Det finnes mange forskjellige sauser. Kjennere vet mye om dette, men det avhenger av personlige smakspreferanser. For eksempel, saus "Tabasco" meget skarp og svie, så ikke alt det kunne klamre seg til sjelen. I tillegg bør det være forsiktig fordi noen ganger zhguchest bare ruller over. Er det mulig å lage en saus hjemme? Selvfølgelig kan du!

 En bit av historien


 Så hvordan var saus "Tabasco"? Den ble første gang arrangert amerikansk selskap "Makaylenny." Og kom opp med en slik uvanlig tillegg av selskapets grunnlegger - Edmund Makaylenny (faktisk, i ære av selskapet og han selv kalte). Men ideen umiddelbart.
Hvordan lage en ekte Tabasco saus?

 Det har vært mange forsøk, har mange ingredienser er testet, endre proporsjoner og metoder for matlaging. Og til slutt ble endelig opprettet en oppskrift som ikke bare likte Edmund selv (selv om han visste mye om dette), men hans familie og venner.
 Den viktigste ingrediensen i sausen var en spesiell form for pepper, kalt Tabasco. Det er ganske skarp, men det stoppet ikke Edmund. I tillegg har andre komponenter Fukt zhguchest og "temme" den, slik uvanlig krydret smak.
 Den første flasken med saus ble sluppet tilbake i 1868. Prisen var bare $ 1. Ved utgangen av året ble det solgt ca 350 flasker. Opprinnelig saus ble kalt "saus laget av Mr. Makaylenny." Men så navnet endret skaperen, som utrolig behagelig lyd av ordet "Tabasco". Forresten, oversatt fra det indiske språket betyr noe sånt som "country fuktig jord." Slik er historien til denne sausen.

 Hvordan blir det gjort?


 I dag er det mange oppskrifter på denne sausen. Noen husmødre legge til spesielle krydder og tilbehør, mens andre velger chilipepper, andre foretrekker en søt smak. Men først, det var klart og sammenhengende, ble saus laget strengt på resept.
 Følgelig, sausen var en del av minimum antall komponenter, nemlig tre. Ja, alle tre komponenter etter noen manipulasjon (forresten, er imidlertid komplisert og langvarig) skapte en spesiell tandem og fikk muligheten til å nyte en unik krydret smak. For forberedelse brukt pepper varianter Tabasco, salt og eddik. Dette er så enkelt. Men det bare virker.
 Vanskelig var fremstillingsprosessen. Den besto av flere trinn:
 •  I januar pepper frø i veksthus vыseyvalys som til en viss punkt frøplanter var klare til å flytte til "fastlandet".

 •  Så i april, pepper flyttet til feltet, hvor han fortsatte å modnes og finne din unike smak.

 •  Omtrent før i august pods må tilegne seg de nødvendige kvaliteter: glatt og elastisk, men kjødet er saftig, knall rød hud, duft. På dette punktet, begynte å høste. Alt ble gjort for hånd for å unngå å skade paprika.

 •  Deretter knust pepper med frø (de er også viktig for smak).

 •  Da den resulterende masse blandet med salt (opprinnelig brukt spesielt produsert i lokale gruver Avery Island).

 •  Da sammensetningen ble plassert i trefat laget av hvit eik lymuzynskoho. Det masse holdt neste tre årene.

 •  Da sammensetningen ekstrahert og renset fra frøene og huden.

 •  I løpet av neste måned, peppersaus og salt blandes godt med hvit eddik (eddik brukes høyeste kvalitet).

 •  Og så forberedt saus helles i flasker og solgt.

 •  Varianter og typer


  Hvordan lage en ekte Tabasco saus?

   Til dags dato, gjør denne sausen alle det samme selskap, og noen andre, er det flere varianter som avviker både i sammensetning og smaksegenskaper.
   Noen arter kan nå bli funnet i butikker:
 •  Red klassiske "Tabasco" som den som utarbeidet den første gangen Mr. Makaylenny.

 •  Grønn forberedt fra hot pepper jalapeno.

 •  Saus "Buffalo" er laget spesielt for kyllingvinger.

 •  Røkt saus laget med chipotle pepper varianter.

 •  Legg hvitløk på bare tre varianter av pepper.

 •  Søt skarpe er en del av noen orientalsk krydder.

 •  "Habanera" - rekord for skarphet.

 •  Hvis zhguchest vurdere alle disse sauser, så det første stedet du kan sette "Habanera" (selv lukte det farlig, det er mest akutt), på andre plass er en ekte klassisk rød saus, røkt i tredje, fjerde hvitløk, den femte visuelt bli grønn saus, deretter "Buffalo", og mest harmløse - en søt og krydret.

   Er det skarp?


  Hvordan lage en ekte Tabasco saus?

   Hvis du aldri har prøvd "Tabasco", så vær forberedt på å bli overrasket og forsiktighet. Dermed er bare en fjerdedel av en teskje tilsvarer i alvorlighetsgraden til en halv teskje svart pepper skarp.

   Er det nyttig?


   Saus "Tabasco" er inkludert i dietten av militæret i USA og Storbritannia, slik at du kan gjøre noen konklusjoner om sine fordeler. Den inneholder vitamin B, E, C, A, kalium, fosfor, jern, natrium, magnesium, kalsium.
   Hvis vi snakker om de gode egenskapene av produktet, er det verdt å merke seg sin naturlighet og en liten mengde salt. Denne sausen er bra for immunitet, forbedrer metabolismen, en positiv effekt på blodsirkulasjon og blodstrømmen til alle vev. En figur "Tabasco" gjør ikke vondt, her tar det bare 12 kalorier.
   Men man bør være forsiktig med de med sykdommer i fordøyelsessystemet og lider av hjerte- og karsykdommer (takykardi, for eksempel). Det er også en risiko for allergi.

   Hvordan å lage hjemme?


   Hvordan å lage en deilig saus "Tabasco" hus? Hvordan å erstatte Tabasco pepper og hvit eddik? Vi tilbyr en enkel oppskrift.
   Du vil trenge:
 •  6 hot paprika chili (tørr);

 •  4 store modne tomater;

 •  1 løk;

 •  1 bunt persille;

 •  2 fedd hvitløk;

 •  2 ss olivenolje;

 •  1 ss eddik;

 •  sukker, salt og pepper etter smak.

 •  Forberedelse:
 •  Pepper kutt i to, fjern frøene og membran stengel. Bedre å gjøre alt i hansker.

 •  Pepper kuttet i små biter, legg i en kjele og dekk med kokende vann, la stå i en halv time.

 •  I mellomtiden forbereder de andre ingrediensene. Tomater skrelle, skjære og sammen med løk og hvitløk (som tidligere ren) hakke eller hogge blender, og legger pultaceous pepper med litt vann.

 •  I en kjele hell olivenolje, varme den, tilsett puré og hakket persille. Kok sausen til den tykner. Endelig tilsett sukker, eddik, salt og pepper.

 •  Hvor kan jeg legge til?


   Hva å lage mat med varm saus? Det kan være fisk, kjøtt, grønnsaker, stuinger, sauser, supper, omeletter, marinader for grill. Også "Tabasco" er en del av den berømte cocktail "Bloody Mary".
   Hvordan legge til sausen? Bare en liten bit. Det er bedre å først legge minimumsbeløpet og deretter vurdere smak og om nødvendig legge til flere.

   Hvor kan jeg kjøpe?


   Kjøp denne sausen kan nå være i store kjedebutikker og supermarkeder. Prisen på denne sausen produsert av "Makaylenny" ganske høy. Ja, en flaske på 150 ml koster ca 500-600 rubler. Men ganske billig å kjøpe analoger er ikke verdt noe som dette saus du vil ikke se.

   Uansett hva din smak, men ikke overdriv!  
   Alle vet at en hvilken som helst sport - det er bra for den fysiske helsen til kroppen og er nødvendig for å heve moralen til ånden, som er bevist at sporten - det beste anti-depressant.
   Og hvis vi lagt til alt dette enkelt og raskt å bli kvitt ekstra pounds og slette "appelsinskall", er det uklokt å frata deg av de fine tingene.

   Vann aerobic - det gjør bare en sport, som enkelt lar deg kombinere alle disse fordelene, men samtidig det ikke innebærer svette og utmattende økter uten noe som ikke kan gjøre en "tørr" typer fitness.

   Hva er vannaerobic? Hvordan gjør det og hvorfor det er nyttig så all ros? Hvis du er avhengig av samme navn, kan det konkluderes med at det er aerobic i vannet, og det er helt riktig svar.
  Effektive vannaerobic for vekttap

   Alle, spesielt, er det den mest berømte vann trening - svømming. Men dette er ikke sant, svømming - dette siste, hva vil du gjøre på vannaerobic, slik at folk som ikke kan svømme, og for disse grunner ikke ønsker å gå til bassenget, kan du gi grønt lys.
   Vannstanden der vannaerobicklasser holdes, vanligvis 1 til 1,7 meter, i tillegg, hvis vannet mer enn midje-dypt, blir klassene holdt i spesielle rekkverk. Så de som er redd for å drukne, kan du puste lett, er det vanskelig å gjøre.
   Hvorfor gjøre vannaerobic som effektive for vekttap? Det er enkelt, når du gjør i bassenget, den menneskelige kroppen prøver alltid å holde varmen, selv om vanntemperaturen er behagelig for ham i øyeblikket.
   Det er derfor så intens aerobic fremmer vekttap fordi stoffskiftet er akselerert betydelig i denne perioden. I tillegg, ved utførelse av ulike oppgaver i vann, blir legemet utsatt for all slags svingninger, faktisk virkningen hydromassazhera som fremmer aktiv og forsvinning av cellulitt, slapp hud er myk og musklene kommer i tone, men muskelmasse spesielt ikke økt.
   Så vannaerobicklasser - en flott type fitness er flott for folk zhanyayuchy ekstra pounds, de vil ikke kjøpe ny som muskler.
   Når kroppen er fullt forberedt og mye hudishym, kan du trygt gå videre til "land" sport, hvor du kan få muskelmasse mye raskere og mer intens.

   Forresten, en annen unektelig pluss aerobic - er at nesten hele kroppen er stadig under vann, som i klasserommet kan ikke føle seg ekstra fasiliteter, alt skjult fra nysgjerrige øyne.

   Vannet kroppsvekt føles ikke full, så belastningen på hjertet og beina litt, men takket være vanntett vann aerobicklasser gå veldig effektiv.

   Hva som er nødvendig for aerobic?


   Først av alt, sørg for at du ikke har kontraindikasjoner for å praktisere denne sporten. Vanligvis, før du starter leksjoner i bassenget, må du bestå en medisinsk undersøkelse.

   Aqua forhindret fra å drive folk som lider av underlivsinfeksjoner, blærekatarr eller andre forkjølelse.

   Når du har bekreftet at du har ingen kontraindikasjoner, er det nødvendig å gå til butikken og kjøpe en entreprenørbadedrakt hvis du ønsker å justere webbing for en badedrakt og gummihette for bassenget.
  Effektive vannaerobic for vekttap

   Et annet pluss i vannaerobic, er at den ikke har noen aldersgrense: det kan forholde seg til både unge jenter og kvinner i midten og alderdom.
   Forresten, er denne sporten svært nyttig for gravide kvinner og kvinner fordi leger har lenge argumentert for at en aktiv livsstil er ikke bare nyttig i denne perioden, men et must. Et unntak kan være bare bestemte tilfeller av kontraindikasjoner.
   Vann aerobic klasser, i motsetning til andre idretter, eliminere stress på føttene, men også letter alvorlighetsgraden av ryggen, som et resultat, kan den vordende mor føler meg mye bedre. De fleste kvinner som driver vannaerobic under svangerskapet kan skryte av at fødsler var mye roligere og mindre smertefull.

   Hvordan er trening med aerobic?


   Klasser som alle typer fitness er ganske enkel: det hele starter med litt oppvarming, etterfulgt av sykkelstrømbelastning, muskeltrening med spesialutstyr, så det bør være lett stretching.
   Forresten, hvis du aldri har spilt sport, så det beste alternativet er å bestille en gruppe for nybegynnere, hvor klassene er bare 20-25 minutter og du er der osvoyitesya, kan du fortsette med normal gruppe, hvor varigheten av trening er 45- 60 minutter.
   Når utstyret brukte akvapoyas som kan tjene som vekter, og bidrar til å holde kroppen oppreist.
   Du kan håndtere akvahantelyamy og akvashtanhamy som vanligvis laget av skum. Noen ganger klasser er spesiell vekting borrelås og akvaperchatkamy som ligner froskelår med svømmehud.
  Effektive vannaerobic for vekttap

   Anmeldelser flertall av jenter og kvinner som har opplevd vannaerobic, tyder på at prosessen med å miste vekt egentlig er ganske rask, vanligvis en måned kan du miste ca 6 pounds, men det absolutt ikke bør være spesielt sterk trang til å spise. Mer vann, og frukt og grønnsaker - det er hovedparolen på tidspunktet for aerobic.
   Hele prosessen med opplæring vil bli ledet av en instruktør som vil vise øvelsene og se til at de utfører riktig. Derfor er kvaliteten på opplæringen, vil i stor grad avhenge nettopp på den, så valget av en treningsinstruktør bedre tilnærming som alvorlig.
   Selvfølgelig kan du gjøre vannaerobic og selvstendig, for dette vi gi noen enkle øvelser. Men hvis du aldri har spilt sport, jo bedre, selvfølgelig, vil være trening med en coach.

   Aqua aerobic øvelser for vekttap


   Prøv å kjøre vann. For å gjøre dette, bør vannstanden være noe mer enn brystet. Innen 15 minutter følger rømmen, prøver å heve så høye ben, mens viftet med armene som vanlig løp.

   Å jobbe lår og rumpe, kan du gjøre følgende: rette ben i en strukket posisjon bør øke den maksimale høy og deretter ta den tilbake og slipp. Slike trekk gjør 15 ganger for hvert ben.
   Baksiden er støttet av en side, løft bena frem og begynner å gjøre øvelsen "saks", mens ikke slippe føtter under det opprinnelige nivået. Fra samme posisjon kan gjøre øvelsen "sykkel".  
  Яндекс.Метрика