Hver selvrespekt vertinne minst en gang i livet for å forberede noen parabolen brukt gelatin. Det synes som om ikke noe vanskelig i avl gelatin er ikke, slik det ofte er prosessen beskrevet i oppskriftene. Likevel er det noen funksjoner og viktige saker som må vurderes.

 Hva er gelatin?


 Hva er gelatin? Dette stoffet, i sin essens, er en naturlig byopolymerom. Naturlige fargestoffer uten gelatin har ingen lukt, ingen smak. Men dette tilsetningsstoff (merket som E441) blir ofte brukt til å lage rettene geléaktig konsistens.
Hvordan å oppløse gelatin?

 Hovedkomponenten er kollagen gelatin i nesten ren form. Kollagen behandlet med alkaliske eller sure oppløsninger, og resultatet er gelatin. Forresten, brukes til fremstilling av naturlige råvarer: skjell og bein og sener, bein og leddbånd av storfe.

 Hvor du skal bruke?


 Gelatin brukes ikke bare i mat, men også i farmakologi, kosmetikk industrien. For eksempel, er han medlem av medisinske kapsler, stikkpiller, lim, aviser, og selv fotopapir sedler.

 Sammensetning


 Sammensetningen av gelatin rike og unike, noe som gjør dette tillegget er veldig, veldig nyttig. Ja, det er proteiner, karbohydrater, stivelse, aske, kalsium, magnesium, kalium, jern, natrium, fosfor, vitamin PP og noen få andre, og så mye som 18 essensielle aminosyrer.

 Hva skjer?


Hvordan å oppløse gelatin?

 Her er de viktigste typer spiselig gelatin, bare to er kjent:
 •  En gelatin oppnådd ved syrebehandling løsningene svineskinn.

 •  I gelatin produsert av alkalisk behandling av storfe bein.

 •  Faktisk er disse to arter skiller seg lite fra hverandre. Den andre type har en høyere viskositet, men de geldannende egenskaper er identiske.
   Dette tillegget er vanligvis tilgjengelig i tre former:
 •  Wood. Denne formen er vanligst og praktisk.

 •  Pulver - er faktisk knust granulat.

 •  Ark. De er tynne og gjennomsiktige.

 •  Hvordan å avle?


   Så, hvordan å oppløse gelatin? Ingenting komplisert om det. Hvis det pulver eller kornet, vil dine handlinger være som følger:
 •  Til å begynne, forberede den nødvendige mengden av gelatin.

 •  Hell en liten mengde pulver kaldt vann (ikke is og kule). Vann bør ikke være for mye. Dermed en teskje av gelatin er nok halvparten eller enda tredeler kopp vann.

 •  Nå må du vente ca 40-60 minutter. Gelatin skal hovne opp, og den resulterende strukturen bør ligne gjennomsiktig gelé.

 •  Nå har vi fått en mye varme etter hevelse til det punktet at gelatinen er helt oppløst (det vil virke for deg at rent vann). Men det bør oppvarmes langsomt og forsiktig. Det er best å bruke til dette formålet er ikke brenner komfyr, et vannbad. Ta en gryte, hell vann inn i det, ta med vann til å koke, og deretter redusere varmen til lav. Laste vanntanken med gelatin, slik at væsken når nesten ut til kantene, men fullstendig dekket beholder. Rør hele tiden gelatin, og når den er helt oppløst, ta den ut av badekaret.

 •  Deretter kobler gelatinløsning med andre produkter (i henhold til oppskriften).

 •  Cool tallerken og nyte.

 •  Fortynne gelatin ark tar omtrent like godt, men det er bedre å bruke en flat og bred container. I tillegg er det ønskelig å suge bladene ett for ett, slik at de sveller mye raskere, og det er i 5-15 minutter. Etter svelling trykke bokstaver og utføre alle de samme som med gelatinpulver som er oppvarmet for å oppløse.

   Følg proporsjoner


  Hvordan å oppløse gelatin?

   Å oppløse gelatin riktige proporsjoner er viktig å følge og bruke riktig mengde. Hvis du har en resept, følg instruksjonene der. Hvis du foretrekker kjøkkenet for å improvisere og skape mesterverk, deretter lære de grunnleggende reglene. Generelt vil det nøyaktige antallet avhenger av gelatin ønskede konsistens av det ferdige tallerken. Det er flere varianter:
 •  Hvis du ønsker en dirrende gelé øm, deretter 1 liter væske, bruker 20 gram gelatin.

 •  For gelé, som vil holde god form, per liter flytende komponent retter trenger ca 40 gram gelatin.

 •  Ønsker å kutte gelé kniv? Da må du ikke angre gelatin og ta 60 gram til 1 liter.

 •  Hvordan måle riktig mengde?


   Kjøkken mål - en separat sak. Selvfølgelig impro - det er stor, men ikke i tilfelle av løse deler, hvis antall i den totale masse til å være ubetydelig. Ideal - bruk presisjon kjøkken skala. Men hvis en slik enhet du ikke gjør det, må du huske følgende:
 •  En teskje (ingen lysbilder) passer alle 6 gram pulverisert gelatin.

 •  På et bord seng ca 15 gram.

 •  Som en dessert skje passe ca 10-11 gram gelatin.

 •  I fasettert glass er ca 200 gram pulver.

 •  I kopp te om 250 gram.

 •  Hvis du bestemmer deg for å bruke ark gelatin, husk at massen av en bokstav er ca 2 gram granulert gelatin. Det viser seg at en spiseskje med pulver - det er det samme som 6 ark.

 •  Hva kan erstattes?


   Du kan erstatte gelatin noe annet? Absolutt. En utmerket erstatning kan være agar, som også er mye brukt i matlaging. Men det er verdt å huske at de gelingsegenskaper av agar-agar gelatin overlegne egenskaper, så dette krever mindre tilsetningsstoffer. Således, 5 g agar-agar - ca 75 g gelatin (ca 4 plater). Dette betyr at per liter væske bør være ca 2 teskjeer, eller ca 10-12 gram.

   Anbefalinger


   Endelig tips for de virkelige husmødre:
 •  Kok gelatinoppløsning i alle fall ikke! I dette tilfellet, det bare mister sine egenskaper og ikke gi parabolen en ønsket konsistens.

 •  Gelatin utløpt anbefales ikke. Kanskje han til og med hovne opp og bli tykkere, men som kan ødelegge fatet, gir det en merkelig og dårlig smak.

 •  Hvis du er matlaging en tallerken skiver gelé-lignende komponenter, deretter makulere dem fint som mulig, siden den størknings gelatin massen kan gli i store biter, og resultatet vil være forskjellig fra den konsistensen du ønsker.

 •  Kule matvarer bør gradvis bedre i kjøleskapet. Ikke prøv å fremskynde prosessen, ikke fjern beholderen i fryseren. I dette tilfellet en gelatin zakrystalizuyetsya, og du vil ikke lykkes.

 •  Ikke overskrid anbefalt dose, du bare rotet parabolen.

 •  Utvannet gelatin riktig og la oppvasken er velsmakende!  
   Suluguni - ikke bare flettet musefletter salt ost, som ofte kan finnes i våre butikker. Det er også svært nyttig og allsidig produkt som brukes til å lage et stort nummer av deilige retter.
   Suluguni går bra med vin og går til store smørbrød, men å nyte den ekte smaken av ost, er det viktig å prøve sin kvalitative resultater. Ost suluguni - en oppfinnelse av georgisk mat, og det er en av de mest elsket og respekterte produkter av georgiske folk!
  Hvordan å lage en deilig kremost suluguni?

   Kjærlighet for suluguni perfekt til uttrykk i den georgiske folklore, er det antatt at "Sula" står som "sjel" og "støt" - hjertet, derfor kan denne osten bli kalt hjertet og sjelen til alle mennesker, viser de mange tradisjoner og rike historien til Georgia . I 2011, har landet enda patenterte produktet, og deretter tok offisielt besittelse av opphavsretten for oppfinnelsen av osten.
   I vårt land suluguni - også veldig populært og vanlig produkt, kanskje nettopp på grunn av sin unike smak.
   Naturligvis, det mest verdifulle og fantastisk smak - til en cottage cheese suluguni få et produkt Kaukasus stolte innbyggere fortsatt er ganske komplisert og lang prosess for produksjon.

   Hva suluguni og hvorfor du spiser?


   Denne osten, noe som ost, er en fremragende representant kategori saltlake ost uten skorpe, som modnes i en spesiell saltlake. Samlet, suluguni ikke vedlagt i stiv kulinariske prosessen, men eksponering for saltvann eller druejuice - en obligatorisk tid.
   Denne osten er forberedt fra nesten hvilken som helst melk ku, geit, sau og selv buyvolovoho, forresten, kommer fra den siste ekte delikatesse litt gulaktig.
  Hvordan å lage en deilig kremost suluguni?

   Klassisk suluguni utarbeidet av sauemelk, men alt som blir sagt, er ikke dette produktet napaseshsya, så du må improvisere, noe som resulterer i en like deilige varianter.
   Det er en svært viktig faktum: suluguni fortsatt forberedt uten konserveringsmidler og andre syntetiske komponenter, så det er en naturlig og svært nyttig produkt, som inneholder store mengder vitaminer, essensielle sporstoffer og andre næringsstoffer.
   Det antas at suluguni spesielt nyttig for barn og folk svekket etter sykdom og mennesker som lider av revmatisme og leddgikt, som verdifull kalsium i ost, florerer.
   Søknad suluguni variasjon: det er spist rå, bakt, røkt og selv stekt, kan den brukes til å forberede et virkelig stort antall delikate retter.

   Den kan brukes som en viktig komponent i salater og hovedretter som fylling for en pai eller lavash det er lagt til kaker og bakt med kjøtt, og absolutt den mest berømte georgiske rett som alltid forberedt med tillegg suluguni - det er deilig khachapuri.
   Ifølge kulinariske eksperter, er denne osten best kombinert med oliven og agurk, rødløk og bønner. Med det kommer veldig krydret fisk og kjøttretter, spesielt hvis de fyller balsamicoeddik.

   Hvordan lage ost med hendene?


   Å nyte denne fantastiske skapningen georgisk mat, eller trenger å gå til Georgia eller prøve å gjøre det med hendene.
  Hvordan å lage en deilig kremost suluguni?

   Bare vær advart - prosessen er ikke lett, og for første gang er ikke alltid akkurat som det skal være, ideelt sett, men fortsatt er trygt å si: det er verdt, er du nødt til å elske resultatet. For å forberede seg hjemme en kg Suluguni du trenger:
 •  melk - 10,2 liter;

 •  pepsin for forretter - 1 g;

 •  vin eddik - en dessert skje.

 •  Til å begynne forklare: pepsin for startere kan kjøpes på apotek eller på markedet. Melk, helst med bruk av sau eller buyvolovoe, men passform og fett hjemmelaget kumelk. La oss starte med utarbeidelse av forretter: 200 ml melk ved romtemperatur blandet med vin eddik oppløst i den resulterende massen av pepsin.
   Neste trekk fra bulk: 10 liter melk ztsidzhuyemo gjennom cheesecloth, deretter oppvarmet i en aluminiumspanne (dress og bowler), oppvarmet til 30 °. Etter hell i den totale vekten av den tilberedte starteren, sende vår billet for en halv time på et lunt sted brygg.
   Etter den tiden vi sette kjelen tilbake på en langsom brann, vil vekten gradvis faset ut - det skal samles til veggene i pannen, selvfølgelig, rene hender. Vanligvis ganske fem minutter slik at osten krøllet.
   Hvis du ønsker å få unge ost er dannet klumper trekke seg ut av vannet, tilbake i dørslag med cheesecloth, vri ut godt fra serum. Dette er en ung suluguni, som er klar til bruk.

   Hvis du planlegger å bruke det i fremtiden som en fylling for sloyok eller andre bakervarer, kan det Smuldre og la i en varm, å bringe ut velsmakende tyktflytende masse. Vel, for å få en ekte ost suluguni trenger for å fortsette: ung ost fått permisjon for å gjære i usaltet serum i flere timer i varmt vann.
   Så sjekk beredskap: otschypnem tynn skive av den totale vekten, dypp den i varmt vann bare et par minutter. Hvis du ser at osten har elastisk og lett strekker seg, slik at teknologien ikke er brutt, og kan kjøres på. Sann suluguni under disse forholdene er ikke revet.
   Den resulterende masse skåret i tynne strimler med tykkelse opp til 2 inches. I en egen kjele koke vann og i varmt vann (80 ° -90 °) utelate vår ost. Suluguni vil gradvis smelte, reduser varmen til lav og fortsette under omrøring tyktflytende masse i én retning med en trespatel.
  Hvordan å lage en deilig kremost suluguni?

   I industrielle miljøer spesielt for dette formålet, ost, vel, hjemme, alt er gjort manuelt. Så når Suluguni helt smeltet, ta ut en masse lagvis på bordet, skjære biter av det å hjelpe danne riktig form, og deretter hånd avrundet overflate til osten er fortsatt veldig varmt.
   Så fikk hodet murmeldyr noen minutter nedsenket i kaldt vann for å kjøle seg ned, og det herdet, og deretter undervist i spesielle former, ispedd salt for lagring.
   Deretter osten er helt klar til bruk, men for en lang modning, dyppet hodet i spesielle forekomster av salt løsning der suluguni prosolytsya riktig. Avhengig av teknologi oppskrift, kan ost modnes 2-45 dager.

   Noen spesielt røkt ost, og, for eksempel, abkhasere noen ganger organisere en slags overraskelse i ost: ost deigen er plassert i fylling av cottage cheese, en slags ost.
   Før servering suluguni nødvendigvis kuttet i små biter, servert med krydret saus eller adzhika, kan du strø koriander og smak til med knust mynte.  
  Яндекс.Метрика