Extracurricular hendelse på påsken, 9-10 klasse

 Sammendrag av fritidsaktiviteter i påsken for 9-10 klasse


 Informasjon og pedagogisk klassen timer viet til påske skikker og tradisjoner


 Formen på denne oral magasinet. Barn med materialer scenario, utarbeide en informasjonspakke log lærer forenkler diskusjoner på forumet. Denne informasjonen og notater, og for å sørge for at forfatteren ikke fokuserer på det religiøse og historiske - kulturelle aspektet av ferien.
 Mål : Utvide ideen om barn ortodokse tradisjon; generere en positiv holdning til kristne moralske verdier, respekt for de åndelige tradisjoner av folket; oppmuntre barn til å utforske den åndelige opplevelsen av folket, ta med respekt for sin kulturelle arv.
 Forberedelse:
 - Velg redaksjonsrådet, distribuere materiale mellom de ledende (12 elever);
 - Be enkelte barn gjør påskeegg, påskeegg, krapanky;
 - Be flere barn lage en "hage".
 Utseende:
 - Alive og papirblomster, påskekort, fargede egg, fotografi ortodokse kirker;
 - Skriv på tavlen navnet på tidsskriftet og muntlige Innhold (omskrive plan klasserommet timer).

 Planlegg fritidsaktiviteter


 I. Innledende bemerkninger -
 II. Muntlige magasinet "Origins".
 1. påske - den viktigste kristne ferie (Information Block).
 2. Påske skikker og tradisjoner (Notes on anledning).
 3. egg Faberge (Essay).
 4. The Miracle of the Holy Brann (Rapportering fra Jerusalem).
 5. Trenger vi ortodokse mirakler? [Forum).
 III. Avsluttende merknader.

 Kursfritidsaktiviteter


 I. Innledende bemerkninger


 Klasselærer. Folkens, nærmer den største ferie av de kristne - påske. Ordet "påske" kommer til oss fra gresk og betyr "deprivasjon". For moderne ortodokse russiske påskeferie er å bli kvitt år med vantro, ateisme, grusomhet, tilbake til røttene av den ortodokse tro, gjenfødelse til et nytt liv. Flere generasjoner av våre medborgere ble revet fra sine røtter, fra opprinnelsen til deres kultur. Tilbake til våre røtter - er den viktigste forutsetning oppblomstring. I dag vil du møte med den neste utgivelsen av vår oral magasinet "Origins". Overføre til sjefredaktør for magasinet (navn).

 II. Muntlige magasinet "Origins"


 Sjefredaktør. Vi presenterer en festlig utgave av vårt magasin. Den er dedikert til påske - Kristi oppstandelse. Møt innhold problemet. Du forventer disse materialene (lese poeng i planen).
 Åpne den første siden av bladet. "Påske - General Christian ferie" - informasjon (navn, etternavn).
 Påske - den viktigste kristne ferie
 1. Lead anledning lys av Kristi oppstandelse, påske - den viktigste begivenhet for kristne og mest kristen ferie. På dagen for påske nevnte oppstandelsen fra de døde, vår Herre Jesus Kristus på den tredje dagen etter hans korsfestelse. Jeg husker at ordet "påske" betyr "deprivasjon". Lidelsene til Kristus, hans martyrdom reddet alle mennesker fra syndens makt, åndelig død, noe som gir håp for frelse, soning for synder, evig liv. Kristi oppstandelse - er grunnlaget og kronen av den kristne tro er den første og største sannhet at apostlene begynte å forkynne. Oppstandelse forbundet med å redde mennesker. Sparer mannen på grunn av hans omvendelse og fornyelse.
 2. Bly påsken kommer etter fastetiden, som varer 48 dager. Fastetiden - en tid for bønn og omvendelse, at den som skal be Herren om tilgivelse for sine synder. Lent minner troende av den førti dagers faste i ørkenen Frelser. Under fasten er en åndelig og kroppslig forberedelse til den store oppstandelsen. Kroppslig trening er at troende nekter beskjeden mat - ikke spise kjøtt, smør, egg, melk. Åndelig forberedelse - en avvisning av underholdning, forbedret bønner, deltar gudstjenester, bekjennelse, omvendelse. Under fasten troende prøver å bevege seg bort fra all synd. Forrige uke fasten kalles Holy Week. Denne uken (eller rettere sagt i dag) er viet til minner fra lidelse og død på korset og begravelsen av Jesus Kristus. Hele denne uken, bør kristne utføres i streng faste og bønn. Denne perioden av sørgeklær og så kirken er svart.
 3. Lead storhet vospomynaemыh arrangementer alle dager av Holy Week er store.
 Stor mandag, tirsdag og onsdag - det er minner fra nylige samtaler Jesus Kristus med folk og studenter. På Holy onsdag nevnt forræderi mot Jesus Kristus Judas Iskariot - sjoner. Skjærtorsdag kveld lese tolv deler av lidelsene i evangeliet om Jesus Kristus. Langfredag ​​- et minne om Descent fra Kristi kors kropp og begrave ham. I løpet av kvelden av alteret er laget liksvøpet - den hellige bildet av Frelseren, liggende i graven, og er avhengig av midt i kirken. På påskeaften i morgen, i begravelsen ringing av bjeller og sang bønner på obnosytsya liksvøpet rundt tempelet. Det er minnet om nedstigningen av Jesus inn i helvete og hans seier over helvete og død.
 Lead 4. Lenge før midnatt troende i lyse kapper, flokk til tempelet for å delta på gudstjeneste. Mens servering prester gjentatte ganger uttale ordene "Kristus er oppstanden", hvor alle de troende sier: «Han er oppstått indeed". Bjeller alle klokkene, brennende stearinlys, ord ortodokse bønner. Etter å ha tjeneste prester vie påske kaker og egg til påskemåltid troende. All Bright påskeuken - det heter Bright - ring alle klokkene. På den første tirsdagen etter Bright Week hellig kirke ærer minnet om de døde. Ifølge gamle skikk på denne dagen for å besøke gravene til sine kjære, slektninger, husker dem, be for dem, og levere dem til gleden ved oppstandelsen. Derfor denne dagen nazyvetsya Radonytsey. Påsken feires 40 dager før festen for Ascension. I disse dager kirken er ikke tillatt å knele, gjøre prostrations. Alt dette - av den åndelige tradisjon som holdt våre folk tusen år. Denne tradisjonen - grunnlaget for åndelig kultur av det russiske folket. 
 Påske skikker og tradisjoner
 Sjefredaktør. Easter egg, kaker, brød til påskemåltid - emner slike notater (fornavn, etternavn).
 5. Lead egg som et symbol på fruktbarhet, evig liv, og til og med begynnelsen av universet som et symbol funnet i forskjellige nasjoner. Legenden forteller at de første farget rødt egg hevet romerske keiser Tiberius Maria Magdalena, med ordene: "Kristus er oppstanden". Siden da, fargede egg, malt i tempelet - konstant symbol på påsken: de dekorere påskebord, de gir hverandre, utveksle gledelig budskap. Eggene er malt i en farge, kalt farget; hvis de generelle bakgrunnsfarge utpekte flekker, striper, prikker med forskjellig farge - det er krapanka. Det var egg - egg, malt for hånd tomten eller ornamenter. Easter egg kan males i kjøttkraft løk skrelle eller infusjoner av urter. Du kan bryte dem med fargerike tråder (helst silke) og kokk. (Viser eksempler på påskeegg, påskeegg, krapanok.)
 Føre 6. En annen tradisjon i påsken - påske. Påske - et minne om brød som Kristus delt med sine disipler. Bruk vigslede kaker i Bright - et tegn på frydefull enhet av alle kristne. Påske velsignet i kirker på dagen av ferien bønner. Retur hjem etter en festlig service, støttet av troende belter og belter, avslutter en lang periode.
 Ledende 7. De som kommer til templet på lørdag Bright Week, distribuere biter av spesielle brød - Artos. Artos - er felles for alle medlemmer av Kirken vigslet brød. Artos helliget spesiell bønn. Gjennom Bright Week, er han i templet i vanlig visning, sammen med ikonet av oppstandelsen. I alle dager Bright Week Artos er høytidelig prosesjon rundt tempelet. Artos aksjer mottatt i templet, ærbødig bevart troende som en åndelig kurere sykdommer og plager. Artos brukes i spesielle tilfeller, for eksempel i sykdommen, og alltid med ordene "Kristus er oppstanden! »
 8. Bly i Russland tradisjonelt forberedt for påsken med Clear torsdag forrige uke fasting. På denne dagen, vasket huset, farget og malte egg kokt kake, bakt kaker. I tillegg, selv bakt bun deig som dyr, zaychat, Lark, kraner, honningkaker, også i form av dyr og fugler som er dekket med sukker glasur farge. Påskebord var raus: bakt gris eller skinke, roastbiff servert. I tillegg bordet utstilt snacks, grønnsaker, kylling og fisk, alle typer gelé og holodtsы, steke sopp, bokhvete grøt med lam, svin, and eller gås med honning. I velstående familier ble servert til bordet over 40 retter på antall dager av fasten.
 9. Lead Feast avvike foruten mange deilig og vakker design. Det betalt spesiell oppmerksomhet. Spre seremoniell klut, sette blomstret grønne kvister, som er festet blomster eller vaser med buketter av våren primroses. Papir Blomster og dekorert måltid på bordet. A malte egg lagt på en plate, dekket med halm eller blader spiret grønn salat. For malte påskeegg i huset selv hatt en spesiell keramikk, for eksempel retter som kylling og hane. Å dekorere huset på forhånd å fremstille såkalte "hage", som er anordnet i en flat boks. I denne mini-barnehage pre-spirer grønne havre eller hvete. Spiret greener var et symbol på våren natur oppvåkning. Se hvem som har gjort vår barnehage klasse håndverkere (vis hage, håndlaget niende).
 Faberge påskeegg
 Sjefredaktør. På dagen for påsken besluttet å gi påske, påskeegg. Men noen testikkel råd til bare milliardærer. På dyreste påskeegg i verden sier (navn).
 Led 10. Den berømte russiske gullsmed Carl Fabergé bestilt av den keiserlige familien produsert 54 påskeegg suvenirer. Disse suvenirer Emperors Alexander III og Nicholas II ga til sine kjære. Disse gavene måtte oppfylle tre betingelser: ovale form, "overraskelse" og ingen gjentakelser. "Surprise" var forbundet med noen hendelse i livet til kongefamilien - fødselen jubileum, alder, kroning. Disse var miniatyr malerier, små modell palasser, monumenter, båter, tog, figurer av fugler, buketter av blomster. Den mest kjente "overraskelse" - en Coronation trener - en miniatyr modell av vognen laget av gull og emalje - en kopi av vognen, som kjørte kroningen av Nicholas II og hans kone i 1896. Gardiner gravert direkte på okontsah av bergkrystall. Dørhåndtak, mindre enn et riskorn, rygg, åpner og lukker døren på låsen. Saken hviler på vognen stroppen som amortize som ekte skinn, og dermed gynge karosseri og chassis ved kjøring mannskap. Disse suvenirer - et mirakel av smykker. 10 påskeegg lagret i Armory Moskva Kreml, resten etter revolusjonen endte opp i private samlinger i Vesten. En av de påskeegg ble nylig solgt på auksjon for $ 18 millioner. 
 Miraklet Den hellige Brann
 Sjefredaktør. Nå er vi spole frem til Jerusalem for å se et mirakel. Om det - i en rapport (navn).
 Led 11. Jerusalem. Church of the Resurrection. Holy lørdag før påske. Tusenvis av mennesker av forskjellige nasjonaliteter samlet seg i kirken. Alle spent å se patriarken av Jerusalem, som kommer til hulen Den hellige gravs kirke. Patriark tar av seg kappen, han nøye søkte politiet at han ikke gjorde noe, hva kan tenne bål. Igjen i en lys tunika patriarken er inne. Der kneler før den hellige grav, ber patriark Gud at Den hellige Brann. Lenge pågående bønn og noen ganger plutselig marmor plate graven slik den vises i form av brennende dugg blå baller. Patriark bomullspinne berører dem, og det lyser opp. Denne kule lampen lyser brannen og stearinlys, som deretter gjør templet og passerer armensk patriark, da - folk. I dette øyeblikket hundrevis av blålige lys lyse opp i luften under kuppelen av tempelet. Og her er rundt hav av lys. Folk gråte, gråte, le. Hver i hånden tente en haug med stearinlys 33 - antall år med Jesus Kristus. Folk vaske ansiktet i denne flammen, hold dem ved deres skjegg og hår. Og denne flammen ikke brenner. Denne bemerkelsesverdige fenomen Holy Brann er en kirke oppstandelse i Jerusalem nesten 2000 år. Bare bønner på den ortodokse patriarken. Historien forteller oss at nok en gang den armenske fellesskap av kristne bestukket tyrkiske myndigheter, og at de, ikke den ortodokse patriarken, på Holy lørdag tyrkiske myndigheter tillot hulen Den hellige gravs kirke. Lang og hell ba armenske prester og ortodokse patriarken av Jerusalem, sammen med flokken sin gråt på gaten ved låst dør av tempelet. Og nå plutselig som lyn slo marmorsøyler ved inngangen til kirken, og med det kom en ildstøtte som tente et lys i den ortodokse. Siden bare de ortodokse patriarker ta godt lys på hellige gravs. 
 Trenger vi ortodokse mirakler?
 Sjefredaktør. Så det er på tide å åpne vårt forum for alle som ønsker å snakke om temaet vårt magasin. Gjennomfører Forum klasserommet lærer [navn, mellomnavn).
 Klasselærer. Snakker av påsken, neskolyu vi en gang nevnt ordet "mirakel". Hvilke andre påske mirakel du vet?
 Prøvesvar barn:
 - Innviet i kirken påskeegg kan beskytte huset mot brann. For å gjøre dette, beholder de ikonet.
 - Easter Egg hjalp finne tapte storfe.
 - Holy Brann er i stand til å helbrede psykisk og fysisk sykdom.
 - Artos - en sunn mat som er lagret i et år, ikke er bortskjemt. Han kan helbrede sykdom og hjelpe de som trenger det.
 - Selve utseendet på Holy Fire - et ekte mirakel. Mens ingen kunne gjenta det.
 - Gjorde oppstandelsen og Kristi himmelfart er ikke et mirakel? Tross alt, Jesus var en virkelig historisk person.
 Klasselærer. Hva tror du grunnen i dag, glanstid vitenskap, så mange mennesker i dette landet venter på et mirakel, tror på mirakler?
 Prøvesvar barn:
 - Mangel på utdanning.
 - Våre folk har alltid levd svært dårlig, dårlig, løy han til myndighetene, sier tjenestemenn. Alt håp var bare på mirakler.
 - Våre folk er late, fikk han vant til ham alle konger og høvdinger besluttet så vant til å håpe på mirakler.
 - Nei, bare våre folk er veldig naiv, godtroende, ønsker å tro på eventyr, fantastisk historie.
 - I historien til Russland var svært vanskelige tider, og alltid for bønnene til folk mirakel skjedde, og Russland rose, gjenopplivet.
 Klasselærer. Etter revolusjonen ble vårt folk avskåret fra sin tro. Ødelagte templer, helligdommer fornærmet, og folk ser på det likegyldig. Og plutselig en slik interesse i det siste, å tro sine fedre. Tror du dette er bra eller dårlig?
 Prøvesvar barn:
 - Selvfølgelig, gode folk blir mer bevisst ikke krenke kristne lover.
 - Det er ikke veldig bra fordi ortodoksien undertrykke folk lederskap krever streng underordning kirkerett.
 - Ikke så veldig godt, fordi vår religion lærer folk å leve i fattigdom, ikke å søke rikdom.
 - Religion lærer oss å følge lovene, betale skatt, engasjere seg i veldedighet. Hvis det vil gjøre, vil samfunnet leve mye.
 -.. Bad, v To The person justerer religion til lidelse, smerte, og alle ønsker å leve en morsom og bekymringsløs.
 - Religion lærer vurdere sine handlinger for å håndtere synd. Gjenopplivingen av vår tro vil føre til hva livet vil bli tryggere, og folk vil være snillere mot hverandre.
 Klasselærer. Ifølge folketellingen, i 80% av innbyggerne anser seg selv ortodokse. Hvordan vet du hva det betyr - å være ortodokse?
 Prøvesvar barn:
 - Så, bære korset, bli døpt, for å feire hellig ortodokse.
 - Det betyr at du må leve etter reglene: lese morgen- og aftenbønn, gå til skriftemål og nattverd hver dag strengt dømme deres handlinger, omvende seg fra sine synder.
 - Du må bare Gud i mitt hjerte, og på å gå i kirken i moderne mennesker mangler tid eller krefter.
 - Du må ha en historie, vet rolle i historien om ortodoksien, må du vite de grunnleggende reglene for oppførsel ortodokse person skal være kultivert.
 - Må være i stand til å oppføre seg i huset, å kjenne de hellige å vite evangeliet, for å gå til søndagsskolen.
 Klasselærer. Visste du feire påsken Vigil liturgi for? Hvilket inntrykk du lar denne hendelsen? (Svar barn).
 Mirakler har alltid tiltrukket seg mennesker, selv i de mest desperate situasjoner, vi håper fortsatt på et mirakel. Gjenopplivingen av den ortodokse tradisjonen etter nesten alder vantro og ateisme - er også et mirakel. La ikke alle som kaller seg ortodokse, forstår slutten, betyr det å være ortodokse. Det viktigste er at de er klar over deres engasjement i det siste, til sine røtter. Så, for å gjenopplive avbrutt generasjoner. Vi vil lukke diskusjon og lukke vårt forum. Takk til alle som delte hans mening.
 Sjefredaktør. Lukket siste side i bladet. Takk.

 III.


   
Яндекс.Метрика