Balsamicoeddik, bruk, pris og nytte struktur
 I århundrer har denne flaske dekorert med mørke væsker tabeller av konger og adelsmenn. Og selv i dag, når omfanget av kulinariske pengene ruller over, balsamicoeddik regnes som en av verdens mest delikate krydder.
 Men ingenting overraskende her - slår bare et par dråper fatet magisk substans til et sant mesterverk. Det er derfor vi trenger å vite mer detaljer om sin historie og magisk kraft.
 Når det hele startet?
 For første gang en tønne med balsamicoeddik presentert som en gave til kong Henrik II av Franken, nesten tusen år siden. Unødvendig å si at presentasjonen umiddelbart vurdert verdsatt og satt i daglige menyen monark. Siden da, til tradisjonen gi de opprinnelige fat er solid forankret blant de kjente europeiske familier. En unik oppskrift nøye bevoktet fra nysgjerrige øyne og bestått strengt arvet.
 I dag er situasjonen har endret seg noe og utmerket eddik har blitt rimeligere - nå fulle glassflasker pryder hyllene i mange butikker. Selv om prisen på produktet er svært høy, spirende gourmeter har alle muligheter for nye, uvanlige eksperimenter.
 Hva er balsamico eddik?
 Classic Balsamicoeddik er laget av saften av hvite druer kokes til en tykk konsistens. Til den resulterende sirup legge litt eddik, og all væske helles i flasker laget av tre. De er valgt avhengig av smaken av den fremtidige produkt.
 Dermed kontakt med balsamico kastanje flekke en mørk farge, gjør kirsebær det mer søt eik gir smak med et hint av vanilje, einer og fyller de sjeldne essensielle oljer. Under gjæring væske periodisk strømmet inn i løpet av fatet som hjelper deg å få en unik bukett egenskaper og betydelig forbedre komposisjonen av balsamicoeddik.
 Minste modningsperiode balsamico er tre år, men vanligvis eddik tilført mye lenger. For eksempel, det finnes varianter som kan skryte av nesten et århundre med eksponering.
 Hva forteller emballasje?
 Det bør bemerkes at den opprinnelige balsamicoeddik produsert bare to italienske provinser - Modena og Reggio Emilia. Flasker med eddik fra Modena har en firkantet base, mens produksjonen av Reggio Emilia helles i former som ligner invertert tulipan.
 Ved at bestemme eksponeringstiden i de fleste tilfeller øyet. Ja, kremet korken på flasken betyr av Modena for mer enn 12 år, og gull - minst 25.
 Med emballasje fra Reggio Emilia til å gjøre det enda enklere - bare se på fargen på etiketten. Hvor kommer uttrykket rød fargetone på 12 år, sølv - gull og 18 - 25 år eller mer.
 Hvor mye moro?
 Dessverre innebærer produksjon av solid balsamico tids eksponering ekstra økonomiske kostnader, fordi vi må ta tak i de hundrevis av nyanser. Dessuten, i løpet av modningen av store fat vidbrakovuyetsya, og derved øker kostnadene for det ferdige produkt. Ikke overraskende, per liter magisk betyr 12 år og eldre må betale prisen for 500-600 euro.
 Men ikke fortvil - produsenter produserer mange små flasker (volum 100 ml) med en pris på 40-50 euro stykket. Og gitt at forbruket måles dråper eddik, blir det klart - det magiske flytende lenge nok egentlig.
 Hvordan bruke balsamico?
Balsamicoeddik, bruk, pris og nytte struktur
 Faktisk har bruken av balsamico eddik i matlaging nesten ingen grenser. Ja, blir en flott måte en utmerket dressing til salater og supper, marinader for kjøtt og fisk til å fylle stuet sopp, sjømat og et flott tillegg til desserter. Unødvendig å si, selv enkle brød med dråper balsamicoeddik i en sann delikatesse! Vel, jordbær kombinert med uvanlig krydret smak aner verdens beste dessert!
 Er det noen fordeler?
 Selvfølgelig, smaken av eddik sto på hedersplassen. Men ikke glem om sine gode egenskaper. Ikke rart så mange år balsamico væske som brukes til medisinske formål - det ble behandlet for betennelse og behandlet sår. Dette er ikke overraskende, fordi den magiske skjær har utmerket antimikrobiell og styrkende egenskaper.
 I tillegg er balsamico en real låven næringsstoffer. Den er konsentrert i en masse av kalium, kalsium, sink, magnesium, jern og fosfor. Og likevel - antioksidanter, den beste assistent i kampen for ungdom.
 Jo bedre, dyrere?
 I dag, mange vinduer supermarkeder sådd med rimelige imitasjoner balzamykov. Dessverre, innskriften på etiketten - det eneste som forbinder disse produktene med originalen. Det er derfor etter kjøpe mange distressed å oppdage eksplisitt kjedelig smaken "kjemi".
 Men kan du med hell unngå skuffelse, peker ut mer solid krydder i originalemballasjen. Selv om prisen er noe høyere kostnader virkelig går i oppfyllelse - for glede og nytte i dette tilfellet vil være den mest autentiske.  
Hvordan å lage mat khinkali
 De spiser bare hendene for å ikke miste en eneste dråpe av edelt kjøttkraft (ved støpselet pålagt strenge tabu). I klassisk ytelse er de klumper av kjøttdeig lam og hakket grønt på grunn av de fine poser med deig. Deres moderne kolleger sterkt forbundet med dumplings, erstattet lam mer tilgjengelig blanding av to typer kjøtt - svinekjøtt og oksekjøtt. Utarbeidelsen av den georgiske nasjonalrett er ganske lett, spesielt når du snakker om hvordan du koker khinkali pakken. Lær grunnleggende oppskriften?
 Cook frosset khinkali
 Problem nummer 1: Sørg for tilstrekkelig mengde vann. Kok den i en stor gryte, solsikke. Pepper og sette "Lavrushka" ekte gourmeter anbefales ikke. Khinkali nedsenket i kokende vann en etter en, forsiktig holder "hale". Hvis du ser at de satt fast i bunnen, nøye skille dem med en treskje, være forsiktig med å bryte. Det viste seg? Nå Dekk gryten med lokk og Bulwark 15 minutter. Klar khinkali skal dukke opp.
 Cook khinkali i multyvartsi
 Hva stå ved komfyren, hvis du kan lage mat i Khinkali multyvartsi? Matlaging vil være a la "kjøtt for et par." Sett dem på forhånd smurt grill med olivenolje (den trenger deigen fast). Hell over i en bolle med kaldt vann, kaste den til smaken noen erter allehånde. Lukk lokket. Velg "Steamer" parabolen - "kjøtt". Sett en timer i 35 minutter. Deretter mirakel maskin selv takle: vil du bare fjerne den aromatiske delikatessen.
 Fôring på bordet, servert måltid persille eller koriander. Saus? På en amatør! Men en flaske georgisk vin ville være nyttig.
 Selvfølgelig ville det være riktig å lage mat khinkali, stakk alene, så bør du vurdere følgende klassiske oppskriften.
 Enkel oppskrift khinkali
 For stuffing trenger:
 - Fårekjøtt - 500 g;
 - Greens (persille, koriander, estragon) - bredde;
 - Hvitløk - 4-5 fedd;
 - Stor løk;
 - Salt og nykvernet sort pepper.
 Forberedelse
 Kjøtt Highlanders kutte dolk. Vi vil arrangere et helikopter med store hull i gitteret. Torsion lam, bland med finhakket urter, hvitløk og løk, tilsett salt etter smak og pepper. Sett fyllet i kjøleskapet - engang vente til deigen er ferdig.
 For klassisk Choux bakverk (en egnet ikke bare for khinkali men for ravioli eller dumplings) helle et glass med mel på bordet. Lag en grop i bakken, er det helle 1/3 kopp saltet vann, forsiktig vymishayte. På 500 gram kjøtt vil trenge en dobbelt dose (i ett trinn elting ubehagelig) - gjenta operasjonen.
 Nå kan du begynne modellering, reelle khinkali omfatter 20 folder på hver pose! Kjevle deigen sirkel. Sette en skje med stuffing på den. Danne grasiøs folder. Zlipyvshy "hale" Move pakke ut: det er nødvendig å undersøke om det finnes hull, og samtidig organisere mellom test og hakket luft plass til å akkumulere aksjer.
 Resultatet lagres i fryseren opp til seks måneder.  
Hvordan å lage mat svinekjøtt tungen
 De fleste retter skeptisk slakteavfall. Ja, det finnes mange oppskrifter på deilige retter fra lever, nyre, hjerne, og de blir ikke tatt for å forberede seg på ferie fester.
 Unntaket, kanskje, er bare språk. Nominelt tilhører slakteavfall, biff eller svinekjøtt tungen, tilberedt i henhold til reglene i kulinariske kunst er en ekte perle av bordet - enten det er en familie ferie eller bedriftens overfylt bankett.
 Prosessen med matlaging svinekjøtt språk
 Matlaging svinekjøtt tungen - en nytelse trenger ingen spesielle forberedelser og matlaging ferdigheter. Pretty kuttet med kniv språk overflødig fett (og selv da ikke alltid), skyll under rennende vann og legg de i kokende vann. Du kan trygt sitte foran TV og liker å se din favorittfilm. Husmødre som ikke vet hvordan de skal lage mat svinekjøtt tungen, trenger ikke bekymre deg: en forestilling som varer nøyaktig samme språk som nødvendig for å oppnå full beredskap, er det - 15-2 timer.
 I alle fall, kan du bruke den enkleste måten å bestemme beredskap av kjøttprodukter - sjekk mykhet gaffel. Hvis det går lett gjennom fiber, da det kokte, drenert boks med suppe potten, og i stedet hell i kaldt vann i 10-15 minutter. Dette gjøres for å enkelt fjernes fra språket av grov øverste laget (det er ikke spist), der det viser mørt kjøtt.
 Når matlaging noen språk lagt til kokende vann krydder, urter, løk, gulrøtter. Alt dette kan bringe litt krydder, men store mengder tilsetningsstoffer kan "score" delikat smak og aroma delikatesse produkt.
 Kjølt tungen skåret i tynne skiver på tvers av fibrene og fungerte som en siderett eller supplert skjæring, som er stor som er hermetisert grønne erter, kokt mais, bønner, rosenkål.
 Kjennere foretrekker å erstatte kjøtt kokt tunge, som er i mange tradisjonelle oppskrifter fra salater. Men det er nok av retter, som kokte svinekjøtt språk tildelt hovedrollen. Men for deres fremstilling er behov for mer tid og krefter.
 Bakt med ost språk
 Å forberede behov: svinekjøtt kokt tunge, 1 kopp knuste kjeks, smør 200 gram, 200 gram ost (best durum).
 Ost, rist, kombinere med brødsmuler. Blandingen ble grundig blandet.
 Klar tungen skåret i skiver. Halvparten av dem passer inn i sengen pan. I laget av skiver språk søle halvparten av osteblandingen. Ikke skiver språk plassert andre lag, som også er fylt med en blanding av ost. Alle fylt med smeltet smør. Stekepanne satt i forvarmet ovn i 15 minutter.
 Forbered pudding skåret i porsjoner og tjene, pynt med urter.
 Medaljonger av tale i georgisk
 Ingredienser: kokt tunge, 300 gram sopp, 200 gram rømme, 2 store løk, 05 kopp valnøtter, 3 fedd hvitløk.
 Klar tungen skåret i skiver og dekomponeres i pannen, smurt. Løk og sopp knust stekt. Nøtter og knust hvitløk til glatt (i en morter eller blender), bland med rømme. Dermed forberedt saus skje dekomponeres i hver skive språk.
 Deco er plassert i en forvarmet 200 graders ovn i 5-10 minutter bare så klar til å oversette medaljonger på en tallerken, dryss med urter og servert på bordet, overraskende gjester sjarmerende aroma og smak fantastiske måltider.  




Яндекс.Метрика