Fish ProcessingNesvizha fisk er en vanlig årsak til matforgiftning, så vær spesielt nøye med å sjekke sin renhet.
I fersk fisk magen ikke hoven; og overflate slim er ikke sur eller råtten lukt. Gjellene fersk fisk i røde, øyne klare og fremtredende, tykk skalaer, bak hardt. Fersk fisk synker i vann.
Sjekk renhet fisk, spesielt frosset, og kan være som følger: oppvarmet i kokende vann kniv, stikke den i fisken, og etter 20-30 sekunder og fjerne lukten. Med mindre det er råtten eller sur lukt, er kuttet kjøtt fast, uten mørkere bein - så fisken er fersk.
Før rengjøring fisken lever fantastisk slag mot hodet, tinte fryst, saltet og gjennomvåt.
Flake fisken tines i vann, legg i en dyp skål, helle kaldt vann 2-4 timer og holde på et kjølig sted til tining. Stor stør fisk (stør, beluga, stel stør og t. E.) Tines i luften.
Saltfisk gjennomvåt før og etter rengjøring hele, skiver eller skjær langs deler. I det sistnevnte tilfelle, fisk vymochuyetsya nesten dobbelt så raskt, men tap av næringsstoffer og samtidig øke.
Saltfisk flake først 1-1, 5 timer soaking i kaldt vann og deretter renset av skalaer og innvoller og kutter av finnene. Av stor fisk med tykk kjøtt før soaking løslatt fra beina og skjær i deler eller narubuyut til biter av bein. Meget delikat fisk dynket i en hel eller kutte hver filet på bein, og den andre sitter igjen med beinet; fremstilt slik at fisken med kaldt vann og suge 6 til 12 timer, avhengig av graden av salinitet, tykke stykker av fisk ,. f. Vannet endring periodisk (ofte først, og deretter mindre ofte).
Fisken matlaging kan legge igjen en salt enn. til steking. Graden av salinitet er bestemt av forsøksfisken matlaging og steking.
Rengjøring fisk produsere forskjellig, avhengig av arten og dens struktur, og på å forberede henne med bein og hud, fylt eller som filet. I det første tilfellet av fisk zishkribayut kniv eller rivjern skalaer kappet av halen og sidefinner og ryggfinner og bunn, pidrizavshy på begge sider og ta dem med en kniv og tommel, trekke ut. Deretter klippe og fjerne gjellene og prøver ikke å røre innmaten, kutt magen. Renset fra fisk innvoller og blod vasket godt.
Fish Processing

Rensing av skjell
Fish Processing

Trimming en fisk ryggfinne
Skjær fisken på forskjellige måter: opp til 2 kg kuttet tvers i biter i form av ringer; fisk som veier mer enn 2 kg opprinnelig skåret på langs i to halvdeler (den ene halvdelen kan ikke kuttet fra ryggraden) og deretter i biter. Hvis disse halvdeler klippe og rib bein, vi får beinfri filet, med hud). For ren rå filet fisk sløying, vasket, både filet kuttet fra ryggraden, og deretter klippe ribbebein og deretter filet filet med hud. Behandlet filetene kuttet i porsjoner.
Fish Processing

Kutte fiskefilet med ryggrad
Fish Processing

Kuttet av rib bein fiskefileter
Fish Processing

Kutte fiskefilet med hud (1) n ser rent filet (2)

Fish Processing

Kutte fiskefiletene i porsjoner
Fra rene fileter kan tilberedes fisk skjæring (stuffing). Den beste klippe kommer fra abbor, torsk, gjedde, lake, steinbit. Kjøttet fiskefarse, tilsett salt til det og gjennomvåt (20-30 minutter) i melk eller vann og forsiktig presset foreldet hvitt brød uten skorper. Dette rørt igjen kjøttdeig, tilsett melk eller vann og, om ønskelig, stekt løk og igjen alle promeshivayut. Det ferdige skjæring fylle Smak til med salt og pepper.
1 kg fisk kjød skal:
- Hvitt brød (ingen skorper) 250-300 g
- Melk eller vann ¼-½ liter
- Løk 100-150 g
- Salt, pepper smak
Å ha måltider med å kutte delikat smak, kan 1/3 fiskekjøttet anta at koke med lokket i en svært liten mengde vann, kjølig og savner med rå fisk gjennom en kjøttkvern. Denne vann eller melk kan helle litt mindre enn oppgitt. Med cutting kokk burgere, bytochky, schnitzel, zrazy, kjøttboller og rundstykker.
Stor walleye, sik og brasme ment for stuffing, renset av skalaer, kutter de halefinnene av fisk og alle, gjeller fjernes og vasket. På baksiden foreta kutt på begge sider av ryggraden fra hodet til halefinnen, ikke kutte buken. Ryggvirvel bein på hode og hale nadrubayut, perelamuyut og ekstrahert. Grunn til å kutte tilbake fjerne innvollene. Da fisken (unntatt brasme) kuttet rib bein, det endelig vasket obsushuyut og rozplastavshy på bordet, må du kutte kjøttet, og etterlater huden tykkelse på ca 0, 5 cm.
Fish Processing


Cutting høyre og venstre fiskefilet med ryggrad for stuffing det.

Med kuttet masse forberedt stuffing, la han til, hvis ønskelig, litt mer enn vanlig, pepper og løk, og hakket persille, dill og hvitløk.
Kokt hakket fisk lagt på det og lukke kuttet toppen kantene tilbake, og dermed gi fisk opprinnelige form. Når du tilbereder fisk eller prypuskanyy anbefales wrap i cheesecloth og slips rundt hodet og halen streng, oshparennыm kokende vann.
Ofte fylt fisk, skåret i biter. For dette formålet, renset fra skjell og finnene kuttet av hodet og gjennom skåret fjerne innvollene, vask deretter fisken og kuttet tvers stykker i form av ringer. Med en liten kniv skar stykker av kjøtt fra det og forberede stuffing, som dannet og fylle ledige stillinger. Utstoppede stykker fett topp rå egg og kokt eller foreslå varm buljong med løk og røtter. Mer Bream fylt med bokhvete grøt og stekt.
Gjedde for stuffing behandlet annerledes. Fordi det zskribayut skalaer kappet av tuppen av halen og finnene og vask. Deretter kuttet huden rundt hodet, som skiller den med en kniv og fingre fra massen, forstå din høyre hånd og fjerne "strømpe" fra hode til hale. Hvis huden er separert dårlig, finnene og kuttet i flere steder med en kniv og saks. For å unngå å gli fingrene dyppet dem i salt eller fiske kadaver og huden grab et håndkle. Fjerne huden grundig vasket.
Av de resterende kadaveret fjerne innvollene, vaske det av filetene og stek den stuffing ut av ham, som fyller huden. Deretter fylte hud setter hodet fisk innpakket i gasbind og foreslå eller koke det.
Noen har en prosesserings lake, ål og steinbit. Disse fiskene vanligvis fjernet hud "strømpe" som en gjedde, deretter vidrizuyut hode, svømmeføtter, hale, mage kutt, sløying og vasket.
I flyndre kutte strømmen til finnene, hale, hode og fjerne innvollene. Med hvite skjell hud børster og svart del litt zachystyvshy i halen av. Ofte flyndre ingen obchyschayut av skalaer og hud. I en forberedt flyndre (stor) hakk masse langs ryggen, gjennom et kutt kutter fisk langs ryggen i to like deler, vaske dem og narubuyut tvers i porsjoner som tykke rektangler.
I navaga kuttet skrått (i øyehøyde) hele nedre del av hodet og det meste av magen. Deretter i hodet renser hud og fjerne det fra alle fiskene i retning av halen. Etter som kutter av halen, ryggfinnen pull og fjerne organer, unntatt egg og melk.
Med smelt og silde skalaer zishkribayut liten kniv, kuttet gjellene fange deres fingrene hans høyre hånd og dra med guts (melk eller egg er vanligvis). Renset fisk vasket godt og obsushuyut.
Liten (300 g), bare ohlushennuyu ørret sløying, kutte og fjerne gjellene, godt vasket og matlaging fylle i form av ringer, skraper hode og hale streng ved hjelp av en tynn nål Cook. For den blå fargen således fremstilte ørret dyppet i et par sekunder ned i en noe oppvarmet (50-60 °) 3% eddik (før den blå fargen på huden). Deretter satte fisk i varmt saltet vann og kok til de er møre. "Blue" ørret servert kokt. For sin forberedelse er kun brukt levende fisk, som polezhavshaya ikke lenger blir blå.
I stør, stel stør og beluga første kuttet kjøtt fra svømmere og hugg hans hode. Deretter inne hakket sammen ved 15-20 cm ryggvirvel brusk å vyazyhy ("ryggstreng"), Cook nålespissen løfte fingrene gripe og trekke halen til den første, deretter hoveddelen av fisken. Etter som stenger de lavere finnene, halefinnen kuttet toppen og øvre rygg antall bugs (benete utvekster).
Sette fisken tilbake opp, kuttet sin store kniv langs midten av den øverste fett og brusk i to like halvdeler (link). I et meget stort stør koblingen er kuttet og ned i flere stykker. Å fjerne alle bugs, lavere nivå skinnsiden ned i 1-3 minutter i varmt (ikke kokende) vann. Renset fisk vasket med kaldt vann og kok lenker.
For å gjøre en fin stykke fisk før steking form forbindelser bandasje ren oshparennoy mochaloy kokende vann eller hvite blonder loops krysse i en avstand på 10 cm fra hverandre.
Crude lenker kan kuttes i porsjoner. For å gjøre dette, kutte forbindelser med renset virveldyr og rib brusk og klippe den tvers i skiver tykkelse på 1, 5-2 cm.
Noen ganger fisken blir fremstilt skinnfrie stykker. I dette tilfelle, etter fjerning av brusk og huden skrelles kjøttet skjæres i stykker og ble forbrent til dem avls- bedre uthvilt under steking, mens prypuskanyy hadde mindre tap av næringsstoffer og smaksstoffer.
I den første Sturgeon børster stor kniv på sidene og magen bugs (i retning fra hale til hode). Deretter skar magen, ta ut innmaten, gjellene er kuttet og fjerne dem med en nål og trekke ut kontakten v'yazyhu. Renset starlet godt vasket og kokte eller, oftere, foreslår helt. Øvre bugs fjernet etter koking.
Stor for å spare stør noen ganger danner en tykk midje slips med hyssing. Liten sterlyadky (lengde 30 cm) fylt i ringer, klippe og lime hale i hullet skarp nese fisk. Hvis en stor stør er utformet for å forberede deler, deretter vasket og renset fisk og kuttet den øverste raden bugs, kappet av hodet, finnene og halen. Deretter Starlet skåret på langs i to halvdeler som er skåret i porsjoner. Ryggvirvel brusk fjernes etter matlaging eller prypuskannya, Sturgeon Når behandlingen liten steke henne hele skrelt, vasket og skåret øvre rygg bugs. Deretter hodet langs kutt i to halvdeler og hakk i ryggvirvel brusk slik at ryggen var intakt. Ryggvirvel brusk på begge omganger kuttet fisk.
Mest fisk kommer når rengjøring av store mengder avfall, noen som kan brukes. Kjøttet av hodet og ryggvirvel bein abbor, laks og fersk torsk kuttet og brukes til skjæring, saltworts, salater og salater. Head (uten gjeller), ryggrad, ribbe bein, svømmeføtter, hale og hud med vekter vyvaryuyut, belastning og drikke kjøttkraft for supper eller sauser. Skalaer og svømmeblæren blir brukt til å produsere gelatin. Egg og melk er grundig vasket, foreslå eller stekt og servert varm og kald etter gresk saus med hakket stekt løk, løk, med kokte eller stekte poteter. Kaviar kan bli fylt potet gryteretter.
Lake leveren kokt og servert med hvit saus eller sette i suppen. Fett er hentet fra tarmen abbor, brasme, karpe og så videre. N., Grundig vasket, kutt, vytoplyuyut og bruk sammen med annet fett til matlaging en rekke varme fiskeretter. Med hoder stør, beluga, stel stør, stør og kok borsjtsj suppe. Brusk av lederne for fisk stør godt mørt og bruk for supper, saltworts (flytende og pan), Moskva og russisk dressing. V'yazyhu kokt, kjøttdeig, krydret lett stekt løk, hakket egg, dill, salt, pepper og brukt som stuffing for pai, paier og nøye.
Hvordan håndtere sild?
Først av alt, det vypotroshyty, nøye fjerne alle innsiden. Neste - peel. Selvfølgelig, fra hodet - dette mener vi alle vet. Men det er ikke alt. På virveldyr og rib bein fjerne filetene forsiktig. Hvis den er fjernet, vil du forbli i hendene på fisk skjelett - med hode og hale.
At salt sild gjennomvåt vet kanskje alt også. Men kanskje ikke alle vet at soaking ikke bare fjerner overflødig salt. Det gjør fisken mye bedre smak, søtere og mykere. Sild gjennomvåt 40 - 60 minutter i vann, melk eller sterk kald te, men hvis det er for salt, deretter minst 4-6 timer.
Hvor deilig fiskeyngel?
Hvis du skal steke fisken, legg den pan skrelt, skiver rå potet, og en mindre leilighet vil lukte som fisk.
Å rengjøre raskt fisken, bør det helle kokende vann - skalaer vil bli separert veldig enkelt.
Hvordan fjerne lukten av fisk med det?
Til redskaper og hender ikke lukte på fisken, tilsett vann for å vaske litt eddik  
Яндекс.Метрика