Sport under svangerskapetGraviditet - ikke en sykdom. Det vet alle kvinner og deres vanlige livsstil kan holde selv med tilstedeværelse av en interessant posisjon. Sport under svangerskapet - er intet unntak, så friluftsentusiaster kan fortsette å gå om deres favoritt tidsfordriv. Men denne tilnærmingen å være svært forsiktig, fordi det er noen patologiske tilstander av svangerskapet i hvilken idrett utestengt. Derfor, til beslutningen om å starte sportslige aktiviteter, besøk deres gynekolog.

Risikoen for graviditet Sport
Melde deg ut av fysisk aktivitet under svangerskapet bør:
forverring av ulike kroniske sykdommer, SARS og influensa;
hvis livmoren er i god form, og kjønnsorganer er tildeling av blodig;
hvis polyhydramnion, akutt toxemia eller preeklampsi (toxemia av sent);
når en gravid kvinne har hatt tilfeller av spontanabort eller under svangerskapet at kvinner er ofte bekymret for kramper smerter i rygg eller nedre del av magen.

Alle ovennevnte punkter, må du vurdere å gjøre en avgjørelse i favør av idretten, at de styrket kroppen din og forbedre blodsirkulasjonen, og ikke føre til spontanabort, for tidlig fødsel, blødning eller uregelmessig fosterutvikling. En kvinne bør holde kontroll av hormonet relaxin, det påvirker elastisiteten av leddbånd. Å forebygge skader forbindelse gravid bør ikke engasjere seg i slike idretter som saykl (velotrenykrovky). Det bør glemme bэlly dэnse (magedans). Disse treningsøkter kan føre til mange komplikasjoner.
Når graviditet er skadelig å heve hendene over skuldrene. For å unngå komplikasjoner, for å utelukke klasser slike spill som fotball, tennis, volleyball, badminton, basketball, golf. Det er strengt forbudt traumatiske sport: ski, skøyter, snowboard.
Når du spiller gravid sport, kan hun ikke gjøre øvelsene i holdning i magen og på baksiden er ikke anbefalt å legge mer enn fem minutter, som et resultat, kan vises svimmelhet, rask pust og generell svakhet. Dette er på grunn av tilstedeværelsen av den nedre vena cava syndrom (livmor presser inferior vena cava). I tilfelle av et slikt syndrom kvinne bør endre kroppsstilling, tilbake til siden.

Sport i første trimester

Den viktigste perioden av svangerskapet regnes som den første trimester, dvs. de første 13 ukene. Denne perioden er dannelsen av morkaken, som er en viktig forbindelse mellom mor og barn. Dessuten, på dette trinn er dannelsen av organer av babyen.
I første trimester av svangerskapet er ikke veldig stabil, så mange kvinner har trusselen om abort. Betalende oppmerksomhet til dette faktum, bør anbefalingene for fysisk aktivitet bli kontaktet individuelt. Det alle kvinner kontraindisert i aktiv idrett og kardyonahruzky i denne perioden.
I første trimester gravide trygt kan utføre bare noen liten belastning på hender og føtter, samt poster gjør pusteøvelser som gradvis blir mer kompleks. Det bør unngå øvelser som kan utløse indre magetrykkøkning. Det ville være bedre å betale mer oppmerksomhet til sysselsetting, styrker ryggmuskulaturen. Gjøre øvelser kvinner bør overvåke kroppstemperatur. Overoppheting påvirke blodtilførselen til barnet.
Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot gravide holdning gymnastikk. Du kan ikke lenge holde seg oppreist. Dette kan føre til en tidlig abort. Ikke sats på hans utmerkede helsetilstand i første trimester er ikke en indikasjon på at selv i godt humør og helse av mødre barns liv kan være i fare.
Veldig nyttig i denne perioden vil roe idrett klasser med målt puste lett, for eksempel yoga for gravide. Øvelser bør gradvis forberede kvinner til fødselen. Vi anbefaler å bruke yoga øvelser Ayenhara (prenatal kompleks), Kundalini yoga og hatha yoga. Du gjør fremtidige mødre og kinesisk Qigong øvelser.
Sport i andre trimester
Mange gynekologer er fordelene for starten av klassene i andre trimester, et sted 14-15 uker. Siden begynnelsen av denne perioden er toxemia, blir graviditet mer stabil, men belastningen på ryggmusklene og ryggraden og ben fartøy. Idrett bør være glatt og problemområder rettet mot kvinner: trykk, rygg og ben. Ikke prøv for og glemme pauser mellom øvelser og avslapping.
Sport i tredje trimester
På denne tiden, belastningen på mor øker en kvinne ganske sliten selv fra vanlig husarbeid. Trening bør være minimal og har et svært sakte tempo. Mye oppmerksomhet trener seg forventningsfull mor bør gi de oppgaver som vil hjelpe i fremtiden arbeidskraft aktivitet, pusteøvelser kontroll over arbeidet med bukhule og musklene i perineum.
Er det nyttig idretter under svangerskapet
Når graviditet kvinner bestemmer hvilke idretter de må huske at svært viktig faktum om de hadde engasjert eller deres siste øvelsen utføres på skolen for kroppsøving. Det vil laste meget skarpe og uvanlig for kroppen. Og, for å svare på et viktig spørsmål: hvis de ønsker damene å holde perfekt form og forberede kroppen til fødselen.
Det er nyttig å fitness. De gravide kvinner som ikke hadde ført en aktiv idrett liv, må drive slik fysisk aktivitet mindre enn en halv time om dagen og ikke mer enn tre treningsøkter i uken. Men man skal være forsiktig nærmet til klasser på en stasjonær sykkel, anbefaler vi å bruke bare horisontal simulator som har ryggen.
Hvis en kvinne engasjert i fitness, noe som betyr at kroppen hennes er forberedt for fysisk aktivitet, og kan fortsette å engasjere seg i normal for hennes sportsmodus, opptil fire måneder. Intensive klasser er tillatt typer trening, idrett og danseaerobic. Bare denne sporten under graviditet bør være under full kontroll av en erfaren trener og en forenkling av en kompleks pas og piruetter. Disse klassene er spesielt nyttig for utvinning etter fødsel fordi positiv innvirkning på løsnings postpartum hemorroider og åreknuter.
Graviditet kan gå til yoga eller pilates. Men av svangerskapet påvirker koordinering, så ikke gjør noen balansert trening. I yoga bør unngå invertert positurer og vendinger. Det mest hensiktsmessige er alltid slik at hodet var over føttene, som brukes til å ligge skråplanet.
Når graviditet er trygt delta på klassekamp (bare kontaktløs) og makt idrett som skal brukes til å styrke muskler og trykk tilbake.
Den mest nyttige i alle faser av svangerskapet er vanlig gange. Vi må velge å gå fint rolig sted, hvor det i tillegg til denne opplæringen, være i stand til å bli gravid følelsesmessig positiv. Under turen, som skal vare i minst 30 minutter, kan du gjøre noen øvelser for hender og føtter.
Positivt påvirker helsen til mor og barn en idrett som svømming i bassenget og vannaerobic. De "eliminere" ryggsmerter, svimmelhet, og forbedrer blodsirkulasjonen.
Å kontrollere være i hvilken som helst idrett, må du holde streng kontroll puls. Den enkleste måten å gjøre dette: sondere puls i armen eller nakken, telle antall slag i 10 sekunder og deretter multiplisere dette tallet med 6. Hos kvinner i fertil alder under trening i første trimester pulsen bør være ca 117 slag per minutt.
Aldri tillate deg selv å lide tørst når trening under svangerskapet: ønsker å drikke vann under trening - drikke, men bruker denne ikke-kullsyreholdig vann.
Lær å leve i den nye stillingen for deg, lytt til kroppen din, føler du at du trenger og som vil være gunstig for barnet.  
Hvordan å lage en deilig solbær kompott?
 Solbær - berry ikke bare deilig, men også nyttig. Innholdet av vitamin C er mye i forkant av sitrus. I tillegg, bær, solbær inneholder mange andre vitaminer, blant annet vitamin B, E, K og R. rips og rik på mineraler, sink, mangan, kalium, jern og kobber. Bær har en svak vanndrivende, anti-inflammatorisk og tonic effekt på kroppen.

 Siden solbær bevare frisk i lang tid ikke er mulig, kan du prøve å skaffe det, det frøs, slik at saften fra bær, syltetøy eller kompott. Den enkleste måten er å fryse, men det er kun egnet for de som har nok i fryserommet. Den andre grad av letthet måte å gjøre stykke solbær kompott er bevaring.

 Oppskriften for vinteren kompott

 Å forberede hermetisert stuet solbær trenger bare svært rips og sukker og vann. Tre-liters glasskrukke fylt med bær om en tredje eller et kvartal. Så, med nesten tre liter vann og kok kopp sukker sirup og hell den i banken etter koking med rips. Etter at banken forseglet lokk og snu opp ned for å sjekke om det er ordentlig låst. Når du er helt avkjølt kompott kan trygt sendes til lagring i et mørkt og kjølig sted hvis mulig.

Hvordan å lage en deilig solbær kompott?
 I rask

 Å akselerere allerede rask nok kompott kokeprosessen, kan du umiddelbart fylle glassene med bær sukker, og hell kokende vann og nær. Når kompott kjøle seg ned litt, bør det være en liten shake jar å oppløse sukker helt.

 Ikke bare rips

 Solbær kompott, selvfølgelig, deilige, men de fleste husmødre foretrekker å forberede kompott, ikke bare med solbær, og legge dem til andre frukter og bær. Så viser det seg deilig solbær kompott av epler. Å forberede seg til vinteren bør fylle eplene i to, dekk med kokende vann eple, vente på kjøling og renne ned i pannen. Deretter, på samme pan festet kopp sukker og sirup blir fremstilt. Mens sirup er kokt, tilsettes banken til eple korint bær, og hell alt koke sirup og lokk.

 Like populær i utarbeidelsen av kompotter er en kombinasjon av ulike typer av rips. Ofte lagt til dem og stikkelsbær, og noen ganger andre bær. Det viser seg deilig bær kompott assortert. Han har også utarbeidet som en kompott av solbær.

Hvordan å lage en deilig solbær kompott?
 Koke og drikke


 Hvis kompott ønsker nå, heller enn senere, om vinteren, du kan koke det annerledes. I en kjele koke en liter vann bør legge sukker etter smak, vent til den er oppløst og hell et glass solbær. Dette førte til en byll og koke i tjue minutter. Til kompott var en rød fargetone, kan du legge litt sitronsyre eller sitronsaft.

 Selvfølgelig, dette kompott deilig, men det vil smake bedre hvis når matlaging sirup å legge til vannet en eller to epler.

 Kompott med frosne bær

 Så snart du foretrekker solbær for vinteren fryse, hvis ikke kjøpe frosne bær i en butikk, kokk solbær kompott har litt annerledes.

 Proporsjonene er de samme som når du lager mat med ferske bjørnebær kompott. Med vann og sukker sirup er forberedt, og når det begynner å koke, tilsett rips. Forhånds tinte bær bør ikke være. Alle igjen kok opp, slå av varmen og la det trekke i ca en halv time kompott.

 I et slikt kompott kan legges når matlaging litt vanilje, kanel, ingefær og andre krydder som vil markere rips syrlig smak.

 Uansett hva slags matlaging metode du velger, vil klare kompott gi deg smaken og mette kroppen med vitaminer den trenger.
Яндекс.Метрика