Alle som har prøvd khinkali vet hvor deilig det er. Denne retten ligner dumplings, men likevel forskjellig fra dem. Men hvorfor? Og lage tradisjonell khinkali?

 Hva er det?


 Chinkali - en tradisjonell rett av kaukasisk mat. Faktisk, ligner de russiske pelmeni dumplings eller ukrainsk, men likevel forskjellig fra dem både form og innhold.
 Første beboere i fjellområdene i Kaukasus brukt som stuffing kjøtt sau og fjellgeiter. Det må nødvendigvis være frisk. Etter slakte skrotter og kjøtt skjæres store skarpe dolker nesten til en tilstand av stuffing.
Hvordan lage dine egne hender Khinkali sant?

 Tradisjonelle khinkali forberedt bare med kjøtt, som vanligvis er tilsatt salt og pepper, vill fennikel noen ganger, som ga spesiell krydret smak. I dag stuffing kan inneholde urter, sette noen løk, er dette kjøttet mer saftig.
 Deigen skal være blid i sin forberedelse er det absolutt ingenting komplisert. Det må rulle et lag, skåret i stykker. I midten av hver sirkel sette fylle kaukasiske kvinner.
 Deretter Khinkali innpakket. Og det kreves visse ferdigheter, ble det antatt at innpakning - er en kunst. Jo flere rynker var, jo mer høyt verdsatt matlaging ferdigheter elskerinne. Etter pakking av en pose.
 Det er viktig var å vikle den godt, slik at under matlagingen i kjøttkraft dannet, som i alle fall var ikke å være.

 Vidvaryuvaly kynkaly på bålet i lettsaltet vann. Egentlig er det enkelt og likevel utrolig deilig!
 Men i dag, er denne retten utarbeidet i ulike land, slik at kravene til utarbeidelse og ingrediensene som brukes har endret seg litt. For eksempel, lam eller geit kjøtt erstatning for biff (det er bedre å blande med svinekjøtt å fylle ut saftig og mør).
 Pakkestørrelse kan variere fra små (størrelsen på en valnøtt) for stor, så stor som en plate. I dag har hver selvrespekt kokken hans originale oppskriften og bruker sine triks.

 Hvordan å lage mat?


 Hvordan lage deilig og autentisk krydret khinkali? Ingenting komplisert om det. Prosessen kan deles inn i tre trinn: fylling, deig og koking. La hvert øyeblikk mer.

 Gjøre fylling


 Så, først forberede alle de nødvendige ingrediensene til fyllet:
 •  500 gram kjøtt (helst ved hjelp av en blanding av svinekjøtt og oksekjøtt);

 •  1 fedd løk;

 •  50-100 gram biff kjøttkraft;

 •  1 bunt dill;

 •  1 bunt koriander;

 •  1 bunt persille;

 •  klype pepper;

 •  salt etter smak.

 •  Metode:
 •  For å begynne, bør kjøttet slå i stuffing. Men det er bedre å ikke bruke en kjøttkvern som ekte gourmeter liker å føle smaken av ekte kjøtt. Så først må du fileter skåret i stykker. Nå tar en stor kniver for skjæring og begynne i det små pisk kjøtt til du får stuffing, som er alt for å forbli små biter (så ikke overdriv det, vi trenger ikke grøt).

 •  Nå Skrell og hakk løken. Her skal det bare bli nesten et rot, så du kan trygt bruke en kjøttkvern eller blender. Legg blandingen i stuffing.

 •  Hell over i en bolle med kjøttbuljong. Opprinnelige du trenger å varme opp til å bli varmt (men ikke koke!).

 •  All grønn vask og fint hugge ned, og deretter legge de resterende ingrediensene.

 •  Krydre med salt og pepper stuffing, bland godt og ta en halvtime eller en time å gi kjøttet juice og buljong prosyaknuv (så den blir myk og øm). Fylling for khinkali klar.

 •  Forberede deigen


   Deigen er forberedt veldig enkelt og greit å takle dette problemet noen vertinne, selv uerfarne.
  Hvordan lage dine egne hender Khinkali sant?

   Her er ingrediensene du trenger:
 •  500 gram mel;

 •  1-15 glass vann;

 •  1-2 egg;

 •  litt salt.

 •  Hvordan å lage mat?
 •  Å starte sile melet gjennom en sil. Dette vil unngå dannelse av klumper under blanding.

 •  Forberede en flat og relativt stor overflate, elt deigen som det er nødvendig for det, ikke i en panne eller plate.

 •  Strø mel på bordet (eller på en stor skjærebrett hvis du ikke ønsker å forurense tabellen).

 •  Gjør en forhøyning i midten av utsparingen.

 •  I den resulterende hull bryte et egg forsiktig helle vann. Du kan umiddelbart legge salt.

 •  Begynn forsiktig og gradvis vymishuvaty deig. Å gjøre dette kan og bør bare hendene. Først, annerledes og vil ikke fungere, og for det andre, som du putter i fatet varme hender, bokstavelig talt hele sitt liv. I dette tilfellet, smakløst khinkali bare ikke vil fungere.

 •  Således er deigen klar. Rull den. Dersom arealet ikke tillater, først kutte deigen i små biter (omtrent på størrelse med to valnøtter) og distribuere individuelt. Lagene bør være tynt, men ikke for mye (ellers deigen vil bryte).

 •  Den siste etappen


   Så deigen og stuffing klar, de ønsker å koble til. For å gjøre dette i midten av hver brikke sette stuffing, samle kantene av deigen koble dem til toppen, nøye fikse. Du vil bag.

   Varmebehandling


   Hvis du bestemmer deg for å lage denne retten hjemme, er det best khinkali koke. For å gjøre dette, en stor kjele med vann på bålet. Når det koker, senk start khinkali vann. Men det bør gjøres nøye og på en spesiell måte. Først plasserer posen på en hullsleiv, dyppe den i kokende vann, hold litt og så la gå.
   Hvis du ikke gjør det, deretter senket ned i kokende vann deigen bare holde seg til bunnen av pannen, på grunn av hvilke skader membranen.

   Tilsvar, fremdrift og andre poser. Kok til de er møre khinkali behov. Hvordan å definere det? Det er enkelt. Når alle posene flyte til overflaten, så de er klare. Det tar ca 5-10 minutter (avhengig av størrelse).
   Men hvis du ikke ønsker å lage mat, kan du lage mat i vannbad khinkali (i mange hjem apparatet er). For å gjøre dette, plassere dem i tilstrekkelig avstand fra hverandre og stille inn timeren for en halvtime eller 40 minutter.
   Noen foretrekker å lage denne retten i multyvartsi. For dette formålet vi velger å dampende, sette alle posene på en spesiell rutenett. Expose tidtaker for 40 minutter.
   Det er verdt å merke seg at khinkali rå lenge forbli, som kjøttkraft kan skysnuty. Men de kan fryses.

   Hvordan søke?


   Hvordan du sender inn khinkali? De inkluderer retter som er velsmakende, men frisk og alltid varmt. Så når khinkali zvarylysya, oversette dem til en tallerken og raskt satt på bordet kan være dekorert med en kvist av grønt). Vanligvis denne retten brukes uten sauser. Du kan bare legge til litt pepper.
  Hvordan lage dine egne hender Khinkali sant?

   Hvordan er?


   Chinkali sikkert spise for varmt (vanligvis bake språk og himmelen er ikke nødvendig, men kan ikke være en lang ventetid). I Kaukasus spiste en tallerken hender bare, siden piercing med en gaffel suppe strømmet alle (og faktisk alt smak) og ta poser skje bare ubehagelig.
   For å starte, må du bag en liten matbit på ett sted og bare drikke suppen, ellers så må du ikke være. Og så kan du spise seg khinkali.

   Bon appetit!  
   Det er vanskelig å møte noen som ikke liker søtsaker, og enda vanskeligere å finne noen som ikke elsker godteri. Multi-farget godteri, sjokolade barer, luft fugle melk eller dzhemovыe deilig, krem ​​eller alkoholholdige stoffene vil tilfredsstille selv de tøffeste motstanderne av søt, fordi alle kan velge sukkerholdig godteri til dine preferanser.
  Hvordan lage dine egne hender deilig godteri?

   Det viser seg at for å glede deg selv eller dine kjære denne favoritten delikatesse, er det ikke nødvendig å ty til hjelp banalt kjøpt godteri, fordi det er realistisk å klare seg på egenhånd.
   Lage godteri hender - ikke vanskelige, men heller en hyggelig og spennende opplevelse som lar deg ikke bare å lage deilige hjemmelagde desserter, men de originale godbiter som kan konverteres til en fin gave for dine venner eller kjære.
   Det beste er at de sjøl godteri du kan legge til noen likte fylling, legge dem til ønsket form og eksperimentere med uvanlige kombinasjoner av smaker.
   Visste du at noen land er forberedt med de mest bisarre godteri smaker: øl, med en smak av saltfisk, pepper og selv olje!

   Vi, selvfølgelig, trenger du ikke foreslå å gjenta noe sånt, og prøver å lage godteri med mer eller mindre klassiske ordninger, alle kan.
   Historien om den første godteri går tilbake mer enn tre tusen år siden, i disse dager folk ikke visste hva sukker og sjokolade, men ikke mindre forberedt deilige søtsaker med honning, nøtter og datoer. Godteri, som er mer eller mindre lignet deres moderne kolleger, først dukket opp i det XVI århundre i Italia, men de brukes som en deilig dessert, men heller som narkotika og selges i apotek.
  Hvordan lage dine egne hender deilig godteri?

   Ganske snart ble det lagt merke til at disse "narkotika" ikke har noen helbredende effekt, slik at de raskt baktalt og, for en tid, sjokolade helt prøvde ikke å spise. Inntil det nittende århundre i Russland og ikke eksisterer noen godterier, ble sjokolade bare importert varer, som selvsagt bare råd til den rike.
   I dag rekke søtsaker bokstavelig talt ingen ende, og konditorier bokstavelig talt overfylte med godteri på grunn av deres store utvalg for enhver smak og budsjett. Å forberede søtsaker hjemme vellykket, bør du følge noen grunnleggende regler som vil tillate deg å raskt og enkelt å forberede deilige og vakre gjenstander.

   Hemmeligheter matlaging søtsaker med hendene


   Det viktigste du må huske - en respekt for riktig temperatur smelter sjokolade, fordi det er den viktigste komponenten i en velsmakende resultat.
   Sjokolade reagerer dårlig for varmt og tett rom, så det skal fungere i romtemperatur som ikke overskrider 20 °.

   Til klar godteri kom ut fin og behagelig skinnende glans, men ikke kjedelig og hvitaktig blomst, må du følge teknologien Punkt: mørk sjokolade varmes opp til 50 °, så er det nødvendig å redusere temperaturen til 32 °. Det samme gjelder melk og hvite varianter, trenger bare å senke temperaturen til henholdsvis 30 ° og 28 °.
   Et annet viktig punkt som må følges for et vellykket resultat, muggsopp og beskytte seg mot mulig sjokolade fuktighet!

   Det faktum at selv de minste dråpe vann som tilfeldigvis endte opp i sjokolademassen, tvinge den til å krystallisere, noe som tyder på at kvaliteten vi får sukkertøy.
  Hvordan lage dine egne hender deilig godteri?

   Å lage sjokolade ofte brukes sjokolade barer, sjokolade dropsah som, forresten, er det best å smelte, eller ren sjokolade uten fyllstoffer. Det er best å smelte i et vannbad eller i mikrobølgeovn, men i sistnevnte tilfelle, risikerer du at den overopphetes.
   Smelt sjokolade direkte i bollen på bålet - ikke det beste alternativet, som det lett kan brenne og ødelegge smaken av godteri.

   Oppskrift på sjokoladetrøfler


   Mystisk godteri fra Frankrike som er spesielt laget slik at de lignet ekte trøfler, bare at de gir en spesiell form og strø sjokoladebiter som simulerer bakken.
   Disse søtsaker er vanligvis forberedt på en standard oppskrift fra en blanding av smør, fløte og sjokolade, og det er valg du kan legge til krydder, kandiserte frukter, likører, nøtter eller tørket frukt. Så må vi:
 •  Knust sjokolade - 230 g;

 •  Krem - 0,5 kopper;

 •  brennevin - 1 ss. skje;

 •  usaltet smør - 30 g;

 •  kakao, nøtter.

 •  Skiver eller hakket sjokolade i en bolle legge opp, gjerne med høy temperatur, og likevel avvise side. Krem blanding med olje og varme i en liten kapasitet over middels varme til koking. Deretter helles den varme blanding til den preparerte sjokolade og gi til å stå i noen minutter.
  Hvordan lage dine egne hender deilig godteri?

   Nå er alt rim mix til glatt, tilsett en spiseskje med likør (du kan velge hvilken som helst alkohol som rum, brandy eller bourbon). Vår forberedt sjokolade bør dekke og la i kjøleskapet over natten for å sette mot den trenger å zahusnuty.
   Neste dag, ta ut sjokolade innkjøp og foreta hender eller en skje for is å danne små kuler av uregelmessig form. Velg alternativet pulver, hvis sjokolade og fint nakryshenym nøtter, så dryss dem godteri og legg dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Dekk med et lokk og vår godteri sende i kjøleskapet til størkning.

   Forbered deilig Raphael Hus


   Det viser seg all din favoritt og deilig godteri Raphael kan gjøres hjemme, og prosessen er ganske enkel. Så, hva trenger vi?
 •  Kondensert melk - 1 boks;

 •  smør - 200 g;

 •  kokos - 200 g;

 •  Mandler - 100 g.

 •  Bland smeltet smør med kondensert melk, tilsett en halv kokosnøtt. Den resulterende massen er nødvendig for å få ned en tykk krem ​​som du må sende en cover og stå i kjøleskapet over natten.
   Når frosne massen kan begynne å danne små kuler inni som satt på amygdala. Klar godteri dryss rester kokos og sende i kjøleskapet til størkning.

   Som du kan se at i den første, i det andre tilfellet, er kokeprosessen ikke spesielt komplisert og forvirrende. Det var en ting til - rett til å sende inn dine søtsaker. De kan bare sette på en vakker plate eller sette i innkjøpsengangsformer, men det er en annen, mer interessant og moderne versjon, en bukett blomster.
   Hver godteri er innpakket i en vakker innpakning, og deres komposisjoner, og andre støttekomponenter, skapte hele fantastiske buketter og figurer. Denne unike gaven laget utelukkende med sine egne hender, vil glede enhver mann som elsker søtt og setter pris på originalitet.  
  Яндекс.Метрика