Hva beets bra for deg - kjent i uminnelige tider, kan nivået av sine medisinske egenskaper behage mennesker med ulike sykdommer og problemer. En annen gamle greske leger brukte denne ferdigheten rot når en rekke sykdommer, blant annet den første gangen det blir brukt som mat blader og røtter var involvert bare i medisinske formål.
Hva en deilig og enkel kan bli fremstilt fra rødbeter?

 Nå bete har vært mye brukt i matlaging, hvor bare mat bruk, fordi det er ikke bare kjent for sine gode egenskaper, men også utmerket smak, og relativt liten kalori, som er svært viktig for mennesker med overvekt.
 Rødbeter er en verdifull kilde til B-vitaminer, som er kjent for å følge de unge i hår, hud, negler, og mange andre, samt vitamin E, eller nikotinsyre, som er et viktig element som er aktivt involvert i metabolismen.
 Også denne roten skryte betydelig mineralinnhold, jod, kalium, kalsium, kobber, magnesium, jern, og mange andre.
 Rødbeter er en uunnværlig produkt for dem som lider av anemi fordi denne roten fremmer blod, også renser det blodet, som fører til normal funksjon av nyrer og lever, kjemper den god syre i kroppen og er den perfekte følgesvenn for fartøy og hjertet, og gir vasodilator og beroligende effekt.

 En annen viktig funksjon - hindre dannelse og utvikling av ulike kreftformer og formasjoner. Pluss rødbeter alltid anbefales å ta gravide fordi den inneholder store mengder folsyre, som er et must for dannelsen av nye celler.
Hva en deilig og enkel kan bli fremstilt fra rødbeter?

 I en slik overbevisende liste over verktøy, ønsker jeg å gå på en gang for å absorbere denne roten, men for at denne prosessen skal gi deg glede å vite at du kan lage denne deilige og uvanlige bete.
 Det er rimelig å si at det er en god idé å ta enda rå, spesielt bete sesongen, er det en litt syrlig og søt smak. Men fortsatt de fleste av oppskriftene krever forbehandling av rot ofte koke.
 Forresten, kokte rødbeter helt mister sine gode egenskaper, mest vitamin som finnes der er ikke redd for høye temperaturer.

 Hva å lage mat?


 Med bete kan lage et stort utvalg av supper, salater eller siden retter, som er en annen unektelig fordel av dette produktet. Alle vet suppe som aldri komplett uten rødbeter, sild under en pels eller vinaigrette - kjente oppskrifter, alle dine favoritt og alltid populært. Men selvfølgelig, jeg ønsker å behandle deg selv og din familie med noe nytt og uvanlig, vel, la oss prøve.

 Oppskrift kake salat med rødbeter og grønnsaker


 Å forberede retter for 6 personer du trenger:
 •  2 middels rødbeter;

 •  2 gulrøtter;

 •  2 epler;

 •  100g svisker;

 •  50 g valnøtter;

 •  urter, majones og hvitløk.

 •  Bete nødvendig å koke, kjølig, skrelle, og rist på middels rivjern. Svisker pre zaparyuyetsya i kokende vann for å bli myk. Epler er renset fra huden og gnidd på en stor rivjern, gulrøtter renset fra huden, godt vasket og gnidd på et fint rivjern.
   Så en ganske dyp tallerken og begynne å undervise alle ingrediensene i lag. Det første laget - kokt rødbeter, topp det med revet impregnert med majones med hvitløk, neste lag - svisker, og på den lå revet rå gulrøtter.
   Så igjen, alt fuktet med majones, dryss hakkede nøtter alt, etterlot et par stykker til å dekorere salaten. Så kommer et lag med epler, majones på toppen igjen, alle dekorere med greener, nøtter og, om ønskelig, svisker. Ferdig!

   Oppskrift bete kake med kakao


   For utarbeidelse av denne uvanlige dessert, trenger du:
 •  200 g mel (høyere grad);

 •  200 g sukker;

 •  4 egg;

 •  100 g av bete;

 •  100g smør;

 •  2 ts bakepulver;

 •  35 g kakaopulver.

 •  Egg grundig pisket med sukker, bedre mikser. Deretter tilsett smør, som tidligere smeltet og ostudzhuyetsya. Det også legge rå rødbeter, rist, alt er godt blandet. Hell så i den totale massen av deigen bakepulver og kakao er igjen blandes grundig.
  Hva en deilig og enkel kan bli fremstilt fra rødbeter?

   Så sakte sovner mel, stykkevis, hele massen intervaller banke mikser. Resultatet skal få en ensartet rødlig masse ligner konsistensen av rømme.
   Hele blandingen ble helt over i en på forhånd smurt formen kake bakt på middels varme til å modnes. Sjekk det med en tre tannpirker vanligvis, protknuvshy deig. Hvis det har noe valg - kaken er klar.
   Som vi har sagt bete - en unik rot, kan det ta nesten hvilken som helst form, er det hundrevis av oppskrifter kokte, rå eller til og med syltede rødbeter. Det handler om den siste versjonen vil bli diskutert.
   Bete som sådan kan engang i nærheten for vinteren, må den først bli steriliserte glass og lokk, deretter inn syltede rødbeter i dem, satt i vannfylt og kok opp, fjern ventet 7 minutter og deretter roll.

   Oppskrift syltet rødbeter


   Du vil trenge:
 •  1 kg rødbeter;

 •  0,5 liter vann;

 •  80 ml eddik 9%;

 •  5. pepper;

 •  15 gram salt;

 •  25 g sukker;

 •  5. nellik;

 •  laurbærblad.

 •  Bete pre-vasket, renset fra huden, som består i en gryte, fyll med vann og kok til å modnes, det bør gå ca 1,5 timer.
   Så gjør det kjølig og skjær i terninger midlene (eller pinner, som du liker). Hvis bete liten og ung, det generelt kan stå helhet. Bete brytes ned av rene banker og begynne å forberede marinade.
   For å gjøre dette i en egen kjele helle vann, tilsett alle krydder som er utarbeidet, hell den nødvendige mengden av eddik og rør, kok opp.
  Hva en deilig og enkel kan bli fremstilt fra rødbeter?

   Når marinade koke, så strømmet det på bredden, slik at den dekker de rødbeter, og lukk glassene. Når marinaden kjølig, krukker med marinerte rødbeter fjerne kjøleskapet, hvor de brygge i ca 8-12 timer, etter som det er klar til bruk.

   Hva kan du gjøre fra blader, bete topper?


   Med bete topper kan få gode salater og supper, inkludert den berømte suppe. For hovedretter kan tilberedes stuinger eller bakt varer fra bete topper, mange alternativer, kan bare bestemme hva du er fornøyd.

   Forresten, kan salater med løvverk brukes som stengler og blader seg. Blant annet inneholder de store mengder vitaminer, så prøv denne retten et must!  
  Hvordan å lage en kald suppe
   Borsjtsj - Vitamin suppe som serveres ved bordet vertinne enn hundre år. Imidlertid er det fortsatt foretrukket å lage brød KVASS. Borsjtsj er avhengig av variant matlaging, varme og kulde. For eksempel, god kald på varme sommerdager, når det er neppe ønskelig. Dessuten er det ikke bare slukker tørsten, men også gir næring til kroppen med vitaminer - mat er veldig nyttig. Denne suppen bidrar til å håndtere virkningene av forkjølelse, nyttige i avitaminosis og slett støtter kroppen i god form.

   Forresten, Leo Tolstoy elsket suppe og Sophia A. rutinemessig forberedt denne retten til middag. Noen restauranter gjøre verden til et kokk suppe oppskrift bare for henne.

   Oppskrifter

   For å forberede suppen kald, trenger du:

   bete - to stykker;

   agurker - fem stykker;

   5 egg;

   grønn løk;

   dill;

   sitron;

   sukker og salt, og rømme.


   Det starter med å lage retter fra bete behandling. Det må Vask, skrell, hell 2 liter vann, og deretter sette kjelen på bålet. Cook rødbeter er ca 15 timer, til den er myk. Så klar rødbeter sette i en bolle og hell kaldt vann. Bete kjøttkraft ostudzhuyetsya, og bete gnidd på et rivjern. Imidlertid kan du klippe den i strimler. Og trenger her også for å sette sitronsaft, tilsett salt og litt sukker.

   Da bør du koke eggene, avkjøl dem og halvert. Agurker vaske, trimme endene og kutt. På dette punktet kan du velge - strimler eller små terninger som du vil. Vårløk skåret i ringer og finhakket dill nødvendig. Etter at alle ingrediensene er blandet, helte kaldt bete kjøttkraft allerede. Når retten er tilberedt før servering i en bolle med egg festet halvparten. Å smake var hyggelig, og du kan sette rømme.
  Hvordan å lage en kald suppe


   Hvis du ønsker å kjøle suppa var litt pikantnishe, tilsett en teskje av sennep. Siden grunnlag av - bete kjøttkraft, når matlaging rødbeter ønskelig å legge sitron eller sur eple. Da vil den beholde den opprinnelige fargen.

   Ifølge en gammel oppskrift

   Besteforeldre foretrekker å lage suppen litt annerledes. En haug med grønn løk, persille og dill fint kuttet. Deretter egg (3 stk) halvert, male sammen eggeplommene med en skje sennep og urter. Proteiner kuttet i små terninger. Det neste trinnet - hakking kokte poteter og agurker. Ingrediensene ble blandet, saltet og helte bete KVASS.
  Hvordan å lage en kald suppe   Kvass til grunnleggende

   Hvis du ønsker å bruke den for å lage bete KVASS, må du vente noen dager. Ta tre-liters krukke, som gnidd på et grovt rivjern rødbeter. Strømmet lunkent kokt vann, gjær (5 gram) og en halv kopp sukker. Dette rozmishuyetsya, dekket med et lokk og la på et mørkt sted for en time. Når et skum, det bør alle være delt ved belastning og flasken. I hvert lagt en skive sitron og revet pepperrot. Flasker tett propp ikke fordi gjæringen skjer raskt.

   En av fordelene og Sorrel suppe - dagen er det bare deilig. Forresten, kan resept kaldt og Sorrel suppe endre og velge noen ingredienser basert på personlig smak og hva som er i kjøleskapet. Den tillegg til den grunnleggende oppskriften kan tjene kokte gulrøtter og kokte grønnsaker, bønner, epler, kål, tomater eller aubergine. Noen ganger også legge til unge nesle blader.


  Яндекс.Метрика