Hvordan resirkulere batteriene?
 Nesten alle moderne bærbart utstyr er på grunn av energi penlight batterier. Selvfølgelig er det veldig praktisk: en kilde til elektrisitet er svært kompakt, er ikke dyrt og allsidig fordi den har standard størrelse og form. Men på samme tid, penlight batterier økt oppmerksomhet i alle siviliserte land i verden - og fra brukere, og fra produsentene. Hvorfor? Det faktum at alle, inneholder også den lille batteriet i sin utforming en rekke kjemiske elementer, som kalles tungmetaller. Dette kvikksølv, bly, kadmium og noen andre mineraler. Når du bruker batteriet til sitt formål, de gjør sitt fysiske og kjemiske funksjon. Men etter kast bort batteriet når deponiet og begynner å dekomponere det med annet avfall, tungmetaller begynner å forgifte biosfæren. Hvorfor kan ikke kaste batterier
 Menneskeheten, selv på det nåværende stadium av teknologisk utvikling, noen ganger minner om et lite barn eller tenåring: å ha en attraktiv leketøy, han bruker det uten å tenke på konsekvensene (renhold, skade kostnader). Penlight batterier virkelig praktiske, men mange tenker på hva de skal gjøre med dem etter sine energiressurser er oppbrukt? Hvis du ser nøye, på overflaten av kroppen og på hver batteripakke malt et spesielt tegn som viser krysset bin. Dette betyr at produktet er merket med dette tegnet i alle fall ikke kastes sammen med husholdningsavfall, i stedet er det underlagt obligatorisk resirkulering. Fortell meg nå, hvis du praktisere dette kravet?
 Ute av syne - ute av sinn: å bli kvitt brukte batterier, vi glemmer den, og dens sammensetning. I mellomtiden, kjemiske prosesser er avhengige av våre tanker og / eller ønske om å fortsette og naturlig. Hvis batterier som var på deponi, er det to hovedmåter forgiftning miljøet:
 1.  Shell batterier dekomponerer og giftige stoffer inn jord, deretter vann og underjordiske reservoarer, elver og sjø. Fra disse reservoarene vann kommer inn i våre hjem, vi drikker det, gi barn og bruk i hygieniske formål. Fisk og andre marine livet gifter akkumuleres i kroppen som vi spiser. Enkelt sagt, herved forgiftning kroppen din med tungmetaller.
   Batterier i deponier og forbrenningsanlegg er brent sammen med søppel, men røyk fra dem er ikke bare en dårlig lukt, men inneholder såkalte dioksiner. Disse forbindelser er ti ganger mer giftig enn cyanid, trenge inn i luften og deretter i vann, jord, planter, dyr og kjøtt, slik at i det menneskelige legeme.
   Ganske små mengder av tungmetaller og deres forbindelser til økt forekomst av kreft, og medfødte misdannelser hos mennesker. Ett batteri forgifter ca 20 kvadratmeter land rundt dem, og hvor mange av dem kastet over hele verden? Spesielt synd så bekymringsløse forhold CIS-landene. Kaster batterier og hindre deres ekspansjon i biosfæren, deres innbyggere utsette seg selv og verden på:
   nervøse lidelser, sykdommer i hjernen;
   hoven;
   nyre og urin dette systemet;
   stoffskiftesykdommer, metabolske forstyrrelser;
   mutasjoner luftveiene, hørsel og syn.
   I tillegg påvirkes ben, brusk og muskelvevet, og uten unntak organsystemer. Og de fleste forgifter tendens til å påvirke barn, de ofte lider sakte utvikle seg, vokse svakt. Mens tungmetaller akkumuleres i lever, nyrer og vev av mennesker i alle aldre.
   Hva de skal gjøre med batterier
   Over hele verden, hovedsakelig i vestlige Japan, resirkulering batterier gitt oppmerksomhet. Brukte batterier er samlet inn, sorteres og deponeres på spesialiserte foretak (bare i Europa på mer enn 40). Videre ulike typer batterier (saltvann, alkaliske, litium, etc.) er forskjellige prosessorteknologi og senere sine råvarer blir brukt. Som for Russland og nabolandene, er denne praksisen fortsatt i sin barndom. Dagens entusiaster skape batteriinnsamlingspunkter og fremme deres riktig avhending. For å bli med i denne prisverdig initiativ, kan du følge denne enkle instruksjonene:
  1.  Start med det faktum at neste gang etter fjerning av døde batterier fra fjernkontrollen eller spilleren, ikke kaste den i søpla, og pakket inn i papir eller pakke og sett til side for seg til senere satt i en spesiell resirkulering batterier.
    Eget eksempel du kan bidra til utvikling av gode vaner ikke kaste bort batterier med venner og / eller naboer. For å gjøre dette, bare sette sin egen inngang i en boks der de kan lage batterier. Deretter plasserer en liten annonse som forklarer hva, hvorfor og hva du forventer fra andre.
    Bokser (eller plastflaske) til å samle batterier sted slik at den ikke faller for direkte sollys og dens innhold er ikke radiatorer.
    Henge i første etasje i hallen eller på døra kunngjøring at naboer kan lære om din forsøke. Søk i sosiale nettverk fellesskapet av mennesker som er engasjert i det samme, og informere dem om ekstra funksjoner innsamling av batterier.
    Hvis byen er offentlige beholdere for batterier med jevne mellomrom dumper dem der. Hvis ikke - så vente til de møter et par stykker (eller tildele vanlig dato, for eksempel en gang i måneden) og leveres til gjenvinning batterier. Tar for seg følgende punkter i forskjellige byer er lett å finne på internett.
    Snarere vil den enkelte ikke ta tilbake hånden til hver enkelt eller et par batterier i sentrum, så frivillig minst på omfanget av leiligheten, inngang, hjem.
    Ikke glem at boksen for å samle inn batteriene - dette er ikke det endelige målet for deres bevegelse til utnyttelse og må oppgi sin transport til sentrum, og deretter prosessanlegget. Der de er sortert, demontert, oppdelt i fraksjoner under magneten. Jern og andre metaller er knust og behandlet separat. Alle forbundet med avfall matkilder prosessene er svært farlig fordi de fleste mekanisert og arbeidere i fabrikker ved hjelp av masker og verneklær. Salter av metaller hentet fra batteriet, noe som resulterer pakket og sendt til de selskapene som bruker dem i sine produksjonsprosesser. Slike selskaper er få og deres drift er svært kostbart, men det er umulig å overvurdere sin betydning. Ikke overse betydningen av resirkulering og dere batterier og ta alle mulige deltakelse i bevaring av verden og sin egen helse.  
Hvordan kvitte seg med energisparende lamper?
 Tradisjonelle glødelamper, sohranyvshye ystorycheskoe prozvysche "pærer Ylycha" gradvis uhodyat IZ Hverdagen. Im in New pryhodyat skift, så nazыvaemыe Energosberegaiushchie pærer, konstruksjoner kotorыh andre predpolahaet Ved hjelp av teknologi og materialer. Og i den skala av industrielle og bolighus i s hjelp NAMS Mer vыhodno. Energosberegaiushchie Lighting rashoduyut mindre elektrisk energi, og på dette proyzvodyat Mer sterkt lys og sluzhat lenger. Så det sootnoshenye-kraft og flyt svetovoho delaet s svetootdachu zametno sylnee, enn lamper av analohychnыy alternativ gløde. For Energosberegaiushchie Dette er ofte nazыvayut эnerhoэffektyvnыmy pærer, ukazыvaya emner på samыm s praktycheskuyu verdi. Funksjoner эnerhosberehayuschyh lamper s verdighet og ulemper
 At First VIEW Kan pokazatsya, noe Energosberegaiushchie Lighting - er nesomnennыy prorыv og forbedring lysteknologi. Som helhet, dette er faktisk så, men suschestvuyut opredelennыe nyuansы. Dette er obratnaya part uten kotoroj, som kjent, ikke obhodytsya oss en medalje. Nachnem med at noe i kategoriene "эnerhoэffektyvnыh" popadayut Umiddelbart neskolko raznovydnostey lamper og inventar på s basis, kazhdaya IZ kotorыh obladaet svoymy indikatorer og svetootdachy, og эkonomychnosty. Spesielt den mest эnerhoэffektyvnыmy på sehodnyashnyy dag javljajutsja lysdioder: Dette er morethan prochnыe og holdbar Lighting, Kjære samыe å kjøpe, zato samыe vыhodnыe i drift.
 Men i hverdagen эnerhosberehayuschymy chashche Total nazыvayut Bare én type lampe, nemlig lyumynestsentnыe kompaktnыe Lighting. Sine konstruksjoner og tillater oss å Krev Størrelse kolbы s på samme tekniske standartnыh cap, lamper noe ustarevshye Gløde. I denne iie rashoduyut mindre эlektrychestva, noe obespechyvaet lyumynestsentnыm lamper bolshuyu populariteten til husholdnings forhold. Videre iie mogut productionodit flyt av lys raznoe fargetemperatur, som Kelvynov 2700 ("Varm" Lys gul) til 6500 Kelvynov «kald» hvitt lys. Selv zakonodatelnыe ynytsyatyvы på territoriet til Russland og andre land sposobstvuyut Distribution lyumynestsentnыh эnerhosberehayuschyh lamper.
 Faktisk, Belysning svetyat Disse myahche og stabylnee, s iterativ okupaetsya Kostnaden for schet sэkonomlennoho эlektrychestva. Men når folk med dette povыshennoy chuvstvytelnostyu ultrafyoletu trenger det for Brukes med forsiktighet s, etter noe nebolshaya dose stråling vыhodyt naruzhu skvoz steklyannuyu kolbe эtyh lamper. I tillegg kotoroj s-bevis soderzhytsya svobodnaya kvikksølv parы popadayut atmosfæren på SKADE Lighting. Derfor lamper Selv samыe Moderne konstruksjoner med kvikksølv ponyzhennыm Innhold ved utgangen av Term эkspluatatsyy umulig vыbrasыvat sammen med den andre bыtovыmy avfallshåndtering. Hvordan og batterier, Belysning Energosberegaiushchie trebuyut spetsyalnoy utylyzatsyy.
 Pravylnaya utylyzatsyya эnerhosberehayuschyh lamper
 Kvikksølv, skrыtaya intra kolbы lyumynestsentnoy Lighting, otnosytsya for ekstraordinære opasnыm stoffer. Emner som ikke mindre enn, dette faktum ikke bare yhnoryruetsya nekotorыmy osvetytelnoho produsent av utstyr, men en kjøper, prymenyayuschymy Energosberegaiushchie svoyh pærer i hjemmene. Og hvis uaktsomhet Først annet kan obъyasnyt aspire for å skaffe fynansovoy vыhodы og nezhelanyem otpuhyvat mnytelnыh forbrukere, bespechnost poslednyh sereznыmy nervøs med konsekvenser for miljø og okruzhayuschey chelovecheskoho helse.
 All organisasjon, yspolzuyuschye i svoyh proyzvodstvennыh og ofysnыh pomeschenyyah Energosberegaiushchie Lighting, dolzhnы Sigh med leverandører av instrumenter osvetytelnыh traktater, s ohovaryvayuschye i levering av ystechenyy Term hodnosty. Disse pærene yspolzovannыe peredayutsya på utylyzatsyonnыe bedriften. Men, su Først, ikke alle organisasjon soblyudayut Dette er regelen, og for det andre, ikke vo vseh befolkede områder suschestvuyut Spesial zavodы på toksychnыh Konvertering avfall. Og noe kasaetsya chastnыh forbrukerne, den mest IZ er ikke bare ikke utruzhdayut seg i levering av lampochek berging, Men selv podozrevayut og ikke på en slik nødvendighet.
Hvordan kvitte seg med energisparende lamper?
 Tsentralyzovannыh POSTER pryema yspolzovannыh ingen lamper Selv i krupnыh fleste byer. Det Zato Spesial bedrift, zanymayuschyesya transportyrovkoy og utylyzatsyey avfall, kvikksølv og andre soderzhaschyh yadovytыe saken. Men ikke bedriftene эtyh tjenester er gratis, men jeg har med dem sotrudnychayut hovedsakelig i Promyshlennye organisasjon, finner vыnuzhdennыe banen sbыta avfall. Separate mogut borgere gjøre for hans bidrag til å verne generelle tilfellet okruzhayuschey miljø razve noe på denne måten:
 1.  Sortyruyte Garbage og ikke plasser yspolzovannыe Lighting (Også Kilder og Strøm og andre эlektrotehnycheskye Device) i musornoe bøtte, soderzhymoe kotorogo otpravlyaetsya i musoroprovod og / eller å dumpe. Otkladыvayte Lighting separat, upakovыvayte i hermetychnыe paketы og sdavayte s i punktы pryema batareek.
   Hvis chuvstvuete ønske og sylы, manifestasjoner poleznuyu ynytsyatyvu på nivå svoeho inngang og / eller hjem. For å gjøre dette, må du installere en emkosty i kotorыe yours naboer kunne bы skladыvat yspolzovannыe Lighting. Obyazatelno proynformyruyte om dette og obschestvennost Omtrent en gang i måneden sobyrayte avfall og sdavayte i punktы mottak.
   Finn på punktы pryema batareek i bakgården kan være svoem med pomoshchju tavler og sosiale nettverk på Internett. Ansatte slike POSTER kontaktyruyut med enterprise-pererabotchykamy og smohut podskazat, As fremgang med lamper, eller godta s også.
   Hvis du ved et uhell razbyly Eller Ellers povredyly lyumynestsentnuyu lampe nemedlenno nadente rezynovыe hansker og Sober fragmenter ee kolbы og tørke gulvet kontsentryrovannыm løselig marhantsovky. Pomeschenye God provetryte og vpred ikke være mindre enn ostorozhnы i omløp med эnerhosberehayuschymy lys, enn med rtutnыmy termometre.
   Ved lov, yspolzovannыe Energosberegaiushchie Lighting og s fragmenter obyazanы prynymat borgere i vo vseh DЭZah (dyrektsyya på эkspluatatsyy bygninger, pilegrims Talk - ZHЭK) og RЭU (эkspluatatsyonnoe reparasjon og Kommunal-). Interessant, noe i butikkene servicesentre YKEA tozhe orhanyzovanы punktы pryema lamper. Zatem avfall napravlyayutsya på nemnohochyslennыe zavodы for ultimate utylyzatsyy. Det razbyrayut Lighting, otdelyaya soderzhaschyy lyumynofor kvikksølv fra hetten og briller. Lyumynofor obrabatыvayut demerkuryzyruyuschymy hymykatamy, zasыpayut sement og zakrыvayut i hermetychnoy Tarea.
   Til tross for det, noe Antall kvikksølv kazhdoy otdelnoy эnerhosberehayuschey pærer Svært lite s Mass skoplenye å dumpe hrozyt znachytelnыm forurensning av biosfæren. Tidligere for produksjon lyumynestsentnыh lamper yspolzovalsya annet Mer opasnыy Krypton-85 kotorыy Deretter bыl ble erstattet rtutyu. Samыe New Development predpolahayut Krev stedet kvikksølvlegeringer uh, Eller amalgam, noe neskolko sderzhyvaet parы kvikksølv. Men selv otmenyayut Disse usovershenstvovanyya ikke trenger vnymatelnoho relasjoner og spetsyalnoy utylyzatsyy эnerhosberehayuschyh lamper.  
Яндекс.Метрика