Hvordan bli kvitt den knirker av sko?
 Ved å kjøpe et par sko, forventer vi hvor godt vil se ut og hvor behagelig gange. Men ikke alltid lykkelige nye sko når du forlater huset. Noen ganger begynner det å knirke. Og dersom saken i gulvet - linoleum på gulv, for eksempel, det spiller ingen rolle, bare la dette stedet. Men det skjer at knirker overalt og hele tiden, så ingenting, men irritasjon er. Noen ganger bare en knirkende støvler, for eksempel, eller bare den eneste eller bare huden. Men dette løser ikke problemet. Generelt, knirkende sko - en produksjonsfeil, og er helt klart årsaken til hennes retur til butikken garanti. Du må enten erstatte damp eller pengene tilbake. Kvalitet og gode sko knirker kan!
 Sko kan knirke når sydd med dårlig kvalitet skinn. Eller hvis huden mellom sting eller er et fremmedlegeme. Det er alle yrkes mangel.
 Hvis problemet er å dekke, bare unngå slike steder. Hvis ikke dette belegg til favoritt arbeid, for eksempel, får alternerende sko. Eller prøv eliminere knirker egen.
 Hvordan bli kvitt den knirker av sko?
 1.  Hvis knirker yttersåle.
   Hydration såle. Skoen Sett en våt klut, la den i 8-10 timer. Vann rozm'yakshyt såler og sko knirker stopper. Imidlertid er denne metoden kort, fordi når det tørker knirk fortsette.
   Tørke olje. Varme til en stor temperatur tørking olje, lakserolje, eller olje, deretter bruker noen dråper på såler og gni forsiktig. Da er denne par sko forlate i 24 timer i et varmt og tørt sted. Hvis du føler en brennende følelse når iført sko etter dette, er du for langt fra linolje. Og i dette tilfellet vil hjelpe 3% løsning av eddiksyre, de trenger å tørke sålene.
   Oppvarming såle. Satt høyt tørketrommel kapasitet, varmet dem såle sko i og utenfor et par minutter, men ikke mer enn 5. På samme tid og i 10 minutter etter trening sålen. Etter denne leksjonen skoene dine blir mykere og mer komfortabel, og såle - fleksibel.

   Hvis hun skraper huden.
   Sko fra toppen fett eller fettblanding av voks og gås fett i et forhold på 1: 3. Eller fettholdige stoffer som voks og parafin.
   Impregnere sømmer sko oppvarmet voks eller lakserolje; Du kan bruke kjøpe produkter som inneholder olje.

   Hvis knirker hæl. Dette betyr at det er dårlig spilt, og ikke løse problemet, vil gjelde til verksted.
   Hvis skoen knirker, i de fleste tilfeller, denne vinen produsent, da det ble behandlet feil. For å unngå slike problemer, kjøpe sko bare i spesielle butikker som gir en garanti på sine produkter. Kjøpe sko anerkjente selskaper som ikke vil ødelegge ditt navn og rykte, engasjert i produksjon av defekte varer. Føl deg fri til å gå når du kjøper nye sko fra butikken for å prøve.
   Hvis du har prøvd alt, men knirk aldri forsvant, ikke muchtesya og kjøpe et par sko. Hold deg skoene, kjøpe børster og krem ​​for dette betimelig rene sko ordentlig butikk. Forsiktig omsorg - nøkkelen til lang levetid.  
Hvordan bruke et kompass i skogen?
 Teknologiske fremskritt har gitt rikelig hjelp av moderne reisende rettet mot områder. Alle slags navigatører, sendere og annet geolocation enhet praktisk talt utelukker ikke sannsynlighet, men selv den hypotetiske muligheten for å bli tapt. Selvfølgelig planeten fortsatt forble uutforsket kriker og modige pionerer, men de fleste av angrepene på den begrensede natur med mindre vandring i Krim skoger. Men selv ivrige sopplukkere, fiskere og jegere noen ganger forsterket i slum. Men det er nok med hodet av elektroniske enheter. Bare en ulempe hindrer permanent erstatte de tradisjonelle metodene for orientering: alle nye Soup behov for mat. Mens den gode gamle kompass utladet og vil ikke svikte enten i skogen eller i ørkenen. Dessuten er veldig billig (standard modell) veier lite og tar i en ryggsekk eller lomme for mye plass. Alt i alt, den perfekte enheten for alle som ikke ønsker å gå seg vill i kampanjen. Det er ikke nødvendig å forlate prestasjoner av moderne teknologi, men har et kompass som et sikkerhetsnett ikke vondt. For det, må du først lære å bruke det. 
 Enheten har også et kompass
 Den første kinesiske kompass brukes selv i det tjuende århundre e.Kr., og siden da har det gjennomgått mange endringer i enheten og forbedringer har blitt etablert marine og elektronisk kompass. Men i generelle vendinger, begrepet "Compass" fortsatt bety bygging består av en sirkulær base med markup, som ligger i sentrum av den magnetiske nål med to ender som peker til magnetisk nord og sør magnetiske polene på jorden. Hvis du setter et kompass på et flatt og jevnt underlag pilen under kraftlinjer av et magnetfelt.
 Man trenger bare å flytte kompasset til å utvide sin akse som nålen vil bevege seg inn og ta over stillingen, noe som indikerer de magnetiske polene. Så eieren av kompasset alltid vet hvilken retning de er fra det, og dette er hva Kompasset bør overta alle som i det minste tidvis funnet i skogen. Hvis kompasset du allerede har, men du brukte ikke lang, er det lurt å se etter skader. For å gjøre dette, gjør du følgende:
 1.  Plasser kompasset på bordet eller på gulvet - en flat overflate uten å vippe. Vent til nålen stopper og fryse. Merk sin posisjon.
   Ta noen jern objekt (nål, saks, stål skje) og å løfte kompasset. Når du nærmer metall ting kommer hånd i bevegelse.
   Dramatisk fjerne objektet fra kompasset og ta det bort. Se etter pilen: i god kompass vil det ta den samme posisjonen ved begynnelsen av forsøket. Hvis retningen har endret seg - de kompass må kaste det ødelagt og kan ikke bruke den.
   Når du kjøper en ny kompass forfølge ekstra funksjoner som byrde enheten og øke sannsynligheten for svikt (de mer komplekse systemet, jo mer sårbar, velger du en standard turist kompass. Men husk at selv bruk magnetisk enhet godt magnetisert pilen vil gi feil hvis de brukes sammen med эlektropodstantsyey rail.
   Orienteringen av kompass i skogen
   Følgelig kompasset sjekket, sammen med all nødvendig pakket i en ryggsekk, og du gå tur / jakt / fiske. Erfarne turister klar over alle de vanskelighetene med å håndtere fysisk utstyr, og for å gi nybegynnere en detaljert guide til handling:
  1.  Selv før du trenger et kompass, se deg rundt og huske nøkkel topografi. Dette kan være en innsjø, bygning eller annen fast referansepunkt, som vil fortelle deg hvor du befinner deg. Perfekt i hvordan å bruke veien, noe som kan komme ut av skogen.
   Hvordan bruke et kompass i skogen?

    Før du går inn i ukjent territorium, være ansikt for å fjerne den valgte referanse og kompass. Ta ut sikringen med pilen (eller "brems") og la det gå sin posisjon, peker mot nord.
    Ser på kompasset, tilbringe en tenkt linje gjennom det og din guide. Husk indikatorer kompass skala som krysset linjen og. Dette vil være tallene på kompasset og de svarer til grader av avvik fra nord og / eller sør retning. Du må også huske bare hastigheten som du kommer tilbake senere til dette punktet.
    I stedet for å bygge en stilltiende måte du kan bruke en linjal eller en liten gjennomsiktig plast, wire eller en passasje stang. Da kan du være sikker på at øyet ikke mislykkes, men vil definitivt bli tildelt vinkel lik.
    Vinkelen på en pil som peker mot nord, og guiden, kalt azimuth. I dette tilfellet, azimuth av avkastningen.
    Figuren på omfanget av et kompass er tydelig i kontrast, viser azimuth fremover. Det vil si, hvis den første - 315 grader, den andre - 135 grader. I det du har å sammenligne banen av sin karriere og om mulig prøve å ikke avvike fra det.
    Mens du reiser, ikke glem å tidvis blikk på kompasset og gjenopprette riktig retning.
    Når bestemmer seg for å komme tilbake, ta et kompass og orienter slik at et visst punkt vi tilbake linje fremover. Uten å endre posisjonen av kompasset, langsomt snu hele kroppen rundt sin egen akse, mens den magnetiske nål kompasset ikke peker mot nord.
    Føl deg fri til å gå videre - og før eller senere hvis du ikke ender opp på samme punkt, som kom ut noe som upretesya i valgt først landemerke.
    Som du kan se, lære å bruke et kompass i skogen er ikke vanskelig, spesielt med en grunnleggende forståelse av fysikk og geografi. Selv de mest intelligente mennesker kan gjøre feil, er den vanligste av disse er rotasjonen av kompasset, heller enn å gå tilbake selv. Slike handlinger bare komplisere din oppgave og vri kroppen vil fortsatt måtte avklare avlesninger.
    Uriktige og enda farlige forsøk Orienterings kompass bruker skråning. Hånden hans er alltid prøver å ta en posisjon langs de magnetiske linjer av planeten, men hvis du holder kompasset er ikke horisontalt, det kan rotere fritt og risikere å bli sittende fast. Og fordi blå kompassnålen peker på de magnetiske og geografiske polene på jorden ikke er det, bør det tas i betraktning når du bruker både kompass med kartområdet. Liker det faktum at malmforekomster og store industrianlegg kan påvirke ytelsen.
    I slike "unormale" soner kompass kan oppføre seg på uventede måter, og pilen for å starte tilfeldig rotere. I dette tilfellet, ikke få panikk og holde på en viss avstand og prøver å orientere kompasset igjen. Og pass på at ikke holder en metallgjenstand (kniv eller lommelykt), visp pilen fra riktig retning. Disse grunnleggende reglene vil hjelpe deg å unngå å bli mistet i skogen og finne en vei tilbake med en enkel magnetisk kompass.  
Яндекс.Метрика