Barn på påskenHvordan fortelle barn om påskeferien? Våre dikt og historier for å hjelpe deg med dette. Les disse versene og historier om din barn påske og med dem å lære de skjønnheten i ferien. Fortellinger og dikt om påsken for grunnskole og videregående skole alder.
Apollo Mike M.
(1829-1897)
Kristus er oppstanden!

Under the Sun larks curl,
Synge: "Kristus er oppstanden! »
For alle bush Robins
Synge: "Kristus er oppstanden! »
I alle vinduer Swallows
Et rop: "Kristus er oppstanden! »
Hjertet av jomfruer i gutter
Synge: "Kristus er oppstanden! »

Sergei Aleksandrovitsj Yesenin
(1895-1925)
PÅSKE evangelisering

Bell sover
Våknet felt
Smilende sol
Sleepy land.

Dusjet streik
Til den blå himmelen,
Stemte lyder
Voice of skogen.

Mangler elva
Blek måne
Samtaler gikk ut,
Livlig bølge.

Silent Valley
Destillert drøm
Et eller annet sted på veien
Stopper ringing.
Sasha Svart
(1880-1932)
PÅSKE BESØK

(Fra boken "Blush bok")
Leilighet nær Porta Nomentana. Adjunkt, ovenfor shtopalыtsyka port - sjon, selv over to Signor, håndverk fabrikkarbeidere med kurvmøbler. Hva er fattige Signora, men Varvara Petrovna klart å bosette enda høyere, nær duene.
Fra kjøkkenvinduet i en bunnløs boks verksted - se skumle, hvis ikke Roma, og at noen av New Yorks villmark. Med alle de sprekker bare et rør som strekker oppover røyk av stekt løk, tomat smaker som strømmet ut av vinduet vindus hum forbannelser og hilsener. Tau - langs veggene ned og ut av nisje nisje. Noen kurver for hvor skrikende leverandør av melk og grønnsaker vil sette du trenger - ikke opp til ham i himmelen; på de andre, litt naduvayuchys, tørre fargede filler - som vimpler på admiral skipet en ferie. Men spalenky vindu på plass. Dypt under smal balkong krøllete haug av stein eik, eukalyptus og tidlig vårblomstrende mimosa stadig - kanarifugl, mild røyk. Mørk, alltid tett lukket hage vokst mellom steinveggene - leg vil aldri berøre men glede øyet ...
Varvara Petrovna enn et år i Roma. Allerede før krigen kom fra en mann - en artist i Capri. Med gullmedaljen gikk han Fellow Petersburg Academy of Art i Italia, i riket av appelsin, to år protoskoval, suppe matlaging og programvare lerret av båtførere i røde berets skrev ... kald, syk, og der, Capri, og lukket øynene. Og Varvara Petrovna flyttet til Roma med en gutt fra lille datter, med en haug med skisser og støvete fjell neyzbыvnыh bekymringer.
Da krigen begynte. Hvor du skal dra? Så stakk Varvara Petrovna med barn i Italia og begynte å bygge noe sånt liv.
Studier på bahetnыm butikker og nær rassovala satt til å fungere - behovet for å oppdra barn.
Selv så skjedde, hvor skjebnen til russiske kvinner ikke kaste overalt hun yzvernetsya, tvinge deg selv til å finne dette, som det hjem til duk-Samobranka hånden ikke var kjent.
* * *
Det var vanskelig i begynnelsen. Så hardt at det er bedre å ikke nevne det ... Jeg jobbet på et lokalt sykehus søster, barn bare tydde fritiden. Men takket være gode naboer - de tok seg av barna som sine egne. Og så, etter krigen, kom landet til livet, er livet enklere.
Varvara Petrovna husket sin gamle rukodele, har fått gjennom hotellet parkeringskort og var til salgs rozshyvaty skjerf, kjoler og skjerf mønstre påfugl n ...
Gutt umerkelig i hendene forvillet. På russisk er vi ikke elsket. Samtale og fra hvem? I skolen, marked og butikker bare italienske ord ringing i ørene og lyd. For alltid i mitt hektisk Tolox, deretter videreselge gamle merkevaren og handlet, markeds bukynystam igjen etter hans far bøker kjøpt fra gate kister lodd med lykketall ... Home henga i et øyeblikk svelget pasta, erfaringer som hos fugler, i gå og ut igjen. Men studert vel og moren var ikke en byrde.
Bare de yngste datter, seks dverg rolig Nina og ble jubel. Mor broderer og fargerike brikker jente fingering og synger på italiensk motiv russisk sang - ord hørt fra sin mor:
Tanya pshenushku luket,
Sorte ugresset valgte ...
- Mamma, hva er det ugresset?
- Jeg vet ikke katt.
- Vel, hvem er du. Den russiske sang, og du vet ikke.
Da en gammel rutenske avslører sin leser og starte - som har en gang! - Flip. Les Nina fortsatt ikke kan. Letters fremmede i italienske aviser er svært forskjellige, men uten bilder og bokstaver er klare. Den vinteren, gran poter tykk ull: det snø. Aldri sett, men tydeligvis veldig interessant. Dette bjørk. På Palatine Hill er også bjørk, så Nina. Hvit - hvit fat og våren gule sko, øredobber som henger regn ... Her favoritt bilde: "General Toptyhin." Det er en bjørn i heter. Sitter på sleden - det er "karotstsa" uten hjul - kollapset ... Hester redd (og hvordan!) Og rushing som en gal. Nina sukker. Blonde hår, samme farge som hennes bleke kinn voks, descended på øynene ...
- Mamma, vaktmester veldig redd? Hva ville du, Generelt, risotto med parmesan eller hummer? Eller kanskje sette en samovar? En bjørn på det - pp-p! Men, mamma?
Mor til alle broderer tilsvarer tilfeldig, og træ en matbit ut av vinduet og slitne ut. Fra morgen til kveld disse vakre tingene hun broderer, mener Nina, hvorfor ikke for deg selv, hvorfor ikke for Nina? Ingen slike fantastiske kjoler de ikke ...
Jenta lukker boken, er en liten leke kost og feie gulvet nøye, du se hvor mange tråder! Tjue ganger om dagen metes - hjelper ikke.
* * *
En morgen, Nina våknet, så på stolen foran en sofa, overraskelse ... en hvit silkekjole, kanareechnaya tape. Om! Etter en ferie i dag, russisk påske, hvordan hun glemte ... Men i går hun egg innpakket i fargerike silke klut, hjalp maling. En søt deig har kvernet opp og brakt ned baker, til signor Leonardi zapik.
Hun fikk raskt kledd og kjørte tape i hendene på spisestuen. Ta-ta-ta! Hvordan du rengjør! På bordet, mimosa og to rosa tulipan. Påske! Hva er morsom og søt ord ... og egg, morsomme og pestrenkye, vel, hvordan kan du spise dem? Synd, fordi ...
Varvara Petrovna sette datteren på en krakk:
- Mest kledd? Det er smart ... Kristus er oppstanden, Nina!
- Og hvordan de skal reagere? Jeg har glemt ...
- Han er virkelig oppstått ...
- I IP-you-on!
Og de kysset tre til fem ganger lidenskapelig. Det skjedde så.
Nina pokruzhlyala rommet. Kjønn rent bord er ikke nødvendig. Og husk:
- Du vыshyvaesh i dag?
- Hvem broderer i dag ..?
- Det er flott. Så vi går til den zoologiske hagen. Og du lovet. Egentlig?
- Kom igjen, Nina. La oss bare meg med å knytte bånd, og da er du så i hennes hånd og bære den.
Drakk kaffe og kaker. Nina var stille og tenkte på noe annet. Når den gjør det
samlet seg for å gå, gikk hun til sin mor og spurte:
- Mamma, kan jeg fire egg i posen? Jeg er fra sprekken. Og et stykke av belter. Bare tykkere, ok?
- Ta kurset.
Varvara Petrovna var overrasket: jente aldri be ... spiser som kylling, alltid må spørre. Og plutselig - fire egg og kake ... Fantasy!
* * *
Varvara Petrovna raskt etterfulgt av hennes datter i Brokeback, gyllen sand på banen. Bach som kjører! Hvor er det?
En jente uten å stoppe raskt møtt på italiensk med en kamel:
- God dag, signor, hvor er du?
Med alle dyrene snakket hun bare italiensk - på russisk, fordi de ikke forstår.
Ved å vri på den høye gul klippe, omgitt av tykk blå romersk himmel, stående tiger. Stripete skurk, som løvene ikke bor i et bur, og de frihetene
Mr. tomt. På sporet pit for å bli sett, og folk falt for første gang i hagen og stoppet ufrivillig skalv av: Tiger på frifot!
Nina og møtt med en tiger. Men selv arrogant dyret hodet har kommet tilbake. Fordi ikke grøft pereletysh, og da han ... hallo!
Og her på bunnen, under hånd baldakin, stoppet Nina på buret, som vansmektet brunbjørn. Hun stoppet og sa i russisk - Russisk bjørn som:
- Hei, hei ... jeg skylder? Og jeg tok du spiser. Ha tålmodighet, tålmodighet ... Deilig! Du vil se hvordan velsmakende ...
Hun oblupyla forsiktig en etter en fargede egg. Dyret sto på bakbeina og kom nesen til jernstenger. Nina sette en trespatel egg. Bjørnen falt labben i munnen, og lykkelig spiste zaburchav.
- En annen?
Spiste den andre og tredje, og fjerde. Pasco bet ham i beinet og har søkt til pannen, bare tok en topp. At han alltid gjorde når noe var veldig fornøyd.
Nina som svar på oppriktige gratulasjoner dyret viste ham en tom pose og sa merkelig russiske ord at hennes mor foreslo i morges: "Sannelig, sannelig .."
Må ha er det samme som "helse! "...
Varvara Petrovna satte seg på benken og lukket øynene. Vel, det er bare ikke nok av dette ... Tears ... "Alle spiste, Nina? Det er flott! »
Jenta dro henne i armen og moro torohtila:
- Jada, fine. Og så tenkte jeg at du ikke skal være sint. Han er en russisk, du vet ... Jeg har lenge vekteren sa at han sendte Ural før krigen. Han var veldig kjedelig, forstår ingen. Tiger på hvor godt organisert og en bjørn i et bur. For hva? Og det rene, ikke sant, mamma? Du skjønner, han spiste nøye, ikke noen smuler posvaryv. Ikke liker noen ape ... Farvel, Signor Toptyhin. Farvel!
Hun tok morens hånd og hoppet sporet forbi fett, til kjedelig blålige agaveplanter Panther; det er små unger så morsom lek gjemsel, vi skal se mye, men det vil vokse og vil være som en pendel, fra hjørne til hjørne og gå naken gjennom fat hopp.
Paris, 1926  
Scenario prom. Spill programmer for promScenario game program for prom "Doctor stemning eller en sunn kropp - sunt sinn.
Høres soundtrack sang fra filmen "Carnival Night". Med kofferten i hallen fører oppnådd i form av en lege. Mens klingende sang, gjør det rutinemessige inspeksjons nyutdannede.
. Setter dem hykle termometre, trykk sjekker, kontrollerer språket famler puls sjekker hjertet, lungene og høre t E. I tillegg gir det humbug piller - kutt fra papir sirkler av forskjellige farger med navn signert ulike rusmidler.

Legen:
Ja, ja! Kjære kandidater, er du ikke liker meg i dag! Vis oppbrukt deg noen! Du vil ikke vare så lenge! Krever øyeblikkelig medisinsk intervensjon. Ja - du trenger for å beskytte helse.
I fremtiden voksne liv vil du trenger jern nerver og et varmt hjerte, og du har det jeg ser? Sitte hele dagen og natten på lærebøker, mangel på mosjon tjene, spise regelmessig, liksom, på, mange har selv kortpustethet. Nei, forebyggende tiltak er nødvendig - så kanskje noen av dere fortsatt overleve, selv bor for å se om morgenen! Så jeg spør dere, meld deg på i resepsjonen! Det er i det minste spørre deg, du åpenbart noe galt!

Dr. Godt humør er til stede med alle, ved hjelp av distribuerte tabletter, og gir følgende konkurranser og attraksjoner. Etter hver konkurranse han skriver spillere-pasient resepter, gir dem narkotika og trenere - ekte eller uekte tegnet på papir.


Konkurranse om prom

Første konkurranse:
Deltakerne må heve objekter som ligger tilbake på gulvet, uten å snu.

Legen:

Her er da hva jeg vet! Du har en forferdelig ryggsmerter - se, kan du ikke utføre selv de enkleste medisinsk test fleksibilitet! Din eneste frelse - et daglig, selv jeg vil anbefale, den timeleie!

Høres fast track bedre spesielt innspilt lydspor. Legen som viser dansetrinn. Alle deltakerne i kveld, står i den generelle rekkevidde, gjenta dem.

Lege (Synger lydspor):
Vi tar en
Vi starter på morgenen,
La oss frykte sykdommen,
La dem ikke gå til oss.

Kor:
En, to, bredere trinn!
Gjøre oss så!

Allment pitched tråder
I nærheten av huset, den gamle lønn,
Naboens katt buede ryggen hans -
Kroppsøving elsker det!

Kor:
En, to, bredere trinn!
Gjøre oss så!

Bird sprer vingene
Våkne opp ved daggry,
Bjørn poter mos
In den på gresset.


Kor:

En, to, bredere trinn!
Gjøre oss så!

2 Contest:
Deltakere: To personer andre gutta i en sirkel delt inn i to lag og er på baksiden av brukeren for hvem de vil heie under spillet. En spiller på baksiden festet arket merket "Hoppe høyere! "Og den andre -" Kom side! "- Slik at de ikke har sett baksiden av spillet. Spillerens oppgave - å finne ut hva som er skrevet på baksiden av fienden. Fans kan foreslå ansiktsuttrykk og fakter til spillerne sine, som er skrevet på baksiden av sin motstander. Spillet er utført under rask musikk.
Legen:
Hvordan nappe du, hoppe! Du åpenbart noe galt med hjertet. Denne forferdelige sykdommen symptom (sjekk spillere puls, famler panne). Du irritabilitet. Men ikke fortvil, ikke fortvil. Vi kurere deg! Her er en oppskrift (oppskrift hender på brev spillere. Oppskriften instruerer alle deltakerne til å ta en dose av "sakte sanger").
3 Contest:
Deltakerne delta. De får til legen øre-nese-hals. Legen bruker spillet "nese-nese-øre". Ledende navn i ansiktet, og spillerne må vise disse brikkene selv. Men Dr. spredt, han alltid forvirret og i stedet viser nese øre hår, og så videre D. Spillerens oppgave -. Show kalt deler av ansiktet uten å bli viklet. Dr. velger de spillerne som lykkes på en gang og ikke alltid.
Legen:
Alt er klart - og jeg visste at dette generalisert epidemi! Alt her er syk! Diagnosen i alt ett - dystaxia! Hva er det å gjøre, hva du skal gjøre? Yeah! Husket! Jeg har en oppskrift på en gammel en.
Utvider gammelt manuskript lese nøye oppnevne som medisinske prosedyrer spill for alle tilstede og holde en av utendørs spill for koordinering, vannes tiltak "feller".
Noen spillere kan gutter er i par i en sirkel og heve hendene foldet over hodet, danner en "gate". Alle andre spillere, jenter inntil zavchyt rask musikk, holder hender, kjører i sirkler, som kjører under portene. Når musikken stopper, "portene er lukket," og fanget jentene står i deres kapkanchyk utvide den. Spillet varer så lenge fellene ikke får alle jentene. Vinnerne og fullstendig helbredet er de spillerne som felle vil være den største, og "kaniner" som klarte å unngå å falle i fellen. Alle andre spillere er "ny prosedyre" og danse hver dans rask
.

Fjerde konkurranse:


Legen inviterer for rutinemessig inspeksjon to spillere gammel og ung, inspiserer sine tenner og gir oppgaven: å spise epler som henger på en snor, ikke berøre det med hendene. Den som takler oppgaven raskere.

5 konkurranse:
Dr. forårsaker flere pasienter høre dem gjennom en spesiell tube.
Legen:
Hei, jeg er ikke noe du vil - du har hjertesykdom. Definitivt bør behandles. Og her er en narkotika. I denne sykdommen, anbefaler jeg å prøve intim sang

Høres langsom sang eller alle deltakerne pm med en gitar eller trekkspill utføre flere sanger kjente til alle noen, kan et skolefag.

6 Konkurranse:

Legen krever gjennomgang av flere pasienter, ber dem om å nevne én etter én, de vet narkotika eller at de kjenner et smil, omtenksom, morsom, flørtende, og så videre. D. Deretter diagnoser.

Legen:
Alt klart! Du har en klar hukommelsestap. Du trenger henne konstant trening.

Legen bruker spillet "Sjal sirkel": alle deltakerne er i en stor sirkel i sentrum - programleder. Selv om det høres fast track, spillere passere fra hånd til hånd i en sirkel skjerf. Musikken blir avbrutt, og den spilleren som bodde med lommetørkle i hånden, går til sentrum og tok ledelsen, og spillet blir gjentatt flere ganger av disse reglene. Han ber da at den langsomme banen og kunn slow dance.

7. konkurranse:

Det kan holde etter ytterligere raske sanger når alle spillerne er en vanlig sirkel. Legen har en annen offentlig, interessert i trivsel og humør, distribuerer vitaminer.

Legen:
Ja, jeg er ganske fornøyd med resultatene. Puls i de fleste normale, muntert smil, følelsen opphisset! Great! Og her er en annen test: prøv å samtidig trekke på gulvet med sin høyre fot og venstre hånd i luften ditt navn, etternavn og patronymikon. Prøv det! (Spillere prøver å utføre den mottatte oppgaven.) Alt klart! Ikke så bra som jeg trodde. Det bør være en helhetlig, langsiktig behandling, grundig og kontinuerlig opplæring. Her er min siste oppskrift. Jeg anbefaler å ta det regelmessig, 04:57 til ti ganger om dagen, så ofte som mulig. Jeg er sikker på at han vil sikkert hjelpe alle onder og sykdommer, inkludert invasjonen av kakerlakker og en toer på eksamen.

Legen mottar og distribuerer stor oppskrift hvor store bokstaver skrevet "God stemning".

Legen:
Kom igjen, pasienter sammen: du skrevet? (Children sammen lese oppskriften skrevet på og si mer enn én gang.)
Og sistnevnte prosedyre, jeg råde deg til å foreskrive og vedta i dag i hele natt - løping og maraton kurs, dans, og fra det øyeblikket til om morgenen!
I sangen fra «Carnival Night" Doctor sier farvel til nyutdannede og går og går i hallen disco kveld.  
Яндекс.Метрика