Hvordan lage majones hjemme? Oppskrift maoneza

 Det kalles hoved skygge salater, snacks og andre matvarer. Han kom inn i våre liv lenge vært kjent for sin ømhet og eleganse. Selvfølgelig er denne majones. Mange mennesker i dag ta hensyn til deres helse, alvorlig om hva de spiser og hvorfor husmødre ofte lurer på "hvordan å lage majones hjemme? ". For hjemme majones inneholder ingen konserveringsmidler og andre kjemikalier.

 Det er et par tips om ingredienser. Vel, for det første, er ekte majones laget utelukkende på plommer. For det andre er det vanskelig å forestille seg denne sausen uten olje. Den viktigste smaken er klassisk provençalsk vegetabilsk olje gir. Det er viktig at det videreutvikles uten horchylo ideell olje er laget av en blanding av oliven og solsikkefrø. Alle ingrediensene skal være varm (romtemperatur). En ekstra element er sennep. Du kan bruke pulver og tilberedt sennep, spiller det ingen rolle. Å gjøre bedre bruk av syre sitronsaft, men du kan legge eddik.

 Hvordan lage majones hjemme?

 La oss nå undersøke oppskriften:
 Følgelig er det majones "majones" 2 eggeplommer, en halv teskje av sennep, en halv kopp olje, ca 1 ss sitronsaft eller eddik, en tredjedel teskje salt, en tredjedel teskje sukker.

 Eggeplommer, sennep, salt og sukker blandes i keramikk, glass eller emalje potten. Rim visp eller mikser. Etter at en homogen blanding, forsiktig begynne å innføre vegetabilsk olje, ikke strømme ny batch til den tidligere forbindelse. Med tillegg av hvert nytt stykke av olje øker, som strekker seg fra en dråpe, som slutter en tynn strøm. Olje kan tilsettes avhengig av den ønskede konsistens av produktet. Vær oppmerksom på at å legge sitronsaft eller eddik majones blir flytende. All visp til blandingen er jevn, oversatt i et glass med lokk og oppbevar i kjøleskap i inntil sju dager.

 I tillegg til "klassisk" er forenklet og kompliserte oppskrifter. For "lat" - en forenklet metode for matlaging, som ikke er nødvendig å skille plommer, eggeplommer i stedet for å bruke bare 2 egg.

 Komplikasjoner er å lage majones med ulike tilsetningsstoffer - hvitløk, urter, oliven eller oliven, ost, sitrus skall. Hvis du legger majones sylteagurk, kapers og hakket løk, får du "Tartaros», skriver 200 gram majones pisket protein - "Muslin" hvis du blander to finhakket hvitløk fedd med et glass majones - "Aioli".

 Du kan også forberede "Cæsar" (200 gram majones - revet parmesanost 50 gram + 25 gram ansjos hvitløksfedd +);

 "Curry" (100 gram 100 gram majones + krem ​​+ 100 gram hakket frisk agurk + 1-2 ts karri);

 "Akutt" (lagt til majones å smake chili lime - 1-2 teskjeer);

 "N" (50 gram til 200 gram pepperrot majones, hvis ønsket antall kan variere);

 "Reker Cocktail" (100 gram skrelte, hakket reker i et glass majones).

 Du kan også eksperimentere med varianter av vegetabilske oljer (mais, oliven, bomullsfrø, sesamfrø, etc.), sennep (pulver, korn sennepsaus er klar).

 Eksperiment! Bon appetit!  
Hjemmelaget majonesMajones - en tradisjonell fransk kald saus, som er forberedt fra vegetabilsk olje, eggeplommer, eddik, sitronsaft, salt, sukker, og legger sennep og andre krydder.
Som mange mesterverk av kulinariske kunst, ble majones oppfunnet ved et uhell. Minst, så si en av de versjonene av forekomst saus. Denne versjonen sier at den første majones forberedt i det attende århundre i den franske byen Mayon, som ble beleiret av britene. I kokker garnison tilgjengelig var begrenset sett av produkter (egg, olivenolje og sitron). Blandet disse produktene, de klarte å få en veldig god saus som passer perfekt til den enkle brød.
Dessverre, dagens produsenter langt fra tradisjonell majones oppskrift forberedelse. Pakker kan også være i stand til å finne de ovennevnte ingrediensene, men de vil bli supplert av ulike kjemiske emulgatorer og smaker som ikke bare smaker forskjellig fra naturlig produkt, men også sette seg majones usunt.
Majones - tradisjonell salat dressing som vi forberede i vinter, så gi det ganske vanskelig. Hvis du ønsker å nyte den naturlige smaken av sausen, kan du forberede deg for saus oppskrift nedenfor. Til tross for at hjemme majones ikke mindre kalorier enn butikktyv, når det brukes i moderate mengder det du bare få nytte. Forresten, for å unngå salmonella infeksjon (for matlaging saus brukes rå egg uten varmebehandling), bedre bruk av vaktel egg.
Ingredienser for majones
- Ett egg;
- To spiseskjeer med vann;
- Saften av en lime eller sitron (eller en spiseskje eddik);
- Ett fedd hvitløk;
- Salt og pepper etter smak;
- En kopp vegetabilsk olje (helst oliven);
- Å majones, kan du også legge til sennep, chili og sennep.
Å forberede majones du definitivt trenger en blender.
Lage majones resept
I blender bolle visp ett egg. Legg til to spiseskjeer vann og en spiseskje med eddik.
Hjemmelaget majones

Hjemmelaget majones

Deretter legger hvitløk og sennep.
Hjemmelaget majones

Begynn kjerne blandingen på høy hastighet inntil alle ingrediensene blandes godt, og blandingen er glatt.
Og hell en tynn stråle start olje, likevel churn blandingen.
Hjemmelaget majones

Når alle ingrediensene er blandet - sausen er klar. Det må være kult, da fungere med grønnsaker eller salater fylle.
Hjemmelaget majones
Majones hjemme
 Smak mat - en smak av livet! Søtt, salt, krydret, krydret - heller, bare ikke frisk, ikke kjedelig. Russerne, som de fleste europeere, er det majones finne hele spekteret av gastronomiske opplevelser. Saus laget av vegetabilsk olje, egg, salt, sukker og krydder, har dukket opp som en legendarisk improvisert fransk kulinarisk anelse om hvordan spanjolene. Om ønskelig, kan majones og litt tålmodighet være et mesterverk, født i kjøkkenet i hjemmet ditt.
 Majones hjemme forbereder slik du liker det. Nok til å ha en grunnleggende klassisk oppskrift og råvarer av høy kvalitet til å begynne å eksperimentere. Når du finner den beste kombinasjonen!
 Derfor trenger du:
 - 1 kopp olivenolje eller solsikkeolje, lett kjølt (12-16 grader);
 - 2 eggeplommer, nøye adskilt fra proteiner;
 - 05 teskjeer salt;
 - 1 ts sukker;
 - 1 ts forberedt sennep eller sennepspulver;
 - 1 ss sitronsaft.
 Ivrig nybegynner kokk kan legge alle produktene sammen i blender bolle, få ned vekten. Selv da det ikke vil bli skuffet. Men teknologien krever en viss løpet av handlingen.
 Eggeplommer, salt og sukker piskes visp for hånd eller ved hjelp av kjøkkenapparater. Deretter dråpevis tilsatt olje. Gradvis økende andel av olje, det innført te og spiseskjeer. Ved ferdigstillelse av den vedlagte syredannere - sitronsaft, sennep.
 Mer eller mindre olje lar deg justere tettheten av majones. Legg et par teskjeer vann og riste når majones var for tykk. Sitronsaft eller eddik majones gjøre litt hvitere, men fargen er krem. Spesielt god og kvalitet er majones, forberedt ferske eggeplommer av høner. Vaktel egg gjøre det mer nyttig.
 Kjølt hjem majones normalt lagret i porselen eller glass beholder for ca en uke. Husk at ingen kunstige konserveringsmidler lage majones ustabil for varme, så ikke bruk det i retter som krever baking.
 Nye versjoner av krydder til kjøtt eller grønnsaker er laget ved ganske enkelt å tilsette ingrediensene i majones. Knust hvitløk trykk, revet ost, sitronskall, oliven, grønnsaker - alt dette vil gi deg en rekke varianter.  
Oppskrift på hjemmelaget majonesVarm sommer du kan spise utmerket liten plate av knasende grønnsaker med utmerket majones. Majones servert med kalde retter og varm - laks, egg og noe snacks. Hold hjemmelaget majones trenger en bank med en solid dekning, men ikke mer enn syv dager.
Siden utarbeidelse av hjemmelaget majones for noen oppskrift, må du sette et par eggeplommer i en liten bolle med en smal nederst, for å feie stadig fascinert av alle de nødvendige produkter. Deretter legger ett fedd hvitløk (valgfritt), presset gjennom trenerbenken, en teskje av sennep pulver, som legger fantastiske smaken av majones, og ensartet tekstur. Dette salt, pepper og blanding.
Ta mikser i den ene hånden og en flaske av raffinert olje til en annen, og dryppe en dråpe i egg. Når du forbereder majones avtale med en annen olje, spesielt fordi den har en sterk lukt, vil krydder bli bortskjemt, er det svært grov. Legg det er bedre eller olivenolje fra peanøtter. Gjennom denne operasjonen, sette bollen, som vil dryppe olje på en fuktig klut for å holde det rørt. Churning nøye smør, bare ikke nødvendig for videre zahustenenyya majones.
Når massen oppnår tilstrekkelig tetthet, kan dosen økes drypper olje, bare litt fordi majones kan til enhver tid å krølle hvis du legger til en masse olje, ikke etter oppskriften. Hvis dette har skjedd, ikke bekymre deg mye, det kan bli korrigert med en annen eggeplomme. Plommen skal tilsettes til blandingen, og deretter krøllet en dråpe olje tilsatt og skyte ned i begynnelsen av prosedyren. Når du har lagt en halv dose av olje, må du legge en skje av lys vin eddik, til majones ordre bli mindre. Hell så i en tynn strøm av olje som ikke skal stoppe, stopper ikke ved pisking. Når du har lagt all oljen, salt og pepper etter smak og tilsett litt eddik.
Hvis du strengt følger oppskriften forberedelse, majones ut riktig konsistens, blek hvit og, viktigst, riktig. Majones hjemme for å forberede ikke mer enn ti minutter. Hvis du ønsker å få en lysere majones, må du legge til et par spiseskjeer med varmt vann og beat.
Mer kan gjøres raskt ved hjelp av majones kombinere. Ta resept utarbeidelse av to egg, sennep, salt, hvitløk og pepper. Skyte ned, deretter sakte uten å slå av prosessor, helle olje svært liten vedlikeholdslading. Endelig tilsett eddik.
Dette er grunnlaget for majones andre populære sauser som "reker cocktail", "tartaros", "sopp fylling" og mange andre sauser.

Ulike oppskrifter på majones

På vanlig majones uten tilsetningsstoffer kan innbefatte forskjellige urter og krydder. Zvidani vanlig majones og prøve å legge til det enkelte børsnoterte tilsetningsstoffer.
Ta to teskjeer ketchup "Chili" mix med majones, så komme ut skarpe majones.
Sausen for sjømat kan også koke enkelt legge majones en skje bazylykovoy lime, salt, pepper og noen friske basilikumblader, så sausen vil fortsatt pahuchishe. Rør og tjene.
Du kan også forberede: majones bete med østerssaus, med myk sennep med selleri, asparges og karri. Ikke glem etter blanding salt, pepper og tilsett persille.
Bon appetit!
Яндекс.Метрика