Hvordan koke risHvordan koke ris, så han gikk eller var deilig smuldrete, snakke om det med deg i dag. Å forberede visse retter ved hjelp av ulike varianter av ris. For eksempel, land ta kruhlozernystyy ris under matlaging, absorberer det mye vann og blir klissete etter matlaging. For gryteretter og puddinger bedre bruk ris middels lang, den inneholder mye stivelse. Etter koking av ris blir myk og korn holde sammen seg imellom. Til risotto eller ris grøt ut smuldrete, tatt dovhozernystyy ris. Det var mengden av stivelse, for eksempel retter av ris frø til frø ut og har en meget appetittvekkende utseende. Disse egenskapene til ris må vurderes når du går å lage mat noen bestemt matrett. Ellers, i stedet for ris pilaf vil slypshavsya vekt og stiv pudding malplassert og smuldrete. I dag skal jeg vise deg hvordan du koker ris, så det viste seg deilig, velduftende og vakkert.
Hvordan koke ris

Trinn 1

Hvordan koke risSå OK dovhozernystyy Fig. Kvaliteten på den ferdige rett påvirker den riktige forhold av ris og væske. Det er bedre å måle volumet av ris så nøyaktig. Å forberede, ta to porsjoner med ris 150 ml og 500 ml væske (varmt vann, biff eller grønnsaksbuljong).

Trinn 2

Kok risen i potten bør være tykk bunn, passform og panorere med et lokk. På bunnen av kjelen, hell litt olje og stek den hakkede løken. Hvem liker ikke stekt løk, kan dette punktet savner. Når løken blir gjennomsiktig, tilsett tørr ris (vaske det ikke er nødvendig, er det godt dampet på jobb). Fry Figur 2-3 minutter til alle korn dynket med fett.

Trinn 3

Nå hell risen varm væske, og ikke glem å legge til salt (i vårt volum på bare en teskje salt). Bland ris og mer ikke røre den før slutten av matlaging. Hvis ris røring ofte, kan frøene bryte, er uthevet konvertitter stivelse og ris i en klebrig masse kashopodibnu.
Trinn 4
Hvordan koke risMange lurer på hvordan du koker ris, lokket eller la den stå åpen. Etter kokende væske ris koker åpen i 5-7 minutter, og deretter dekke med et lokk, gjør en langsom brann og tid møtes. Etter 25 minutter sjekke beredskap av ris. Hvis bunnen av retter forble flytende hold funksjoner åpne inntil fordampning.
Trinn 5
Ikke rush til fil funksjoner til bordet. Ta av lokket og dekke det med et håndkle i 7-10 minutter. I løpet av denne tiden risen er godt proparytsya og blir tørr og smuldrete.
Hvordan koke ris for sushi
Hemmeligheten til velsmakende sushi er riktig kokt ris for dem. For å ha en virkelig deilig ruller ut, må du ta spesielle ris for sushi, som selges i spesialforretninger eller i enkelte deler av supermarkeder. Hvis du ikke trenger å kjøpe spesiell ris for sushi, deretter bruke normal kruhlozernystыm ris. Det faktum at det var runde etter matlaging ris er klissete, den mest ideelle for sushi og ruller. Når du tilbereder ris for sushi huske at potten lokket åpning er nødvendig, ellers kan du lufte damp og riktig ris du ikke får. Merk også at når mat ikke trenger å legge til salt til ris eller andre krydder. Selv like før du begynner å vri rundstykker, bør ris fylle en spesiell saus.
Hvordan koke risSå, hvordan du koker ris for sushi
Før du koker ris, bør det være grundig vasket. Gjør det verdt å bruke en sil og en strøm av kaldt vann. Skyll ris så lenge som den strømmer fra vannet er klart. Den japanske tro at smaken av den ferdige ris er avhengig av graden av vasking, slik at de vasker ris korn i det minste syv ganger. Etter at du skylle risen, snu den i et dørslag og la vannet renne ut. Hvis du kan spare tid, la vasket ris for omtrent en halv time.
Nå setter gryten med lokk på bålet, og etter at vannet koker, hell den i ris, reduser varmen og la det koke ris under lokket stengt for Desta minutter. Deretter slår du av varmen og la stå Risu selv under lokket stengt for en fjerdedel av en time.
Etter å ha blitt kokt ris, bør det fylle sausen for sushi, som er basert inkluderer ris eddik. I fravær av ris eddik kan bruke vin eddik. Bland 2 ss eddik og en teskje salt og samme mengde sukker. Bland ingrediensene og sette på brann-varme, salt og sukker for å oppløse helt. Denne sausen skal fylle risen og rør raskt etter en tresleiv.

Hvordan koke ris i et vannbad

- For å kokt ris var smuldrete, bør det først vaskes grundig til transparens vann for å fjerne overskudd av stivelse og smuss.
- Basert dampskip helle kaldt vann og sette en spesiell skuff for ris. I denne stillingen, plasserer ris og slå på apparatet i 5 minutter til forhånds dampet ris uten vann.
- Deretter helles den nødvendige mengde av vann inn i beholderen for å andelene av vann og ris var 1: 1. På dette punktet kan du også legge til salt etter smak ris.
- Nå kan du bare slå timeren dampbåt i 30-40 minutter og vente på slutten av matlaging. Som et resultat, bør du få en deilig sprø ris.

Hvordan koke basmati ris

Hvordan koke risDenne type av ris er forskjellig lange og tynne korn og spesielle aroma. Etter å samle ris det stå i ca et år, å bringe ut korn solid. Dette ris når matlaging ikke er kokt myk, mister ikke formen, og øker i volum med halvparten.
Basmati ris, samt eventuelle andre varianter av ris før koking bør vaskes grundig under rennende vann inntil vannet klarhet. Deretter helle en kopp vasket ris i to kopper kaldt vann og la det trekke i en halv time. Deretter tappe vannet og Risu la stå i ca 10 minutter til. Nå plasserer ris i en gryte for koking, hell en halv kopper kaldt vann og satt til å koke over middels varme. Når koking, reduser varmen til putre og lite ris under lokket stengt i 20 minutter.  
Hvordan å lage mat lamHvordan å lage mat lam for å gi kjøtt saftighet og ømhet, frastøte bestemt smak - det mest stilte spørsmålet erfarne kokker, og for mange mennesker matlaging lam er en ekte hobby. Retter tradisjonelt tilberedt lam innbyggerne i Sentral-Asia, Kaukasus. Mest kjøtt lapskaus med grønnsaker, frukt, bær, bønner, ris, poteter. Georgia lam med grønnsaker kalt kar, i Tadsjikistan - kaurdak i Aserbajdsjan lam tilberedt over glør og navnet på denne retten kebab. Mange østlige etniske retter kan tilberedes i våre kjøkken. I utarbeidelsen av lam, akkurat som alle andre retter er spissfindigheter. Og de starter med et utvalg av kjøtt.
Rett ut velsmakende og anbud når matlaging med sin unge sauer, ikke eldre enn tre år. Alder bestemmes av fargen på sau kjøtt - det skal være lyse røde nyanser av hvitt, fast fett. Gamle kjøtt er veldig fet og klissete olje, som gir retten en lukt. Fett, selv i ung ram, bedre slette og mariner kjøtt. Marinade med rødvin, olivenolje og sennep eliminere ubehagelig lukt av kjøtt og gjøre den myk. Vin kan skiftes ut eller vin eddik, vann med sitronsaft. Det viktigste at det var syre, som avbryter lukt. Bruk krydder og urter som timian, karve, timian, oregano, rosmarin, merian, mynte, kjøtt legger en subtil smak. Lam - mørt kjøtt, og hvis det kom ut hard og tørr, deretter ble brutt matlaging teknologi. Kjøttet bør saltet under varmebehandling, salt hvis det på forhånd, da det ville frigjøre saft, slik at det mister sin næringsverdi og bli harde. Hvis lam fordøye cook eller det vil tørke og tøff, for ikke å nevne at maten mister en fantastisk smak. Kokt kjøtt ut velsmakende og velduftende når koker det på halsen eller brystet. Å ta loin stek, loin eller ryggen foten. Grill og stekespade bedre å ta, er det også egnet for kjøttboller.
Hvordan lage lam i folie

Hvordan å lage mat lamTil baking egnet loin ram. Sammen med kjøtt kan tilberedes og deilig som en siderett, mettet fett poteter.
Ingredienser:
- Lamb -0, £ 7.
- Poteter - 6 knoller.
- Bulgarsk pepper - 2 stk.
- Løk.
- En haug med persille.
- Hvitløk - 5 nellik.
- Mint - spiseskje.
- Vin - 100 ml
- Vegetabilsk olje - 50 ml
- Salt, krydder etter smak.

Forberedelse
Fårekjøtt kutt i porsjoner og mariner. For å gjøre dette, slipe hvitløk, persille, mynte og dryss rikelig filetstykker med denne blandingen. Hell vin og fjerne dem i kjøleskapet i fire timer.
Poteter kuttet i mellomstore terninger, paprika og løk - ringer.
Folie børste med vegetabilsk olje, legg på hennes del poteter, løk og pepper, deretter filetstykker, tidligere drysset dem med salt og pepper, og deretter et lag med poteter, løk og paprika. Praktisk å bake hver stykke kjøtt i en egen pose med folie.
Noen av posene, satt i ovn forvarmet til 170 grader. Stek i 1, 5 timer.
Hvordan å lage mat lamFor spesielle anledninger du ikke kan lage mat stykker av filet og lam etappe. Deilig, smakfull, dekket med gyllenbrun skorpe ben, bøy hodet mest kresne gourmeter. Hvis du ønsker å imponere gjester? Deretter arbeide.

Ingredienser:

- Lammelår - opp til 3 kg.
- Løk - 3 stk.
- Juice av en sitron.
- Hvitløk - head.
- Vegetabilsk olje - 50 ml
- Salt, pepper, krydder - etter smak.

Forberedelse

Baranja rydde opp fra fangenskapet, overflødig fett og mariner i en blanding av vegetabilsk olje, sitronsaft, revet løk og knust hvitløk. Kjøtt bør stå i marinade 7-8 timer.
Ben salt og pepper, dryss med oregano, merian, basilikum og pent innpakket i folie.
Baranja etappe lå på en stekeplate og stek i ovnen i 2, 5 timer ved 180 grader. Deretter åpner folien, hell fettet etappe som utviklet seg i løpet av bakervarer og pidrum'yanyty den på 230 grader i en halv time.
Kjøttet adskilt fra bein, skåret i skiver. Del på tallerken og server med friske eller syltede grønnsaker.

Hvordan å lage mat lam på grillen

Hvordan å lage mat lamGrillet lam har utmerket smak og sjarmerende duft. Forrige beising i eddik vil gjøre kjøttet mer mørt og saftig. Da må det deles opp i porsjoner på 100-150 g, salt og pepper, og etter at grillen. Under steking, hell marinade kjøtt for å tørke det fungerte ikke. Sammen med lam kan tilberedes vegetabilsk garnityr. Ordne aubergine skiver på grillen, biter av poteter, tomater, paprika, squash. Stekt lam satt på en bred bolle, dryss med sitronsaft, dryss med hakkede urter, tilsett grønnsakene rundt grillen.
Hvordan å lage mat lam på shompuri

Interkostalrom kjøtt er ekstremt myk og mild. Tilberedt riktig vil det føre til lange hyggelige minner.
Ingredienser:
- Lammekoteletter - 1 kg
- Poteter - 0, 5 kg
- Tomater - 0, 5 kg.
- Oliven - 10 stk.
- Vin - 150 ml
- Hvitløk - 5 nellik.
- Salt, krydder, tørkede urter etter smak.
- Vegetabilsk olje - 100 ml
- Butter - '20

Forberedelse
Hvordan å lage mat lamRibbeina vil kutte i porsjoner, skyll godt og mariner i en blanding av tørkede urter, muskat, rød og svart hot pepper og salt. Trykk og hold i kjøleskapet i 30-40 minutter.
God varme pannen og stek det i porsjonstykker (ikke olje!). Fry kreves i 5 minutter på hver side. Stekt ribbe benyttet i en kasserolle, tilsett 100 ml vin og kok til de er møre.
Skrell poteter, skåret i skiver og stek i varm vegetabilsk olje til de er gyllenbrune. Poteter er lagt inn i et skjema dekke skiver tomater, tilsett hakket hvitløk og oliven, saus og la det småkoke i 15 minutter. Saus: Smelt smør i en stekepanne som stekt ribbe, legg en skje med mel og 50 ml vin. Rør, for å unngå klumper og holder på varmen til jevning.
Sett ribbeina på fatet, siderett, lå rundt. Sausen serveres separat i sousnytsi.

Med fårekjøtt koteletter kan tilberedes ribber. De ser uvanlig, dessuten bryte deilig og anbud. Skjær lammefileten i porsjoner, strippe bein og kjøtt litt vidbyyte. Før de varme salt og pepper koteletter. Lag en blanding av egg, spiseskje med mel og to spiseskjeer med melk eller vann. Suge kjøttet i blandingen, og stek på begge sider i godt oppvarmet vegetabilsk olje til de er gyllenbrune. Før servering, dryss med vårløk.  
Яндекс.Метрика