Hvordan å lage hjemme yoghurtHjemme, forberede yoghurt vanskeligere enn for eksempel ost. Sin produksjon krever overholdelse av de to hovedvilkår: surdeig bør inneholde levende kulturer bulgarsk Bacillus og termofil streptokokker, og under utarbeidelsen av yoghurt bør opprettholdes konstant temperatur like over 40 grader.
Kompleksiteten i surdeigen er at det er ikke så lett å finne. I våre apotek ikke selger det, fordi for første gang må bruke yoghurt kjøpet. Jeg har prøvd 6 forskjellige yoghurt fra ulike produsenter, og til slutt en av dem var i live og ikke godtar å formere seg. Kjøpe yoghurt brukes til å surdeig skal oppfylle følgende krav:
- Det bør bli kalt "yoghurt." Ikke yohurtnyy produkt som yoghurt;
- Dens utløpsdatoen skal ikke være mer enn en måned;
- Det bør ikke være merket "varmebehandlet";
- Det bør ikke være søt, inneholde fyllstoffer, fargestoffer, stabilisatorer, konserveringsmidler, etc. Sammensetning - bare melk og gjær.
- I butikken bør det oppbevares i kjøleskap.
Det andre vilkåret yoghurt hjemmelaget mat - en konstant temperatur på ca 40 grader. Det kan understøtte en rekke måter:
- Bruk yoghurt;
- Forbered en termos;
- Bruk ovnen er i stand til å opprettholde en temperatur på omtrent 40 grader;
- Shook pannen med fremtiden yoghurt i et varmt teppe (håndkle) og satt i nærheten av batteriet;
- Forbered et vannbad, kontinuerlig kontrollere temperaturen i vannet i det.
Jeg lager en enkel gammeldags måte med terry badehåndkle.
Ingredienser og redskaper for å forberede hjem yoghurt
Ingredienser:
Melk - 1 liter
Surdeig - 4. l.
Sukker - 2 ss
Krydder - til smak
Teknologien er svært enkel.
1. Kok melk. Hva for? I nekypyachenom ulike meieri melk levende bakterier i utarbeidelsen av yoghurt vil trykke husholdnings levebrød yohurtnyh bakterier. Derfor renset fra melk ved å koke dem.
2. Løs opp sukkeret i melk.
3. avkjølte melken til en temperatur på omtrent 40 grader. Hvis du utelater melk finger, vil det være varmt, men ikke varmt.
Hvis temperaturen av melken er over 45 grader, bakteriene dør. Hvis mindre enn 40 - ikke vil reprodusere. Det er derfor viktig for hele perioden av innenlandsk produksjon av yoghurt for å opprettholde temperaturen innenfor disse grensene.
4. Legg 4-5 ss surdeig i sengen melk og rør godt til en jevn røre. Strømmet fortynnet i melk gjære i resten av melken, rør.
Melk med surdeig innpakket i et stort håndkle
5. Raskt zamotuyemo panne med fremtiden yoghurt i et stort badehåndkle og satt i et varmt sted.
Vinteren er varmt sted jeg fant i batterier, og i sommer - i en forvarmet ovn på 40 grader.
6. Glem designen for 6 timer. På denne tiden du ikke kan åpne en yoghurt, riste, bland etc. 6 timer åpne og se hva som skjedde. Hvis alt er bra, kan glede seg. Hvis yoghurt er flytende, så igjen zamotuyemo og tar et varmt sted i 1-3 timer. Jo lenger zakvashuyetsya yoghurt, jo mer syre det er.
Forsiktig Hvis hjem yoghurt overtid, så vil det begynne å aktivt spre bakterier som slår melk surmelk. Som et resultat kan du få ikke et meieri produkt som er forventet. Dersom innholdet er klumpet og inneholder serum potter, er det sure, ikke yoghurt.
7. Sett yoghurt i kjøleskapet for å fullføre gjæring i 3-4 timer.
Klar yoghurt er en tett, homogen masse som er vippet pan er ikke helles ut og faller brikkene. Smak nøytral, mild, med en litt sur. Før bruk i hjemmet yoghurt kan legge honning, frukt, nøtter, tørket frukt og andre tilsetningsstoffer for å smake.
2-3 ss yoghurt kan være klar til å sette en glasskrukke og bruke neste gang som forretter.
Klar til hjemme yoghurt kan oppbevares i kjøleskap 7-8 dager.
Bon appetit!  
Hvordan koke egg i multyvartsi, gryterKokt egg spiser minst en gang i uken hver gjennomsnittlig mann. Forskere anslår at de årlige kylling glede menneskehetens 600 milliarder egg, og de fleste av dem liker å spise kinesisk. De bruker 160 milliarder egg i året.
De fleste på bordet vises ikke egg og ikke råolje, nemlig kokt egg. Denne teknologien er ukompliserte matlaging måltider alle nasjoner alene. Og for å skille fra rå kokt egg, må prøve å slappe av. Ja, vil produktet være tilberedt på bordet roterer raskt, mens rå "røre" vil være vanskelig.
Hvor mange minutter å lage mat?
Hva kan være enklere? Imidlertid har mange mennesker ikke bestemt seg for hvordan de skal koke et egg. For produkt kokt "scrambled", for å ta en tre-minutters prosess "i sekken" - 6-8 minutter, "cool" - 10 minutter.
Hvordan koke egg
I en kjele
Å forberede behov panne, vann, egg og tidsur.
Før matlaging eggene bør vaskes grundig og deretter fylle med vann, og deretter sette kjelen på komfyren.
Når vannet koker, vil du redusere varmen til middels nivå og holder på varme i ca 10 minutter.
Gang er målt på klokken, tidtaker.
Etter matlaging vann må renne og helle varmt egg med kaldt vann.
Hvis produktet er frisk og teknologi av forberedelse fulgt, kan produktet lett kan rengjøres fra skallet.
I multyvartsi
Egg i multyvartsi dette alternativet matlaging favoritt retter som de menneskene som er forberedt på å sårt mangler fritiden.
I en spesiell beholder Trykkokere lagt til to kopper vann.
Eggene er lagt ut på et rutenett.
Utstillinger programmet "dampbåt", deretter kok klikk på "Start".
Timeren er utsatt i 10 minutter.
Som i tilfellet med koking i kjelen etter koking vil trenge å helle kaldt vann produkt.
Nyttige tips
Det bør ta hensyn til ikke bare den ønskede resultat av koking egg, men også størrelsen på produktet. Ja, jeg ganske små egg koke 3-6 minutter. Men spesielt et flott produkt til de fastsatte krav kan "gå" gjennom 12-15 minuttene av matlaging.
For å unngå feil, anbefales det å først koke ett egg ut av en fest, og du kan vite nøyaktig tid som kreves for å bringe produktet til ønsket tilstand.
Oppskrifter med egg
Posjerte egg
Denne deilige lapskaus uten skall.
I en gryte helle kaldt vann nødvendig, etter som kokesonen for å bringe den til en byll.
Eddik og salt tilsettes vannet i en kasserolle.
Gass skal reduseres, slik at vannet lett kokende.
Dette er etterfulgt av et smykke arbeid. Egg på øse må bryte for ikke å skade eggeplomme.
Deretter blir flytende egg intakt plasseres i kokende vann.
Cook egg uten skall bør bestille 4-5 minutter.
Fjerne egg bør forsiktig med en hullsleiv, og deretter sette på en plate.
Å forberede flere porsjoner med kokt egg en etter en.
Hvis du sender en raffinert tallerken med toast og sennepsaus, vil gourmeter sette pris på den uforglemmelige smaken.
Egg majones
Det er rask matbit, utarbeidet "i en fei":
Hardkokte egg bør være klart fra skallet og halvert.
Cut egg bør konkludere kutte ned på en tallerken og hell på toppen med majones.
For å gjøre krydret smak du kan bruke "pynt": vårløk, tomater, persille, urter.
Alle rettene er forberedt lett, men absorberes raskt og med glede.  
Hvordan kombinere mat og drikke. Grunnleggende prinsipper for interoperabilitetKombinere mat og drikke kan være som du vil, men være riktig montert harmonisk utfylle aroma og smak av hverandre.
Champagne
Denne musserende vin går bra med sjømat og kaviar. Blant snack hvitt kjøtt de utfyller og fremheve smaken av rosiner til hverandre.
Ideelle musserende viner til ost, usøtet godteri og iskrem. Klassisk samme snack med glitrende skyld har lenge vært ansett frukt, særlig druer og epler.
Før servering champagne nødvendigvis kjøles til en temperatur på 7-90 C. Ikke i noe tilfelle kult ikke musserende vin i fryseren, det bare dø av kulde.
Hvitvin
I harmoni med nesten alle typer frukt som er kjent med klassisk og eksotisk. Produkter frukt liste er ikke begrenset til, lett hvitvin perfekt blandet med delikate forretter, grønnsaker og fisk retter, tilberedt i folie eller grillet.
Alderen vin med lyse frukt og hint av smak perfekt for alle typer røkt fisk og retter med hvitløk krydder.
Hva bør være temperaturen hvitvin? For enkel og rimelig hvitvin 10-120 C for edel - litt høyere orden 14-160 C.
Rødvin
De viktigste "følgesvenn" rødvin er med rette ansett kjøtt. Stekt på spidd, stuet, grillet, grilling, lapskaus, steke kylling tobakk, patéer - dette er ikke en komplett liste over kjøtt, passer perfekt til rødvin som en snack. Råstoff for kjøtt kan være svin, kalv, lam eller vilt.
Nesten alle typer ost, spaghetti, pasta, pizza, vil lasagne være i harmoni med denne edle rød drink.
Den kalde øker surheten av vin og varmen øker dens styrke. Altfor kjølt vin mister sin smak, og for varmt vil gi alkohol. For optimal bruk av de fleste røde viner temperatur er 16-180 C.
Konjakk
Fransk cognac og brandy (disse begrepene er alle drinker hentet fra destillasjon av viner produsert utenfor den franske avdelingen av Charente, som er den byen Cognac) bestemte seg for å ta etter å ha spist rene, små porsjoner.
I den klassiske versjonen brandy å drikke uten snacks, alternativt kan være hans "nabolaget" av sjokolade, dessert eller kaffe, men ikke med en skive sitron, som gjør mange av de eksempel på den siste russiske keiser.
Temperaturen bør være på plass cognac innen 18-200 C.
Vodka
Med hensyn til opprinnelsen til russiske ånder optimal snack for ham er de samme eldgamle russiske retter.
Deres utvalg er ekstremt bred: alle typer akutt (og ikke), kjøtt- og fiskeretter, kokte poteter, fersk, saltet og syltede grønnsaker, surkål og syltede (eller syltede) sopp.
Før bruk vodka bør være godt avkjølt, kan det til og med tåle et par timer i fryseren, ikke vær redd - ikke fryse. Og ikke glem et lite glass kjølig, hvorav denne isete vodka du spiser.
Øl
Med hensyn til denne gamle drikke brygget fra humle og malt i antikken, vil en god matbit til det være fettete kjøtt og fiskeretter, ulike kjøtt og vilt.
Det er lite sannsynlig at det vil være folk som benekter muligheten for chips, salte nøtter eller kjeks og tørket fisk og øl er ganske klassiker av sjangeren. Øl må være kaldt, ikke varmere enn 80 C.
Ikke vær redd for å eksperimentere med mat og drikke, mens viktig - vite når du skal stoppe, unngå overspising og alkoholforgiftning.
Nyt appetitt og god jul!  
Яндекс.Метрика