Extracurricular hendelse i klasse 3

 Scenario fritidsaktiviteter for klasse 3 "ball-Smeshariki"


 Oppgave
 1. For å forene de barn og lærere.
 2. Utvikle behendighet, oppmerksomhet, reaksjon hastighet, oppfinnsomhet, kreativitet for barn.
 Forberedelse: organisere en utstilling av ballonger (du kan be barna å bringe ballonger, men med den forutsetning at de er uvanlig).
 Utstyr : Baller og tau på antall deltakere; Chips-ball; 6 musharykov; tennisracketer; maling, pensler, lim; knapper; biter av materie; fargede bånd; farget papir og så videre. d.

 Selvfølgelig klassen timer


 Lærer. "Når Jane, Michael og tvillingene gikk til Mary Poppins shopping. Strenge sykepleier allerede syntes å ha brukt penger på noe tull som mat til lunsj, og ganske desperate gutta - vel, sikkert i denne dag skje noe bra? Plutselig ved inngangen til parken møtte de min bestemor, som selger ballonger. Verden bare endret. Bestemor bedt om å velge ballene nøye. Guttene prøvde veldig hardt, og de gjorde, de fikk ballene med sine egne navn og deretter skjøt de opp i himmelen! »
 Forfatter historier om Mary Poppins Pamela Travers nøyaktig overført til forholdet mellom gutter ballonger. Balls - det er alltid en fortelling feriefølelsen verk. Når du ser på ballen flyr inn i himmelen, jeg ønsker å fly den. Når i 1980, ved utgangen av OL i Moskva OL bjørn fløy på en haug med ballonger foran alle de menneskene som fylte den enorme stadion var tårer.
 Lyse og muntre ballonger kan ikke være dårlig. De alltid godt med gode mennesker. I en fransk eventyr rød ballong gjort venner med en gutt Pascal. En dårlig de ikke kommer til hånd, eller enda verre du husker historien om de selger ballonger i sør Oleshi fortelling "Tre Fat Men"? Grådig selger plopped inn i en stor kake og kunne vært spist.
 Gutter, kan ballen være en god venn - du kan leke med den. I dag har jeg forberedt for deg interessante konkurranser, som vil være hovedpersonen i en ballong. For å starte spillet, må vi delt inn i tre lag. (Klassen er delt inn i lag.)
 I dag, mange varianter av ballonger. Bare ett selskap som selger baller av over 500 titler. De kan være små til å bli oppblåst og barn. Flott til fantastisk - og plutselig ta? Det kan være en farge og mønster. Eller en morsom skjorte. Faktisk kan de selv ikke være kuler, og ser ut som en lang pølse, som du kan vri "ball" zvirynku. De selv kan ikke være laget av gummi, og andre fremmede, strålende og mystisk materiale.
 De kan se ut som et hjerte, bjørn, and, lollipop, Santa Claus. Fortsatt vi kaller dem ballonger. Kanskje vi misunner dem litt. Fordi de kan fly.
 (Studentene ble uvanlige baller, de har gjort.)
 Vi starter spillet vårt program. Så, den første konkurransen.
 "Hvem blåses raskere ball"
 Klassen er delt inn i lag. Hvert teammedlem gi ball og tau. Det bør være så snart som mulig for å blåse opp ballongen og binde tauet. Vinneren er det laget som først hevet oppblåst ballong over hodet. Vinnerlaget får en token.
 Lærer. Godt gjort! Du hadde nok erfaring med oppgaven. Husk at seieren av laget ditt avhenger ikke bare av hvor fort du utføre oppgaven, men også på hvordan du er i stand til å være venner og hjelpe hverandre. Nå er den andre konkurransen.
 "Ball mellom beina"
 Deltakere, holder ballen mellom beina, kommer til et bestemt sted, og har returnert tilbake med ballonger i hendene. Vinneren er det laget som hevet ballonger over hodet først.
 Lærer. La oss ta en pause. Intrikate leketøy selgere komme opp med et nytt leketøy ballonger og mel. Gjort det enkelt: en ball forsiktig helte mel for å få en tett pose. På sine runde øyne limt på papir nær kapasitets "haircut" av fargede tråder. Nå kan du forme denne vesken morsomme ansikter, blir ballen form som leire. Den mest vellykkede av de navnene for leker - musharyk (mel + ball). Men denne ballen aldri fly.
 Oppmerksomhet kreativ konkurranse! Hvert lag jeg gi 2 musharyka, må du forme dem noe interessant. (Lag utføre oppgaven.)
 Vi fortsetter spillet vårt program.
 "Hold ballen hodet"
 Hvert lag er delt inn i par. Par tar en ballong og holde hodet, kjører utnevnt sted. Vinneren er det laget som utførte den første oppgaven og oppvokst ballen over hodet.
 "snipers"
 Lag invitert til å kaste ballen ut av svingene. Vinneren er teamet perebrosyvshaya flere baller.
 "Hold ballen i luften"
 Lagene er i nærheten av hverandre og blåser på ballen. Vinneren er det laget uderzhavshaya lengste ballen i luften.
 "Hvem sin ball raskere sprekke"
 Årsak én person fra hvert lag. De trenger å sprekke ballongen. Deretter følgende spillere løpe ut av laget og gjøre det samme. Vinneren er det laget som vil sprekke ballene dine først.
 Lærer. Vel, og hvem som skal rydde opp i søppel? Siste konkurranse.
 Du må samle haler av baller. Vinn et team som samlet mer enn alle de haler.
 (Wrap-up spill.)
 Det er viktig at ballongene kunne fly. Tross alt, til å heve hodet ser etter et helikopter ball, vi endelig rive øynene av datamaskiner og TV og se på himmelen.

 Tilleggsmateriale


 De første ballonger laget selv aztekerne - indiske nasjonen i Mexico - fra tarmen og mager av dyr. De tørket dem på noen måte dekorert, ikke oppblåst og brukt til underholdning og til å ofre. I middelalderens Europa med lignende baller fra innvoller av dyr som reiser reiser skuespillere og trubadurer. Den første ballong gummi gjort berømt engelsk vitenskapsmann Michael Faraday i 1824. Ballen han trengte for eksperimenter med hydrogen. Ballene hans Faraday laget av to ark av gummi: han satte dem på toppen av hverandre og spresuvav kanter. I midten helte han mel - for å holde sammen bare kantfører.
 Som leketøy baller var for et år siden. Grunnlegger Thomas Hancock gummiindustrien sluppet et sett med "DIY", som består av en flaske med flytende gummi og sprøyte.
 Den moderne utseende av en ballong kjøpt i 1847. Norsk oppfant den.
 "Fiske med ballonger"
 Dette er et spill av volleyball, men i stedet bruker en ballong ball.
 Trekk tau om 30 cm høyere enn den gjennomsnittlige veksten for barn. Deltakerne er delt inn i to lag, og er motsatt hverandre på hver side av tauet. Begynner spillet "ball" chipped provisorisk nett. Dermed kan det reflektere bare håndflaten og bare én gang. Når ballen berører motstanderens side av gulvet, blir det andre laget et poeng. Dette laget fortsetter å spille. Vinneren er det laget som scoret de første 21 poeng.
 "Prøv punkteringer! "-1
 Ball bundet i beina på spillerne. Spillerens oppgave - å pierce noen måte fremmed for ballen og beskytte din. I dette spillet er det tilrådelig å spille uten sko.
 "Prøv punkteringer! "- 2
 Dette spillet gjøres best ute i varmt vær. Få mer holdbare ballonger, helle vann i dem, binde et tau til et tre og henge eller tverrliggeren. Spilleren blindfold gjentatte ganger tilbake, og deretter gi pinnen. Dette må han holde seg til å sparke ballen med vann.
 "Racing med baller"
 Denne form for relé ballonger. Hver spiller mottar en luftballong, og barna begynner kommando. Hver prøver å komme først til mål. Det finnes mange varianter av dette spillet - du kan skyve ballen hodet, blåse på det uten å berøre hender, eller selv om. gå krypende til mållinjen, skyve ballen med nesen.
 "Pass the ball"
 Dette spillet gjøres best utendørs i varmt vær. Barna er delt inn i to lag står i to rekker mot hverandre, slik at deltakerne ikke kunne røre hverandre en hånd.
 Pre-behovet for å forberede nok baller fylt med vann. En spiller som er først i hver rad, tar ballen og kaster den neste, og så videre til ball når slutten av raden. Bullet med eller pauser eller kommer uskadd. Vinneren er det laget som har manifestert flest overlevende etter et visst antall baller turer.
 "Fotball"
 Barn leker innendørs fotball barbent eller Czekh. I stedet for en fotball tatt en ballong. Tid 5-7 minutter. Alle reglene er de samme som i fotball.
 "Kjører fra trap"
 Involverer to lag. På høyre og venstre ben knytte hver ballonger. Dette vil feller.
 For gruppemedlemmer lede team kjøre et løp før stedet. Hver påfølgende gruppemedlem begynner å gå når hans partner nådde svingen. For hvert sprekke ballong laget får en straff punkt.
 "Relay med baller"
 Stadier stafett:
 • Første etappe - å bære ballen på hodet. Hvis du faller, stoppe, plukke opp og fortsette å bevege seg igjen.
 • Den andre fasen - kjøre eller gå et skritt, og drive ballen i luften.
 • Den tredje fasen - å bringe to baller, trykke dem sammen mellom håndflatene.
 • Den fjerde etappen - å kjøre ballen på gulvet, bøye rundt hindringer plassert slange.
 • Den femte etappe - raskt fullføre løpet med en ball bundet til en tråd meter ankelen.
 • Den sjette etappe - for å bringe ballen på racquet tennis.
 • Den syvende etappe - å gripe ballen mellom knærne og hoppe på ham som en kenguru.
 "fargede ballonger"
 Deal deltakerne en luft ball, maling, pensler, lim, knapper, biter av materie, fargede bånd, farget papir og så videre D. Oppgaven -. Å dekorere ballongen.

 Informasjon om baller


 Lærer. Menneskeheten spille ball i uminnelige tider. Ball i leketøy sektor barna det når de fortsatt ikke hadde gått. Friedrich Froebel, den berømte tyske lærer av XIX århundre, skrev: "The ball, uten tvil, er den første og viktigste leketøy." Ballen har en historie. Dette udødelig brød prykotyvsya til oss fra uminnelige tider.
 Ball - en av de eldste og mest populære lekene i alle land og folk. I antikken, ballen er ikke bare elsket, men respektert. I antikkens Hellas ble det ansett som den mest perfekte motivet, som hadde form av solen, og derfor (som grekerne trodde) hadde sin magiske kraft. Ballene er sydd skinn og stappet noe elastisk materiale som mose og fjær. Senere gjettet lær ball blåse luft. Denne ballen kalt "Follis." Liten follysы brukes til håndholdte spill, og store baller spilte fotball type spill.
 Gamle morsomme ballspill var ikke lett, de er ofte forbundet med religiøse ritualer. I egyptisk fotball hver av de to lagene spilte på siden av sine guder. Og fikk seier, ikke for sin egen ære, og i navnet til gudene. Ballen de var laget av tre, og kjørt den inn i mål buet pinner. Var i Egypt og lær baller og bark. En ball av skjør sandstein bare kunne kaste forsiktig til hverandre - fra å treffe bakken han kunne bryte.
 Romerne lær ball fylt korn frukt fiken. Var de og glasskuler for single.
 I indiansk ball var ikke et leketøy, men et hellig objekt som representerer solen, månen og jorden.
 I Inuit ball spillet var også seremonielle handlinger som fant sted under feiringen som markerer seieren over skadelig mytisk skapning kalt Sedna.
 I forskjellige land, for produksjon av baller brukt ulike materialer: laget av dyreskinn, vevd stokk, vridd med filler, skåret fra trevirke. Rubber Ball "galopperende" til Europa fra Mellom-Amerika. Lokale indianere gjorde det med harpiks, som ble hentet fra barken på kutt og kalte "Couch" (fra ordene "Kaa" - tre og "på-chu" - plakater). Vi har denne harpiks kjent som "gummi". Gummiball fanget øyet av den reisende Christopher Columbus. Den berømte oppdagelsesreisende var overrasket over å se så stor og tung ball hopper så høyt når den treffer bakken. Sjømennene fra Columbus brakte ballen til Spania og elastiske baller raskt rozkotylysya hele den siviliserte verden.
 Forresten, spillet av American Indian gummiball var faktisk et ritual. Og langt fra uskyldig. Spillet endte med offer og ofret kaptein taper.
 Inntil nå, i noen land, sammen med moderne gummi, lær, oppblåsbare baller bevarte baller laget "en gammel oppskrift." I Japan, for eksempel, en favoritt leketøy - ". Temari" en liten fargerik ball Barn spiller dem med utbruddet av
 våren, innbydende de første soldager - minnet om det som en gang var et symbol på solen ball. Ball "Temari" skåret fra tre og opletets farget silke, danner vakre mønstre.
 I i utgravninger i nærheten Novgorod funnet baller i forskjellige størrelser, laget av lær. Disse barna lekte i XIII århundre. Jabberwocky XIX århundre spilte baller av lys eller tunge baller bark, vridd tett med filler. Bevart selv om ett av spillene, satt i en rekke av egg og slo sin besittelse. I forstads Hotkovskom kloster sydd baller med myke puter og sette steiner inne, innpakket i never - ut samtidig ball og rangle. Forresten, er ordet "ball" stammer fra ordene "myk, kjøtt, kjøtt." At ball - en myk ball. I midten av XX århundre i Pskov jenter var en favoritt rim:
 Pushcha myakchyk sporet,
 La myakchyk ruller
 Moderne baller varierer i størrelse og formål. Ulike ballene som brukes for volleyball, basketball, fotball, tennis, vannpolo, rugby og andre spill. Hver av dem har sin egen historie.
 Navnet "basketball" er avledet fra det engelske ordene "Basket" - shopping og "ball" - ballen. Dette spillet kom opp med en idrett instruktør ved et amerikansk universitet D. Naismith i 1891. På sine ordrer fra taket av gymsalen spikret en stor kurv med frukt og hun kastet ballen. Når spillerne lei hver gang å klatre bak ballen, noen hadde ideen en banker på bunnen av kurven. Opprinnelig basketball brukt skinn baller, og deretter byttet til gummi.
 Vaterpolisty kjent for å leke i vannet, slik at de utflytende med fett lær ball som han gjorde ikke rozbuhala. Men til slutt bestemte seg for å også spille med gummikuler.
 Men spillerne nektet å gummikuler, de er glatte og kjøre en ball sparker hardt. I fotball er alt perfekt tenkt ut, ned til størrelsen og vekten av ballen. Det bør ikke være noe tyngre enn 543 og ikke lett 396 meter og omkrets har ikke mer enn 71 og ikke mindre enn 68 cm - Ball badminton vanligvis laget av epler. Dermed firmaet var umoden eple fast i hans gåsefjær og kastet hverandre improviserte racketer. Det var i Japan, og derfra spillet kom til India og fra India førte det til Europa, en engelsk hertug, som slottet lå nær byen kickboxing. Desember og navngitt, Dr. eple da, selvfølgelig, erstattet av kork ball.
 Materialer som brukes til forskjellige mål. Men formen har alltid vært den samme - runde. Med kun ett unntak: rugby ball oval form (som cantaloupe). Men ikke fordi spillet er nødvendig. Det bare skjedde.
 I en liten engelske byen Rugby elsket å spille ball. Men fille ball var veldig ustabil. Deretter innmat kjøpmann William Gilbert tok obshyv hud og gris blære. Ballen gikk lett og slitesterk. Det var i det nittende århundre, men likevel tradisjonelle rugby baller gjøre avlange.
 Ikke overraskende, ballspill for titalls århundrer akkumulert mye. Mange har blitt så populært at uten dem vi ikke kan forestille seg en moderne sport.
 Vi kan ikke se bort fra det enkle hverdags moro, i stand til å bringe glede og nytte barn. I mange spill å velge moderator. Vanligvis mange gutter liker å kjøre, så valget av kjøring bruker rim. De er det mange.
 Tellere
 Lærer. Tellere er innholdet, og det er like helt latterlig. Boken V. Ilf og Petrov "Gullkalven" er gitt slike rim: "Ene, bэne tjener, kvynter, fynter frosk." Nøyaktig de samme gutta roper over hele landet og i noen få tiår.
 Noen forskere mener at tellerne forbundet med svært gamle skikker og tro. I alle nasjoner på et tidlig stadium i utviklingen, er det mange forskjellige forbud, kunne ikke snakke direkte om visse handlinger, skjuler navn og mer. Hunter kunne ikke ringe dyrene som de jaktet (bjørn og nå stylet Michael Yvanыchem, Potapыchem, Toptыhynыm, host). Det var umulig å tro, og de fikk spillet.
 Det var betinget, skrånende jegere, hemmelig system konto. Det som gjenstår knapt fjerne restene av hemmelige språk. Men det kan tenkes at noen rhymes holde minnet om den tiden.
 Det er tellere, noe som skyldes ham, mye som vanlige tall tittelen: "Er det, dvazy, TRIZ, kramper, femte, lyata, jakker, kutt, eik korset." I Russland midlene var stadig å hakk for ikke å tape, etter hvert tiende på en stokk eller pinne skåret tvers rubler. I dag, i stedet for å "huske" er ofte si "funnene er negativ på nesa! "Derfor, i vår tiende ord rhymes - korset. Og noen ganger - pest eller annet egnet klingende ord. Kanskje for upassende, over tid ting endres!
 
 
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 
 
 * * *
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Яндекс.Метрика