Hva gjør marshmallow?
 Marshmallow. Hver av oss har prøvd dette fantastiske delikatesse. Den bokstavelige oversettelsen av ordet betyr "vind". Faktisk, smaken av sødme, smelter i munnen og etterlater en hyggelig "myke" minner. Oppskrift marshmallows kom til oss fra Østen. I antikken ble det kjent delikatesse.
 Marshmallow, merkelig nok, er en nyttig konfekt. Selv institutt for ernærings- anbefaler den for bruk i skoler og barnehager. Så, hva gjør gjøre marshmallows, nyttige og næringsrik for barn og voksne.
 I dagens produksjon bruker fruktjuice eller puré, sukker og eggehviter. Etter en grundig pisket alle ingrediensene i blandingen tilsettes geleringsmidler: pektin, agar eller gelatin. Spesielt basert på pektin nyttig produkt. Det viser kroppen for tungmetaller, nedbrytingsprodukter av ulike legemidler, giftige stoffer. Ved bruk av denne delikatessen øker kroppens motstand. Den inneholder kalsium, vitamin B2, fosfor og jern.
 Men husk at du ikke kan spise marshmallows diabetes og overvekt. En av de pårørende kan betraktes marshmallow godteri.
 Du kan prøve å gjøre dette til et flott produkt hjemme. Selvfølgelig, vil smaken av hjemme produkt variere fra produkt utarbeidet i fabrikken forhold. Men enhver husmor som bestemte seg for å forberede denne søte kan eksperimentere med forskjellige smaker. Prøv for eksempel å legge til noe frukt eller kandisert.  
Timian i matlagingTimian - vi alle kjent plante som ofte brukes til å behandle forkjølelse. De menneskene han kalte "Bogorodskoe gress." Dette navnet ble gitt til kristne av likheten av blomsten til bildet av den hellige jomfru på ikoner. I tillegg til sine medisinske egenskaper av timian har en veldig sterk behagelig aroma, som han har vært mye brukt i matlaging rundt om i verden.
Beskrivelse timian
Timian - en flerårig urt som vokser som en busk med treaktige stengler. Når 20-35 cm høy. Anlegget har mange små store blader med en litt buet innvendige kanter. Blomstrende gress i midten av sommeren og er dannelsen av blomsterstander med små blomster av rosa eller hvite nyanser. Denne urten har en veldig behagelig duft som sprer seg over store avstander.
For kulinariske formål timian samlet inn fra juli til august. Det var på denne tiden når blomstene blomstrer, inneholder gresset størst antall av essensielle oljer og næringsstoffer. Tørk stykke utendørs og holde opp til tre år i tørre lukkede fartøy.
Bruken av timian i matlaging
Timian er mye brukt i matlaging mange nasjoner. Dermed franske kokker elsker denne krydder, er det til stede i de fleste matvarer av denne kjøkken. Særlig utbredt bruk av timian i marokkansk og gresk mat. Begynner å bruke krydder i matlaging ulike retter var det samme i Sør-Europa. Timian brukes for å fylle vegetabilske salater, matlaging sauser og varme retter av kjøtt, fjærkre og fisk.
I matlaging, følgende varianter av timian:
Norsk timian
Fransk timian;
timian;
sitron timian.

Når du tilbereder bruke bladene av planten, som i tørket og frisk. Du kan variere vanlig tallerken, og legger noen blader av timian. Så, prøv å sesongen din daglige suppe, for eksempel suppe, dette duftende gress. Du kan også legge den til sauser for kjøttretter eller pasta.
Mange timian brukes til smaken mel og konditorvarer. Når du steker brød urt lagt under elting, eller dryss det på toppen ferdige form. Dette vil legge krydder baking hyggelige krydret notater. Sitron timian smør tilsatt ved baking muffins eller kjeks. Også flott krydder for dette fruktsalater. Denne typen planter legger en fin søt tallerken sitron smak.
Friske blader brukes til smaken krydder vegetabilske oljer. Smør terte med en behagelig lukt kan etterfylles vegetabilske salater. Ikke bare frisk, men tørket knuste blader kan legges til smør. Denne salven er perfekt for smørbrød, pannekaker, toast til frokost og diverse snacks.
I næringsmiddelindustrien timian brukes for fremstilling av drikkevarer. For dette formål, før fruiting stammer kuttet timian. Med krydder kan forberede ulike drikker. Ja, er te bedre å legge sitron timian.
I tillegg er denne bandasje anvendes som en smaks ved fremstilling av pølser, ulike oster, hermetikk, alkoholholdige drikkevarer og eddik. Timian er mye brukt i høsting og hermetisering pickles. Prøv syltet tomater, kål eller agurker med tillegg av urter.
Hjemme matlaging kjøtt og fiskeretter timian kan brukes som en selvstendig krydder. Men for å gi et rikt og variert smak og smak anbefales å kombinere dette med rosmarin krydder.
Ikke alle vet at timian veldig godt med fiskeretter. Det er verdt å merke seg at vegetarianere sette pris på denne krydder fordi det passer nesten alle grønnsaksretter. Ja, salater, grønnsaker legge friske grønne blader. I tillegg, timian perfekt i harmoni med bønne retter.
Hvis du bestemmer deg for å prøve dette dressing i et hjem kjøkken, husk at aroma og smak av tørt gress avslører bare etter langvarig varmebehandling.
Oppskrifter med timian
Hvis du ikke har tid til å vurdere egenskapene til timian matlaging, prøve å lage mat fra denne sesongen til følgende oppskrifter.

Kyllingfilet med timian

For utarbeidelse av aromatiske kylling trenger du:
500 gr. kylling;
3. ss kjøttkraft eller kokt vann;
1 ss. Spoon tomatpuré;
salt og pepper etter smak;
tørkede urter timian.

Opprinnelig engasjert i utarbeidelsen av saus. For å gjøre dette i en liten bolle, bland tomatpuré og buljong. I stedet for tomat ketchup kan tas. Deretter kylling skåret i små biter og spre deler enkeltvis i folie. Salt, pepper og kylling på toppen vi skal vanne forberedt saus. Hver brikke dryss med timian og wrap folie. Bake parabolen tar ca 30 minutter. Du kan lage denne kyllingen i ovnen eller vannbad.
Duftende poteter med timian
For denne retten trenger du:

5-6 mellomstore poteter;
4. ss vegetabilsk olje (fortrinnsvis olivenolje);
1 fedd hvitløk (kan økes til smak);
1 ts ss paprika.;
salt og pepper;
noen sprigs av fersk timian.

Poteten er bedre å ta den unge ikke å skrape huden med det, og vaske og pusse opp. Hell terninger grønnsaker med kaldt vann og la stå i 15-20 minutter. Bland deretter med knust hvitløk, salt og pepper. Hell ingredienser vegetabilsk olje og fjern side i 10 minutter.
Etter å forberede potetene trenger å sette den på en stekeplate kledd med folie eller bakepapir. Stek formen i ovnen i ca 25 minutter. Dette vil fungere som en utmerket flavored potet siderett til kjøtt eller fisk.
Tea Thyme
Elskere av te drinker har lenge visst bruk av timian te. Denne urten er sterke smaker. Spesielt godt med svart te sitron timian, som understreker og forsterker smaken av drikken.
Det er verdt å merke ikke bare smaken av te med tillegg av timian. Dette krydderet er svært rik på sin sammensetning essensielle oljer, som igjen gir timian anti-inflammatorisk, antiseptisk og immunmodulerende egenskaper. Det er derfor nyttig å ta en drink i behandling av forkjølelse.
Det er kjent at te med timian forfriskende på en varm årstid, toner og gir styrken av legemet. Varm drikke er perfekt varme i kjølig vær. Timian kan legges til noen te. Det er imidlertid mest egnet for sort eller grønt. Hvis du ikke har prøvd en lignende drink, er å oppleve den mirakuløse kraft av besk smak.
Kontra timian
Unngå bruk i matlaging timian folk med sykdommer:
gastritt og magesår;
nyresykdom;
leversykdom.

Under graviditet og amming bør heller ikke bruke denne krydder. Generelt, i nærvær av sykdommer i fordøyelsessystemet begynne å bruke dette krydderet bør nøye fordi den har evnen til å irritere kroppen.  
Geitost hjemme
 Melk geiter - og det er lett fordøyelig diett alle melkeprodukter. Barneleger anbefaler babyer gradvis flytte ikke til ku, geitemelk, som det er kalorifattig og allergivennlig. I mange babymat geitemelk er som et additiv eller hovedkomponent. For eksempel kan du kjøpe geitost på hyllene i supermarkeder, er det pakket i vakuumpakking med tilsetningsstoffer og krydder eller uten dem. Men ingen virkelig nyttig selger geitost, ingen tilsetningsstoffer som støtter snakke i lang tid. Allergi og de som foretrekker miljøvennlige produkter, stoler bare seg selv og forberede osten huset.
 Ost fra fersk melk
Geitost hjemme
 Å komme 400 gr. geitost, trenger du:
 - Melk - 2 L.;
 - Eddik 9% av den første - 4. L.;
 - Spisskummen og salt etter smak.
 Oppskriften må følges i detalj til osten perederzhan var i brann. Vanligvis geitemelk og skumme fløten forsvare toppen, og deretter sette på bålet, kok opp og tilsett kokende eddik vekt. Under hans innflytelse melken begynner å koagulere raskt, så reduser varmen til lav.
 Når strukturen i stedet for hvit melk i en kjele vises klar væske og ost propper, skru av gassen, og osten må sette i et dørslag for å tørke helt. Deretter må du legge til salt, tilsett spisskummen og sende i en varm panne uten olje. Ost begynner å smelte, men når du senker varmen, tykner han raskt. Ostemasse pålagt å presentere et skjema og gi kjøle seg ned i 3-4 timer.
 Geitost oppskrifter
 Til geitost hjemme gikk duftende og krydret smak, oppskrift komplisert. Å avslutte 400 gr. du trenger:
 - 2 liter. melk;
 - 350 gram. rømme;
 - 3 egg;
 - Krydder (salt, basilikum og hvitløk i en tørr blanding).
 1.  Det starter med utarbeidelse av kokende melk.

   Deretter eggene og visp kremen bør banke som kom nesten fluffy hvit masse. Det må legges i kokende melk en tynn stråle, rør av og til.

   Så snart separasjonen av melk og fløte og egg masse, lener hun på gasbind og grundig vridd.

   Den resulterende ost å blande med krydder i cheesecloth og henge direkte på gassen for å gjøre det enda stable som mulig.

   Mer på bålet sette ost, et par timer den av og satt under press for en dag på et kjølig sted. Ditt hjem geitost klar!

   Før servering tallerken pyntet med friske urter - nyttige og enkle.
   Myk geitost
  Geitost hjemme
   Forbered hjem er ikke noen hard ost, inkludert geit. Så ta hensyn til den myke varianten.
   Å avslutte 400 gr. geitost du trenger:
   - 1 liter. melk;
   - 1 kg. ost;
   - 1 egg;
   - Smør - 100 gr.;
   - Salt.
  1.  Melk bør ta å putre for koking.

    Når skummet begynner å stige, satt i en gryte og rørt curd vekt fra 3 til 5 minutter. Serum bør skilles, før vi fikk satt på kaken mix gasbind og otozhmem av væske.

    Lag en salat av ost, smør, salt og egg i en bolle mix maktkampen med hva som skjedde i gasbind. Grunnet ut veldig tørr ost ingredienser gjør det mer behagelig å smake og anbud.

    Deretter osten er fremstilt i et vannbad i 10 til 15 minutter til det er helt oppløst og ost omdanne massen i viskøs blanding.

    Til ost stakk til form av pre-smurt med smør, legg på toppen av produktnyheter og satt under press av 15-20 timer.
    Det må tjene kjølt tids lagring semi-geitost er fra 2 til 3 uker på + 5-8 ° C.  
Яндекс.Метрика