Quiz for grunnskolen "Hva? Hvor? Når? »

 Intellektuell quiz for grunnskolen


 Spørsmålet vi tilbyr veldig mye. Læreren selv kan velge, basert på alder og interesser studenter.

 Quiz for grunnskolen med svar


 1. Det er ganske sjelden når alle planetene i solsystemet er stilt opp i en linje og skape økende tidevannskreftene på jorda? (Parade av planeter)
 2. skrånende strukturer, slik som det skjeve tårn i Pisa i Italia, verdens ganske mye. Det er i. Name it. (St. Basil-katedralen på Den røde plass i Moskva slingret til fem meter, men er ganske godt og sikkert)
 3. imot gjester med brød og salt, har våre forfedre investert i helsekost konsept. Og det betydde salt? (Wealth)
 4. alkymistene verdensbilde basert på troen på at metaller - animere saken. De angivelig "vokse" og "modne" i det indre av jorden, derav deres interconversion. Ifølge gamle alkymistene, jern eller andre metall - er umoden tilstand, men gullet - en moden tilstand av metallet. Så de var på utkikk etter et verktøy som vil tillate dem å akselerere dette "vokser opp" metaller, dvs. slå dem til gull. Som de kalte hjelpemiddel til "Modning" metaller? (De kalte ham "vises stein")
 5. I hvilket europeisk land bevart skikken dans barbent på glør under kristne høytidene? (. I Bulgaria ferie dedikert til Konstantin og Helena -. Beskyttere helse og fruktbarhet og gjøre det bare kvinner)
 6. Hippokrates i sin bok "Hygiene" skrev at en person er født frisk og kan leve for 120-150 år hvis det er å spise som en fugl; alle sykdommer kommer til ham gjennom munnen med mat. Hvordan en fugl spiser? Hva er to regler. (Ikke overspise eller spise alt på en gang. En fugl magen vil spise først, deretter mais nebb podovbe)
 7. Grunnlag for tibetansk medisin - en urtemedisin, det vil si bruk av urter. I tillegg er Tibetansk medisin kjent for evnen til å diagnostisere. Hva gjør tibetanske leger å etablere en nøyaktig diagnose? .. (Diagnosen er i hovedsak bestemt av pasientens puls Fremtidige leger må lære denne metoden Puls av pasienten i å utforske menneskelige håndleddet seks fingre, gir hver finger informasjon om hvilke - ett legeme - lunger, lever, nyrer og etc)
 8. Hva gjør uka, iris og Mendelejev periodiske system DI? (Tallet sju I tiden av sju dager., Syv runder i iris i øyet, sju perioder i det periodiske system)
 9. Hvert år verdens voksende fjell av søppel. Det viser seg at med antall avfall per innbygger er et land posten. Hvilket land i verden leder i denne forbindelse? (US. De industriavfall per innbygger er to ganger høyere enn i andre industrialiserte land)
 10. Den unge teknikeren Sergei Volkov, spille, bygget et tårn av tre hjulene for garn, og at det ikke er ødelagt, fast inne i tauet og dro den stramt. Guttens sertifikat utstedt av oppfinnelsen av denne design. Hvem er den mest kjente bygningen, tegnet av Sergei foreslåtte prinsippet. (Ostankinotårnet i Moskva)
 11. Det er kjent at i Østen aktivt brukt til medisinske formål mirakel ginseng roten. I Vesten er det også ikke mindre effektiv sentralstimulerende, men mindre kjent enn ginseng. Hva er den rette? (Dette er roten av Mandrake)
 12. vanligvis monumenter reist for formålet å bevare glansen av en person eller historiske hendelsen. I begynte det tjuende århundre å bygge monumenter og dyr - de har fortjeneste før menneskeheten, og indre organer. Hva? (I spanske byen Ba - Lon var et monument over den menneskelige leveren Borgermesteren i byen Kvyntanyla Chaim, som også er en lokal lege forklarte at bare måtte betale hyllest til denne kroppen som stadig plaget av fet mat og alkohol Hvis.. Til tross for granitt leveren, folk vil innse at deres egen bør vernes, er det ordføreren og legen vil være fornøyd)
 13. Filosofi anerkjent tre evige problemene er under konstant studie. Navngi dem. (Hvem er vi? Hvordan komme? Hvor å gå?)
 14. Historien om vitenskap og teknologi kjent noen ideer som dukket opp i antikken, fortsatt være gyldig, som ikke er løst så langt. I nesten alle felt av vitenskap er slike ideer - for eksempel i mekanikerne av en evighetsmaskin, innen skytevåpen - våpen uten sprengladninger, og mer. Hva er ideen forble uløst i det medisinske feltet? (Denne ideen om å lage en eliksir av ungdom)
 15. kanadiske fysiolog R. Selye veldig lenge hevdet at behovet for å iverksette en vitenskap konsept som betyr "generell uspesifikk respons på ondsinnede handlinger." Endelig har dette konseptet blitt anerkjent i det vitenskapelige miljøet, og deretter brukt i teori og praksis av moderne medisin. Name it. (Stress)
 16. Hva mange forskere sier: "Det er flerdimensjonale, gjentatte ganger, stadig bli avbrutt?" (På tide)
 17. Hunder svetter språk elefanter - ører. Hvorfor katter svette? (Liket av katten helt blottet for svettekjertlene, bortsett leather end sitater)
 18. Noen sider av livet til denne store nederlandske maleren av det sekstende århundre fortsatt skjult under dekke av hemmelighold; ukjent å jevne den eksakte datoen for hans fødsel. Og det fungerer allmennheten ble introdusert bare i begynnelsen av det tjuende århundre, før nesten alle av dem var i private samlinger. Den mest kjente verk av maleren - "Babels tårn", "Hunters in the Snow" og "Barnemordet i Betlehem." Hvem er han? (Pieter Brueghel den eldre)
 19. For første gang denne kinolyhodiy dukket opp ved daggry av kino. Utallige stumfilm med sin deltakelse nøt stor popularitet. Bildet av den unnvikende skurken "hevet" på sekstitallet av det tjuende århundre, den franske regissøren André Yunebel sette tre komedie film om hans eventyr. Rollen som skurken utført den unike Jean Marais og kommissær Zhyuva, lovyvsheho han spilte Louis de Funes. Hvem var skurken? (Fantomas)
 20. Noen kjente folkesang var grunnlaget for Russlands første spillefilm "Ponyzovaya Libertines", som ble utgitt 15 oktober 1908? ("Stenka Razin")
 21. Kakal enkel erstatning informasjonsskilt i undergrunnen har redusert antall selvmord i Storbritannia? (Caption "No Exit" erstattes med "Exit fra den andre siden")
 22. Hvor er verdens største palass? (Dette palasset av kinesiske keisere i Beijing)
 23. Hvilket land poetisk kalt "Land of morgen friskhet"? (Nord-Korea)
 24. Siden 1990, verdensomspennende berømte tale ga «en trio av tenorer." Hvem han gikk? (Placido Domingo, José Carreras og Luciano Pavarotti)
 25. Den syvende figur i sørafrikansk pass indikerer gulvet borger: "1" - en mann. En figur der oppført en kvinne? (Zero)
 26. Hun kalte seg en prinsesse og Azov, og Sultan, Vladimir og Princess. I 1774, det erklærte seg prinsesse datter av dronning Elizabeth og erklærte sin rett til tronen. Princess anmodet støtte fra den tyrkiske sultanen og grev Orlov-Chesmensky, men til ingen nytte. Catherine beordret Orlov grab bedrager og levere den til festningen som teller gjorde. Under hvilket navn kvinnen kjent i russisk historie? (Princess Tarakanova)
 27. Av 100 BC Roma soldater ikke får betalt. Hva de fått erstatning for sine tjenester? (De ble innvilget tomter)
 28. Hvilke amerikanske presidenter høyest (høy)? (Abraham Lincoln)
 29. Hvem er den eldste i verden vi likte i dag. (Kinesisk)
 30. Hva en flott renessansemaleren ble designer uniformer vakter pavelige palass i Vatikanet? (Raphael. Foreligger Denne formen i dag)
 31. Hva er en kvinnes navn dukket opp i bare etter Alexander Ostrovsky spille? (Larissa. Heltinnen av stykket "Bride")
 32. På et naturlig fenomen som figurative beskrivelsen gitt amerikanske havforskeren nittende århundre Matthew Maury "i havet elva, ikke meleyuschaya til noen tørke, ikke ut av bankene uansett hva deres flom. Bredden av hennes bunn og består av kaldt vann mellom hennes egen jet - varm. Lekkasje av Mexicogolfen, og munningen av de polare hav "? (Gulfstream)
 33. Ikke alle liker den skarpe lyden av vinden instrument, og likevel uten er det umulig å forestille seg en skotsk militær band. Verktøyet ser ut som et skinn pose med tre rør, hvorav det ene er forsynt med sporåpninger, de to andre gir ingen endring i banen. Dette er ingenting som (sekkepipe)
 34. I 1152 grunnla Prince Yuri Dolgoruky på bredden av denne lake city, kalt Pereyaslavl som er lånt herlighet. Navnet ble gitt ingen sjanse, fordi på dette punktet handelsrutene møtes. Og etter fem hundre år, begynte Peter å bygge hans "morsomme flåte" og føler skip i vannet i innsjøen, som er kjent under navnet hva? (Plescheevo)
 35. I sentrum av Amsterdam (Nederland) minst fire broer, og nesten alle av dem er i det åpne feltet. Lue, Tatt av vinden - en vanlig foreteelse. Så byens embetsmenn forsvarlig hengt på hver bro som? (Etter en lang stang med en krok)
 36. Den berømte regissøren Fellini-filmen "Sweet Life" var fotograf, hvis navn har blitt synonymt etter filmen. Name it. (Paparazzi)
 37. Hva er forskjellig fra skyts sponsor? (Sponsorer inneholder annonsering investering, og lånetakerne er rent altruistiske motiver av)
 38. Som i England, Skottland og Irland kalt landområde som kunne pløyes av okser en dag? (Acre. Det er 4047 kvadratmeter)
 39. Er det en forskjell mellom sludd og is? (Glaze - icing bygninger, trær, etc., og sludd - ice land)
 40. Hva er et mesterverk av russiske håndverkere som veier over to hundre tonn og en høyde på mer enn seks hundre meter av år tilbrakt i støpe gropen før det ble plassert på en pidestall som den er i dag? (Tsar Bell)
 41. Ingen av oss er immune mot dårlig humør, alt skje i mitt liv! Og da det hvite lyset er ikke hyggelig for oss, og rundt fryktelig irriterende. De fleste av oss vil snart en del med en slik mental tilstand, men det er dessverre folk som hater og verden og hele menneskeheten. Å kalle dette chelovekonenavystnyka? (Misantropen)
 42. I det gamle Roma, årlig iscenesatt en storslått fest til ære Remus - en av de legendariske tvillingene matet Lupa Capitolina. De sa at festivalen er grunnleggeren av Roma etablert angivelig for å berolige sjelene til de drepte sin bror. Hvem var den andre tvillingbror? (Rum i liter)
 43. Etter eksamen i 1950, David Collins kom til å arbeide på jernbanen, hvor han måtte møte de harde arbeids - sortering biler. Han fikk ideen til å skrive spesiell kode antall vogner, som består av røde og blå striper, og tar hensyn til deres flomlys belyse og lese gjennom solceller. Hva var oppfunnet puteyskym ingeniør David Collins? (Den ble oppfunnet vi alle vet strekkode)
 44. I Roma dette ordet navn på personer som er i regi av den samme Gud. Vi kaller derfor kolleger. Hva er ordet? (Associates)
 45. Liten øy tapt i Stillehavet, et sted mellom den søramerikanske fastlandet og Tahiti sparer tusenvis av gåter og tiltrekker seg som en magnet, alle som elsker mysterier og eventyr. "Rapa Nui" ("navle of the Earth") - så kalt det de gamle pionerene. Og vi kaller det? (Påskeøya)
 46. ​​Hvorfor gjør forfatteren O. Henry alltid nøye låst døren før du sitter ved bordet ditt? (Påvirke de tidlige årene av litterær aktivitet utført i fengsel)
 47. Det forteller legenden om forlatte barn av Mars, brødrene Romulus og Remus, ammet henne melk ulv. Så familien var fattig gjeter som har oppdratt dem. Modnet tvilling grenser skissert fremtiden for Roma. Men det endte i tragedie: Romulus drepte Remus og ga byen sitt navn. Hva Romulus drepte sin bror Remus? (Når dele byen hver bror følte seg lurt. Mellom dem var det en krangel som endte i drap Remus)
 48. Den store landskapet maleren Ivan Ajvazovskij (ekte navn Hovhannes Ayvazyan, leveårene 1817-1900) feiret sitt femtiårsjubileum. På gallamiddag til ære for denne hendelsen, inviterte han mange gjester, inkludert kunstnere. Når tiden kom for å levere dessert, John K. sa: "Mine herrer, Beklager hva min kokk forberedt dessert i dag. Vennligst ta en tallerken tilberedt av meg personlig. " Knife "behandlet" sine gjester Aivazovsky? (Tjenerne begynte å spre seg på brett små gjestene peyzazhyky skrevet skyldige feiring)
 49. Den berømte franske bakteriologen Louis Pasteur gjorde forskning i laboratoriet bakterier kopper. Plutselig er det zayavyvsya ukjent mann og kunngjorde at det er en annen mester, som akter å kalle en vitenskapsmann til en duell for påstått klagemål. Monsieur Pasteur lyttet til ham og sa: "Ifølge den koden til duell, har jeg rett til å velge våpen." Hva han har valgt våpen? (Han tilbød to kolber En av dem hadde kopper bakterier i den andre -.. Rent vann Fienden ble foreslått tilfeldig drikke noen innholdet i kolben Pasteur måtte drikke den andre Duellen fant ikke sted..)
 50. Hva om ikke å ta bilder i Frankrike? (Fotografi fransk politi og deres kjøretøy medfører stor bot)
 51. 30 august 1832 i St. Petersburg installert Alexandria kolonne. Dermed keiser Nicholas jeg bemerket bidrag av sin eldre bror Alexander jeg i seieren over Napoleon. Kolonnen ble laget av et enkelt stykke granitt minelagt i steinbrudd i nærheten Vyborg og fraktet til St. Petersburg i spesialkonstruerte lektere. Monument førtiåtte meter høye og veier 704 tonn installert 2400 mennesker. På sitt beste er figuren av en engel med korset, som i 1952 antas erstatte det? (Stalin bust)
 52. Energy of Israel var alvorlig bekymret for landets nye måten tyveri av elektrisitet. Hva er veien? (Siden israelske disken montert utenfor bygninger, "håndverkere" innpodet i dem gjennom mekanismer slissene søt sirup. Å behandle spovzayutsya maur, hemme rotasjon av disken telleren)
 53. I 1927, et jordskjelv på Krim, selv det er nevnt i boken Ilf og Petrov "The Twelve Chairs". Sin episenter var i havet. Om ødeleggelse vet alt. Men det faktum at havet under et jordskjelv tok fyr, lenge holdt hemmelig. Hvorfor tok over havet? (I Svartehavet er hydrosulfide lag. Når blandet jordskjelv lag og lehkovosplamenyaemыy hydrogensulfid var på overflaten)
 54. Hvorfor liten amerikansk by Paksatony i Pennsylvania kalt "World Center været"? (Det antas at den andre av februar morsomme murmeldyr komme seg ut av hullet etter dvalemodus og forutsi været for de neste seks ukene. Innbyggere i USA har klart å gjøre dette upretensiøs omen for et ritual. Gjennom innsatsen til den lokale avisredaktør 1886 ble det etablert Groundhog Club, som raskt lærte . all Amerika Gradvis andre dagen i februar ble nesten en nasjonal helligdag Babak ble kåret til "den store Phil - sage av vismenn".. og selv redusert til rang av nasjonal værmelder I de kommende ferie kjente politikere og filmstjerner, og framsyn nødvendig uttrykte store radio- og TV-kanaler)
 55. I 1870, Nikolai Maclay gjorde sin første tur til den store øy i Stillehavet. Aboriginerne møtte det er ikke veldig vennlig - forskeren var under the gun buer. Hva gjorde dette alene, så papuanere tok ham for en guddom - "en mann fra månen"? (Nikolai demonstrerte innfødte "varmt vann" - satte fyr på fat med alkohol De skremte soldatene falt på kne og begynte å overtale reisende "Non havet".)
 56. Girls indiske kaste Kadava-Kamba har rett til å gifte seg på en enkelt dag som kommer en gang i tolv år. Som medlemmer av kaste ti jenter anses allerede sommeren, og skaper en vanskelig situasjon. Men de fant en måte å omgå den strenge loven. Hva? (De inngå en formell ekteskap med en blomsterbukett Når blomstene visne, blir den unge hustru enke Og enken vanligvis ikke dekkes -... Det kan være gift når hun ønsker)
 57. En kandidat til en av lederne av stammene i Brasil bestemmer dagen for hans egen død. Hvordan gjøres dette? (Tribal eldste føre ham til stranden, blindfold, så han bør ta en hånd en håndfull småstein. Hvor mange steiner klarer å fange opp, som det sømmer seg en konge. Når den tid kommer til en slutt, ministrene presenterte deres leder kopp gift. I tidspunktet for begravelsen av tidligere leder av havet er ny kandidat)
 58. Vet du vinnerformelen av Albert Einstein? Den store lærd og joker mente at det er: A = X + y + Z, der A - suksess; X - arbeid; - Game. Og hva er merket med bokstaven Z? (Z - evnen til å holde kjeft)
 
 Hvorfor?
 Hvorfor?
 
 Hvordan?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hva er det?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hva er dette?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hvordan?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Яндекс.Метрика