Hvordan lage gelé hjemme. Jelly oppskrift

 Blant mangfoldet av våre favoritt desserter så fremhever en lys og fargerik, og navnet på denne dessert gelé.

 Jeg må si at tegnet av gelé Europa i lang tid, blir vi fortalt, er keiseren av Frankrike Napoleon likte å skjemme bort deg selv og din sjarmerende Josephine denne uvanlige delikatessen. Imidlertid, mens det ikke fremstilles med gelatin og gelé farge var hvit. Mye senere i historien av gelé intervenerte ingeniør og oppfinner.

 Først Peter Cooper, i 1845, kom opp med gelatin, men visste ikke at det kan gjøres. Sekund, Pearl Waite, etter nesten 50 år, bestemte seg for å bruke den i oppskriften rettsmidler for hoste og deretter gikk videre og prøvde å gelatin i sammensetningen av produkter for å lage gelé. Jeg fikk en god dessert. Selvfølgelig, det viktigste målet var å skape en god Waite for behandling av ledd, og det er for dem så nyttig gelatin.

 Men snart, innføring i gelé ulike tilsetningsstoffer, aroma, Pearl Waite har sørget for at dessert ble oppfunnet for å vinne popularitet. Men til tross for noen suksesser, det raskt solgt sin patent gelé Woodward. Mye arbeid lagt frem og Woodward på grunn av gelé ganske lang tid, og med det gelatinen endelig oppnådd full anerkjennelse. Det var først i 1930, etter at Woodward arrangert fargerik reklame showet begynte, endelig, internasjonal anerkjennelse av denne uvanlige og svært nyttig dessert.

 Så la oss gå videre til det viktigste spørsmålet: hvordan å lage gelé hjemme?

 I dag finnes det over hundre forskjellige oppskrifter for gelé. Og dette mangfoldet har utviklet fordi en oppskrift kan legges inn absolutt alle frukt, sirup, smaker, selv alkohol. Våre multi-farget øye gledelig desserter, i en gjennomsiktig masse som noen ganger kan se biter av frukt eller nøtter.

 Selvfølgelig, i dag ved fremstilling av dette dessert ved hjelp av andre gelerings tilsetningsstoffer, for eksempel agar-agar - et produkt som produseres av alger eller pektin - en naturlig fortykningsmiddel frukt. Men vi skal snakke om nøyaktig hvordan du skal lage mat gelé med gelatin.

 Det viktigste i vår oppskrift - det er riktig å forberede zhelyruyuschuyu basis. Gelatin - slu produkt når du legger det over normen, i stedet får vi en fin dessert produkt med en smak av trelim. Så huske at det er nødvendig å fortynne gelatin i kaldt vann i et forhold på 1 del gelatin i 8 deler vann. La den stå å svelle per time. Deretter, i et vannbad under konstant omrøring, bringe gelatin inntil oppløsning. Jeg må si at ikke alle oppskriftene du trenger for å lage å lage gelé gelatin separat, noen ganger bare gi den til å svelle og straks innlede dessert annet triks - det er ikke nødvendig å forberede gelatin i en aluminiumspanne, og det kan ødelegge utseendet og smak av dessert .

 Som jeg sa, svært mange oppskrifter på gelé. La oss velge selv noen av dem og prøve å lage mat.

Hvordan lage gelé hjemme. Jelly oppskrift
 Oransje gelé:

 - 1 appelsin,
 - 1/2 kopp sukker,
 - 15 g gelatin
 - 15 kopper vann.

 Bløtlegg gelatinen gi svelle, løselig i vannbad og filter.

 Orange klar, utsette skallet, kjøttet skal skjæres i tynne skiver, fjern frøene, hell halvparten normen sukker og la stå i en halv time å vises juice.

 I mellomtiden, i en kasserolle oppløse i vann resten av sukkeret, kok opp, tilsett oppløst gelatin og krydder trukket fra oransje og igjen koke under omrøring. Legg appelsinjuice og litt av sitronsyre. Sil gjennom en sil.

 Vi ekspandere blandingen i former et sjikt på 1 cm. Vi gir frossen. I zastыshee gelé appelsinskiver pent spredt ut, skal vi fylle gelé på toppen og kjølig.

Hvordan lage gelé hjemme. Jelly oppskrift
 Jelly Bringebær med frosne fersken:

 - 1,3 kopper friske bringebær
 - 3 moden fersken, kuttet i to, fjern frøene.
 - 0,5 kopper sukker
 - 125 kopper tørr hvitvin
 - 1,5 kopper vann
 - 1 st.lozhka spiselig gelatin
 - Et par blader av mynte

 Først en stor kjele med tykk bunn Kok sirup 1 kopp vin, sukker og vann, og bringer blandingen til en byll, stek i 2 minutter under omrøring, tilsett fersken og forlate rolig småkoke 3 minutter så fjern fra varmen. Snu forsiktig ut av sirup fersken, rense dem fra huden, utarbeide en beholder i fryseren og fjern.

 I bringebær sirup og legge igjen satt på komfyren, koke bærene for fem minutter etter koking. Vi gir kjølig, tørk gjennom en fin sil. Mens kokende sirup, har vi allerede bolle minutters suge gelatin, men ikke vann, og den gjenværende hvitvin. Mens bringebær sirup ikke avkjølt, tilsett gelatin og rør godt til det er helt oppløst. Du kan nå oppløse resulterer i kremanki bringebær gelé og satt i kjøleskapet i 6 timer før servering trekke ut av fryseren fersken og gi dem litt tøvær, deretter brytes dem kremanki, dekorere toppen bær og mynte.

Hvordan lage gelé hjemme. Jelly oppskrift
 "Cappuccino"

 - 30 gram gelatin
 - 100 gram sukker
 - 150 gram krem ​​fetere
 - 600 ml av kaffe
 - 4 ss sjokolade likør

 Først våt gelatin i 150 ml kaffe. Etter 30 minutter er det også vil legge 150 ml kaffe og sukker blandingen umiddelbart satt på et dampbad og prohreem til gelatin oppløst. Fjern fra badekaret. I mellomtiden forvirre andre kaffelikør, tilsett gelatin, rør godt og kremanki Vi utvider på.

 Etter en hel punkt, før du sender inn til bordet, pynte fløte, pisket til prakt.

 Bon appetit!  
Retter med epler

 Hva kan du gjøre med epler? Siden epler kan tilberedes mange deilige og sunne retter. Vi tilbyr deg noen oppskrifter med epler.
 Apple matlaging. Oppskrifter med epler

 Epleskiver


 Eggeplommer slipe med sukker, salt, tilsett mel, melk og fløte, la deigen stå i 20 minutter Epler rene, fjern kjernen, slice tykkelse 5 mm skiver, strø med sukker. Å legge pisket protein test, krus eple dukkert i røren og stek i kokende vegetabilsk olje. Klar sirkler dryss med melis.
Retter med epler

 Charlotte


 Skjær eplene i skiver, legg dem i lag med en ildfast form, strø hvert lag med en blanding av mel, egg og sukker tynt konsistens av rømme. Sett i forvarmet ovn og stek i 40 minutter.
 En mer detaljert oppskrift på eple charlotte.

 Apple Dessert


 Bake i ovnen uten epleskrott. Rengjør bakte epler gjennom en sil, bland med sukker og pisket eggehviter til skum. Lay fått mye kremanki eller små skåler.
Retter med epler

 Apple-frosset cocktail


 Pisk fløte i en blender med eplejuice, fyll boller og dryss med revet sjokolade.
Retter med epler

 Tsvetaevskyy eplepai


 Ingredienser
? Epler - 1 kg
? mel - 15 kopper i røren og 2 ss. skjeen for stuffing,
? rømme - 05 kopper i røren og 1 kopp fløte,
? smeltet smør - 150 g,
? natron - 1/2 h skjeen (for å betale tilbake eddik).
? Sukker - 1 kopp,
? egg - 1 stk.
Retter med epler

 Forberedelse
 Elt deigen med rømme, smeltet smør, smelt eddik eller sitron brus og mel.
 Epleskall og skåret i tynne plastynochky.
 Del epler razrovnennoe hendene på en panne eller form deigen.
 Deigen blir myk, kan det bare bli satt.
 Bland egg, mel, rømme, sukker, hell fløte pai og stek på middels temperatur i ca en time.
 Du kan sende med pisket krem ​​eller pisket krem.  
Honning kylling med appelsiner
 Selv en kylling kan tilberedes veldig godt på en spesiell måte, kan vi tilby deg en enkel og deilig oppskrift på festbord - honning kylling med appelsiner.
 Ingredienser:
 En hel kylling;
 Appelsiner - 3 stykker;
 Honning - 2 ss. l;
 Sennep bønner;
 Rød og svart pepper, salt, krydder etter smak
 Bland honning med sennep, salt og krydder og gni kyllingen. Skjær appelsinene i to og klem saften - vi trenger ikke det, så det kan brukes til å drikke eller cocktail. En klemme appelsiner inn i kylling og satt rundt det. Det gjenstår bare å skvette kyllingen med olje og sende den i ovnen i en time. Med jevne mellomrom bør se vår kylling tallerken og hell saften utgitt. Når propechetsya kjøtt, bør appelsiner få - kylling ut god, med gylden brun og veldig smakfull.  
Яндекс.Метрика