Aikido. HVORFOR? HVORDAN?
 Målet er skrevet her - for å fylle gapet mellom litteratur om Aikido, beskriver teknikker (teknikker) i tegningene og filosofiske verker av kjente kunstnere. Dra nytte av den første biten - alle detaljer og følelser oppfattes under trening, og sistnevnte kan være vanskelig for den uforberedt leseren.
 Første spørsmål: hvorfor Aikido?
 Hva diskusjon:
 1. spørsmålet: hvorfor velge Aikido?
 2. O-Sensei av ånd, filosofi, holdning til liv og person;
 3. hvordan det gjelder renhet i sinnet;
 4. at staten bør ha for å nyte det - MB avslapping, naturlighet, følelser partner;

 5. hva det betyr å være avslappet, men det er derfor sterk;
 6. Behovet for å gjøre dette til vår daglige tilstand;
 7. I denne tilstanden kan du føle og kontrollere partner;
 8. Øvelse til 5;
 9. Øvelse for 7 uke og arbeid; (Hvorfor uke kontroll);
 10. Stemningen i trening, fokus på sentrum, trodde - ikke på det punktet av kontrakten;
 11. Betydningen av intensivt arbeid i uke og overføring til å jobbe følelsen naken;
 12. betraktninger om de ulike områdene i Aikido og innholdet i sine utvalgte folk;
 13. Aikido - en åndelig praksis like mye som den militære og etter som vi søker å oppleve harmoni med alt i universet, inkludert fienden, som en del av Total;
 14. Spørsmålet tester for nybegynnere og engasjert i Aikido: formålet med treningsøktene dine:
 og - lykke for alle mennesker;
 b - oppkjøpet av ferdigheter i selvforsvar;
 i - en måte å opprettholde fysisk form;
 p - Søk åndelig vei;
 d - alternativ fritid;
 e - tilfredsstillelse av nysgjerrighet;
 15. Aikido som en måte å bli mer fri (i stand til å forsvare seg selv og så avslappet).
 I de siste mestere i japansk sverdkunst nøkkelen til suksess i kampen rene tanker (void) bevissthet - nepryv'yazanist - neostanovku sinn (se. D. Suzuki, hvor han leder et brev Takuan, abbed av tempelet i Kyoto, samurai Yagyu Tadzyme-no-kami Munэnory). Bevissthet er som helt rolig overflaten av innsjøen, ikke zamutnennoe lidenskaper og lyster, kan bare direkte, umiddelbart og uten forvrengninger reflektere omskiftninger i kampen, som innsjøen - flytende skyer på himmelen. Bare i denne tilstanden kan mestre kjapt og presist svare på angrepet av fienden. (Kissemaru Ueshiba. * 1). Aikido - kamp, ​​der det er noe ønske om å bevise sin styrke til å oppnå seier, bekjempe fienden til bakken (glemme at alt er tilbake - ikke fysisk og åndelig), og det er en kamp, ​​men harmonisk forhold til angriperne, la og ved fysisk (som det virker) innvirkning. Skaperen av judo Jigoro Kano, deltok på en demonstrasjon av Aikido grunnleggeren Morihei teknologi Uesyboy sa at han ser den sanne Budo. Det kan bare tyde på at en mester i hverandre geni verdsatt. O-Sensei Morihei Ueshiba rekkevidden av hva de gamle mestere søkt og skapte kunst, og tillater andre å praktisere det nærmere den ideelle. 
 Så hva er forskjellen mellom Aikido fra andre kampsporter? Etter noen gamle jujutsu i Japan har lignende teknologi, mens Kina er stilen av martial arts trekk som ligner Aikido. Hva er nytt i forhold til martial judo, karate, sambo? Forskjellen i ånden, filosofi, holdning til livet og til fienden. Disse tilsynelatende abstrakte ting kan påvirke den spesifikke teknikken og dens effektivitet.
Aikido. HVORFOR? HVORDAN?
 Her er noen uttalelser O-Sensei Morihei Ueshiba Art of the World - Aikido (basert på boken * 2 * 3): Det er lett å oppnå renhet i sinnet at enhver handling var en partner i et speil, reflektert kjapt og nøyaktig vurdert? Fordi beregne all tid på kort tid.
 Noen varianter er kjent. Derfor, i det gamle Japan, samurai anbefalt å søke døden. Den berømte fekter Miyamoto Musashi i sin bok anbefales av å velge den som fører til døden to måter. Kanskje det er en effektiv måte. Samurai, som gir sitt liv til å tjene Herren, var å være fri for valg - for det livet han har gitt. Oppriktig, absolutt endelige av denne beslutningen fører, tilsynelatende, til fremmedgjøring og hjelper i kampen. Men på det tidspunktet denne tilstanden var ikke tilgjengelig for mange mennesker, og nå, og ikke i Japan, slike tanker kan være.
 En annen mulighet ble foreslått av Morihei Uesyboy. Og til ham og andre avklart, men uansett kampsport. Tenk deg at du er alt i denne verden som deg - dette svært verden. Så noen redd for å bekymre seg for? Men tenk hardt, men ikke nok - vi må bli:. Prøv å forestille seg at alle mennesker er brødre og alle rundt - en manifestasjon av universell kjærlighet - er mulig, men ofte de første sammenstøt med neprosveschennoy, brute force. Selv om prisen effekt i mest ustabile - samfunn, lærte miljø. Men det er et verktøy som, med klageadgang kan det etter hvert ganske smertefri fysisk og mentalt fin lede deg til ønsket resultat; dette verktøyet - Aikido.
 I kunst laget av Morihei Uesyboy, teknologi implementering teknikker) er ikke bare å kontrollere angriperne, men også for selvforbedring. Kommer til gym for første gang, vi vet ikke om noen teknologi og ikke sikker på deres evne til å tåle fysisk og psykisk aggresjon. Det ultimate målet (innenfor de Arts) - dette er en situasjon der, sto for angriperne én, er vi i stand til å kontrollere i hvilken som helst del av angriperne, uansett hvor sterke de er. Vi har ikke noe imot på dette punktet noen spesifikk teknologi, men umiddelbart svare på eventuelle endringer i situasjonen og den beste måten.
. * 3.
 Endo Sensei, et vitne, sier saken når O-Sensei, inn i dojoen, spurte han: -. - - Han spurte. Jeg begynte å kaste stadiet hvor alt var.
 Mellom nybegynnere og mesterklasser er mellomposisjoner, som er milepæler på vei for å hjelpe bestemme sted og ikke bortkommen. Selvfølgelig er det vilkårlig og subjektiv, men på et tidspunkt er det bare spekulasjon.
 Si fem-punkts skala:
 1 poeng - du er så moden som kom til klubben og ønsker å prøve på uvanlig, men som du intuitivt føler, sanne utsikt (5 - 3 kyu);
 2 poeng - lært deg de grunnleggende teknikker og danner noen alternativer begynner å føle de generelle prinsippene for private handlinger, prøver å jobbe gjennom sentrum, ikke tvinge, får en følelse av partner (2 kyu - dan 2);
 3 poeng - du bare utfører ingeniørsenter, prøver å holde seg avslappet og lydhør overfor partneren din gjennom hele operasjonen, og dermed samtidig kontrollere en partner, gjør en grundig selvkontroll; på dette stadiet av bevisst innsats for å jobbe med energi og gjennom
 gratis utstyr, krisesituasjoner, etc., en følelse vyhrashnosti bezmыslyya, renslighet i tankene disse punktene (3-5 Dan);
 4 poeng - du står fritt til å bruke sin energi og partner, så samt den perfekte partneren føler smidig overgang fra én teknologi til en annen, og den neste uten å være knyttet til skjemaet; renhet i sinnet, inkludering av lys - om nødvendig (6 - 8 Dan);
 5 poeng - er du helt fri mann, du har ingen fiender; kontroll over andre - er kontroll av et harmonisk forhold til det felles beste; du er den som for World og World.
 Som du kan forestille deg, alt dette skjematisk og om, men hvis en eller annen måte bidra til å navigere - en god ting.
 Etter å ha definert middels, men på grunn av lang mål, la oss se hva kvaliteter du må trene og hvordan.
 Avslapping - først etter konsentrasjon og koordinasjon (for å generere dem automatisk), enn du har å lære. Ikke apati og nenapryazhennaya og fylde som du ble overrasket og selv sjokkert sjekk diskret, gjør deg sterkere enn alle forsøk fra din gode (eller ikke så godt trent musklene. Muskelstyrke er ikke så viktig som i alle fall, er du i stand til å arbeide med partnere sterkere enn deg selv.
Aikido. HVORFOR? HVORDAN?
 Men slapp av når du prøver å treffe kraftfullt fanget eller ikke så lett (med mindre selvfølgelig du velger å overgi). Samfunn lært oss å svare på faren av stress krefter, og det alltid er best? Avvenne kroppen av denne reaksjonen - flott arbeid som krever en betydelig mengde av hard trening. Men offset feil av natur, poskupyvsheysya de kraftige musklene for deg - en anstendig delmål. Unødvendig å si at hjernen din er lettere å være i nepryv'yazanosti når det ikke er opptatt av muligheten til å eie muskler?
 Endo Sensei tilbyr når du arbeider med en partner for å søke naturlig som i det virkelige liv, hvor du går fra stadig spente hender. Spørsmålet er hvordan du finner den riktige statlige hender. Måter mye. Før du nevne noen gjentakelse slått, kontrollere og justere arbeidstiden bør en dojo - du kan ikke lære fra bøker og videoer. Den klassiske metoden - gjøre for mange syemen uchi (hakking blåse nedover) bokkenom (tresverd) og Jo (stick 15m). 50-100 ganger mer kan gjøres hender, men hvis du er i en serie chop 1000 - du vil slappe av og heve hendene med våpen pust, ikke tvinge. (Vi trente med hjelp jo en gang i uken som følger: å lære å holde våpen og bruke det for å tegne syemen-Ooty sted til 300-400 ble lagt til 50 slag per uke, etterfulgt av 100 hver gang før en serie med fokus på riktig. Som et resultat, alle (ble av oss nylig involvert i Aikido) oppfylt sine 1000 syemen-Uchi 15-20 minutter). En annen velkjent måte å regne ut riktig følelse i hendene - Tenkan, og best av moretэdory. Partner griper hånden og gjorde sitt to holder. Skift av linjen for angrep ved hjelp av kraften problematisk, må kjempe med en hånd mot to, og på grunn av stress det ethvert forsøk lett spores. Men hvis du tar med en hånd full av avslappet tilstand, for ikke å slåss, og kontaktpunktet, er det lett å forlate linjen for angrep, holder sin hånd på den midterste linjen - til sentrum. Potrepыhavshys en sterk beundring og fått instruksjoner for bane vil være i stand til å bevege seg i sikkerhet. Det finnes måter, men noen krever mye plass til å beskrive andre fortsatt møtes her, da vil snakke om følelser partner, og andre vil ikke tro ordene (selv de som har sett det i en praktfull ytelse Endo Sensei, men følte a). 
 Gjør en lignende sentiment ulike tekniske aktiviteter med mange partnere, pereprohramuyete du ditt sinn og kropp på denne store naturlig avslappet tilstand enn opptatt. Imidlertid er det ikke lett - i mange år stivhet og stivhet var nøkkelen til å understreke ikke bare situasjoner. Vi må arbeide for å sikre at riktig avslappet tilstand var en naturlig og hverdagslig.
 For de som fortsatt er vanskelig å forestille seg hvordan du kan være avslappet og sterk, kan de ansatte tilbyr følgende: Hvis din hånd er vanskelig, så det er bare kraften i hendene og avslappet (heretter - representasjoner av Aikido), som ligger på midtlinjen lyttet til hele kroppen, og det er mye kraftigere hånd; eller enda en - energi (for de som er nærmere): anstreng hånd deg over det blokkerer energien i sentrum - musklene som om klemme en tynn slange gjennom hvilke væske flyter (plassering ca 5 cm under navlen.). Men best av ordninger (som på grunn av usikkerheten er fortsatt det eneste verktøyet for den rystet tilliten til hans sinn) for å flytte raskere sensasjoner - trent og spore dem. I Aikido sjekke det abstrakte og konkrete egne følelser uvanlig - kanskje unik.
Aikido. HVORFOR? HVORDAN?
 Hva trenger fortsatt å vokse i tillit, slik at følelsen partner. En av delene - det er avslappet og du er allerede utarbeidet, og, føler coaching partner, lærer du ikke bare slappe av hendene, men hele kroppen. Men hva det er, og om du føler partner? Dette begrepet brukes der det er menneskelig samhandling, søker noen felles mål; ofte paret danser, akrobatikk, spille fotball og andre idretter. Men hvordan det samme som menes her og i kampsport?
 Føler følgesvenn til felles innsats for å oppnå noe, en nødvendig forutsetning for å lykkes; forretnings - interaksjon gjennom kommunikasjon, spiller sport - det meste visuelle, dans og akrobatikk - kontakt. I kamp fienden (som i Aikido oppfattes som en partner, gjør det mulig å lære noe) bør sikte ikke overens med din - krenke din kontroll, føre til at du fysisk skade. Og jo større behovet er å føle det og dermed overvåke. Kontrollen kan være ikke-kontakt, og det er - et høyt nivå; og pin, som ikke er lett. La oss se på andre alternativ. Tenk deg at du angriper og dro fra linjen for angrep, oppnår du kontakten av hender med en partner. Hvis din hånd er vanskelig, føler du spenningen han i utgangspunktet, ikke en partner, og du jukset.
 Det er foreslått:
 1. Retten til å slappe av hånden;
 2. Kontrollkontaktpunkt for dets sentrum - i tilfelle av sporing dette punktet bare hånd du sterk, men likevel zaplutayut.
 Alt dette gjelder ikke bare zaschyschayuschemusya (naken), men også til angripe (uke) - han jobbet i en stil har en sjanse til å dra nytte av mulige feil og slå motstanderen din (dette er spesielt lett hvis en hard og derfor ikke i stand til å samhandle med en partner ) og trent følelsen som trengs til seg selv som naken.
 Hvordan oppnå de foreslåtte? Noe har allerede vært diskutert, andre metoder - seminarer Endo Sensei, som var heldig, pluss en forklaring som arbeidet i vår klubb ble klart behov for dem til nybegynnere.
 1 Øvelse:
 Partner med avslappet stående skulder belte og konsentrert på midten, hviler du armen litt bøyd avslappet hånd-fylt, skuldrene ned og avslappet følelse du poddavlyvaete center; partner begynner, sakte først, flytte skulderen, som fører angrepet med sin midtlinjen, og hvis du er avslappet og tar kontroll sentrum, vil du være lett å navigere med et minimum av forsinkelse på ulike tidspunkt, igjen angripe midtlinjen partner (hvis hånden din er - og zamotayut vtomlyat raskt); Partner coachet timing (aktualitet), venter på neste angrep midtlinjen uten masete skulderbevegelser;
 Andre øvelsen:
 Partner arm bøyer ved albuen, underarmen er loddrett og samler fingrene i en knyttneve; Din oppgave - å sette sin hånd på toppen, prøv å destabilisere spor hånden men stødig mann; anspent hånd du ikke lykkes, men avslappet og riktig så sensitive - egentlig; Partner coachet kontroll av hånden sin center;
 Generelt er det uke den som angriper og lar zaschyschayuschemusya (naken) forbedre teknikken. Mange ikke umiddelbart innse at å miste halvparten av treningstiden for rollen som en bryting "stappet". Og ville ikke bare hjelpe til stor effekt til partner, men også effektivt trene deg selv. Arbeider som uke, bør du prøve å kontinuerlig spore kontaktpunkt med nage sitt senter (som den har sin kontaktpunkt gjennom kontrollsenter). Hvis naken, et sted i implementering av teknologi, ikke montert, vil uke være klar til å vinne. Så trene hardere, men mer interessant og sikkert mer nyttig. Og for at dette skal fungere, må du i hvert øyeblikk flyktig situasjon (av tilstedeværelse), som tar oss til stemning og humør på trening for trening. Takket være uvurderlig hjelp Kurybayasy Sensei, Miyamoto-sensei, Seki Sensei og selvfølgelig Endo Sensei (workshops som ga opphav til overraskelse for refleksjon og valg av retning) mulig, inkludert en åpning og en enkel, men ikke opplagt Sannheten om kvalitetsarbeid uke. 
 La oss etter et par øvelser for avslapning og en følelse av partner seminarer Endo Sensei, og nå, med hans egne ord, stemningen på trening.
 Det er viktig å forberede deg selv og opprettholde denne tilstanden under hele økten. Det er interessant å sammenligne atferden før trening europeere, amerikanere og japanere. Noen går på matten, moro å kommunisere - fin å bruke tid, andre - fokusert og lede deres tilstand i samsvar med bekjempelse snarere enn motstandere duell (og etter trening - smilende og pratsom - ikke noe problem).
Aikido. HVORFOR? HVORDAN?
 Endo Sensei pauser før du gir oss en sjanse til å skille hva som var, hva som vil være; forklarer hvordan og i hvilken avstand bør sitte i Seiji, en bue. Og det er ikke på grunn av formalisme og å organisere stemningen. Videre, hvis stemningen er funnet, Sensei tilbyr å lagre sine minimums dynamikk - med Seiji stå opp og gå tilbake til den opprinnelige uten å miste fokus og disiplin. Det er ikke så lett i begynnelsen. Deretter kan du prøve å redde en slik stemning - serien: en på tidspunktet for opptak, en spesiell teknikk til all trening og livet. Arbeide på denne måten, flytter vi fokus fra et ønske om å bekjempe fienden på selv (konsentrasjon og avslapping) og følelsen Partner. Dette, som nevnt ovenfor, bidrar til å oppfylle Aikido teknikker. I støtte - to øvelsene foreslått av Endo-sensei, griper partneren din hånd, og hvis du prøver å plukke den opp, det holder deg. Du føler dens virkninger på stedet av fangst og legge innsats, men det gjør det samme. Det er håpløst. . . . . . . . . 
 . . . . . . . . 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 . . . . . . . . . . . . . . 
   
Яндекс.Метрика