Oppskriften ketchup hjemme
 Ketchup er forberedt ikke bare tomater og sopp, og med tillegg av ansjos, østers, bønner, valnøtter, sure bær (tyttebær, druer). Basert på et utvalg av klassiske oppskriften kan tilberedes flere varianter av ketchup, som gir ham epler - for krydder eller mel, stivelse - for viskositet, urter, hvitløk, gurkemeie, spisskummen, ingefær, kardemomme, nellik, ekstrakter av løk, hvitløk og selleri , urter og flere arter av bakken pepper etter smak, og hermetisert benzosyre.

 For å forberede den klassiske versjonen ketchup bør tas:
 - 1 kg tomater,
 - 50 g sukker
 - 10 g salt,
 - 25 g eddik (6%)
 - 7-8 horoshynok svart pepper og nellik,
 - En klype red hot pepper og kanel,
 - Fedd av hvitløk.
 Hakk tomater, sette på brann i en åpen beholder og lage mat for å redusere med en tredjedel del. Tilsett sukker og fortsette å koke i ti minutter, da - salt, koke i tre minutter og tilsett mer krydder, og kok i ytterligere ti minutter. Den resulterende masse tomat gni gjennom en sil og kok med eddik. Klar ketchup dekomponeres i steriliserte glass og forseglet.
 Ketchup hjemme kan tilberedes for en annen oppskrift. Bedre å ta de mest modne tomater, men hvis ikke, kan du øke frekvensen av tomater til tredje etter fordampning av tomatpulp, og noen ganger - og halvparten ut av ketchup konsentrert rik smak. 5 kg tomater bør ta 2 løk, 30 g salt, 10 g sukker, 1 ss eddik (70%), kanel, svart pepper, en halv teskje eller mer. Hakkede tomater bringe å redusere til det halve, tilsett hakket løk og fortsette å koke over middels varme, da - sukker, salt, pepper og kanel. Til ketchup fylt med smaken, en gasbind bag bundet med tre lag med ulike krydder, aromatiske urter og krydder (vanligvis en teskje) og dyppet i ketchup tjue minutter under matlaging. Denne sausen er perfekt for pizza.
 Basert på samme mengde tomat ketchup kan tilberedes med paprika (4 stk.), Som er omtrent hogge og lage mat med tomater, løk ta - 4 hoder, salt - to spiseskjeer, 300g sukker 100ml eddik (9%) Krydder - til smak. Grønnsaker for tre timer å sette på rolig brann å fordampe væsken og reduksjon i volum. Etter tørke massen gjennom en sil eller bruke tomat saftpresser trenger å legge en masse krydder og deretter sette på lydløs varme til kokepunktet gjentatt to ganger. På slutten tilsett eddik - ketchup og klar for hermetisering.
 Forberedelsestid ketchup hjemme kan gjøre omtrent seks timer hvis målet er å få en konsentrert tomat produkt. Men med tillegg av stivelse (f.eks 3 ss ketchup på en halvliter) matlaging kan ta opptil tjue minutter. Her er en rask og enkel måte å gjøre smaken av ketchup for å legge den til pasta eller kjøtt, tomatpuré, ta som et utgangspunkt og legge til det hvitløk, urter, krydder og la stå i en bit. Din nye ketchup klar.  
Hvordan å lage mat biff tungen
 Biff tunge - utmerket delikatesse som med rette kan finne sted på luksuriøse bordet. En spesiell sjarm av denne delikatessen at hver kvinne har råd til å lage det selv. Du vet ikke hvordan du skal lage biff tunge til alle dem som du behandler denne retten var begeistret? Så denne artikkelen er for deg.
 Så må vi:
 - Beef tungen;
 - Stor løk;
 - 1 gulrot;
 - Krydder (salt, pepper, persille);
 - Rent drikkevann.
 Hvordan å lage mat biff tungen. Her er fremgangsmåten
 Trinn 1: forberede ingredienser
 Dette, som alle andre produkt som er nødvendig før matlaging skyll godt under rennende vann. Ofte språket er ganske tette patcher som trenger å vaske av. Hvis det ikke blir vasket bort med vann, bruk en børste eller kniv. Løk og gulrøtter rengjort, og midlertidig utsette min side.
 Trinn 2: koker det
 Vent til vannet koker, legg i en kasserolle språk. Når vann (siden bare) igjen koke, senk varmen, legg de forkokte Teine og la det koke i 2-25 timer.
 Om en time etter at den nedre koking i vann gulrøtter og løk - de vil lage mat sammen med språket alt som var igjen.
 Steketiden avhenger av hvilket språk du er matlaging kalven eller voksen dyr. Hvis du ikke kan identifisere deg selv, så etter to timer bare sjekke beredskap av en rett med en gaffel eller kniv. Klar tungen skal være myk og mild.
 Når den er klar, er det nødvendig å trekke ut fra pannen og avkjøles i kaldt vann.
 Vent til den er avkjølt, slipper den fra filmen: den har en spesiell smak og veldig tøff, så bruk den i mat ikke er anbefalt. Deretter satte han den allerede raffinert språk i en kjele sammen med resten etter matlaging buljong og kok opp.
 Nå språk kan bli satt på en plate og la den avkjøles.
 Det andre trinnet, prosessen med matlaging deilige biff språk kan bli sterkt forenklet hvis du har en så flott verktøy som Trykkokere.
 Matlaging biff tunge i multyvartsi
 Forbereder ingrediensene så vel som for konvensjonell matlaging, sette språk, gulrøtter og løk i en kjele og dekk med vann Trykkokere slik at alle produktene er helt dekket. Lukk lokket, velg Kontrollpanel modus er ikke "ild" og la klar til 25-3 timer.
 Om en time etter starten på matlaging, legge ferdiglaget krydder unntatt salt - det hvis du koker biff tungen i en trykkoker, den beste plassen like før slutten av matlaging, ca 15 minutter. Da vil det være mer øm.
 Etter Trykkokere gi deg et signal om at matlagingen er ferdig, må språket det samme som i det første tilfellet, fjern fra buljong, kaldt vann og skrell.
 En liten hemmelighet: å skrelle skutt enklere nadrizhte fortsatt varmt, men ikke varmt tungen med smale kanter og fjerne hud som huden av en banan.
 Trinn 3: tjener til å mate
 Biff tungen er alltid serveres kald til bordet, men det er litt rom for fantasi elskerinne. Tradisjonelt, språket på bordet fungerer som snacks: skjær den i tynne skiver og legg på bordet sammen med andre kjøtt kutt. Du kan sende inn et språk som gelé. For denne tungen skåret i små biter og lagt i vazetky eller plater, og hell resten etter matlaging buljong og kjølig.
 Fatet, etter eget skjønn, kan du dekorere med greener, eggeplomme eller oliven. Bon appetit!  
Hvordan få glukose fra stivelse?
 Glukose er en av komponentene i frukt og bær, den såkalte shestyatomnыy sukkerindustrien som blir oppnådd ved hydrolyse av stivelse og cellulose. Hjemme glukose kan fås fra konvensjonell stivelse lim, som er forårsaket av vann og svovelsyre er brutt ned til enkle molekyler.
 Kjeden hydrolyse er som følger: dekstrin - disakkarider - maltose. Glukose i den endelige versjonen inkluderer alle disse komponentene være forbigående, blir de kalt melasse.
 Som glukose fra stivelse oppnådd?
 Den kjemiske kjeden får nok glukose er enkel. Først av stivelsespasta ut dekstrin - store molekyler, som under påvirkning av svovelsyre dannede disakkarider, kjent som sukrose, etterfulgt av nedbrytning til mindre molekyler - maltose (malt sukker). Det var først etter sammenbruddet av malt blir virkelighet glukose. Hennes andre navn - melasse som i druer inneholder den maksimale mengden glukose i de menneskene hun ble gitt navnet på druen sukker.
 Stages produksjon av glukose
 Det første du bør ta vare - dette er reglene for sikker atferd mens innenlandsk produksjon fordi vi jobber med svovelsyre.
 1. Først koke en halv kopp stivelse lime og hell den i en egen beholder. Deretter inne lagt 1-2 ss. l. svovelsyre i 10% løsning. For ikke å brenne selv, helle syre i lim, og ikke omvendt!
 2. Plasser væsken i en liten brann, og som fordampning pasta ved tilsetning av vann. Etter 20 minutter, må den første testen yodovыm løsning. Ss scoop litt væske og dryppe 2-3 dråper jod hvis glukose ennå ikke er utviklet, blir løsningen blå, en gang skilles dekstrin - væsken blir lyse bardovoyi, på glukose reaksjon er nøytral farge og komposisjon vil endre seg.
 3. Når mer farge ikke vil endre seg, må glukose fjernes fra varmen, men å fullstendig sørge for at hun kom seg ut, kan vi igjen kok opp.
 4. Sammensetningen av kule og legg til 10-20 gram. knust i en blender full av kritt til nøytral reaksjon. Hvis blandingen skummer, står det at svovelsyre var fullstendig behandling, og med kritt fordampet komponent av svovelsyre - karbondioksid.
 5. Fargen bør få svakt gul viskøs væske for å være uparyty for gass er 2/3 så filtrert gjennom flere lag av osteklede. Bedre å bruke fordampning i et vannbad, som glukose raskt brent.  
Hvordan å lage mat meksikansk blanding?
 En rekke frosne grønnsaksmiks er meksikansk, bestående av mais, gulrøtter, paprika og erter og bønner. Med den nye teknologien av dypfryste grønnsaker ikke mister sine gode egenskaper, og vertinne er mye mer praktisk å kjøpe flere varianter og gjøre 5-7 minutter engasjerende vitamin vegetabilsk lapskaus. Ikke rart blandingen i forskjellig emballasje er ansett som den mest populære og på budsjett "folk" mat.
 Jo mer attraktiv den meksikanske mix
 Det kalles uunnværlig vegetarisk tallerken på bordet. Tid steking, damping eller steking omtrent det samme - 5.10 min. Dersom en legger til litt ris og kjøtt, får du en full middagsmeny. Tørr skiller seg bare i antall ingredienser og deres mangfold. Strukturen er meksikanske bønner og erter - som pektin og cellulose, mais, hvori en masse av kalium, kalsium, fosfor og jern; Gulrøtter, rik på jod og kobber; og til slutt, pepper, som inneholder en stor mengde vitamin C. Enkelte produsenter kan legge løk og greener, men det endrer ikke egenskapene til den meksikanske mix, men det gir en viss piquancy. Når du kjøper ta hensyn til kvalitet og holdbarhet på vakuumpakking.
 Metoder for matlaging meksikanske mix
Hvordan å lage mat meksikansk blanding?
 1.  Selv om du ikke har noen kulinariske ekspertise vil ha råd til å lage mat meksikansk mix. Når du har kjøpt grønnsakene i butikken, har de ikke trenger ekstra avriming, bare la ned blandingen i en gryte med kokende vann, og etter 5 min. etter koking parabolen er klar. Ikke glem å salt og legge til dine favoritt krydder av tørkede aromatiske urter. Hvis du ønsker å blande kan legge noen grits, røkt pølse og stekte biter av kjøtt i en panne. Alt er laget til skillet og slukket 15 minutter. Ingrediensene du kan sette din preferanse, ikke vær redd for å improvisere, som base ikke endrer sin lyse smak med tillegg av korn og kjøtt, og vil bare appetittvekkende og bedre matet.
  Hvordan å lage mat meksikansk blanding?

   Å forberede suppe blanding av meksikansk, må du forhånds koker kjøtt, og klar til å kaste frosne grønnsaker kjøttkraft og 1 ss. l. solsikke eller olivenolje for en rik smak.


  Hvordan å lage mat meksikansk blanding?

   Grønnsaker er kokt i en gryte med lokk kan fylles med egg omelett. Denne retten på grunn av sin caloric utarbeidet bare for frokost. Men for Trykkokere du ikke engang å se på prosessen: bare sette blandingen i ca 500 gram. grønnsaker bør helle en kopp vann og 2 ss. l. solsikkeolje, ikke glem å legge til salt (smak til) og angi modus for slokking - 20 min. Vann fordamper raskt i multyvartsi og grønnsaker er veldig myk, men ikke falle fra hverandre, og i tillegg gjør et minimum av vegetabilsk fett måltid virkelig diett.

   En blanding av grønnsaker inneholder bønner, går bra med sopp. Hvis du koker meksikanske grønnsaker, gi dem renne i et dørslag, deretter finhakk dem, legge brunet sopp og løk og krydre med majones, vil en solid salat være en god matbit for festlig tabellen.  
Яндекс.Метрика