, Dmitry Karbysheva og mange andre navn vi kaller Unge helter av Sovjetunionen Pionerer (poeng å stå med portretter av pionerene, helter og kaller dem.) Vladimir Dubinin, Valery Volkov, Nina Quiver, Valja Kotik, Marat Kazei, Zina Portnov.
 Første barn
 Vind i derivater utbasunert rør
 Regnet slo tromme
 Guys helter gikk i leting
 Gjennom krattet sumpskog og myr.
 Andre barn
 Det virker igjen å kjempe og marsj
 Dag i rekkene av sine trofaste venner
 Lenya Golikov, Vladimir Dubinin, Cat, Matveeva, Zverev, Kazei.
 S. Grebennikov, N. Dobronravov
 Barn lytte til koret utført en sang om Larissa studenter Myheyenko "ikke bare gutter" Kabalevsky.
 Kjøring. Vi vet allerede om utnyttelser av disse pionerene, helter. I dag vil jeg fortelle deg om Lenya Golikov. Hele natten en gruppe gerilja intelligens lå i bakhold i nærheten av motorveien. Men veien var stille og øde. I morgen kommandanten ga kommandoen for å forlate. Alle geriljaen igjen. Lenka forsinket bare. Bare han kommer til å ta opp med bilen hans virket som. Modig gutt kastet en granat. Med bilen hoppet ut og løp en tysk offiser med en stresskoffert. "De andre-dokumenter" - glade unge geriljaen og rushed for en fascist. Kort tur - og offiser falt i gresset. Når Lenka tilbake til geriljaleir, det var en tysk general jakke med epåletter. På brystet - to maskin, og et trofé. Og i hendene på porteføljen, som ble klassifisert tegne nye gruver. Mange unge soldater drept i kamp. Evig ære til heltene!
 Første barn
 Minneverdige karakterer,
 Den unge var du for alltid.
 Før lydanlegget plutselig kom i live
 Vi er ikke ute opp.
 Andre barn
 Smerte og sinne er årsaken,
 Gi takk til dere alle for alltid,
 Små, stabile menn
 Jenter verdig dikt.
 Sangen "character name" S. Volfenzona
 Kjøring
 Sleeping dannet når barn -
 Windows alt mørklagt,
 Og våknet ved daggry -
 I vinduene lys, og krig!
 Første barn
 Vi kan ikke lenger si godnatt
 Jeg ser ikke av fronten,
 Og ikke vær redd for streik,
 Og ikke vent for natt alarmer.
 Folk feire seieren!
 Meldingen flyr til alle hjørner:
 Fra fronten ride, ride, ride
 Våre besteforeldre og foreldre!
 S. Mikhalkov
 Sangen "På World" AS Filippenko
 Kjøring. Lange krigen tok slutt, men minnet om unge helter leve i våre hjerter. Barn
 Sikrere enn obelisker,
 Alvorlige minne hjerter
 For alltid i troppen lister
 Innrullert var ung fighter.
 K. Ybryaev
 Barn forlate rommet under sangen "Vi er for fred" C. Tulykova.  
Яндекс.Метрика